Tartok tőle, hogy tévedni tetszel, volt egy nagyobbacska üzemi baleset is egy műtrágya-gyárban:
The Oppau explosion occurred on September 21, 1921, when a tower silo storing 4,500 tonnes of a mixture of ammonium sulfate and ammonium nitrate fertilizer exploded at a BASF plant in Oppau, now part of Ludwigshafen, Germany, killing 500600 people and injuring about 2,000 more....About 80 percent of all buildings in Oppau were destroyed, leaving 6,500 homeless. At ground zero a 90 m by 125 m crater, 19 m deep, was created. Damages were estimated by the New York Times in 1922 at then 321 million Marks[1] (since Germany suffered heavy hyperinflation in 19191924, given amounts and exchange-rates are not very descriptive).
Az ammonium nitràt egy nagyon jo robbanoanyag....persze kell egy indito toltet is gyutaccsal inicializàlni... és jo megkeverni egy kis olajjal...Néha mikor nagyon nagy mennyiséget tàroltak belolle egy helyen, felrobbant nem egészen tisztàzott okokbol és lerombotl mindent a kornyéken.....
Hát, más a foszfát és más a nitrát, de én ezzel nem arra akartam célozni, hogy feltétlenül ezt használt az illető, hanem arra, hogy mennyire olcsón beszerezhető az alapanyag.
Az egy másik dolog, hogy ebből az általa alkalmazott szetből a legdrágább komponens a távkapcsoló volt, ergo, még 5 pénzbe sem került az egész.
Ha már a sóher és buzi öltözéknél vagyunk: Vajon honnan volt dohánya a robbanószert, az elektronikát beszereznie, ha valamilyen virtigli merénylő-ruhára nem telt nekije? ;-))
Hol van, és kiből áll a hiányzó 40 percent? (Ja tudom, azok is mind fideszesek, csak féltek megmutatni magukat a mindenre képes, agreszív ballibsik miatt. Ugye, jól mondom?)