Keresés

Részletes keresés

NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3762

Remelem, nem veszed rossz neven, amit irtam, nem kotekedesnek szantam. Csak nekem olyan ridegnek tunt/tunik az egesz.

Amikor a csererol beszeltem, nem csak elektronikus dolgokra gondoltam. (Igaz, mikor a mobilom megpusztult, es allandoan a # jelet tarcsazta magatol, siman ujat adtak. Ez az egy eves garancian belul volt, es nem kellett az ujert fizetnem.) A cserevel kapcsolatban altalanossagban irtam. Pl. most vettem anyukamnak egy par cipot, de mivel itt mas a szamozas, nem voltam biztos a meretben. Azt mondtak, hogy ha nem jo, blokk elleneben visszacserelik vagy visszaadjak a penzem. (Hitelkartya eseteben van olyan hely, ahol bolti hitelt kapsz.) Sok ruhas boltban 1-3 honapon belul visszaviheted, amit vettel, blokkal, es a rajta levo cetlivel. Ezt ki is hasznaljak az itteniek, mert megveszik a par szaz dolcsis estelyit, egyszer felveszik, aztan visszaviszik.

Szoval itt ilyen a helyzet. Mondom, lehet, hogy el vagyok kenyezteteve, es azert tunik az otthoni helyzet brutalisnak... ;-)

Előzmény: w8800 (3760)
norek_ Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3761

w8800:

szia! hozzászólásaidból ugy veszem ki, hogy közel állsz a céghez :) A problémám egy régi shuffléval 1.1.4-es fw és iT7-el (winxp) lenne... szépen megdöglött, külföldi fórumokon irogatnak már jó ideje, de eddig működő (legalábbis nekem) megoldást nem találtam. a cucc garija kb. 10 napja lejárt :(

tudsz valami megoldást, vagy várjak az apple firmware javításra???

köszi!

w8800 Creative Commons License 2006.09.23 0 0 3760
Itthon -es most a kis boltokrol beszelek- nem kell jutalekrendszert bevezetni. Az eladok tisztaban vannak vele, hogy ha nincs forgalma a cegnek, mert bunkok a vevokkel, akkor a ceg becsodol, nekik meg nem lesz allasuk. Egy mediamarkt meretu cegnel persze mas a helyzet. Ott sokat segitene a jutalekrendszer.

Sosem jartam amerikaban, de lattam jopar szamlat, amit Apple Storeban allitottak ki. Szepen ra van irva, hogy meddig lehet visszavinni, es hogy ha nyitva van a doboz, akkor az bizony a vetelar 10%-a. Ez egy kulturalt, tiszta helyzet.
Itthon nincs ilyen %, es a forgalmadba nem ferne bele, hogy teljes aron vegyel vissza bontott termekeket, amiket utana joval olcsobban tudsz csak eladni.

Azt irod, hogy 1-3 honap utan viheted vissza. Ha 3 honap utan visszaviszed, hogy meggondoltad magad es megsem kell, akkor azert a 3 honap nem mulhatott el nyomtalanul. Mennyire szoroznek ezzel? Vagy visszaviheted, es az allapot fugvenyeben mondjak meg, hogy mennyiert veszik vissza?
A vissza vett dolgokat ujracsomagoljak, es ujkent adjak el, vagy nyomott aron, bondott dobozban?

w8.
Előzmény: NYMets-fan (3756)
w8800 Creative Commons License 2006.09.23 0 0 3759
Ha visszaolvasol, akkor lathatod, hogy pont ezt irtam! NE indits azzal, hogy nem ott akarsz vasarolni.

De tisztazzuk, hogy ki az ugyfel!
Az, aki belep a boltba, es igy nyit:
"Hello, lattam a neten, hogy megjelent az uj nano. Meg szeretnem nezni, mert van egy stewardess baratnom, akivel majd hozatok egyet USAbol."

Vagy az utana erkezo srac, akivel mondjuk tegnap arrol beszelgettel, hogy vajon neki elegendo-e a 2 gigas nano, vagy nyuljon melyebben a zsebebe es vegye a 30as videot.

