Tegnap azért indultam vissza a múltba (hozzászólásilag), hogy megszámoljam, hányan is voltunk itt idáig. Nem teljes (és ezért nem is konkrét) létszám: 10!
Szóval: Kedves Szervét Tibor! Nem ketten írjuk az összes hozzászólást! :-)
Jó, a 10 sem sok, de nem tudom, hol kéne hirdetni, hogy létezünk. Legalább azok tudnának rólunk, akik sztgéphez juthatnak a rajongói-tisztelői közül.
De hova kerül otthon a több mint tízkilós csiga?!
Szervét Tibor: A gyerekek képe mellé. Ennyire fontos lenne neki a nézők szeretete? Ez nagyon jólesik!
Itt van, amire Szeged után hivatkoztam:
Kivettem hát a képet az albumomból (amit általában magamnál tartok), kipróbáltam a még használatba sem vett Gyûrûk Urás tollamat és vártam az alkalomra. Közben remegés lett úrrá rajtam, alig bírtam a kezemben tartani a képet, a tollat és a keményítőnek szánt albumot. Elképzelhetőnek tartjátok, hogy SzT megjegyezte ezt a mondatot és azért kérdezett vissza a III. Richard főpróbája után, hogy a hidegtől remegek-e?!... Mindig olyat írok, ami miatt aztán szégyellhetem magam...
A képeket, cikkeket 1987-től gyűjtöm (visszamenőleg), szkennelni azonban nincs lehetőségem. Esetleg ti meg tudnátok szervezni könyvtári másolatról? Most, hogy már kezemben van "néhány" közlésre méltó és alkalmas fénymásolat :-), akár cselekedhetnék is! Csakhogy most éppen a szkenneres gépet kell egész nap (munkára) használnom. Eljön még az én időm!
Ajjaj! Visszamentem a múltba és miket látok?! Mindezeket azelőtt írtam, hogy szóltam volna SzT-nek a topicról... Vagyis olvasta őket, amikor benézett ide... Nem feltétlenül az ő szemének szántam a mondandómat, pláne úgy, hogy tudja is, kihez kösse... Na mindegy, vállalom! Ez vagyok én, Crazy...
ColinCrazy 2002-05-28 09:50:53 (27)
Igaza van Ananovának: én is elfogadnám a kezéből a sütit, még azt se bánnám, ha a másik felét megenné! :-)
Jaj, de jó volt tegnap mozizni!
[előzmény : (25) Pelle, 2002.05.27 16:47]
ColinCrazy 2002-05-27 16:28:35 (23)
Hozzál csak nyugodtan sok képet róla, itt aztán tényleg szívesen látjuk őket!
Azt hiszem, ezt fogom a személyimbe tenni, ha neki is találok benne helyet...
A kép azóta valóban a személyimet díszíti, méghozzá a dedikálásával! :-)
Kinek az osztályába járt Sz.T.? Tudja ezt valaki? Hozok egy példát arra, hogy Te is tudhattad volna ;-), hangsúlyozom, nem megbántásnak szánom!
A Te 405-ös hozzászólásod (Fábry műsor):
A RÉMÁLMAIM A HELYZETGYAKORLATOK VOLTAK. EGYSZERŰEN NEM ÉRTETTEM, MIRE MEGY KI A DOLOG, UTÁLTAM AZ EGÉSZET. ... TE, SZEGÉNY KERÉNYI NEGYEDÓRÁIG SZÓTLANUL ÜLT EZUTÁN A KIS BEMUTATÓ UTÁN MAGÁBA ROSKADVA, ÉS SZEMMEL LÁTHATÓAN AZON RÁGÓDOTT, HOGY MILYEN MÓDSZERREL ADJA VISSZA A SAJÁT DIPLOMÁJÁT ÉS HAGYJON FEL AZ EGÉSZ SZÍNÉSZETTEL. Biztos vagyok benne, hogy más műsorban/újságban is elmesélte már ezt (Kerényi osztály). Megnézem, mit gépeltem be eddig...
PERSZE, NAGYON BÉNÁNAK ÉREZTEM MAGAM, HISZEN HUSZONHAT ÉVESEN KERÜLTEM A TIZENNYOLC ÉVESEK KÖZÉ. Ó, erre az érzésre már én is készülök, ha jövőre felvesznek művelődésszervezőnek... Idén lemaradtam a felvételiről, de márciusban még nem is érdekelt a dolog. A színháznak köszönhetően végre találtam olyan szakot, ami érdekel!
Gazdag vagyok! Mégpedig szinte az összes cikkel, ami Sz.T-ről valaha megjelent!!! Emellett immár megvan videón a Művészdobogó díjátadás, a Radnóti bemutatása, a Kávéház és a Mikor síel az oroszlán. Hála drága Oldadore-nak!!! Hé, én eddig nem mertem róla nyíltan beszélni, hátha Oldadore nem akarja elárulni mennyire Old Adore is ő, de ezt a halom dolgot nekem is lemásolta ám! Világ, láss csodát, léteznek még angyalok, méghozzá itt a Földön, sőt, a mi topicunkban! :-))
Nekem miskolci Cyranot és Ványa bácsit is másolt! (mert ezeket is kértem)
Megnéztem már a Művészdobogót és a Radnótit. Utóbbit már én is! Éppen tegnap. Ezek szerint együtt Radnótiztunk.
