Nem indul senki június 25-én Sartiba autóval! Biztosabbnak érzem, ha valakivel együtt tudnánk menni. Jelentkezz, ha TE akkor indulsz. E-mail: sveczzm@chello.hu
Én azért a budipapíron túl a Lidlben sehol a világon nem vásárolnék semmit. Az a mocsadék szemét zsákaljáról összesöpört felhozatal, ami ott van, az botrányos. Görögországban ráadásul ott vásárolni a műanyag kaját, háááát.
Egyébként a kóla meg azért nem olcsóbb, mert a gyártója nem engedni versenyezni a termékei árát _lefele_. Még a végén kiderülne, hogy egy l kóla 20 forintért is előállítható ...
Bár nem árt kicsit tájékozódni, mert én azt tapasztaltam, hogy a Lidlben alig volt olcsóbb az ital (Coca-cola, Fanta), mint a hozzánk közeli kis ABC-ben, ha kartonban vettem. Akkor meg minek hozzam 40km-ről?
A törülköző kb 10 perc alatt teljesen megszárad, tehát elég fejenként 1. A többiről meg annyit, hogy nem a tajgára mentek, hanem egy európai uniós országba, ahol minden van.
Ahol mi voltunk, 4 naponta komplett ágynemű, törölközőgarnitúra, és konyharuha / asztalterítő készlet csere volt. Az itthoni törölközőkből semmit nem használtunk. Mondjuk ez nincs mindenhol így, az kétségtelen :-)
Arra lehet menni, én még nem próbáltam. De idén arra megyek, mert Toroni a célom :-) .. mondjuk a másik út egészen biztos, hogy elég lassú, mert egyfelől kanyarványos, másfelől hullámvasutas :o))
Oks. Köszi az eddigi infokat mindenkinek. A sporttáskás dologgal vannak kétségeim. A feleségem (amona) úgy kezdte a listát, hogy 8db nagy méretű törölköző. 8 guriga wc papír, stb... :D
:-) Akkor pontosítok. Az északi kerülőről letérni déli irányba. Amerre az aquapark is van... nem ugrik be a neve. Az árakról még nem láttam sehol konkrétumot, csak lisztet , olajat, sört, dobozos kólát. Azokkal meg pont nem élünk napi szinten :-)
Emlékeim szerint egy út van, és az ki van táblázva. Azt kövessétek, a körgyűrün.
Azt meg nagyon gyorsan felejtsétek el, hogy _bármilyen_ kaját vigyetek. Minden este beültök tavernázni, két ember + két kisgyerek olyan 20-25 euróból megvan, sörrel, borral, üdítővel, amúgy meg reggelire, stb. minden sokkal, de sokkal finomabb, mint itthon, a tejnek tejíze van, a gyümölcsnek meg gyümölcsíze, a paradicsom, hagyma édes, tele van napsütéssel. Az árak: zöldek olcsóbbak, sajtok, húsok drágábbak, a többi nagyjából egy árban van. Mi azt csináljuk, hogy veszünk egy üveg olivaolajat, rengeteg zöldséget, salátákat (padlizsán - meliztanosalata, ikra - tarama, tzatziki - fokhagymás-uborkás joghurt, stb.), friss kenyeret, tejet, gyümölcsöt, olajbogyót, sajtot és napközben, jellemzően reggel ezt esszük, délben esetleg a maradékot, vagy egy péksütit, mert rettenetesen meleg van, este pedig taverna, isteni halak, báránysültek, grillek, midenféle elképesztően finom dolgok. Ha magadnak főztök, az ugyanannyi pénz, ráadásul nem próbáljátok ki a görög konyhát, ami pedig nagy bűn. Sartiban is sajnos megjelentek a rántotthúsos-magyar étlapos rettenetek, pizzázók, ezeket nagy ívben kerüljétek el. Ha jót akartok :-)
Ruhát sem kell sokat vinni, úgyhogy simán el fogtok férni egy sporttáskában, ez nem vicc.
Már lefoglaltuk a szállást, de igérem legközelebb oda megyünk. De azért még most megnézzük. Lehet most offokat kérdezek, majd szóljatok rám akkor. 1.Egy netes útvonaltervező azt mondja, hogy szalonikit északon kerüljük, menjünk a keleti partig, és ott menjünk le. A szalonikit délre kerülő út a nyugati parton rövidebbnek tűnik. Mit ajánlotok ? 2. Számolta már valaki hogy tetőbox-szal hány százalékkal több üzemanyagot fogyaszt az autó ? Mert most van egy olyan dilemmám, hogy ha most veszünk 1 boxot, és azzal lemegyünk, akkor lehet többe kerül majd az út, mintha ott megvennénk az ásványvizet, wcpapírt, ilyesmit.
Ahogy a kolléga elmondta, a közbiztonság olyan, hogy Athénban van több olyan parkoló (utcai), hogy napközben ott kell hagyni a parkolóőrnél a kulcsot, mert több sorban állnak az autók, és mindig arrébb áll vele, és amikor vége van a zsúfoltságnak, a parkolóőr a lehúzott ablakú autóba behelyezi a kulcsot, a hazamegy. Nem piszkálja senki.