Az elso sracot meg sem tudod gyozni, hogy fizesse ki az artisjus matricat meg az AFAt!* Megmutogatod, persze, elmondod, hogy itthon kisse nyugos a vilaggaris cuccok ugyintezese, de letezik.
Es NYILVAN nem fogod varakoztatni a masodik sracot. O vasarolni fog. Az elso nem. Persze ha meg ott lesz az elso srac, amikor a masodik elegedetten elment es van kerdese, nem hajtod el. De nem o a fontosabb.

Es ez nem a bunkosagrol szol. Ez az _elegedett_ _ugyfelrol_ szol.

*Es nyilvan, ha lenne stewardess ismerosom, akkor en is kintrol hozatnam az ilyen cuccokat. :)

w8.
Előzmény: NYMets-fan (3755)
w8800 Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3758
A srac pont ugy viselkedett, amirol irtam.

1) Azt mondtad, hogy vasarolni szeretnel, es nem azt, "hogy hello, mutasd, nem itt fogom megvenni".
2) Ha vevot kellett kiszolgalnia, akkor kicsit magadra hagyott, es ha raert, akkor tovabb beszelgetett veled.

Ez hol ellentmondas ahoz kepest, amit leirtam?

w8.
Előzmény: Kevin (3757)
Kevin Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3757
Multkor a MOM Parkban levo Apple-ben nezegettem egy 24 collos Eizo monitort. Kozoltem, hogy egyelore csak nezegetni szeretnem, a vasarlas par honapon belul esedekes. Ennek ellenere az elado vegtelenul keszseges volt es amikor nem volt kiszolgalando vevoje, azonnal folytatta a velem valo foglalkozast. Azaz idehaza is van pozitiv pelda.

Előzmény: NYMets-fan (3756)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3756
  Igazad van. De en se tudom az okat. Talan azert, mert itt az USA-ban az emberekbol elnek (sok helyen jutalekot kapnak az eladott cucc utan). Minel segitokeszebb az elado, annal nagyobb az esely, hogy a kuncsaft ott vasarol. Itt a csere is sokkal jobban megy. BARMIT visszacserelnek neked blokk elleneben. Vannak olyan uzletek, ahol meg hatarido sincs, de a legtobb helyen ez 1-3 honap. Hat igen, a magyar uzleti hozzallasnak meg fejlodnie kell...
Előzmény: Sir Dan (3754)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3755

"Az Apple reszvenyeseinek valoban mindegy.
A boltoknak es a boltok alkalmazottainak nem az.
"Elsobbseget elveznek a bolt ugyfelei."
Es a boltnak az az ugyfele, aki vasarolni is fog
."

Persze igy is lehete nezni a dolgot. Csak egy kerdesem van: addig, amig oda nem allitok a cuccal a penztarhoz, ki tudja azt, hogy en vasarolni fogok-e vagy csak erdeklodok? Ugy tudom, nem kotelessegem megmondani a boltba valo belepeskor, hogy nem ott szandekozok vasarolni. Ez engem elegge felbosszant. He en latnam, hogy azert mert csak erdeklodok kevesbe figyelnek ram vagy kevesbe probalnak segiteni, akkor tuti biztos, hogy hatralevo eletemben meg egyszer be nem tennem oda a labam se vasarlasi, se erdeklodesi szandekkal. Itt jon be az, hogy egy ugyfelet nem csak megtartani kell, hanem eloszor is megszerezni. A fent altalad leirt hozzaallassal engem, mint ugyfelet biztos nem tudnanak megszerezni... SOT!!!

Előzmény: w8800 (3752)
Sir Dan Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3754
Amennyire en tapasztaltam, Amerikaban totalisan mas a hozzaallas a vevohoz, mint Magyarorszagon (Texasban es New Yorkban jartam). Ennek bizonyara sok oka van...
Előzmény: NYMets-fan (3746)
Kevin Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3753
En is eltem huzamosabb ideig a tengentulon. Bementem a helyi Revox kepviselohoz, mert lemezjatszot akartam venni es szerettem volna meghallgatni. Az elejen kozoltem vele, hogy majd Europaban fogom megvenni, itt csak megnezni, meghallgatni szeretnem, ha ez neki nem problema.

