Keresés

Részletes keresés

bucibá Creative Commons License 2003.10.27 0 0 443
4 napos kirándulásunk.
Rövid képes beszámoló itt
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.27 0 0 442
Szia!
Egy megoldás van: TERMOSZ:))
No és persze olyan panzió (Zmizany) ahol adnak reggeli után:))
No ez csak egy kis tréfa:)

Gyönyörűek a télies képek a pariról!
Irigykedem....

Előzmény: Zserci (438)
IMi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 441
Ezek szerint a kávé nélkül indultatok neki :-)
Előzmény: Zserci (438)
IMi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 440
Nézve a létrás képedet (542)
2003:10:24 12:11:18
Mi kicsit előbb jártunk ott:
2003. 10. 24. 11:52:06

A kocsitól (Pila) 10 előtt indultunk és 15:30-kor lent voltunk. (fehér felicia, HEC)

A geocitiesre is feldobtam, de az néha korlátos:
ez a link talán működik

Előzmény: _db (437)
baluzoli Creative Commons License 2003.10.27 0 0 439
Nagyon jók lettek a képek. Márcsak azon bosszankodom, hogy én miért nem mentem.
Zserci Creative Commons License 2003.10.27 0 0 438
Szuperek lettek a képek! Ha jól sejtem, veletek találkoztunk péntek reggel Pilán a parkolóban! Mi egy überrossz 9 éves gyerekkel indultunk hármasban a Velky Vodopadra. Ott is jeges, havas volt minden, de azért élvezetes.
Azt mondja meg valaki, hogy reggel 9 óra tájban hol lehet Káposztafalva-Hrabusice környékén kávéhoz jutni!!! (Podlesok rossz válasz.)
Előzmény: IMi (433)
_db Creative Commons License 2003.10.27 0 0 437
Láttuk, és ahol nem tudtuk merre keresztezzük a medret, ott a nyomok után mentünk :) Két magyar autó már állt a parkolóban, mikor mi nekivágtunk reggel. Nem Ti voltatok a tetőn, mikor mi felértünk?

Sajnos nálam nem jön be az oldal a képeiddel :( Pedig kíváncsi lennék a Sokolra egy másik fotós szemével is!

Előzmény: IMi (436)
IMi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 436
A lábnyomainkat láttátok? :)
Előzmény: _db (434)
n0ri Creative Commons License 2003.10.27 0 0 435
Nagyon szépek a képek. Ilyenkor sajnálom, hogy tériszonyom van! Sajnos ez azt jelenti, hogy nem csak félek, hanem teljesen váratlanul megállok, és nem vagyok képes megmozdulni. Egyszer elindultam egy láncos szakaszon, mondván, ha gyerekek is mennek, nekem is meg kell tudni tenni az utat. Végül két nagyon helyes turista fiú szedett le, szabályos lépcsőt csináltak a testükből. Utána olyan szörnyű fáradtságot éreztem, hogy le kellett az út mellé feküdnöm. És szörnyen szégyelltem, hogy ilyen vagyok.
Előzmény: IMi (433)
_db Creative Commons License 2003.10.27 0 0 434
Sziasztok

Pénteken mi is a Velky Sokolt választottuk, nagyon szép volt így havasan. Elöljáróban itt vannak a képek, élménybeszámoló egy kicsit később...

Előzmény: IMi (428)
IMi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 433
Néhány kép az elmúlt napokból:

Októberi kirándulás

Előzmény: baluzoli (432)
baluzoli Creative Commons License 2003.10.26 0 0 432
Szia IMi!
Gratulálok és írígykedek. Sokszor voltam már a paradicsomban, de behavazva még sohasem. Kíváncsian várom a képeket! Szia! Baluzoli
S.Zola Creative Commons License 2003.10.26 0 0 431
Plusz megnéztük a Krasznahorkai várat és a Betléri kastélyt.
Előzmény: S.Zola (430)
S.Zola Creative Commons License 2003.10.26 0 0 430
Sziasztok !
Szombat este hazaértünk.

