Almera II: Köszi az infót! Még egy kérdés! A Dave leírásában azt olvastam, hogy MacOS 8.6-tól használható! Az enyém 8.1-es, lehet hogy ezért fogom megszívni?? Vagy csak félreértettem valamit?
Sajnos csak a DAVE jó. Jelenlegi verziója 3.11.
A Thursby-nek (www.thursby.com) van egy MacSOHO nevű szoftverje is, azt nemrég vettem meg (www.macabc.hu) 25.000-ért, szuper, de nyomtatómegosztás nincs benne. Egyébként zökkenőmentesen megy az iBook-om a PC-s szemetekből álló irodai hálózatban.
A DAVE (fájl + nyomtatómegosztás) próbaverziója letölthető a Thursby honlapjáról, kábé egy hónapig lehet használni utána a megadott a kóddal (de a legújabb MacFormat CD mellékletén is van egy, ha jól emléxem). A MacABC segítségével meg lehet rendelni a teljes verziót, dobozostul. Nem olcsó, egész pontosan 52.000 + Áfa (65e bruttó).
hali!
Tudtok valakit, aki ért umax scannerhez való diafeltéthez és képes azt megjavítani, vagy legalább behatárolni a hiba okát, nem arany árban? Valami mechanikai gebasz van.
Kösz.
zs
Én még új vagyok itt és Mac-et is csak messziről láttam eddig! Most van egy nagy problémám! Pontosabban kettő!
Az első: A Power Mac G3-ban 10-es, 100-as vagy 10/100-as hálókártya van alapból?
A második: A Mac-et 8.1-es oprendszerrel, hálózatba szeretném kötni PC-kel, úgy hogy a Mac lássa az egyik windowson megosztott nyomtatómat! Milyen software kell a mutatványhoz? A Dave jó erre a problémára? Letölthető e valahonnan nem lejárós verzióban? Vagy ha meg kell venni, akkor ezt hol lehet megtenni? És sacc/kb mibe kerül? MacOS 8.1 van a gépen!
Húha, már van 8-as is? Én még a 7-est sem ismerem. F?leg, hogy amikor utoljára az egyetemen voltam (júniusban), azt mondták, hogy a 7-es diákverziója még nem jött ki. Azt hiszem, a 8-ashoz már kicsi lesz a lombard PB G3-asom. Kár.
Mar bo fel eve (7.0 v2 ota) futunk nativan OS X-en, most mar egesz jol. A 7.0-nak nem kell semmi extra, min. G3, min. 8.6 (9.x ajanlott) vagy OSX 10.1 es min 128 Mb ram.
Az uj verzio (ArchiCAD 8) tobb memoriat igenyel es nem baj ha van egy OpenGL videokartyad. :-))
A Graphinal gyakorlatilag egyforma prioritasa van mindket platformnak. A magyarorszagi mac eladasokrol gozom sincs :-) (rakerdezek, de nincs bent az ember aki tudja). Graphi prize-rol szinten nem tudok mondani semmit, ez joval felettem dol el/fog eldolni, de szerintem lesz (ami persze nem jelenti biztosan, hogy lesz is).
:-))) kerdezz nyugodtan
Nocsak-nocsak, vegre "eloben" is talalkozom egy Graphisoft-dolgozoval. Mivel epiteszhallgato vagyok, ezert a ti cegetek a legfontosabb szoftverceg szamomra :-)
Megkerdezhetem, hogy a Graphisoftnal mennyire eros a mac-vonal? Magyarorszagon pl. hany mac-es archicad-et adtok el kb? Csak mert en most azt hasznalok, es diploma utan sem szeretnek atterni a pc-re. Ja, es nem tudod, lesz Graphisoft Prize az iden?
