“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Pedig ez igazi lustaember-palacsintája, mert én sem szeretem a kelt-típussal való pepecselést. A "szódavizes" típusnak meg még az ízét sem. Fúúúj!
Ezért aztán amerikai palacsintát sütök, de orosz méretben! (Pontosan kettő darab "megállít" egy férfiembert, három-négy pedig éhgyomorra is bezabálásnak számít.) :)
A képen egy negyven centi átmérőjű tányéron látható HAT darab ilyen palacsinta (de az is lehet, hogy rosszul számoltam és csak öt). :)
Akár két hét fizetett szabadságot is kérhetnek Új-Zélandon a párkapcsolati erőszak áldozatai. A szabadnapokat arra használhatják, hogy új lakást keressenek, elköltözzenek, esetleg orvosi vagy pszichiátriai segítséget kérjenek, hivatalos ügyeket intézzenek. Magyarországon ez még fel sem merült, még az áldozatokat segítő ellátórendszer is hiányzik. Ám a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) munkatársai szerint is igaz, hogy „a bántalmazásból való menekülés felér egy félállással.”
van nalam ket ragcsavo :) a ket sajat tengereszem melle, idben vannak, az egyik tajogos volt, belül a kis pofijaban (megszurta a szena ) a masik fogcsiszolason volt, meg nem ragna megfelelöen, sem azt a mennyiseget amire szüksegük lenne, ezert ket-harom orankent (ejjel is ) potolom a kajat nekik.
reggel hatkor meg a szokasos vasarnapi tura a blökikkel..., nagy tempos es mozgalmas :)
a vegen log a nyelvem nekem is :D
küldöm a drukkot, hogy a Jezuska olyan jarganyt hozzon Neked, ami sokaig fut alattad hibanelkül :)
Ö, pedig Fülcsike, a fiam hagyta ram :) elkötözött, bogyoszor meg maradt :D