Keresés

Részletes keresés

Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2723
Szerintem ha konvojozol, számolj rá olyan 2-3 órát. Nem éri meg.
Előzmény: sveczzm (2722)
sveczzm Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2722

Sziasztok,

Nem indul senki június 25-én Sartiba autóval! Biztosabbnak érzem, ha valakivel együtt tudnánk menni. Jelentkezz, ha TE akkor indulsz. E-mail: sveczzm@chello.hu

Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2718
Én azért a budipapíron túl a Lidlben sehol a világon nem vásárolnék semmit. Az a mocsadék szemét zsákaljáról összesöpört felhozatal, ami ott van, az botrányos. Görögországban ráadásul ott vásárolni a műanyag kaját, háááát.

Egyébként a kóla meg azért nem olcsóbb, mert a gyártója nem engedni versenyezni a termékei árát _lefele_. Még a végén kiderülne, hogy egy l kóla 20 forintért is előállítható ...
Előzmény: Törölt nick (2716)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2717

Naja

Bár nem árt kicsit tájékozódni, mert én azt tapasztaltam, hogy a Lidlben alig volt olcsóbb az ital (Coca-cola, Fanta), mint a hozzánk közeli kis ABC-ben, ha kartonban vettem. Akkor meg minek hozzam 40km-ről?

Teo >

Előzmény: Törölt nick (2716)
csá Creative Commons License 2007.04.24 0 0 2715

"Akkor pontosítok. Az északi kerülőről letérni déli irányba. Amerre az aquapark is van..."

Igen jó fele mentek, egyébként mindig Halkidiki felé táblát figyeljétek, mert Sarti csak jóval Tesszaloniki után lesz kiírva.

Előzmény: amona33 (2710)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2714
A törülköző kb 10 perc alatt teljesen megszárad, tehát elég fejenként 1. A többiről meg annyit, hogy nem a tajgára mentek, hanem egy európai uniós országba, ahol minden van.
Előzmény: amona33 (2711)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2713

Jajaj

A lista jó, csak dobd a kukába, de gyorsan :-))

Ahol mi voltunk, 4 naponta komplett ágynemű, törölközőgarnitúra, és konyharuha / asztalterítő készlet csere volt. Az itthoni törölközőkből semmit nem használtunk. Mondjuk ez nincs mindenhol így, az kétségtelen :-)

Teo >

Előzmény: amona33 (2711)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2712

Az más

Arra lehet menni, én még nem próbáltam. De idén arra megyek, mert Toroni a célom :-) .. mondjuk a másik út egészen biztos, hogy elég lassú, mert egyfelől kanyarványos, másfelől hullámvasutas :o))

Teo >

Előzmény: amona33 (2710)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2711
Oks. Köszi az eddigi infokat mindenkinek. A sporttáskás dologgal vannak kétségeim. A feleségem (amona) úgy kezdte a listát, hogy 8db nagy méretű törölköző. 8 guriga wc papír, stb... :D
Előzmény: Jacques de Molay (2708)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2710
:-) Akkor pontosítok. Az északi kerülőről letérni déli irányba. Amerre az aquapark is van... nem ugrik be a neve. Az árakról még nem láttam sehol konkrétumot, csak lisztet , olajat, sört, dobozos kólát. Azokkal meg pont nem élünk napi szinten :-)
Előzmény: Teo papa (2709)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2709

Hűha

Szaloniki a tengerparton van. Nem tudom, hogy hogyan lehetne délről elkerülni. Tán hajón =:-O

Nagyjából itthoni árak vannak. Minek akkor itthonról cígelni bármit is? Ruhát vigyél (meleg lesz!!), aztán jónapot :-)

Teo >

Előzmény: amona33 (2707)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2708
Emlékeim szerint egy út van, és az ki van táblázva. Azt kövessétek, a körgyűrün.

Azt meg nagyon gyorsan felejtsétek el, hogy _bármilyen_ kaját vigyetek. Minden este beültök tavernázni, két ember + két kisgyerek olyan 20-25 euróból megvan, sörrel, borral, üdítővel, amúgy meg reggelire, stb. minden sokkal, de sokkal finomabb, mint itthon, a tejnek tejíze van, a gyümölcsnek meg gyümölcsíze, a paradicsom, hagyma édes, tele van napsütéssel. Az árak: zöldek olcsóbbak, sajtok, húsok drágábbak, a többi nagyjából egy árban van. Mi azt csináljuk, hogy veszünk egy üveg olivaolajat, rengeteg zöldséget, salátákat (padlizsán - meliztanosalata, ikra - tarama, tzatziki - fokhagymás-uborkás joghurt, stb.), friss kenyeret, tejet, gyümölcsöt, olajbogyót, sajtot és napközben, jellemzően reggel ezt esszük, délben esetleg a maradékot, vagy egy péksütit, mert rettenetesen meleg van, este pedig taverna, isteni halak, báránysültek, grillek, midenféle elképesztően finom dolgok. Ha magadnak főztök, az ugyanannyi pénz, ráadásul nem próbáljátok ki a görög konyhát, ami pedig nagy bűn. Sartiban is sajnos megjelentek a rántotthúsos-magyar étlapos rettenetek, pizzázók, ezeket nagy ívben kerüljétek el. Ha jót akartok :-)

