World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Ha nem oneshotol valami a murlockok 500-as ütései mellett is folyamatosan csökken a hp-d, ergo folyamatos heal mellett nem esel le ennyire. És igen le van szarva az overheal, a tankot életben, sőt jó esetben fullhp környékén kell tartani. Kétségtelenül sokat segít ebben ha van 7 healer az adott raidben.
Általában van 2 maci ők akkor összevakarják a murlockokat, a healerek meg gyorsreagálású egységként rájuk állnak. A dps odafigyel és nem azonnal aoézik, mert tuti lerángatja őket és instant hal. Olyan is van, hoyg megy pár murlock a palatank után greave-be, ha van bubija, akkor szedje le a greavet, ilyenkor a murlockok visszafordulnak, a macik legyenek észnél, ha nincs bubi, akkor viszont minima egy haeler vágtat utána és igyekszik életben tartani a grave-ből kijőve. Itt is az aoénak kell eszénél lenni. Ja és panktala kapjon soultstonet.
"a maintank 1k hp-n ne dodge trinketet nyomjon, hanem követ/potit/last standet/ nightmare seedet. Rutinos healer ha látja h gáz van visít a tanknak hoyg egyél-igyál."
Eleve nem kerültem volna 1K hpra ha nem üt 10 murloc akik egyrészt 500akat ütnek másrészt leeszik az SBt amitől a boss crushol. 1K hpn esetleg a last stand jöhet szóba, az asszem CDn volt. Poti CDn volt mert itt stoneshieldet iszok CDre. HS meg seed nemsegít, 3K hpről ugyanúgy 1 ütés vagyok a bossnak. Bár ez a potira is vonatkozik. Effektíve az LS és a dodge trinket az egyetlen amivel ilyen alacsony HPnál valamit érni lehet. Vagy egyszerre több a felsorolt CDn közül, de ugye nemvoltak. De egyébként is megúsztam :)
Beszéljünk inkább arról hogy mi történik ha a murloctank gravet kap. Offtank challenginget nyom?
Ja egyébként mi tegnap nagyot húztunk, 15 új kulcs lett Kael után. Spóroltunk vagy két hetet kulcsolásból, igaz majdnem két napba telt mire az imígyen összeállított raid is megtanulta a fightot, de megérte. Winterchill meg sima liba 25-en. Viszont, hoyg elsőre öltük egy darab trashdrop nem esett.. grrr.
Most akkor álljon mindenki a bossra és ott aoezzünk meg healeljünk és oldjuk meg ha az addtank graveba kerül?
Pontosan. Ha nem is a bossra, de mögé, egy spoton. 7 healer megoldja, asszem volt már hat is de már gearelődött fázisban azért. És igen a tankba spamheal kell. 2 priest egy pala ideális tankot healelni úgy, hyog visít amelyik bubiban van és mindig tudja egy healer h neki kell olyankor villámgyorsan átállni a tankra, míg vissza nem ér a bubiből a mainhealer.
A palatankra jóképességű priest és pala elégnek kell lenni, raidhealre még 2 sámán . Meg is van a hét healer. A fight kulcspontjai, hogy 1. 8k buffolt hp alatt senki be se tegye a lábát a fightra, 2. bubi után senki ne szaladjon vissza 6k hp alatt, 3. dobbantás után a healerek önmegtartóztatnak, illetve aki tud agrót tör (maintankhealer priestkéntként egy binding heal/fade combó elég szokott lenni), a raidhealerek óvatosan tolják fel a raidet illetve a raid kötöz/potizik, imádkozik mindenki felelős a saját hp-jáért.
Aoénak nem a murlockok közepén kell aoézni, megy az máshogy is. Ha mindenkibe beleveritek, hoyg a saját túléléséért ő a felelős könnyebben fog menni. Btw a maintank 1k hp-n ne dodge trinketet nyomjon, hanem követ/potit/last standet/ nightmare seedet. Rutinos healer ha látja h gáz van visít a tanknak hoyg egyél-igyál.
Nagyon beteg ez a Morogrim. Itt kellett először beállítani a healereket spamhealre, egyszerűen reaktív heal mellett meghalok az első esetben amikor a nem dodgeolok párat egymás után. Teljesen beteg avoidance gear volt rajtam, scorpid sting ment a bosson kb végig, így lett 72.6% total avoidancem a végére egy durván 4 perces próbán. 2db crusht kaptam, azt is azért mert bemásztak rám earthshield healaggro miatt a murlocok és meghamizták a shieldblock tölteteket. Vmi 1000 hpn nyomtam egy dodge trinketet és izzadtam :) De valahogy túléltem.
