Keresés

Részletes keresés

oscarsevilla Creative Commons License 2006.09.02 0 0 246
Ez nagyon tetszett, köszönöm szépen! :))
Előzmény: Törölt nick (220)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 245
Olvastam, hogy Dzsibo már a visszavonulása utáni időre koncentrálva a szezon hátralévő idejében egykülönleges scott mtb kerékpárral, mtb versenyeken fog indulni.

Jelen állapotában azonban Dzsibo teljesen alkalmatlan arra, hogy montys legyen, mert hiányzik róla egy alapvető kellék, ami nélkül szerintem senki nem lehet rider.

Kiváncsi vagyok mit, és hova fognak elhelyezni rá?

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 244
Nagyon aranyosak:-)
Előzmény: e. (243)
e. Creative Commons License 2006.09.02 0 0 243

Találtam még a gépemen néhány régebbi babás képet:

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 242
Ők is voltak már Miguel nosztalgia bárjában, de azért itt is elsütöm őket. Az olasz kerékpársport színe virága 20-22 évvel ezelőtt. Rebellin, Simoni, Peron

Előzmény: HPéter1978 (225)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 241
"A hollandoknak és a belgáknak egész más a viszonya a meztelenséghez, mint például a spanyolonak állapította meg."

No ez igaz. Nem tudom emlékeztek-e rá a tavaszi klasszikusok után, a kamera mindig követte a versenyzőket a pihenő sátorba. Mikor Boonen nyert, a belga azonmód a kamerák kereszttűzében elkezdte lehányni magáról az anzugot, hamarosan derékik meztelen volt, és a gyúró csutakolta egy szivaccsal. A következő héten Valverde nyert, a spanyol be a sátorba, cipzár le, és ott állt kb. úgy mint egy hajléktalan. A murciai fázós is, szégyenlős is, legalább három különböző anyagú és ujjhosszúságű fehér alsó trikó volt rajta a mez alatt, amelyek mindegyikéhez következetesen ragaszkodott is.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 240
Volt még egy kedvencem, aki a 2004-es touron, a transzfernél ábrázolta Herast. Épp mentek a repülő felé, amikor visszanézett a kamerába és páni félelem volt a tekintetében. Úgy látszik nem szeretett repülni. Mostani állapota egyetlen előnye, hogy ki se kell tennie a lábát abból a gyönyörű Bejarból.
Előzmény: ida2111 (237)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 239
"TdW kedvenc képeiből"

hm,hm

e. Creative Commons License 2006.09.01 0 0 238
Köszönöm! De amúgy pont eléggé boldoggá tettél a másik kettővel is. Azóta is itt vannak az asztalomon. Már jó néhányszor átnyálaztam, de mindig találok benne valami új olvasnivalót! :)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 237
A mostani Procycling-ban TdW kedvenc képeiből van összeállítás, ebben is van Tomi kép. Majd elviszem, de csak mutatóba! :)
Előzmény: e. (235)
ccsőszami Creative Commons License 2006.09.01 0 0 236
Köszi, köszi!!!
e. Creative Commons License 2006.09.01 0 0 235
Igen, most megnéztem ott is, aztán feltűnt, hogy szerepelnek ott is azok a képek. Nagyon aranyos összeállítás! :)
Előzmény: ida2111 (233)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 234
Hát akkor egyhamar nem veszünk:-(

Nem baj, ha találsz, akkor szóljál, abból is tanulók.

Hát voltak benne felrengető részek. A doch nicht allá Faherer liessen sich című mondattól majdnem a falnak mentem.
Meg az Herasnál azzal a kitárulkozással.

Mondjuk az tetszett a legjobban. Az én fantáziámat Heras mindig megmozgatta, de azért ebben a helyzetben sose képzeltem el:-)
Előzmény: ida2111 (231)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 233

A www.tdwsport.com -on  is van róla összeállítás (március).

Előzmény: e. (227)
HPéter1978 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 232
Volt fiatalabb kép is, de kerékpárost szerettem volna. :-)
Előzmény: ida2111 (226)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 231

Hosszú a szöveg és nehéz is, én nem is vállaltam volna a fordítást. Úgyhogy könnyen beszélek :) Csak azért tűnt fel, mert Róla van szó :)

Egyébként láttátok az árát? 320 euró.