És az a rengeteg Anconai-részlet... Azokat én is nagyon élveztem! A homokozós jelenetnél egyszerűen nem tudtam nyugton maradni, olyan jókedvem lett. "Lenn a parton, a buckáknál" - ugye így volt? Az csak most jutott eszembe, hogy a Rocky Horror Show közben Gáspár András éppen buckának titulált engem, amikor megbotlott bennem (az első sorban ültem, ahol egyszer el kellett mennie). ;-)
Na, ettől féltem... Én néztem azt, de nem láttam Sz.T. nevét, ebből is látszik, milyen béna vagyok. Nem tisztem Kerényi úr munkásságát minősíteni, de ha tanárként a kaptafánál maradt, akkor minden oké...
Gazdag vagyok! Mégpedig szinte az összes cikkel, ami Sz.T-ről valaha megjelent!!! Hónapokig fog tartani, míg elolvasom az összeset. Emellett immár megvan videón a Művészdobogó díjátadás, a Radnóti bemutatása, a Kávéház és a Mikor síel az oroszlán. Hála drága Oldadore-nak!!! Ezeket gyorsan meg kell néznem, mert egy hét múlva elköltözöm, és ott nem lesz videó.
Megnéztem már a Művészdobogót és a Radnótit. Előbbi magán viseli az előszöri vállalkozás és az élő műsor gyengeségeit, de Rozsnyai Ilona olyat letett már nálam az interjúival, h. ez igazán megbocsátható. Az mondjuk nem annyira, h. én már az elején láttam, h. Sz.T. ott ül az asztalnál, Ilona pedig úgy konferálja fel, h. sajnos nincs itt, emrt forgatáson van...
A RAdnóti bemutatása nagyon tetszett, jól felépített műsor volt, sok-sok Sz.T. jelenettel! És az a rengeteg Anconai-részlet... Annak ellenére, h. Kerényi Imre kommentálta a műsort. Kinek az osztályába járt Sz.T.? Tudja ezt valaki?
Most nevezem így először, mert annyira megtetszett a miniszabi kifejezés, h. a szótáram részévé vált. Nem a miniszabi (olyat se csinálok én), hanem a mini-. Eddig kis cukroknak hívtam...
Az ilyen dolgokat magára a tényre értettem, h. ajándékot kapok (én, aki sose szoktam...). Olyantól még soha nem kaptam, aki nem is ismer, kivéve minicukrokat, amit gyűjtök. Azon is elámultam, h. egy barátnőmön keresztül küldtek nekem. De pont a hétvégén határoztam el, h. feleszem őket és nem gyűjtöm tovább - mindjárt költözködöm, nem fogom továbbcipelni.
Szerb Antal írta Rostand drámaírói művészetéről: "Kimutatták, hogy híres rímei mennyire erőltetettek, hogy drámai stílusa tele van semmitmondó töltelékkel, romantikája üres bombaszt, megható témái lélektani ostobaságok, általában minden hamis, ami értéknek látszik benne. A kritikának nagyobbára igaza is volt, csak egyben tévedett: azt hitték, hogy Rostand csak múló divat, néhány év múlva már senki sem fog beszélni róla; a valóság pedig az, hogy művei még mindig élnek a színpadon, és új meg új ifjúságok szívét dobogtatják meg. Cyrano nem lehet mást mondani: giccs, de gyönyörű. Romantikája olcsó, de igazi romantika."
Cyrano-hétvége Szegeden 97-ben
A 426-os hozzászólásról beugrott április 26-a, Hanzi szülinapja, ami idén a Budai Polgárban megjelent SzT cikk napja is (meglehetősen hülye fogalmazás). :-)
Azt hiszem, abban mesélte, hogy azzal nyugtatja a barátait, egyszer úgyis eláll (merthogy most a csapból is ő folyik). :-)
Verocsek is ezt kérdezte, majd nemleges válaszom után hétfőn hozta az El Ninora az ő példányát. Elkezdtem lapozgatni és Hujber Feri úttörővasutas képénél beugrott, hogy mégiscsak megvolt nekem is. Szóval most már 2 van! :-) De azért köszi!
Egy kalappal a sorsoláshoz!
MaNcs-ban nem volt még SzT? Egyszer csak azért képes voltam megvenni, mert Kulka volt a címlapon, benne pedig egy riport vele. (Megtettem ezt már más lapokkal is, mások miatt.)
És a júniusi Találkozásokból megvan neked a Szabó István interjú? Épp most kerestem Magyar Narancsokat az irodában (Sziget-hetijegyet fogok nyerni!!), és találtam egy számot.