Szerintem jó időben menj ki mindenképpen, ha még nincs jegyed. Mondom ezt azért, mert nekem pl. olyan ismerőseim is bemozdultak többen is a mai bulira, akik amúgy évek óta nem voltak már rock- vagy metalkoncerten. Meg is lepődtem jócskán. És gondolom, rajtuk kívül is sok régebbi arc van-lesz ezzel így - szóval csak ügyesen!
Nem biztos. Olyan szent teheneket kihagytak az elmúlt években mint number of the beast,fear of the dark, the trooper és ha az előző retro turné koncepcióját követik akkor csak a 3 albumról lesz dal, másról nem. Pár hónap és kiderül.
biztos nem lesz ugyanaz, mert dickinson például említette a seventh son of a seventh son dalt is, mint a jövő évi turné setlistjének egyik dalát. és ha már játszanak a seventh sonról, akkor a somewhere-t sem foják kihagyni. de egyébként történelmi koncert lesz ennek a turnénak az első állomása, első maiden buli lesz ugyanis az iron maiden dal nélkül...most akkor mikor látogatja meg majd eddie a fiúkat?:)
Azt olvastam pletykába egy fórumon, hogy annyi lesz a köv turné, hogy ugyanaz lesz a setlist, mint a powerslave idei turnén(tehát a live after death). Így is megnézem őket, de mondjuk, én annak örültem eddig igazán, hogy nem az untig játszott number-es dalokat, meg a troopert fogom hallani, hanem a két kedvenc albumomról(somewhere, seventhson) számokat, remélem csak pletyka marad.
Hidd el, hogy kiugranék a bőrömből úgy örülnék, ha föladnának mindent a haverod kedvéért, hogy játszanak a Bozsik Stadionban... csak erre már csak pár ezrelék a valószínüség, vagy még annyi se.
,,According to U.K.-based music journalist Dave Ling, IRON MAIDEN singer Bruce Dickinson's film about occult legend Aleister Crowley (infamous as "the wickedest man in the world") will shortly go into production, with Simon Callow (IMDb) — of "Amadeus", "Shakespeare in Love" and, appropriately, "The Phantom of the Opera" — set for the title role. "Dickinson has spent 12 years working on this project, and is understandably thrilled to get it moving at last," says Ling.
The movie is reportedly about a professor in an English university, who, after a failed experiment, becomes obsessed with Crowley's soul. Crowley himself was very much into red-haired women, and the professor becomes enchanted by a very beautiful, red-haired student.
Crowley, who lived between 1875 and 1947, has been Bruce Dickinson's idol for many years. The IRON MAIDEN song "Revelations" is said to refer to Crowley's classic claim that he was the "anti-christ 666" reincarnated. In other words, the Devil himself.
Although Bruce isn't planning a successor to his 2005 solo album "Tyranny of Souls" in the break before MAIDEN's next summer tour, he doesn't rule out getting together with producer/guitarist Roy Z to work on some new music for the soundtrack, according to Ling."
Megnéztem a youtube-on egy-két római cuccost, hát az is állat lehetett!!
Úgy láttam Nicko is meg volt elégedve a bemutatással:))
Hát az biztos, hogy a csehek és olasz barátaink között van némi különbség a lelkesedést illetően...:)
Bruce szerintem "poénból direkt" nem mondta ki a Somewhere in Time címet, mert nem nagyon szereti azt a lemezt és akkor finoman fogalmaztam...
Emlékszem a nyilatkozatára, a Live after Death után egy szál gitárral írt tök nyugis témákat, mandolinnal előadhatót is... ő abszolút egy ilyen hangulatú folytatást szeretett volna. Hál' Istennek Steve bácsi tudta, én mit szeretnék és kitolták a számvert:) Hihetetlen állat album az is! De Bruce ezt nem nagyon szerette meg.
Mondjuk én is elbizonytalanodtam a jövő évi turnét illetően:
3 vagy 4 lemez lesz? Az tuti, hogy az Early days idejében azt nyilatkozták, hogy 4 lemez lesz, de sem Ostravában sem Rómában ezek szerint nem említették a No prayert?!
De éppenséggel így is lenne benne logika:
a szentháromság ( valaki így írta ezt a három lemezt egy kritikában, tök pontos:) ), Power-Somewhere-Seventh után majd összefogják a No prayer-Fear-X Factor-Virtual időszakot, a BNW-től meg úgyis már kézben a dokumentáció ( Rio-Death on the Road...majd Donington Download )
Majd meglátjuk! De ha tényleg 3 lemez, az nagyon durva setlist lesz!!!!!:)
Vagdalthús!:
szerintem Karácsonykor, legkésőbb jövő év elején jönni kéne a History II DVD-nek, a Download DVD akár 2009-ig is várhat ( vagy 2008 Karácsony ) hisz a Death on the Road is 2005-ben jelent meg, pedig a turné 2003-ban indult valami állati híres csarnokban ( Debrecen:))) )
A római videón bruce tényleg azt mondja, hogy piece of mind is lesz. Na ezen én meglepődtem. Aztmondja, hogy jáccanak a powerslaveről, piramisokról, tengerészekről, és néhányat a seventh sonról és a pieceről. Szóval így mondta, de szerintem csak elhibázta és somewhere-t akart mondani, mert a donningtoni bulin, pedig azt mondja, hogy ,,Sometime next year, somewhere on the fields, somewhere in England!"-szerintem ez egyértelmű. Amúgy meg Bruce jobban várja azt a turnét mint bármelyik rajongó. Minden koncerten jön ezzel a piramisos témával. Nem is csoda, mert egy csomó interjúban, ha kérdezik tőle, hogy melyik szám hiányzik neki a koncertekről, akkor mindíg rávágja, hogy a powerslave.
Szombaton a Graspopon is hibátlan volt a Maiden, nagyon nagy koncertet adtak. Egyedül a hangzás nem volt ott tökéletes, eléggé hullámzott a hang. Ezt mondjuk betudtam annak, hogy délután hatalmas záporok voltak, és a hangcucc nagyon ki volt téve a víznek. Volt is közben szerintem valami probléma is, mert egyszer hosszabb beszédet mondott Bruce, és eléggé összeszedetlenül beszélt, mint akinek előre szóltak, hogy valahogy húzza az időt, amig megoldják a dolgot. Itt is elhangzott a Powerslaves ígéretet, király lesz a következő év is:)
Csúcspont számomra a Benji, a Number, Te Evil..., és a For the greater... voltak. Az uccsó lemez nekem nagyon bejött eddig is, és élőben hatalmast szóltak szerintem.
Ahogy nézem a youtube videókat nekem is lassan leesik, hogy az olasz és a cseh közönség között zongorázni lehet a különbséget...szal jövőre inkább hozzáteszek egy kis pénzt és én is Rómában nézem meg a fiúkat.