A Domicai-barlangban péntek reggel csak mi voltunk 4-en !(vagy ez nem olyan nagy szám ?) Kilenc körül átmentünk a határon, és senki nem volt Domicán, semmi mozgás, mintha atomtámadás pusztított volna. Nézelődtünk befelé az ajtókon, mig végül megláttuk, hogy odabent mozog valaki, kérdeztük, hogy nyitva vannak-e, hát persze, válaszolták, és négyünket körbevezettett a nő a barlang rövid szakaszán, és szerintem ezerszer lenyűgözőbb, mint a Baradla, legalábbis amit abból láttunk. Amúgy a Paradicsom most nem jött össze, Magas-Tátra lett helyette, a Csorba-tóhoz mentünk, visszafele már sötétben jöttünk, el is tévedtünk, a Dobsinai jégbarlang előtti nagy kanyarban rossz felé fordultunk, így Besztercebánya felé vettük az irányt Rozsnyó helyett, térképünk nem volt. Megálltunk egy ház előtt, amiben láttunk életjeleket( nagyon kihaltak a szlovák falvak este, pedig csak 6-7 óra volt), égett a villany, láttuk hogy a koma nézi a tévét, csöngő nem volt a kapun, de nyitva volt, bementünk, tök sötét volt, kopogtunk, semmi, vissza kimentünk, visszamentem a kocsiba a zseblámpáért, bevilágítottam, meg ugráltunk, hogy észrevegyen, kinyitotta az ablakot, mondom neki "Rozsnyava, Magyarszka ", magyarázott valamit(szegyem kilometeru ez meg az stb.), végül kijött, kivette a kocsijából a térképet, megmutatta merre kéne menni. Aztán visszamentünk a kanyarhoz amit elrontottunk. Az út pedig tiszta kavics volt. Jövőre mindenképp elmegyünk a Paradicsomba. Sok hó volt most a Paradicsomban ? Sokan voltak ?

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 429
Szia IMi!
Irigyellek, hogy megcsináltad ilyenkor! Azért nyáron sem sétagalopp:)) Jó lenne látni milyen most a "pari", várom a képeket!

Szia: KL

IMi Creative Commons License 2003.10.26 0 0 428
Pénteken megvolt a Velky Sokol. Elég veszélyes volt, mivel a létrák és a gerendák csúsztak a hó miatt. Azt mondták, hogy a Sucha Belat már lezárták. Podlesokon sok autó volt, de a Velky Sokolon nem sokan túráztak.
Igyekszem majd néhány képet feldobni. Az SP-ből gyönyörű volt a kilátás a MT-ra.
IMi Creative Commons License 2003.10.23 0 0 427
Csak azért, mert nem vagyok biztos benne, hogy mindenki átnéz a Tátrás topicra. Poprád valahol a kettő között van. Mi példul mára beérjük egy grillcsirkével, de átlagban olcsóbban beszerezhető minden, mint a kisebb boltokban.
Nem utolsó sorban kártyával is fizethetek, ami gazdaságosabb, mint a készpénz.
Előzmény: bucibá (426)
bucibá Creative Commons License 2003.10.22 0 0 426
most már csak + nézem mert a másik oldalon is favorizáltad... mi van akcióban?...r.gatyó, :-)
Előzmény: IMi (423)
butus fotós lány Creative Commons License 2003.10.22 0 0 425
Poprádon lehet váltani, de ha van bankkártyád, akkor azt is megteheted, hogy úgy veszel fel pénzt.
Nem tudom hol fogsz lakni, de a nagyobb városokban a postán van automata.
Ja, és még az előző kérdésedhez, nem, nem voltak sokan, de várhatóan holnaptól nagyon sokan lesznek, hiszen a négynapos ünnepet sokan használják ki még egy utolsó túrázásra.
Előzmény: S.Zola (422)
butus fotós lány Creative Commons License 2003.10.22 0 0 424
Zola, szívem szerint mindenkit lebeszélnék arról, hogy bárhová hegyre cipőben menjen, de ha nincs más, akkor úgy sem lehet mit tenni.
Ha viszont van bakancsod, akkor mindenképpen azt javaslom. A kevés víz, az nem azt jelenti,hogy nincs víz. A cipő biztos, hogy átázik nap végére, de túlélhető. Viszont a talpa miatt könnyen megcsúszik benne a lábad a síkos köveken, létrákon, és a bokádat sem tartja.
De nem akarok okoskodni, járható cípőben, óvatos légy és vigyázz magadra. :)
A parkolóban, ahol egyrészt a parkolást kell fizetni, másrészt a túrázást a bácsi csak a parkolási pénzt kérte el, 100 koronát. A túrázásért fizetendő pénzre azt mondta,hogy hagyjuk, érezzük jól magunkat. Egyébként tavasszal 20 korona/fő volt.
Jó utat!
Előzmény: S.Zola (421)
IMi Creative Commons License 2003.10.22 0 0 423
Aki Poprádon jár, gondolom benéz a Tescoba.