Előzmény: Törölt nick (228)
HPéter1978 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 230
Köszi a fordítást, nagyon klassz!
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 229
Hogyne, hadd olvassák csak az érdklődök. Csak az Ullrcihra vonatkozó mondatot javítsd ki. Azt hiszem több hiba nincs benne.
Előzmény: thorvath12 (221)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 228
Köszönöm a kiigazítást. Valóben azt írja, hogy egyszerűen odaálltak, mint pl. Jan Ullrich. Elnézést, hosszú volt a szöveg, és siettem vele.
Előzmény: ida2111 (223)
e. Creative Commons License 2006.09.01 0 0 227
Mini Tornádóról vannak jó képek abban az újságban amit tőled kaptam Ida. :)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 226
Nagyon aranyosak :) Lanceka :)))
Előzmény: HPéter1978 (225)
HPéter1978 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 225
"Amikor én még kissrác voltam" - folytatás :-)

Miből lesz a Felfedező?

Tomika

Michaelka

Lanceka
Előzmény: ida2111 (216)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 224
De jó lenne!
Előzmény: ccsőszami (218)
ida2111 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 223

Lenne egy megjegyzésem. (Lehet, hogy csak nekem lényeges.) Ullrich is szerepel a könyvben, nem állt teljesen ellent, csak a pózolást nem vállalta. Egyszerűen csak odaállt. Ezért is akartam annak idején megvenni az albumot :)

http://perso.orange.fr/bruno.leprince/velo.html

e. Creative Commons License 2006.09.01 0 0 222
Köszi Vanda! Ismét egy remek fordítással örvendeztettél meg. :)
thorvath12 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 221

Még egyszer köszi! :))

Kirakhatom a honlapra??

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 220
elkészült a tamás honalpján található cikk fordítása:

Menjünk szobára!

A legtöbb profi kerékpáros számára a magánélet szent és sérthetetlen. A fotósnak ezért kitűnő személyes kapcsolatot kell kiépíteni velük ahhoz, hogy gépével a szobájukban kereshesse fel őket. A francia Ingrid Hoffmannak sikerült mindez, ezért a tour magazin bemutatja elgondolkodtató produkcióit.

Klaus Tödl-Rübel írása

Eric Dekkert meztelenül dugta be egy kád habfürdőbe, Eric Zabelt borotválkozás közben örökítette meg, Gilbert Ducklos Lasalle-t pedig egy kerék és egy nyereg közé fektette az ágyba. Aki mindezt megtette Ingrid Hoffmann, a tour de france rendező szervezetének, az ASO-nak a fotósa. A francia, hölgy minden olyan versenyt végigkísér, aminek az ASO a rendezője. Tőle származik az a híres felvétel, amely a 2001-es tour album borítóját díszíti, ahogy Armstrong a diadalív sziluettje előtt áll a pódiumon. 1995-től több mint ötven versenyzőt állított a kamerája elé, esténként, a pihenőidejükben. „Még midig nem hiszem, hogy együtt fognak működni velem”- csodálkozik még ma is.

Ebből a gazdag együtt működésből pedig hihetetlen fotók születtek. A szállodákban, ahol az ágyak kényelmetlenek, a fürdők nehéz illatoktól terhesek, és ahol zuhanyzó függönye folyton hozzáragad az ember testéhez. „Engem nem a bajnok érdekel, hanem maga az ember. És nyilvánvalóan csak a privátszférájában, a szobájában lehet valaki az.” – mondja a fotográfusnő. Bár sokan nem álltak azonnal kötélnek, csak néhányan utasították el végleg.
„Alex Zülle volt az első, akit megkértem. Ha ő nemet mond, talán sose folytatom többé”- emlékszik vissza. A versenyzőknek esténként nincs túl sok idejük a fürdés, masszázs, vacsora, lefekvés között. De Hoffmann iparkodik a körülményekkel, hamar elhelyezi a lámpákat, a biciklit, vagy a mesterség más kellékét, és máris készülhet a fotó. A legtöbbször az egész dolog csak néhány percet vesz igénybe, a hosszabb idő- fél óra- már ritka.