A probléma mostmár csak annyi, hogy az addok és az earthquake egyszerűen megeszik a raidet, nincs elég healer, asszem 6 healer volt a csúcs amivel próbáltuk, 8 kéne szerintem. Lett volna 7 healer de persze az első pull előtt dc...
A másik az, hogy hiába van palatank az addokra, kiállítjuk messze grave hatótávon kívül. Ami az ő gondját megoldja, de a healereink meg healaggrot kapnak mielőtt a palatankhoz érnének az addok. Most akkor álljon mindenki a bossra és ott aoezzünk meg healeljünk és oldjuk meg ha az addtank graveba kerül? (offtank challenging shout/roar, de lehet holy priest is furyban healelve) Komolyan én erre a megoldásra hajlok. Ha az addok nem eszik meg a healereket akkor ez egy szimpla DPS zerg lesz.
Ez rettentő boldoggá tett, az kevésbé, hogy csak 16-os. :-SSS De nem baj, ha lesz erőm, felhúzom. Az volt a fura, hogy amikor befogtam, nézegettem a pet adatait, de nem látszott az xp sor. Aztán egy idő után megjelent az xp sor, de öltem vele vagy két óra hosszát, és egy deka xp-t se kapott. Nem tudom mit csináltam rosszul, sztem semennyit, sztem még el kell töltenünk egymás mellett valamennyi időt. Vagy akkor kap ő xp-t, ha én is kapok? Mert az elég nehézkesen fog menni akkor. Szóval nem értem. Az meg a másik rejtély, hogy az egyik talent cucc, ami az elején a peten meg rajtam volt, egy idő után eltűnt. Arra gondolok, hogy túl alacsony a pet, és ezért nem tudja, csak 20-as szint felett. De ez meg azért fura, mert a talent fa végén lévő bestial wrath-ot meg tudta. Na mindegy, kész rejtély ez az egész. :-D Hát még szórakozok egy kissé ezzel az oroszlánnal, és utána majd lesz valami. Csak tudjam meg az, hogy hogyan megy ez az xp dolog. Majd holnap kipróbálom.
Az a lényeg, hyog tök mindegy hogy hány peted van, az adott dög training pontjait csak két dolog határozza meg: a szintje és a loyalitiy lvl, pontosabban a szint szorozva a loyality szint mínusz eggyel. Mivel a loyality szint maximuma 6, ezért maximálisan szintszer 5 pontot kap a pet. Ha úgy fogtad be, hogy eleve már tudott valami kunsztot, akkor mínusz training ponttal indul.
Cincifül megihletett és befogtam egy hiénát, 50.szintű volt és mire a 60at elérte felugrott a loyality szintje is maxra. De tovább nem húzom mert kiábrándultam belőle és már így is tetű lassan ment, hát még az uccsó 10 szint.
nálunk a guild élet elég hulla, lelépett mindenki, stb. így pug marad csak ilyesmire, változó sikerrel. Most 65-ös warri volt csapatban, azért is léptem be, ez valahol jó előjelnek számít :) Mondjuk úgy rántok róla aggrot, ahogy akarok, szóval érdekes. Még lehetett volna súlyosbítani, hogy holy fire-el indítok és a többit utána :D
Holyra mennék amúgy, de questelés valszeg nulla, így viszont heal a gáz, hogy bejutok-e pugba dps címszóval.
Vigyázz, mert elszólít a sötét oldal. Annak idején egy ismerős pap mondta mikor level 10-es voltam, hogyha egyszer megtapasztalom a "füstölgés erejét" nem akarok majd más karival játszani:-). De rég volt, igaza volt. Tegnap voltam puggal hc instában én is, brrrr.. Ráadásul tankoltam, szörnyű volt, elmaradó barik, hunter multishotok erős anyázások. Ellenpélda multhéten egy 3.5 órás pug kara, elég imba volt. Ja, és vasárnap egy pug Gruulra is majdnem mentem csak eluntam a várakozást:-D Kíváncsian várom mikor lesz pug SSC;-)
Hát eddig 2 instában voltam (látszik is mind2ből van jó dropom :D), azt is boosttal. Guilddel nem lehet lejutni csak boost formájában, PUGokhoz meg nemsok bizodalmam van. Most mondj tankot ezen a szinten ami megtart ~600 TPSt. Esetleg a feralok, ha tudnak játszani. Azért meg nem megyek le, hogy 1 dotot tehessek csak fel :)
Healelni esetleg rampartsot/BFet ha a tank jó és a DPS focus firet tol. Amúgy esélytelen imho. Elég sok whisper jön, hogy healeljek eztazt, de szerencsére megértőek amikor mondom h szado vagyok és a healer gearem hát hmmm szar. Pedig szívesen healelnék de nem szeretek felsülni.