A legfontosabb az, hogy Sarti viszont tele van magyarokkal, ugye. Szerintem ha már autóval elmentek odáig, még 100 km, és Thassos szigetén vagytok...
Egy nagyságrenddel jobb, mint itthon. Mondjuk nem is csoda, ebből élnek, nem érdekük, hogy úgy gyere haza, hogy többet nem mész, mert lenyúltak.
Vittünk bringákat is magunkkal, ugyan bevittük az udvarra, de lekötni sosem kellett. Az erkélyen (földszint) ott volt a ruhaszárító, asztalon könyvek, játékok, meg a vízben használatos dolgok. Ha elmentünk sem pakoltuk be az apartmanba szinte sose. Kivéve ha egész napos túrára, de akkor is inkább azért, mert hátha szél jön, oszt elfújja.
Az apartmanban soha semmit nem kellett dugdosni. Ha nem voltunk ott, a takarítónő sem ment be. Soha semmink nem tűnt el.
Tekintve hogy mi még nem voltunk soha, nagyon konkrétat nem tudok. Ha szemben állsz a tengerrel, akkor balra van Sarti (az "óváros") , jobbra meg sarti beach. Utóbbinál jódarabig sekélyebb a tenger, és állítólag a homokja is finomabb. (nem ízre :-) ) Kb 1.5km-re van sartitól. Majd ha visszaértünk valószínű kielégítőbb választ tudok adni :-)
Na és milyen a közbizt. nem az utcai, milyen tap. vannak az apartmanokról?Mert hátnem nézhetünk ki mindig úgy mint egy karácsonyfa:-)))Ha csak sima vacsi akkor minek cipelni telcsi,fényképező stb....Ugye hülye ?-im vannak de számunkra tök ism. vidék:-))Köszi minden segitséget.
szerintem ne parázz, vágjál bele. Görögország egy teljesen jó európai ország, kb. olyan, vagy nagyon infrastrukturális fejlettséggel, mint Magyarország, azzal a különbséggel, hogy a turizmus és az ezt kiszolgáló szolgáltatóipar sokkal fejlettebb. Sokkal.
Az meg a másik, hogy ha így mentek, akkor érdemes nem Sartira, hanem Thassosra szigetére menni, esetleg leautózni a Pelloponészoszra. Nem vagytok kötve semmihez. És nem tömitek az utazási irodák zsebét.
Még annyit tudja -e valaki pontosan van e Sartin internet caffe.Azt olvastuk hogy görögország szerte vannak, de azt nem hogy pontosan Sartin illetve ha ott nem hol a legközelebbi? Köszi előre is. Amona
Igen, mi is így gondoltuk.Azt viszont nem mertük megkockáztatni ( 2 kisgyerekkel) ilyen hosszú út után ne legyen biztos szállásunk.Talán ha majd nagyobbak lesznek és nem először járunk az adott helyen és lesz némi fogalmunk is.De bátraké a szerencse,és ha még sporolni is lehet........
A Menios apartman. Igaz mi a Phyllis-be szerettünk volna mert ott a tul. felesége magyar,medence stb. és az a Beach-en van de sajna az nem jött össze.De a szállást ők kerítették.Útvonal végig a pályákon. Igaz a GPS mutatott egy utat románián át, de szerbia elég feltérképezetlen neki, és lehet hogy rövidebb, de nem igen gyorsabb.Majd értekezünk még.
Közlöm veled az írásod elolvasása után, hogy mi autóval megyünk Sartira jún 25-én, DEEEEE, mi már február közepétől kerestük a lehetőséget. Febr végén, márc elején elhoztam egy csomó katalógust, átnéztük és az Apollon travel tetszett a legjobban. Út kiválasztva, időpont szintén, mire én felhívtam őket a pesti irodát. Megbeszéltem, hány fő,mit kell befizetni EGYÉNI ÚT. Minden rendben!!!! Itthon mégegyszer beszéd, irány az ut. iroda. Hideg zuhany!!! Sajnos nem lehet egyéni útra menni. Hely sincs! Ott helyben dönteni kellett,. mi legyen. Telefon ide-oda, mire sikerült lefoglalni egy szállást, de nem azt ami tetszett volna DE SARTI: Itthonról ismét felhívtam az ut. irodát, mire hát,hogy izé, mégis lehet egyéni út. Mondtam köszi, örüljön, hogy nem jelentem az fogyasztóvédelem felé--az utasok nem teljeskörű felvilágosítás címén, félrevezetés. Közöltem vele, üljenek össze, beszéljék meg, hogy mindenki ugyanazt mondja. Ennyit a dolgról. Ti melyik útvonalat választottátok ki? Melyik apartmanba mentek? Mi júl. 10-ig leszünk. Salgótarjánból.