Ezek utan ket ora hosszat foglalkozott velem, pedig tudta, hogy o szemely szerint ezen egy centet sem fog keresni. A vegen megkerdezte, hogy elegedett vagyok-e a keszulekkel. Mondtam, hogy ezek utan biztos, hogy meg fogom venni. Azt mondta, hogy neki az a tudat, hogy Revox-ot fogok venni, teljesen elegendo.
Előzmény: w8800 (3752)
w8800 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3752
Az Apple reszvenyeseinek valoban mindegy.
A boltoknak es a boltok alkalmazottainak nem az.
"Elsobbseget elveznek a bolt ugyfelei."
Es a boltnak az az ugyfele, aki vasarolni is fog.

Szamomra az idealis munkahely egy olyan apple bemutatoterem lenne, ahol _nem_ lehet vasarolni. Ami tenyleg csak azert van, hogy oda bejohet barki nezelodni, kerdezgetni, de nem tudna vasarolni. Az Apple meg mondjuk utalna a bemutatoterem havi mukodesi koltseget. (Tegyuk hozza, hogy itthon ez szanalmas osszeg lenne mondjuk egy kinti Genius Bar uzemeltetesi koltsegehez viszonyitva...) Tudom, ilyen a vilagon sehol sincs, egy Apple Store is a bevetelre hajt es ott sem mindegy, hogy aki orakon keresztul faggatta az eladot, az vajon vasarol-e, vagy hazamegy, es megrendeli online, mert az XYZ webshopban most akcios, es kap hozza egy gumimacit.
Tudom, a gumimaci nagy ertek, de mennyit er az az informacio, amit az Apple Store-ban kapott?

Egy kis olvasnivalo.
Innen:
http://ungeni.us/section/the_bar/getting_good_service
Ezt:
Buy From The Store

w8.
Előzmény: Kevin (3748)
w8800 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3751
Ha tolem kerdeznek ilyet, akkor ezt szoktam visszakerdezni:

"Ha jol ertem a kerdesed, akkor te most nem egy mozifilm dvd valtozatat akarod illegalisan az iPododra masolni, hanem egy potolhatatlan, egyetlen peldanyban letezo csaladi dvd tartalmat szeretned atteni az iPododra, ugye?"

Es kepzeljetek, erre mindig igen a valasz! :)))

Amugy elgondolkoztato ez a helyzet: akarmit veszel, amin barmi modon lehet adatot tarolni, arra Artisjus matricat biggyesztenek, mondvan, ugyis illegalisan fogsz ra jogvedett tartalmat masolni. Tok mindegy, hogy azon a DVD-re te valoban egy csaladi filmet irsz ki, vagy archivalod a geped tartalmat. Nem. Te lopni fogsz.
Es ezt fizeted az iPodod araban is. Akkor is, ha az otthoni cd gyujtemenyedet masolod ra, es hallgatod. Kifizettetik veled, mert ugyis lopni fogsz. Ehh...

w8.
Előzmény: NYMets-fan (3747)
w8800 Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3750
http://ungeni.us/
O talan jobban leirja, mint en.
w8.
Kevin Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3749
-k
Előzmény: Kevin (3748)
Kevin Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3748
Hat ezen a hozzaallason en is pislogtam.
Az Apple tulajoknak nem teljesen mindegy, hogy az Anktarktiszon vagy Csajagarocsogen adtak el a cuccot? Lenyeg, hogy legyen eladva, a profit meg csorogjon befele szepen.
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3747

"Persze most meg sérülnek a jogaim, mert a saját magam által megvásárolt filmeket igenis van jogom felrakni."