Pár napja este tankoltam Terokkarantulát :) A másik 2 emberke egy holy priest meg egy resto druid volt, ők DPSeltek és healeltek :) El is filóztam ezen, hogy kéne valami pvp gear hogy crit immunis legyek és akkor tankolgathatnék 5fősöket :)
Pontosítok. Megértettem pár részt, de pont a lényeget nem. Pl ez az idézet azt tárgyalja, hogyha az embernek egyszerre két petje van? Vagy úgy tárgyalja, hogy ha ilyet fogsz be, és így csinálod, akkor ez lesz, ha olyat fogsz be és úgy csinálod, akkor az lesz? (Bocsi, kissé suta vagyok... :-S)
én még csak Rampartsnál tartok, érdekes volt, amikor a holy priestet healeltem, no mindegy :D Amúgy shadown van bármi esély instában healelni? Azt néztem, hogy a holy arc semmit nem csinált trashen, mert az én VE-m elég volt, csak ha szar pull volt, akkor kellett nyomulnia kicsit. Mondjuk wandolni se wandolt, mindegy. Viszont ha dobált healeket, érezhetően nagyobbak voltak, mint az enyéim :)
Nagyon rendi vagy, hogy ide idézted, de ebből a hablatyból egy árva szót sem értek... :-D Nem tudom említettem-e, de az angolom eléggé gyatra. Szóval nagyvonalakban nem mondanád el, hogy mit akar ez jelenteni? :)
Iszonyat imba a szado priest, 64en lett enchantokkal 570 shadow damagem, azóta alig használok feart mert ott halnak meg a lábom előtt a mobok. 66on meglett a szadofiend, használgatom az <a href="http://www.wowhead.com/?item=26055" target="_blank">oculust</a>, és effektíve chainpull mellett nem kell innom. Megcsináltam 2 nagrandi mastery questet (60 mob) és közben levertem ~10 air elementalt is és 50% manán voltam ivás nélkül. armory
A guildtárs shadow priest azzal nyugtatott, hogy ez 70en majd elmúlik :D
Tidewalkert azért az elején illik 7 healerrel csinálni :-) Szemét módon nagyot üt, és még csak nem is ez a baj, de ha rossz napja van és 2-3 healert bepakol buborékba, akkor komoly gondok lehetnek.
"Pets gain training points based on their loyalty and level. The actual formula is (level)*(loyalty-1). This means that a Loyalty 6 Level 60 pet will have 300 training points total, and a Loyalty 6 level 70 pet will have 350 training points total. Pets of the same loyalty and level will have the same training points regardless of whether they were tamed at a low or high level. Pets may even start with negative training points if they already know some skills when they are tamed, but this works itself out as they level up or level up their Loyalty."
Nem, én direkt figyeltem, minden szintlépés után kap 5 TP-t. Szint közben nem. És az is tök fura volt számomra, hogyha a pet úgy gyilkolja le az áldozatot, hogy én közben hozzá se érek, akkor én se xp-t nem kapok, se lootolni nem tudom a tetemet. Szóval ez sztem elég szar. Meg gondolom ugyanígy, ha a pet nem harcol, akkor nem kap xp-t. De ezt nem figyeltem meg.
Biztos tanítottál neki valamit, ami nem egész 5-re jött ki. Pl én is tanítottam neki a harapást, és az se 15 TP volt monnyuk, hanem 17. Így lesz ilyen.
Fehér oroszlán project már majdnem teljesítve... Már csak egy szint annak a béna taurennek, és felvehetem azt a kvesztet. Jaj de utálok azzal a karakterrel játszani. Meg ezzel a karakterrel kb ötvenezerszer meg is haltam. Biztos azért, mert nem nőtt annyira a szívemhez, mint az allis karaktereim. :-D