Keresés

Részletes keresés

Mike McCready Creative Commons License 2003.07.01 0 0 751
En viszont jot sejtek.
Előzmény: stevebi (750)
stevebi Creative Commons License 2003.07.01 0 0 750
"A Velvet Revolver basszere, Duff McKagan (ex-Guns N’ Roses) egy interjúban elmesélte, miért Scott Weiland-et választotta a csapat énekesnek, amikor például régi barátjuk, Sebastian Bach (ex-Skid Row) is jelentkezett a posztra.

„Sebastian valami hihetetlen dolgokat művelt az anyaggal, amit adtunk neki, és köztudott, hogy ő nagyon régi barátunk és imádjuk a fickót. A baj csak az volt, hogy egyszerűen úgy szóltunk, mint a Skid Row, és nem akartunk ilyen irányt venni...előre szeretnénk haladni, értitek, új területet meghódítani. Ezt nem azt jelenti, hogy valami ipari vagy modern rockot akarunk játszani, egyszerűen csak valami újat, valami időszerűt. A legjobb barátaink között van Dave Navarro (Jane’s Addiction), Chris Cornell (Audioslave), a Queens Of The Stone Age-srácok...ők is mindig továbblépnek, és mi is ezt tesszük a Velvet Revolver-rel”.

A zenekar október 7-én jelentet meg egy EP-t és egy DVD-t a június 19-i El Rey Theater-fellépésük anyagából. Az EP-re még egy stúdiódal is felkerül majd. A fiúk egyelőre Los Angelesben adnak néhány koncertet augusztusban/szeptemberben, ezután pedig stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a debüt albumot, amely a tervek szerint 2004 elején kerül majd a boltokba."

(forrás: www.headbanger.hu)

Rosszat sejtek, ha ilyen új haveri társasággal dicsekednek.....:((
Látta már vki a Hulk című filmet?? Ők írták az egyik filmbetétdalt; kíváncsi vagyok, mennyi hallható a dalból.

Axl Creative Commons License 2003.06.27 0 0 749
Szerintem erről az albumról már tényleg letehetünk. Maradok a black metalnál... Így jártunk...
Matyika_ Creative Commons License 2003.06.10 0 0 748
hallgasd meg az eredetiket mellé

pl a New Rose-ból akkora Himnuszt csinál Slash gyakorlatilag egyedül, hogy sírni támad kedve az embernek

Előzmény: Axl (747)
Axl Creative Commons License 2003.06.10 0 0 747
Úgy értettem, kicsit ötlettelen. Természetesen tudom, hogy feldolgozásokból állt.
Előzmény: rage (743)
rage Creative Commons License 2003.06.10 0 0 746
Az tette be a kaput, hogy kilépett Stradlin, másrészt pedig a 6 év alatt megírt összes épkézláb dalt kiadták az Illusion lemezeken, s nem volt sem erő, sem ötlet, sem kedv új dalok megírásához.
Előzmény: stevebi (745)
stevebi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 745
Érdekes, az én környezetemben inkább pont fordítva jött le a dolog.:))
Inkább azoknak az ősrajongóknak nem jött be az album, akik a G n'R korábbi hangzását szerették.
Az emtívis korszak után ez tette be náluk végleg a kaput, sok ember nem is sorolja fel méltó darabként, ha a diszkográfiájukról van szó....
Amúgy az emtívi közönségét nem egy album nyersessége, vagy nyálassága befolyásolja, hanem, hogy mit súlykolnak beléjük.
Ha ezt a lemezt is annyira nyomták volna, mint az USE-t, akkor ebből is elfogyott volna 15millió....
Ettől még jó kis lemez, jó dalokkal, de maguk a tagok is úgy nyilatkoztak akkoriban, hogy ez csak egy kitérő lemez, egy jó poén ill. hogy tisztelgés az elődök előtt.
Aztán nem jött a várva várt folytatás....:((
Előzmény: rage (730)
A PROFI Creative Commons License 2003.06.09 0 0 744
Kicsit akkor megint OFF leszek:
Akit érdekel a Slash-Duff-Matt-Weiland Project (Velvet Revolver), azok letölthetnek két érdekes videót, melyben a tagok mesélnek nemcsak a "Project"-ről.
Klikk ide!

