Én csak a tegnapi, utolsó napon voltam, de nekem is nagyon bejött az egész. Az általad leírt dolgok mellett, pozitívum még, hopgy a környék is nagyon tetszetős. Ezentúl inkább ide kellene a Hammer-sátor nemzetközi bandáit leszervezni a Sziget helyett.
Igen, én is elképzelhetőnek tartom! OFF: Most jöttem rockmaratonról! Ez Magyarország legjobb fesztiválja, azt kell mondanom! Veri a szigetet, a hegyalját,a voltot, mindent! OLcsó és eszméletlen jó hangulat van! És P.Mobil, pedig megmutatta mi a rock 'n roll!!!!
Én még nem láttam élőben az Iron Maident, de nagyon szeretném, és előbb utóbb bekövetkezik, mert a rock örök és elpusztíthatatlan, és akárcsak a Deep Purple, Motörhead, Black Sabbath, azt hiszem a Maiden is addig fogja nyomni, amíg élnek, és egészségesek! A koncertmenü vidzont egy olyan dolog ami sem nekem, sem más rajongónak nem mindegy. Pl nem tetszett volna nekem ha a 2006-os turnén lettem volna ott, mert bár szeretem az új albumot, de egy az egyben az egészet nem szívesen vettem volna élőben, mert egy rakat klasszikus kimaradt. Látom a 2007-es turnén, már változtattak ezen. Viszont a kizárólag a korai korszak nótáiból összeállított setlist, meg atért kapott kritikát mert mi ez nosztalgiazenekar. Nyilván nagyon nehéz eltalálni a tökéletes repertoárt, de ha 2008-bam a 80's közepi korszak lesz csak hallható, az sem igazán jönne be. Mert azért egy Fear of the dark számomra kötelező!
Szóval ha meg lehetne beszélni Harrisékkel, hogy jöjjenek el Szolnokra és egy zártkörű koncertet toljanak nekem meg néhány havernak meg a faternak, akkor kezükbe nyomnék egy cetlit, hogy ezeket zúzzátok el, HEY!!!
Aces High 2 minutes to midnight Trooper Wasted years Afraid to shoot strangers Evil that man do Blood brothers Powerslave Flight of icarus Fear of the dark Can I play with madnass Benjamin Breeg No more lies Number of the beast Hallowed be thy name Iron Maiden
Intro/Churchill beszéd 01.Aces High 02.Wasted Years 03.Infinite Dreams 04.Can I Play With Madness 05.Stranger in a Strange Land 06.Flash on the Blade 07.Seventh Son of the Seventh Son 08.Heaven Can Wait 09.The Rime of the Ancient Mariner 10.The Clairvoyant 11.Sea of Madness 12.Iron Maiden
Encore: 13.Moonchid 14.Two Minutes to Midnight 15.The Evil that Men Do 16.The Powerslave 17.Only the Good Die Young
2009 (Bruce+Adrien+Roy Z+Tribe of Gypsies tagok)
Intro/Marsh Within 01.Abduction 02.Kill Devil Hill 03.Gates of Urizen 04.Killing Floor 05.River of No Return 06.Laughing in the Hiding Bush 07.Tears of the Dragon 08.Accident of Birth 09.Chemical Wedding 10.Flight of Icarus 11.The Tower 12.Darkside of Aquarius
Encore: 13.Powerslave 14.Tattooed Millionaire 15.Two Minutes to Midnight 16.The Road to Hell
2010
Új albummal turné
2011
01.Be Quick or Be Dead 02.Tailgunner 03.From Here to Eternety 04.Lord of the Flies 05.Wasting Love 06.Man on the Edge 07.Afraid to Shoot Strangers 08.The Sign of teh Cross 09.Holy Smoke 10.Fear is the Key 11.Fear of the Dark 12.Iron Maiden
Encore: 13.The Clansman 14.Futureal 15.Bring Your Daughter to the Slaughter
Bár nem Maiden-téma, de megemlíhető talán, ha úgyis szó esett a Black Sabbathról:
tegnap asszonykával ( szülinapi ajándék volt neki. De ez a "torta" nekem is ízlett:))) ), Gyárfi kollégával és még páran voltunk Bécsben Metallica, Heaven and Hell koncerten!
A Maiden szintet nálam semmi sem üti meg, de azért ez a koncert egészen jól sült el...:)
Bécsben a Rotundenplatz-on volt megrendezve a téma, ez egy 20 000 nm-es, arányaiban kb. 160X125 m-es terület, kb Sziget kicsiben, tele kajás piás bodegákkal, marha jó hangulatú. És a "buta" sógorok mit nem tettek, közvetlen mellé felhúztak egy min. 1611 ( amikor mi értünk oda, még ennyi hely volt ) férőhelyes, kamerákkal, riasztóval, őrökkel "felszerelt" parkolóházat!!!!...
Nem egy buta megoldás...
A Heaven and hell-ből 3 dal maradt ki az agyamból a setlist-jükhöz képest ( Computer God, Falling.. Shadow.. ), de lehet, hogy voltak csak épp akkor ért végig az ereimben az Egri száraz borka, amit betöltöttem:))
Jó voltak nagyon!!! Dio-nál a hang és méret fordított arányban van:))
A Metallica koncerten soha nem tévedett nagyokat, most sem, ahogy várható volt, megfelelő arányban tolták a 91 utáni és előtti dalokat: 91 utáni 1 darab:
a skót-dudás dudolós dolog, a Memory remains ( sógoréknak bejött a nóta végi dallam, mert kb 3 percig nyomták még tüdőből ráadásként, látszólag James-nek ez nagyon tetszett )!!!:)))
Egyszerűen állat volt! Vigyorogtak - főleg James és ezt jó volt látni - és mindenki ott volt a szeren! Ezt a Roberto fiút - Trujillo - most láttam először élőben, nem ma kezdte úgy tűnt...
Nekem bombajó volt a hangzás, volt többször tűzijáték, James is jól és energikusan énekelt és istenállat számok sorjáztak.
A Maiden etalon, de ez sem volt rossz... :)
Egy dolog volt durva:
látni a parkoló házban, hogy bizony felnőtt egy rajongó generáció, akik megtalálták a helyüket az életben, mert olyan gépekkel érkezett a többség, hogy jujj:
pár éves Mercik-Passatok... tök természetesek voltak.
És egy kellemes kis élmény ( én imádom a Forma1-et, hajrá KIMI ):
amikor Bécsben kanyarogtunk a helyszín felé, egyik piros lámpánál egy nem olyan gagyi Mercivel... begurult mellénk Niki Lauda!!! A szokásos kis piros baseball sapkájában, úgy néz ki , abban született:)
No elnézést a kitérőért, de gondolom közülünk is többen kedvelik/ték 'tallicáékat is!
OFF: Heaven and Hell Óriási volt tegnap! Hihetetlen, hogy milyen jó formában volt az összes zenész, és Dio pedig egyszerűen zseniális volt! Na meg a Heaven and Hell szám közben a felcsapó lángok, és Dio hangján az effect. Még az eső is elált a koncertre!