Azért hozzátenném, hogy ezeket az autókat a német autópályákra teremtették, csendben, gyorsan suhanni... (Az "S" osztálynál (w108) pl. a ventilátor zajának csökkentésére egy fordulat (talán 3600?) felett a meghajtása lekapcsol). És nem hiszem, hogy sokkal veszélyesebbek lennének, mint a mai 1-1,5 literes kisautók többsége 130 körül, ahol a gyenge futómű miatt egy oldalszél is dobálja őket. Sőt, továbbemegyek, mint egy 4-5 éves, sokat futott mai közepes autó, aminek a futóművét-szilentjeit-gátlóit már kezdi kikezdeni az idő, az utak és a téli só. (Mennyi időnként kell egy új autót műszakira vinni, kilométertől függetlenül? És egy régit?) Vagy említsem a sok problémát a PSA kiforratlan autóival, mondjuk a féktárcsatöréseket? (Régen azt tanították, az autózás veszélyes üzem. Ez annak elenére így van, hogy kevesebb odafigyelést/karbantartást igényelnek már az autók, egyre könnyeb vezetni/üzemeltetni őket - dehibák bármikor előfordulhatnak). Magyarul, amire kilyukadnék, hogy az általános állapot talán fontosabb. Én az "öreg szarommal" (nem Merci) bármikor el merek indulni bárhová, mint tettem is az elmúlt évek külföldi és belföldi túrái során, pedig nem vagyok bátor. Csak tudom, mi van alattam.
Én is meghajtottam egy állólámpás 250CE-t. olyan 100-zal, dimbes dombos úton, tele úthibákkal, és olyan volt, mintha egy hatalmas óceánjároval hypertérugranék.
Szerintem ha rendben van a futóműve "karban van tartva" nem hiszem, hogy anyagfáradással kell számolni. A merci nem arról volt-van híres, hogy pont kiméretezte volna az alkatrészeket inkább én úgy látom jóval túl van méretezve. Én jobban "félek" egy stiftben mint a harminc éves AUTÓban. A mostani autókból kispórolják az anyagot.
Nekem egy 2000 benzines van 160-as órával haveromat vittem a mercivel kiakasztottam az órát kb 170 mutatott ez kb 130-140 valósba. Azóta ha valaki kérdezi mi van az autóval és ő ott van mindíg megemlíti mennyivel mentünk és, hogy egy csepp félelem érzete sem volt és milyen "stabilan" ment az úton.
"Van azért egy jó pár autó aminek a futóművét a mai napig lenyomja. Ez még autó minden téren" tökéletesen egyetértek De egy 30+ éves autóval akkor sem szabad száguldozni - szvsz - lásd lejjebb
Ha jo rajta minden, akkor azert nem mondanam, hogy eletveszelyes, bar a 250-es jo ha a 180-at viszi ,persze lehet hogy ora szerint 200 is van az :-D, plane ilyen kis oregecsken....Na mindegy, a kb 0,58-as cw-ertekkel meg ez is szep....
Már miért lenne az? Újkorában életveszélyes volt? Egy jól karbantartott autóval nem lehet probléma! Életveszélyes az első szériás 126-os 500asom is, így közel 25 évesen, hogy gyakran kihasználom a végsebességét? pedig az jócskán 190 felett megy...
Lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelműen, de én tudom, hogy milyen motoron milyen befecskendező volt... A K-jet csak példa volt, hogy ha már az kifog a "szerelőkön" akkor mit kezdenek a sokkal problémásabb D-jettel?
En is mentem mar ora szerint 140-nel a 200D-vel, azt megiscsak 124-et mutatott az erdi lejto utan a kedves onmukodo sebessegmero az M7-es bevezeto szakaszan.:-)
Lehet, hogy ez a mostani Km ora kevesebbet csal elore ?
udv mindenkinek.
U.i. kijott a "sulyado" csekk a 200D-re (JU-HU-HU-HU-HUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!, IHAJ-CSUHAJ)