Ruhát sem kell sokat vinni, úgyhogy simán el fogtok férni egy sporttáskában, ez nem vicc.
Előzmény: amona33 (2707)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2707
Már lefoglaltuk a szállást, de igérem legközelebb oda megyünk. De azért még most megnézzük.
Lehet most offokat kérdezek, majd szóljatok rám akkor.
1.Egy netes útvonaltervező azt mondja, hogy szalonikit északon kerüljük, menjünk a keleti partig, és ott menjünk le. A szalonikit délre kerülő út a nyugati parton rövidebbnek tűnik. Mit ajánlotok ?
2. Számolta már valaki hogy tetőbox-szal hány százalékkal több üzemanyagot fogyaszt az autó ? Mert most van egy olyan dilemmám, hogy ha most veszünk 1 boxot, és azzal lemegyünk, akkor lehet többe kerül majd az út, mintha ott megvennénk az ásványvizet, wcpapírt, ilyesmit.
Előzmény: Jacques de Molay (2703)
solyomga Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2706

Sziasztok!

Ha már az előbb az internetről volt szó, ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem:

Sartin valahol van WIFI?

Akár fizetős, akár ingyenes.

Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2704
Nem azért van, mert érdekük, hogy visszamenj, hanem azért, mert ilyenek. Amikor nincs turista, akkor is.
Előzmény: Teo papa (2701)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2703
Ahogy a kolléga elmondta, a közbiztonság olyan, hogy Athénban van több olyan parkoló (utcai), hogy napközben ott kell hagyni a parkolóőrnél a kulcsot, mert több sorban állnak az autók, és mindig arrébb áll vele, és amikor vége van a zsúfoltságnak, a parkolóőr a lehúzott ablakú autóba behelyezi a kulcsot, a hazamegy. Nem piszkálja senki.

A legfontosabb az, hogy Sarti viszont tele van magyarokkal, ugye. Szerintem ha már autóval elmentek odáig, még 100 km, és Thassos szigetén vagytok...
Előzmény: amona33 (2698)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2702

Sőt!!

Sarti ófalu, Sarti Village, Sarti Beach .. így van sorban :-))

Teo >

Előzmény: kékszemű (2699)
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2701

A közbiztonság?

Egy nagyságrenddel jobb, mint itthon. Mondjuk nem is csoda, ebből élnek, nem érdekük, hogy úgy gyere haza, hogy többet nem mész, mert lenyúltak.

Vittünk bringákat is magunkkal, ugyan bevittük az udvarra, de lekötni sosem kellett. Az erkélyen (földszint) ott volt a ruhaszárító, asztalon könyvek, játékok, meg a vízben használatos dolgok. Ha elmentünk sem pakoltuk be az apartmanba szinte sose. Kivéve ha egész napos túrára, de akkor is inkább azért, mert hátha szél jön, oszt elfújja.

Az apartmanban soha semmit nem kellett dugdosni. Ha nem voltunk ott, a takarítónő sem ment be. Soha semmink nem tűnt el.

Teo >

Előzmény: amona33 (2698)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2700
Tekintve hogy mi még nem voltunk soha, nagyon konkrétat nem tudok.
Ha szemben állsz a tengerrel, akkor balra van Sarti (az "óváros") , jobbra meg sarti beach. Utóbbinál jódarabig sekélyebb a tenger, és állítólag a homokja is finomabb.
(nem ízre :-) )
Kb 1.5km-re van sartitól.
Majd ha visszaértünk valószínű kielégítőbb választ tudok adni :-)
Előzmény: kékszemű (2699)
kékszemű Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2699

Sikerült találnunk szállást igaz nem Sarti Beach-on hanem Sartin,de én már ennek is örülök.

Sose tudtam, hogy van külön Sarti, meg Sarti Beach.

Kétszer voltam ott, de nem tűnt fel. Melyik az egyik és melyik a másik?

Előzmény: amona33 (2685)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2698
Hali!

Na és milyen a közbizt. nem az utcai, milyen tap. vannak az apartmanokról?Mert hátnem nézhetünk ki mindig úgy mint egy karácsonyfa:-)))Ha csak sima vacsi akkor minek cipelni telcsi,fényképező stb....Ugye hülye ?-im vannak de számunkra tök ism. vidék:-))Köszi minden segitséget.