A fotográfusnő visszafogott személyiség, munkaruhája farmernadrág, póló, pulóver. „Igyekszem semleges külsőt mutatni, hogy a férfiak ne a nőt, hanem a fényképészt lássák bennem” –mondja. Gyakran kézzel, lábbal is beszélnie kell. Bár ugyan ő maga spanyolul és angolul is beszél, a modelljei gyakran csak a saját anyanyelvükön értenek. Musseuw csak flamandul, Pantani csak olaszul, Ullrich csak németül tudott. De azért megértették egymást. A Presse Sports hírügynökség 1996-ban kiállítást rendezett „Kerékpárral az ágyba” sorozatának nagyméretű, fekete-fehér képeiből. Ettől kezdve nagy hírnévnek örvendett.

Ingrid Hoffmann édesapja norvég, édesanyja spanyol, ő maga azonban 20 éve él Párizsban. Mielőtt az titkárnőként kezdett dolgozni az ASO-nál, hostess volt kongresszusokon és vásárokon.
A 90-es évek elején elege lett az előszobákból, és elhatározta, hogy kamerára és fotóállványra cseréli fel az írógépet és a miniszoknyát. Még munkahelyet sem kellett változtatnia, a fotoriporter iskola elvégzése után az ASO-nál maradhatott. Attól kezdve két kollégájával fényképekben dokumentálták a verseny körüli eseményeket. A reklámkaravánt, a start és célhelyeket, a nézőket. Sok képe szolgálta az ASO népszerűségét. Amikor egy új foglalkozásra kapott esélyt, egy barátja a következő szavakkal adta meg neki a végső lökést: „Mint nő mit veszíthetsz ebben a közegben, ha egy kicsit kapacitálod őket a riderek a kedvedért a biciklijükkel fekszenek az ágyukba.” Ez adta az ötletet az első projekthez, ami után többé nem tudott felhagyni a portréfotózással.

1992-ben teljesítette az első tourját, három hét egy motor hátsó ülésén. „Kőkemény munka volt”- mondta. „A férfi kollégák közül senki se üdvözölt, senki se szorított kezet velem. Ez a hozzáállás az elmúlt években csak a kevéssé változott, a nőket ma is betolakodónak tartják. A kerékpársport azonban mégiscsak férfimunka. A sok munka ellenére, amibe került, most már megértést mutat ez iránt a macho világ iránt, amelyben kivívta a maga helyét. - „A férfiaknak meg kell értenie, hogy egy vagyok közülük.” Aztán ironikusan eltorzított hangon hozzáfűzi:- „Egy olyan világban, ahol egy nő, akár püspök is lehet”. Illenek a nők a versenykerékpárra? –kérdeztem. „Bocsássanak meg nekem, de úgy gondlom, hogy nem. Aki magas színvonalon akarja űzni ezt a sportot, a géphez kell formálnia testét. És ez bizony csúnya eredményre vezet. A férfiaknál nem? Meghökken, gondolkodik. „Nem, abban a pillanatban, amikor lelépnek az olümpuszukról, visszaváltoznak emberré, széppé, érzékennyé és törékennyé. Én pont ezt akarom megragadni.

Idén tavasszal fejezte be az 1995-ben elkezdett projektjét, „Velo Intime” képsorozatot. A fiatalabb korosztály 22 versenyzőjét örökítette meg. Művészi módon reprodukált fekete-fehér arcképek, amelyek már önmagukban is megkapóak. A mű már 1998-ban kész volt, felhasználóbarát formában, magas példányszámban. De a kiadó a Festina botrány, a dopping, és a következményei miatt visszakozott. Ingrid Hoffmann ezért, kiadó barátjával szövetkezve, maga finanszírozta a könyve kiadását. A könyvet 500 példányban adták ki olyan árkategóriában, aminél nem lehet jobbat kívánni. Nagyon örül a művének. –„Megmutatom a kerekeseket úgy, ahogy csak én látom őket, egy asszony szemével. Lehet, hogy a valóságban egészen mások, de ez engem egyáltalán nem zavar.”