Bocs a sok kerdesert :-)
Huhh, ez keményen hangzik. A mostani melóm során, mindent OSX-hez kell igazítani de rengeteg ilyen poblémamegoldást csak a 9-esen lehet végezni. Vagy például a végső Cd-ket amiből master lesz (kb. Candidate Master-nek lehetne nevezni az Adobe pl. Gold Master-nek nevezi) csak 8.6 haton lehet megírni. Ez azt jelenti hogy egy G3-as masinát fenn kell tartani scak CD írás célra mert az az utolsó firmware amit támogat a 8-as OS. A legutolsó gépeink kb. 1 hónapos G4-esek és a hozzá adott OS-ek (9,X) már nem támogatják a kb. 6 hónapos G4 firmware-ket... csak ezekre a gépekre hajlandó felszaladni. Gáz, hogy a merketing osztály statiszkái alapján nekik jobban megéri a félmilliós browser-ek gyártása mint használható masináké. De ugyanez megy mindehol. A win se jobb semmivel. Tisztelet a kivételnek (dec-vms-vax-alpha), de azt ember nem tudja megfizetni + rámegy egy élet mire igazán otthon leszel benne.
Addig így is marad míg a világ leggazdagabb emberei szoftver/hardver gyártók és egymás között cserélgetik a pozíciókat.
Na abbahagyom ezt a nyivákolást. Még a végén jobban megutáltok...
Addig is keressünk egy saját Neo-t, hátha ő elhozza nekünk a Matrix Revolution-t a való világban is.
Azt csiripelik a madarak, hogy kb. 6 hónap múlva az új gépek már mind csak OSX-el jönnek, a régi rencereket pedig már nem fogják támogatni ezeken a gépeken. Ehh...
Mi lesz itt... Ha nem tesz valamit baromi gyorsan az apple, akkor itthon leáll az új gépek forgalma, hiszen minek venne meg bárki egy olyan gépet, ami bár gyorsabb a mostaninál, de nem tud dolgozni rajta.
Hallottatok valamit az új, X-es Quarkról?
Esetleg tudnátok valami helyeket mondani, amik az OSX-el foglalkoznak, tutorial szinten kezdve, aztán mélyülve bele minden nyügjébe? Persze az lenne jó, ha nem apple site-ok lennének, mert ott picit sok a marketing nekem. :)
File managernek ott az mc, igaz az csak OSX alatt megy... Amúgy én sem balhézni akartam (lezártnak is tekintem a témát), és valóban nem sok mindenre használom az általad leírtakon kívül otthon a gépet (+ egy kis amatőr programozgatás). Nekem a windowsos szopásaim után felüdülés az OSX, február óta még nem fagyott egyszer sem :)
OFF
Nem én is csak ex-gamaxos vagyok, de "ismerek" (kicsit erős, párszor találkoztunk a helyi klubban ivás célzattal) egy Totya nevü srácot aki régebben ott dolgozott. Most én lenni Anglia, SDL-nek dolgozni.
ON
Most éppen az Illustrator olasz verzióját probálom meg olyanra pofozni, hogy az Adobe elégedett legyen. Jol ertem, hogy lokalizalsz?
Szoktál te mást is csinálni a makkon mint netezni, zenét hallgatni/írni fotosoppozni esetleg játszani, dvd-t nézni? Szoktam. En is lokalizalok.
- szükségem lenne egy jó file managerre macre amihez nem kell egeret használnom. En ilyet nem hasznalok, de itt nezz korul.
- jól jönne egy komolyabb tudással rendelkező hdd túl amivel darálás és adatvesztés nélkül lehetne játszani a vinyóval. Szinten nem kellett eddig, de itt talan van ilyen.
Egyebkent altalaban a tucows-on nagy cool mac cuccok vannak.
- Egy nagy állományokra alkalmas bin/text/hex file/dir összehasonlító progi. kb 2x 1 gigara jot stuff kene. A Toastnak van compare funkcioja, en is azt hasznalom. Kulon nezi a fileok resource es data farkat, de csak annyit mond roluk, hogy different vagy megegyezik.
Ha konkretabb kulonbseg kell, akkor MPW vagy a filemanager-es linknel nezz korul.
- Egy precíz ikonpozíció-szerkesztő progi ami ismeri a lehető legtöbb Os verziót. Na az ikon-pozicio az tenyleg tud szopas lenni, de attol fugg mire kell. Konkretan mit kellene csinalni? :-)