Valoszinuleg ez a jogi dolog orszagonkent valtozik. Az biztos, hogy az USA-ban torvenyes, hogy sajat CD-t atmasolj az iPodra, de torvenyellenes, hogy sajat DVD-t masolj fel (different copyright laws). Amikor vettem a 30 gigasat, direkt rakerdeztem. Azt mondta a srac, hogy itt illegalis, es o, mint az Apple alkalmazottja, nem javasolja. Szoval lehet, hogy Mo.-on legalis, de van egy erzesem, hogy ott se. Igy tehat nem sertik a te jogaidat, hanem eddig te sertetted a filmgyartoket. (Nem mintha szamitana, mert ugyse tudja senki ezt meggatolni...)

Előzmény: MASTER LACUS (3745)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3746

"Ha itthon nem veszel, akkor ne is nezd meg.
Vagy hamar bemesz megnezni, akkor ne mond az eladofiuk-lanyok arcaba. Nem esik jol."

Ugy latszik, hogy mar nagyon elszoktam az otthoni helyzettol, de ez nekem nagyon fura. Marmint az, hogy ha nem akarsz valamit abban a bizonyos boltban venni, csak esetleg erdeklodsz, akkor mar nem is latnak ott jo szemmel. Itt az USA-ban teljesen forditva van. En honapokig jartam be az Apple Store-ba kerdeseket feltenni, probalgatni a dolgokat, mielott vettem valamit. Nem kezeltek egy kicsit se maskent, mint azokat, akiknek mar ott volt a cucc a kezukben fizetesre keszen. Aztan, mikor baj volt vele, csak bementem es ket percen belul volt gyogyir a panaszomra. (Persze miutan megkerdeztek, hogy en eddig mit probaltam, hogy mukodjon.) Szerintem az a lenyeg egy uzletben - barmilyenrol is legyen szo -, hogy megszerezzek az uj kuncsaftokat es azokat meg is tartsak, azaz jo legyen a kiszolgalas 'no matter what'. Na mar most, ha ranezesre egy elado azt mondja, hogy az emberke ugyse itt fogja a cuccot venni, es ezert nem is figyelek ra, segitek neki, mert ez rosszul esik, akkor milyen uzletember az?!?

Na, mindegy. Ugy latszik, en el vagyok kenyeztetve az itteni kiszolgalassal... ;-) Bocs a kitoresert...

Előzmény: w8800 (3742)
MASTER LACUS Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3745

Kedves Kollégák !

A következő problémával szembesültem tegnap: Újonnan telepítettem a nagyszerű iTunes 7-est és az új iPod szoftvert. És lám nem kell új iPodot venni, mert nekem is működik az oly régen áhított MP3-mak "egybe játszása". Na, de jött a fekete leves ! Azóta nem tudok filmet dobni az iPodra. Xilisoft DVD ripperrel nyomom, ahogy eddig is, de most már megtagadja ! A teljes STAR WARS saga fenn van, de most már semmit nem enged. Panaszkodni persze gondolom mehetek az úristenhez, mert nem egy hivatalosan Apple által támogatott dolgot használok. DE EDDIG MENT !!! Ja, ugye nincs összefüggés a között, hogy egy napon jött az új szoftver pakk és az iTunes Storban a filmletöltés. Élek a gyanúperrel, hogy az új szoftver nem annyira támogatja a saját filmek feldobálását, mikor le is töltheted 12-13 dollárért. Persze most meg sérülnek a jogaim, mert a saját magam által megvásárolt filmeket igenis van jogom felrakni.

Na, lényeg a lényeg, tud valaki erről a problémáról ? Tud valaki segíteni, tippet adni ? Nem szívesen tenném vissza az iTunes 6 pakkot, de ha muszály, megteszem.

Előre is köszönöm a válaszokat, ha pedig ez volt már, akkor elnézést.

Rikkie Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3744
Jut eszembe: tökéletes a kábel, thx mégegyszer!
Előzmény: Sir Dan (3743)
Sir Dan Creative Commons License 2006.09.21 0 0 3743
Persze, ertem en. Nem az itteni dolgozok tehetnek a pofatlan arakrol. Apple Store-ban eddig egyszer voltam, igaz akkor ott is hagytam a 8 ezer forintos adatkabelt, es inkabb megvettem New Yorkban 20 dollarert... A problemaimat meg ide irom be, miutan utanaolvastam a neten, nem vagyok az a sirankozos szervizbejaros fajta.

