Beértek a japánnaspolya termései,a legnagyobb egy átlagos tojásméretű,a többiek valamivel kisebbek.Tavaly több volt és apróbbak.Viszont nagyon jó ízűek voltak.
Nem kellene annak már búra alatt lenni,mert így meg könnyen berothad.Ne legyen egyenlőre tűző napon,majd fokozatosan szoktasd ki a szabadba,ott is először árnyé- kos majd lassan akár tűző napot is bírja,ha már megerősödött.
Az annóna magonc múltév tavaszi, először tiszta kókuszrostban volt, most kókuszrost, savanyúföld és perlit kb egyenlő arányú keverékében van és tetszik neki úgy látszik. üdv.
Nekem nincsen ugyan, de azt olvastam, hogy frissen jól kel, viszont később nyugalmi állapotba kerül, amit hideghatással lehet felfüggeszteni. De tapasztalatom nincs vele.
Azt el is feledtem leírni,amikor ott sóvárogtam azt mondták az olaszok,ez nem kényes tegyem a magot két tégla közé ott is kikel.Hát mit mondjak,még rendesen elvetve is nagyon soká kelt ki.
Szia Gábor!Nálam is ekkora magoncok vannak kapriból,de azoknak lilászöld a levele. Sajnos a sok kis magoncból egy sem maradt meg,amit Olaszországban zsebkéssel bányásztam ki a kőfal fugáiból.Ígaz azok jóval nagyobb,már elágazódott bokrocskák voltak a nagyok mellett.A sárga irigység felvetett a hatalmas bokrok,ahogy lógtak a kőfalon,tele virággal.Maga a virág is csodálatos.Várfal téglái közt,gát kőfalában a leg- lehetetlenebb helyeken láttuk a nagy bokrokat.Hoztam elég sokat és elraktuk sava- nyítva,nagyon kapós volt.Így persze magot is,mert érdekes módon egyidőben volt a bokrokon virág is ,zöld termés is és beérett is a nyár végére.
Várd meg,míg teljesen beérik,gyönyörű piros v.bordó lesz-nehogy korán leved. Jó lenne,ha egy fotót is tennél fel róla.Mindkét változat volt nekik,nekem a bordó v. meggypiros jobban ízlett,de mindegyik nagyon finom,csak ne lenne ilyen kiszámíthatatlan.
Ismét köszönöm a válaszodat, időközben 3 kicsi cseresznye lett az elvirágzott virágok helyén ( ezt jól megmondtam :). Remélem meg is lehet majd kóstolni.
Sajnos rendkívül rapszódikusan termő növény.Ha sikerül kötni akkor viszonylag hamar látni fogod az eredményét,hízni,növekedni fog a kis cseresznye,de bevallom én is sokat bosszankodom miatta.Három fám van,már mindegyik termett,de tavaly például egyik sem,ami annál is érthetetlenebb ,mivel ugyanúgy babusgattam őket mint a citrusokat v,egyéb gyümölcstermő kedvenceimet.Tápoldatozás,beporzás ecsettel és sajnos így sem jött össze.Volt úgy,hogy a legfiatalabbra nem is figyeltem,bonsainak vettem és egyszercsak 5 szem cseresznye vigyorgott rajta.Nagyon finom ezért bajlódok csak velük.Egyik ismerősöm pár hete hívott nézzem meg még soha ennyi virág nem volt a fáján-most mondta szomorúan egy sem lett a sok virágból. Az első két képen az ismerősöm fája,tele virággal,a harmadik,negyedik kép az első pitangáimról van.Most a barbadosi cseresznyém virágzik-ez látható a következő két képen,azután pedig ebből az első gyümölcsöm pár évvel ezelőtt.Sajnos ez éppoly rapszódikusan terem mint az előző faj.
Azoktól kérdezném, akiknek van szurinámi cseresznyéje. Mikor mutatja meg, hogy lesz-e termése? Az enyém folyamatosan virágzik, az elnyíltak helyén egyelőre nem látok semmit. Már több, mint 40 virága volt, remélem azért megmutatja magát. Kint van kertben egy őszibarackfa alatt, félárnyékban. Szerintem a porzása is megoldott, sok a méhecske. Köszi
Hát akkor nevelgetem őket, jönnek majd a nagy dézsák, aztán meglátjuk, mit teremnek! Azon sakkozok: különböző törzsmagasságra nevelem őket, hogy jobban elférjenek majd egymás mellett a teleltetéskor. ;) Jó, várom a csomagot. Hamarosan megy neked is a füge-minta-gyűjtő.