Hány személyes az autód? Az egyik haverom (leendő sáltulaj) épp ma kérdezte, hogy ha el tudja cserélni a műszakját, akkor levinném-e... persze azt mondtam "NEM, de rákérdek". Nem kéne szurkolóbuszt szervezni Szolnokra?:))
Debrecen-ZTE Hát attól tartók az egerszegiek nem Debrecennel kezdik az idegenbeli meccsrejárást. A hazaiaktól a szokásos várható. Albacomp-Körmend Leszünk, nem is kevesen, bár a pénteki időpont megint nem nekünk kedvez. Mindenesetre a hangulatra nem lesz panasz, kiadunk mindent magunkból. A hazaiak remélem redukálják a szánalmas mutogatásaikat. Szolnok-Atomerőmű Hát nem tudom a tavalyiak után mit fognak kapni a paksiak Szolnokon. Komoly hangpárbaj alakulhat a két tábor között. Pécs-Falco Buszos turné sárga-fekete módra, némi hazai ellendrukkerral, ez sem lesz rossz... A biztonságiakkal illik vigyázni! Univer-Kaposvár Nem hiszem, hogy mennek Somogyországból szurkolók, így a rangadón simán otthon érezheti magát a Kecskemét. Sopron-MAFC Több jó párosítás is van ebben a fordulóban, ez kétségkívül nem tartozik közéjük... Nyíregyháza-Dombóvár Nem tudom, hogy az Ultra Fanatic bevállalja-e ezt a hosszú utazást. Ha igen, mivel már nem kong a csarnok az ürességtől Nyírségben, itt is kétoldalról jön majd az üvöltés (ami csak jót tehet a meccsnek).
Most kaptam a telefont, hogy kocsikkal megyünk és nem busszal, de azért még vannak kérdőjelek a pénteki turnénkkal kapcsolatban. Várok holnapig az "előrejelzéssel".
Nagyon durvák ezek a képek és a videók. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy sokuknak nem a kosárlabda a legfontosabb, de egy derbit nem lehet kihagyni. (Főleg amikor ugyebár szerb kosárlabdáról beszélünk...) És ha már ott vannak, nem érik be az ütemes tapsolással! :)
Na akkor egy kis tegnapi:
Bemutatásnál Grebenárnál szórványos taps, Ivkovicsnál fütty (de az átlagosnál nem több). Ekkor még ugye nem voltam a lelátón, és csak a szokásos kezdődalunk kezdetén jutottam el a lépcsőig... És a meglepő az volt, hogy sokan voltunk a táborban! Négy éve nem voltak ennyien hétköznapi meccsen fenn, szóval mondtam, hogy nem éppen szurkolóbarát az időpont, de már az első negyedben észrevettem, hogy itt nem lesz semmi probléma. Előkerültek régi nóták is, változatosak voltunk, a csapatnak ment, úgyhogy minden rendben volt. A csetnikkel nem különösebben foglalkoztunk. A függöny megint el lett húzva egy időkérésnél, közben persze tombolás. A végén a "nyitva van a pálya" úgy szólt, ahogy szerintem még sohasem (akik ezt már akár vendégként is átélték, azok tudják, hogy azért ez nagy szó), mivel az egész csarnok rajtunk kívül teljesen csendben maradt.
Vendégszurkoló a vártaknak megfelelően (sajnos) nem érkezett.
Volt is mire. 85-ben amikor az IMT feljutott a jugó első ligában Koprivica vezérletével simán bennt tudtak maradni. Ezután csapott le rá a Partizan, ahol kezdetben kevés szerep jutott neki, de a nagyok elmenetelével (Paspalj, Divac) stabil kezdőember lett és tagja volt a 92-es BEK győztes csapatnak is. Szurkolás szempontjából (hogy a topic témájánál maradjunk) az a döntő számít még komoly etalonnak. A Partizan fanatikusai a műfajban mindig a legnagyobbak közé tartoztak, de akkor keményen elcsúsztak a spanyolokkal szemben. Igaz tombolt a háború, nem lehetett könnyű megfelelő brigádot összerántani még egy BEK négyesdöntőre sem.