Az uj Nano-t viszont szivesen megneznem. Majd megnezem ott, ahol megveszem.

Mas: koszi az iTube linket, nagyon kiraly! Kar, hogy proxy-t nem lehet megadni neki. (Vagy csak en nem jottem ra.)
Előzmény: w8800 (3742)
w8800 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 3742
Ha itthon nem veszel, akkor ne is nezd meg.
Vagy hamar bemesz megnezni, akkor ne mond az eladofiuk-lanyok arcaba. Nem esik jol. Es ne hidd, hogy ettol fuggetlenul nem fogjak latni rajtad elso blikkre.

Ja igen. Es ha bemesz megkerdezni, hogy az adott problemad* eseten szerintuk mit probalhatnal meg, mi lehet a megoldas, akkor ne oktasd ki oket arrol, hogy nem az a megoldas, mert mar megprobaltad. Figyelj oda, hogy mit mondanak.

Ehh... mindegy. Ma nem csak jofej ugyfeleim voltak, bocs.

*persze nem ott vetted az iPodod, de nyilvan nem dobnak ki - igaz, nem veled fogjak tolteni az egesz napjukat. Elsobbseget elveznek a bolt ugyfelei.

w8.bocs
Előzmény: Sir Dan (3741)
Sir Dan Creative Commons License 2006.09.20 0 0 3741
Hu megneznek egyet. Hol is dolgozol? :) Vagy tetszoleges Apple store-ban van mar? Mondjuk itthon tuti nem veszek, max majd ha legkozelebb megyek ki...
Előzmény: w8800 (3735)
[ f a u l ] Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3740
Kösziszépen! Tényleg, nem is tudod mekkora segítség ez nekem! (Már ha tényleg működik a dolog. De hát miért ne működne?.../: )
Előzmény: RogerWilco (3712)
Flexy16 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3739

De ha vannak olyan iPod kiegészítők amik nem apple termékek és azt itt is lehet kapni akkor egy szaros kijelzőt, mért nem?:(

Jahm ez a tegnap esti kisműsor elég.. öhm.. hát jah

Előzmény: w8800 (3738)
w8800 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3738
Van SOKKAL olcsobban is, viszont nem hajlandoak szallitani Magyaroszagra es ha ma este is lesz musor, akkor szerintem sok mindent bukni fogunk. :(
Előzmény: Flexy16 (3737)
Flexy16 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3737
Hm találtam kijelzőt kb 30 ezerért. Csak amcsiban.. és ugye onnan nincs szállítá :( Ez csak a sima LCD kijelző... Ijen nem kaphatő M.o-n?
Flexy16 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3736

Az a baj h elég nagy szerencs kell ahhoz h találjak olcsón ojan iPodot ami rosz de a kijelzője még használható :S mer sztem kijelzője baszódik el leghamarabb.

Gondolom 5generációsnál régebbi iPod kijelző meg nem jó enyémbe.. :S

Előzmény: RogerWilco (3730)
w8800 Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3735
Élőben még jobban néznek ki az új nanok, mint a képeken!
Már csak azt várom, hogy a shuffle megjöjjön!

w8.
SinnerInside Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3734
bocs ha esetleg nem szabad itt hirdetni de lenne 2 eladó 4gigás használt - nem idősebbek 1 évnél) ipod nano(enyém + munkatársamé) + plussz 1 60gigás Video Ipod(munkatársamé nem volt még használva csak kibontva a doboz). Bolti áron alul adnánk el. Akit érdekel valamelyik az keressen meg lécci a helomi5@vipmail.hu-n és elmondom a további részleteit és megállapodhatunk.

Köszi
helomi5@vipmail.hu
zorwick Creative Commons License 2006.09.19 0 0 3733
Hali,

Aki még nem ismerné, remek Youtube video to iPod convertereket találtam. A windózos ingyen van a Mac-es pénzért.

iTube for windows

Tubesock for Mac

A windózos mindig felülírja a kész file-ot, szóval egy új konvertálás előtt el kell onnan másolni és átnevezni.

üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!