Természetesen mindig ügyel arra, hogy a beállítás a versenyző személyiségét tükrözze. „Mint fotográfus mindig azokat a személyes gesztusokat keresem, amik igazán hatnak a fényképen.” - mondja. A véletlennek soha nem enged szerepet, az eredetiség mindig a beállításaiból ered. Franco Ballerininek le kellett vennie az élre vasalt nadrágját, mielőtt a fürdőszobai tükör előtt igazgatni kezdte volna a nyakkendőjét. Roberto Heras egy kisfiúra emlékeztette. Van benne valami Pinokkió szerű, magyarázta. A spanyolnak ezért a wc-én kellett kuporognia, pedig e vonatkozásban senki se tárul fel szívesen mások előtt. Armstrong a fényképezést mindig üzleti alapon intézte, ezért Hoffmannak az volt a véleménye róla, hogy izzig-vérig amerikai. Amikor hozzá indult a fotózásra előre felkészült, és vitt magával egyhatalmas amerikai lobogót, amit 1989-ben, Lemond győzelmekor szerzett a győzelmi emelvény mellől. De minden fahrer meri készségesen rábízni magát. Miguel Indurain kategorikusan visszautasította, hogy lemeztelenítse a felső testét. Volt akivel sehogy se lehetett egyezségre jutni. Egyszerűen ellenálltak, mint például Jan Ullrich. Mari Cipollini eleve elutasító volt: Soha, utasította vissza a felkérést az extrovertált sztár. Ebben is maradtak. És gyakran – emlékszik vissza nevetve- a helyzet nemcsak a gép keresőjében volt éles. Egy orosz kerekes azt mondta, hogy a másnapi versenyen sokkal jobban tudna hajtani, ha … Visszautasításban részesült. Kedvesen, de határozottan. Hogy hogyan hajtott a versenyen, arra már nem emlékszik. „Nem került be könyvbe”- mondja.

Képek:

1. Armstrong: Armstrongot a szállodai lift mellett kellett meglesnie, mint egy vérbeli rajongónak, mert a hivatalos kapcsolatfelévtelre mindig csak mellébeszélt. Megállítota, elmondta, hogy csak felvételt akar a csillagos-sávos lobogóval, Armstrong villámgyorsan megértette, tíz perc alatt kész is voltak.
2. Franco Ballerini: A Liege-Bastogne-Liege verseny alkalmából a Mapei csapatát meghívták egy fogadásra. Mindenki gálába vágta magát. Ballerini kitűnően festett sötét öltönyében. Amikor megkértem, hogy vegye legye a nadrágját, szó nélkül megtette. Tíz percen belül kész is voltunk.
3. Johan Musseuw először egyáltalán nem fogta fel, miféle beállításban kellene szerepelnie. Ismerte el a fotósnő. A szemén láttam, hogy egész másra gondolt. Gyorsan lekaptam, és elbúcsúztam tőle.
4. Gianni Bugno képe Hoffmann kedvenc felvételei közé tartozik. A képek kiválasztásánál nem a UCI ranglista vezérel, hanem az esztétikai érték. Bugnot igazi természetes elenganciájú olasznak tartottam. Szép ember.
5. Az egyik legkészségesebb modellje Eric Zabel volt. Úgy dirigálhattam, ahogy akartam. Mindent megtett a kedvemért, még akkor is, ha beállítás nem volt túl előnyös számára. Ez kimondottan szimpatikus, emberi tulajdonság.
6. Eric Dekker egy órát töltött a kádban, mialatt Hoffmann a kád végében guggolt a kád szélén, egyfolytában attól rettegve, hogy belecsúszik a vízbe. A hollandoknak és a belgáknak egész más a viszonya a meztelenséghez, mint például a spanyolonak állapította meg.
7. Miguel Indurain határozottan visszautasította, hogy egyetlen cm2-t is felfedjen a felsőtestéből. Viszont minden egyebet zokszó nélkül tűrt, még azt is, hogy a fotólámpa ezer darabra robbanjon szét mellette.
8. Roberto Heras a vuelta győztes a pop idolra Frank Zappara emlékeztet, de amíg az ő alsógatyája provokatív módon mindig a bokája körül libegett, Heras ott hagyta a sajátját, ahol ennél a sajátságos ülőhelyzetben nem szokták:-)
9. Laurent Jalabert az egyik legeredményesebb versenyző, szerénysége, csak a legnagyobbak sajátja: mondta róla Hoffmann
10. A művésznő minden modelljének elküld egy pár képet köszönetképpen az együttműködésért. A legjobban Davide Rebellin feleségének reagálására büszke: „Ön David lelkét ragadta meg” –írta a fotográfusnőnek.

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 219
Nagyon helyesek.
Előzmény: ida2111 (216)
ccsőszami Creative Commons License 2006.09.01 0 0 218
Térj vissza nagy harcos!
ccsőszami Creative Commons License 2006.09.01 0 0 217
Ő is a holnapi szakaszra vár...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!