A Tesco oldala:
http://www.zlacnene.sk/main/logo2.asp

S.Zola Creative Commons License 2003.10.22 0 0 422
A Paradicsom környékén lehet váltani koronát ?
S.Zola Creative Commons License 2003.10.22 0 0 421
Ez most jól jött, mert mi holnap indulunk( elvileg ), ezek szerint cipőben is neki lehet indulni ? Sokan voltak ? Mennyit kell fizetni a Paradicsomban, hogy túrázhass ?
Előzmény: butus fotós lány (420)
butus fotós lány Creative Commons License 2003.10.22 0 0 420
Sziasztok!
Tegnap este érkeztem vissza a Szlovák Paradicsomból, valamint a Tátrából, ezért friss hírekkel tudok szolgálni a most indulóknak.
A paradicsom járható, elég kevés a víz, legalábbis a májusi helyzethez képest, sok helyen már kint vannak az új létrák.
A Tátra havas, jeges, a Zöld tavi túrát már nem ajánlom senkinek, eléggé veszélyes állapotok vannak, lehet, hogy már lezárják elseje előtt. Ha valaki még is vállalkozik rá, akkor számítson rá, hogy néhol csak négykézláb, csúszva, mászva lehet közlekedni a szakadékok felett. Csak téli felszereléssel induljatok neki!
A tóhoz, illetve a lomnici csúcsra közlekedő lanovka rendetlenkedik, állítólag sokszor rossz, számítsatok rá, hogy lehet, hogy lanovka helyett gyalog kell lejönni a hegyről.
Jó utat mindenkinek!
a lány
S.Zola Creative Commons License 2003.10.21 0 0 419
Úgy néz ki, mégiscsak megyünk, tök jó, Aggteleken szállunk meg csütörtökön, megnézzük a barlangot, másnap korán reggel pedig irány Szlovákia, Paradicsom vagy Magas-Tátra, késő délután pedig irány vissza Aggtelekre, szombaton pedig haza( Szeged ), remélem nem jön közbe semmi.
IMi Creative Commons License 2003.10.21 0 0 418
Ha jól értelmeztem, október és május között zárva van.

http://www.obce-mesta.sk/web/jaskyne.php?008

http://www.ssj.sk/slovak/

Talán ezt érdemes megnézni:

http://www.slovenskyraj.sk/strediska/dljaskyna/dljaskyna.html

Előzmény: S.Zola (413)
taki bá Creative Commons License 2003.10.21 0 0 417
Asszem zarva van. Altalaban okt. 1-tol nehany honapig, de teljesen meghatarozhatatlan a nyitva tartas.
Előzmény: S.Zola (413)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.20 0 0 416
Sziasztok!
Nekem a Cingow Hotelban azt mondták amikor megszálltam, hogy 90 HUF/nap/fő, de amikor távoztam már nem számolták! Akkor most mi van?
Lehet, hogy lelképtem és megkárosítottam a hotelt?
Szégyelném magamat!
Előzmény: roosevelt (415)
roosevelt Creative Commons License 2003.10.20 0 0 415
Érdekes ez az IFA, én még sehol se fizettem ilyesmit...
Előzmény: bucibá (414)
bucibá Creative Commons License 2003.10.20 0 0 414

Mi itt és szerintem van még hely

Hotel Krivan - Depandance of Hotel Permon / Podbanske
> Idopont: 2003.10.23.-26. / 3 ej
> Szoba: 1 Family room - 2 drb. 2-agyas szoba, ZH, WC, SAT TV, telefon,
> balkon
> Ellatas: felpanzio
> Ar: 18,20 EUR/ felnott/ ej felpanzioval
> 13,70 EUR/ gyermek 10 eves korig/ ej felpanzioval
> Az arban: medence - Hotel Permon
> IFA (idegenforgalmi illetek): 15,- SK /felnott/nap - a helyszinen
fizetendo
> - - - - - - - -
> ACCOMMODATION RESERVATION IN THE SLOVAK REPUBLIC
> TRAVELGUIDE
> HEPEX - Slovakia, Sportova 1, SK-945 01 Komarno
> Tel.: +421 35 7713146, fax: +421 35 7713149
> http://www.travelguide.sk
> E-mail: hepexck@hepex.sk

Előzmény: S.Zola (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!