Ha a fenti link nem jönne be, akkor Klikk ide! (288-as hozzászólás)

rage Creative Commons License 2003.06.09 0 0 743
Hát, eredeti biztosan nem, mivel feldolgozásokból állt :)
Előzmény: Axl (742)
Axl Creative Commons License 2003.06.09 0 0 742
"Aztán jött a Spagetthi, ahol a hangzásban visszatértek a gyökerekhez, a saját eredeti stílusukhoz.
Akik az Appetite-ot szerették, azoknak tetszett , akik viszont csak az MTV lassúkat, azoknak nem."

Érdekes, rám igazán nem mondhatani, hogy a slágeres, lassabb számokat szeretem (black metalt leginkább), de a Sphagetti nem tetszett. Nem volt elég ötletes, eredeti..stb.

Előzmény: rage (738)
Matyika_ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 741
a Metallica csak a fekete album után az igazi, és mindjárt letesztelem az MTV-n hogy igazi-e még :)
Előzmény: stonedrop (739)
rage Creative Commons License 2003.06.08 0 0 740
Én sem punkot hallgattam előtte, hanem Rolling Stones-t, Yardbirds-öt, WHO-t, Troggs-ot
:-))

A GN'R után kezdtem el egyáltalán rockzenével, majd később metallal foglalkozni.
Sajnos, igazi rock-csapatok most valahogy nincsenek, eltűntek
Nem divat, vagy nem tudom.

Azért néha jó előszedni a GN'R albumokat
A Lies valóban két maxinak is mondható, az első mindenképpen az, a másik fele meg egy kis unplugged - show:)
Érdemes egy-két ritka felvételt még mögétenni , pl a Corn Chucker-t , ami lemaradt a Lies-ról végül is, vagy 1-2 unplugged dalt későbbi koncertekről, s lassan kialakul egy egész teljes album :)

Azért az Aerosmith feldolgozás (Mama Kin), vagy a Reckless Life nagyot üt...
Meghallgatnám élőben szívesen tőlük :)

Előzmény: stonedrop (739)
stonedrop Creative Commons License 2003.06.08 0 0 739
A Live Like A Suicide-ról származó Lies számokkal kapcsolatban túloztam. A Mama Kin pl. egy nagyon jó kis Guns-os nóta. De tulajdonképpen mindegyik jó szám ha jobban belegondolok. De a Spaghetti Incident akkor sem tetszett. De ez izlés dolga.
Én a G'N'R mellett Led Zeppelint és Hendrix-et hallgattam kamaszkoromban és nem punkot. A Guns 'N' Rosest tartom a Zeppelin mellett minden idők legjobb rock bandájának. De mindekttőnek voltak rossz albumaik. A LZ-nek tulajdonképpen csak az első 4 lemeze igazán jó, a Gunsnak pedig az Appetite és a UYI két korongja. A Lies-t nem tekintem igazi albumnak, inkább olyan dupla maxi. A Spaghetti pedig nem az én világom. De az MTV-s fekete album óta a Metallica sem az igazi :)
Előzmény: rage (738)
rage Creative Commons License 2003.06.08 0 0 738
Számomra a Guns N' Roses legjobb albuma az Appetite for Destruction.

Amikor megismertem őket, 1988-ban, ez volt az az album, ami magát a rockzenét megszerettette velem

Utána nem sokkal később jött a Lies, ami szintén remek album volt, akár a régebbi , akár az újabb akusztikus felvételeket néztem.

Ekkor váltam rajongóvá, s gyűjtöttem mindent, ami a zenekarral kapcsolatos.
Mire a Use Your Illusion elkészült, a fele albumot, demo vagy egyéb verzióban ismertem, s igen vártam, hogy megjelenjen.

Nem véletlen lett óriási siker, a rocktörténelem egyik legfontosabb albuma , rengeteg olyan dallal, amit sosem lehet elfelejteni.
Azonban, volt egy negatívuma is : a zenekar körül hirtelen óriási hajcihő lett, a koncertjeik már nem a jó régi nyers rockzenéről, hanem hatalmas , monumentális show-ból állt , s az MTV egyik kedvenc bandájává váltak.

Az MTV hatására rengetegen ismerték meg, vagy szerették meg a bandát, de sokan közülük nem tudták, hogy a zenekarnak voltak régebbi lemezei is ,azt meg még többen nem, hogy pl a Don't Cry egy 85-ös szám, stb.