Amona
Teo papa Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2697

Halihó

Van internetcafe. A faluban "középen" :-)

Teo >

Előzmény: amona33 (2695)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2696
Szia,

szerintem ne parázz, vágjál bele. Görögország egy teljesen jó európai ország, kb. olyan, vagy nagyon infrastrukturális fejlettséggel, mint Magyarország, azzal a különbséggel, hogy a turizmus és az ezt kiszolgáló szolgáltatóipar sokkal fejlettebb. Sokkal.

Az meg a másik, hogy ha így mentek, akkor érdemes nem Sartira, hanem Thassosra szigetére menni, esetleg leautózni a Pelloponészoszra. Nem vagytok kötve semmihez. És nem tömitek az utazási irodák zsebét.
Előzmény: amona33 (2694)
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2695
Még annyit tudja -e valaki pontosan van e Sartin internet caffe.Azt olvastuk hogy görögország szerte vannak, de azt nem hogy pontosan Sartin illetve ha ott nem hol a legközelebbi?
Köszi előre is.
Amona
amona33 Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2694
Hali!

Igen, mi is így gondoltuk.Azt viszont nem mertük megkockáztatni ( 2 kisgyerekkel) ilyen hosszú út után ne legyen biztos szállásunk.Talán ha majd nagyobbak lesznek és nem először járunk az adott helyen és lesz némi fogalmunk is.De bátraké a szerencse,és ha még sporolni is lehet........

Üdv:Amona
Előzmény: csá (2693)
csá Creative Commons License 2007.04.23 0 0 2693

GPS mutatott egy utat románián

Én lebeszélnélek erről, bár lehet,hogy rövidebb az út, de időben sokkal, hosszabb!

Szerbia-Makedonia felé már átlagosan 12 óra alatt le lehet érni, ami románia felé akár a duplája is lehet :(

A szállás keresőknek:

Bár már sokat lett ismételve, de higgyétek el, tényleg lehet szállást találni helyileg még augusztusban is.

Nem is beszélve arról, hogy ilyenkor kizárt a "Zsákbamacska", ráadásul még alkudni is tudsz:)

Előzmény: amona33 (2691)
amona33 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 2692
www.kulfoldiszallasok.hu/hotel.php?id=217
Itt látható a meniosból valami. Az előbb linkbe tettem, de valami nem működött :-S
amona33 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 2691
Hali!

A Menios apartman. Igaz mi a Phyllis-be szerettünk volna mert ott a tul. felesége magyar,medence stb. és az a Beach-en van de sajna az nem jött össze.De a szállást ők kerítették.Útvonal végig a pályákon. Igaz a GPS mutatott egy utat románián át, de szerbia elég feltérképezetlen neki, és lehet hogy rövidebb, de nem igen gyorsabb.Majd értekezünk még.

Üdv:Amona
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.04.20 0 0 2690
Miért nem mentek Thassosra pl.? Szebb is, van is szállás.
Egyébként meg júliusban még Sartin is találsz helyet.
Előzmény: sveczzm (2689)
sveczzm Creative Commons License 2007.04.20 0 0 2689
Szia Amona33!

Közlöm veled az írásod elolvasása után, hogy mi autóval megyünk Sartira jún 25-én, DEEEEE, mi már február közepétől kerestük a lehetőséget.
Febr végén, márc elején elhoztam egy csomó katalógust, átnéztük és az Apollon travel tetszett a legjobban. Út kiválasztva, időpont szintén, mire én felhívtam őket a pesti irodát. Megbeszéltem, hány fő,mit kell befizetni EGYÉNI ÚT. Minden rendben!!!!
Itthon mégegyszer beszéd, irány az ut. iroda. Hideg zuhany!!! Sajnos nem lehet egyéni útra menni. Hely sincs!
Ott helyben dönteni kellett,. mi legyen. Telefon ide-oda, mire sikerült lefoglalni egy szállást, de nem azt ami tetszett volna DE SARTI:
Itthonról ismét felhívtam az ut. irodát, mire hát,hogy izé, mégis lehet egyéni út.
Mondtam köszi, örüljön, hogy nem jelentem az fogyasztóvédelem felé--az utasok nem teljeskörű felvilágosítás címén, félrevezetés.
Közöltem vele, üljenek össze, beszéljék meg, hogy mindenki ugyanazt mondja.
Ennyit a dolgról.
Ti melyik útvonalat választottátok ki? Melyik apartmanba mentek?
Mi júl. 10-ig leszünk.
Salgótarjánból.

Hali
Előzmény: amona33 (2685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!