Aztán jött a Spagetthi, ahol a hangzásban visszatértek a gyökerekhez, a saját eredeti stílusukhoz.
Akik az Appetite-ot szerették, azoknak tetszett , akik viszont csak az MTV lassúkat, azoknak nem.

S mikor ezt írtam, nem személy szerint neked szántam, hogy te biztosan nem ismered a régebbi lemezeket, stb , de egyszerűen tény, hogy a sok divat - MTV - GUNS rajongó meglepődve fogadta a Spaghetti nyers punk/rock hangzásvilágát.

Itt ismét nem rád gondoltam, személy szerint
De ettől még ez az album egyáltalán nem rossz, hűen bemutatja, kiket hallgattak anno Axl-ék, sőt, ha ismered a Dead Boys dalait, még azt is, hogy kiket koppintottak itt-ott :-))

Én kíváncsi vagyok , hogy mikor lesz új album, ha lesz, a pár dal ,amit eddig hallottam , elég vegyes benyomást tett rám, de a Madagascar már most tetszik.

Egy biztos:
Izzy Stradlin hiányzik.
Bevehetnék zeneszerzőnek újra.. :)

Előzmény: stonedrop (733)
Matyika_ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 737
Jelzem megeshet, hogy akinek a Spaghetti tetszik, az mindenféle punk-dolgokat is szeret, és azoknak a feljavított változatát is, éppenséggel GNR-előadásban vagy máshogy, mondhattam volna Die Toten Hosent is.

Meg az "akkor haldoklott a zenekar és csak feldolgozásokra futotta" is kedves gondolat, nem az Illusion-felvételek alatt vették fel ezeket a mindenféle feldolgozásokat is?

Előzmény: stonedrop (736)
stonedrop Creative Commons License 2003.06.08 0 0 736
Jó, akkok nekem nem tetszik. De nem kell lefikázni azokat akiknek nem jön be. Azért mert valakinek nem olyan "kifinomult" az izlése mint neked, még nem biztos, hogy nem ismeri az együtest.
Bár szerintem akinek tetszik, annak csak azért, mert annyira elfogult, hogy amit a GNR csinál az szerinte minden jó.
A Lies-nak is csak az akusztikus része igazán jó. Az eleje nem annyira tetszik nekem. Bár a Spagettinél nagyságrendekkel jobb az is.
De ez izlés dolga. Valakinek a Mátrix-Újratöltve is tetszik, sőt még ideológiája is van hozzá, hogy miért jó :)
Előzmény: Matyika_ (735)
Matyika_ Creative Commons License 2003.06.08 0 0 735
igen, bocsáss meg, így, hogy megindokoltad, teljesen igazad van
Előzmény: stonedrop (733)
A PROFI Creative Commons License 2003.06.08 0 0 734
Izzy Stradlin befejezte hatodik szólóalbumának munkálatait. Az album címe "Like a Dog" lesz.
A CD két dala letölthető innen

www.gunsandroses.ini.hu

stonedrop Creative Commons License 2003.06.08 0 0 733
Nekem megvan az összes albumuk, tehát nem mondhatod, hogy csak az MTV-ről ismerem őket. De a Spagetti egy sz*r album.
szöszmösz Creative Commons License 2003.06.08 0 0 732
Nekem csak egyetlen óriási problémám van a Guns-al: EGYETLEN koncertjükön sem voltam kint. És ez már pótolhatatlan hiba marad úgy tűnik örökre. :/
Matyika_ Creative Commons License 2003.06.07 0 0 731
ráadásul Fear-t meg UK Subs-t nehéz nagyzenekarral játszani

az egy nagyon jó album

rage Creative Commons License 2003.06.07 0 0 730
Azon rajongóknak volt befogadhatatlan, akik a GN'R-t am MTV-ről ismerték, s csak azokkal a dalokkal azonosították.

Akik az Appetite-ot, vagy a Lies-t szerették, azoknak nem hiszem, hogy problémát okozott volna az album.

Az egyszerűbb hangszerelés is pont jó volt a Use Your Illusion turné 20 fős színpadja után.

Előzmény: stevebi (727)
stonedrop Creative Commons License 2003.06.07 0 0 729
Hát ez jól hangzik! Kiváncsi vagyok, mi fog kisülni belőle.
Nehogy úgy járjak mint a Mátrix 2-vel. Nagyon vártam, aztán hatalmas csalódás a vége.
Előzmény: Mad Scientist (728)
Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.07 0 0 728
Idesüss!

http://www.origo.hu/szorakozas/zene/20030606slash.html

stevebi Creative Commons License 2003.05.27 0 0 727
OK, a Spaghetti önmagában lehet, hogy jó album, de mint G'nR-lemez volt szokatlan és a rajongók többségének befogadhatatlan. Ezért is gondolom azt, hogy egy kitérőnek frankó volt, hisz' a tagok is egy jó poénnak, illetve a feldolgozott dalok szerzői előtti tisztelgésnek szánták az albumot. A korábbi munkáikkal nem is lehet összehasonlítani ezen egyszeribb hangszerelésű dalokat.
(Valóban az Ain't It Fun a legjobb nóta a lemezről.)
Előzmény: rage (725)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.26 0 0 726
Hello mindenki,

Szereny velemenyem szerinta rock zene kihalt a Guns utan. Az utolso igazi rockbanda ok voltak, nem osszecastingolt jolfesult zseleshaju pocsok, hanem igazi sex drog rock and roll eleterzest ado rockbanda akik nem 2 het alatt jutottak a toplistak csucsara hanem kokemenyen megdolgoztak erte. A Use 1-2 szvsz a vilag egyik legjobb albuma. Jomagamrol annyit h mindent szeretek ami minosegi bach-tol a guns-on at dj tomekk-ig es a rapet is. De ha rock n' roll akkor Guns N' Roses az istenkiralysag.

Vannak mostansag kellemes zenek, jo probalkozasok (nickelback, vagy akar az Offspring) de egyik sem az igazi szamomra, meghallgatom oket sot! tettszik is de ha igazi rock hangulatom van akkor egybol elokerulnek a guns cd-k, mp3ak:)

Nem tom is igy vagytok-e, remelem nem vagyok egyedul.

Bocsi a hosszusagert.

H.

rage Creative Commons License 2003.05.26 0 0 725
Spaghetti tök jó album volt remek dalokkal, igazi rockzene a javából

Még akkor is, ha több feldolgozás született.
De pl onnan ismertem meg a Dead Boys-t mint zenekart, akiknek a sorlemeze abszolut kötelező lenne minden GUNS rajongó számára

Olyan dalokkal, mint az Ain't it Fun, vagy a Not Anymore.

Az It's so Easy klipet köszönöm szépen, nekem nagyon tetszett, itt még az a nyers rockzenekar voltak, amit nagyon szerettem volna élőben látni.

Még akkor is, ha a pesti buli fantasztikus volt.

Előzmény: stevebi (724)
stevebi Creative Commons License 2003.05.26 0 0 724
Ha a Spaghetti után kijött volna még két bika sorlemez, akkor mindenki úgy emlékezne erre a lemezre, hogy milyen aranyos, poénos kitérő volt a részükről.
Így, hogy ez az utolsó lemezük (a lemeztársasági szerződésnek eleget tevő Live Era-t nem ide sorolva), mindenki úgy emlékszik rá vissza, hogy de sz*r lett az utolsó lemez, nem csoda, hogy 'feloszlottak'.
Előzmény: zAcsKO (720)
stevebi Creative Commons License 2003.05.26 0 0 723
A koncert évfordulója miatt én is végiggyűrtem a Use I.-II.-t és hihetetlenül egy húron pendülünk.:))
E dalok még ma is megállják a helyüket, pedig sok kortársuk lemeze ma már 'korszerűtlennek' tűnik...
Ők viszont olyan hangzást alakítottak ki akkor, amely az elmúlt 10 évben bármelyik divat fölé tudott (volna) nőni, vagyis minden trenden belül megállta volna a helyét. (ez így elég kétértelműnek hangzik; természetesen a minőségre gondolok!!)
Coma, Dead Horse, Garden Of Eden, Right Next....stb. csak pár dal címe azok közül, amik a modern rock aranykorában is szétrúgták volna a toplistákat!!:)
A Use II. pedig a monumentális dalok gyűjteménye, egyszerűen fenomenális, nem találok rá jobb szót.
Még ma is hátborzongatóak a dalok és hozzá a magával ragadó klippek!!

No és Slash gitárjátéka is egyedülálló, pótolhatatlan....
(tegnap előástam egy Gilby Clarke klippet, ahol szintén ő játsza a szólót....zseniális!)

Előzmény: zAcsKO (719)
A PROFI Creative Commons License 2003.05.25 0 0 722
Ja, és www.tar.hu/newera
:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!