Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -3 3 12237

De mondom. Pontosabban ők mondták. De erre itt, a fórumon is olvashatsz példát, mondjuk a Mennyire számít topikban. Nagyon sokan gondolkodnak úgy, hogy tudják, megvan a határa annak, hogy felelősségteljesen (értsd: tanulmányokat megfelelően biztosítva) tudjanak felnevelni egy gyereket. Ne mondj róluk semmit (de azért vetettem fel, mert kérdeztétek, hogyan változik a nők társadalmi helyzete- most akkor térjünk vissza a palacsintákra? ). Van egy olyn érzésem (és ebben nincs semmi személyeskedés), hogy te nagyon távol állsz ettől a problémától, ti. hogy mennyire nehéz manapság párt találni, és a véleményed inkább teoretikus álomképekre alapozod, mintsem konkrét tényekre.

Előzmény: Törölt nick (12236)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -1 3 12236

A szingliséggel kapcsolatban meg van egy olyan megfigyelésem/véleményem, hogy sokan közülük csak azért vannak egyedül, mert anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy gyereket válallaljanak (ezt mondjuk egygyerekes kollégáktól ugyanígy hallottam).

Ne mondd már, hogy két dolgozó, felnőtt ember nem engedhet meg magának egy gyereket. A két szinglinek meg nem külön kéne sírdogálnia, hanem ha összeillenek, akkor elhatározásra jutniuk és összeköltözniük, mert együtt húzva jobban fut a szekér. 

Azokról az emberekről meg, akik már előre kiszámolják, hogy a leendő gyerek egyetemi végzettséggel együtt hány millióba fog kerülni, engedelmeddel, nem mondok semmit. :)

Előzmény: Törölt nick (12233)
MrJones512 Creative Commons License 2018.12.23 0 3 12235

"Veszel egy palcsisütő (palifogó) masinát oszt süti  mint a gép!"

Hát, most megnéztem őket. Láttam egyet baromi régen az egri strandon: ötletes kis masina volt, és tényleg sütött, mint a gép.

No!

Egy ahhoz nagyon hasonló felépítésű palcsisütő gép most bő egymillió forint. (Pedig semmi extra, hogy számítógépvezérlés, meg webkamerás távoli felügyelet és efféle fasságok... egy egyszerű, majdnemhogy konyhai gép.)

Hát, nem ez lesz a következő háztartási gépem, az hótziher! :)

Előzmény: alaptalan (12227)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -1 3 12234

Miért ne lennék jó kedvemben? 

Mert nem teszem oda a mondataim végére az idétlen röhögős szmájlit? :)))

A férjemhez pedig semmi közöd, foglalkozz a feleségeddel (már ha van)!

Esetleg van valami ellenvéleményed is azzal kapcsolatban, amit írtam? 

Előzmény: robopassmeet (12232)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -3 2 12233

Arra céloztam, hogy a jelenlegi rendszer azért nem jó, mert nem előreviszi, hanem konzerválja a hátrányos helyzetet. Az pedig senkinek nem jó, ha azt a réteget növeljük, aki önmagát sem képes eltartani.

A szingliséggel kapcsolatban meg van egy olyan megfigyelésem/véleményem, hogy sokan közülük csak azért vannak egyedül, mert anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy gyereket válallaljanak (ezt mondjuk egygyerekes kollégáktól ugyanígy hallottam). Azzal is vitatkoznék, hogy aki egyedül van, az csak magának köszönheti. Én inkább úgy vettem észre, hogy a harmincas férfikorosztály egyre kevésbé akar elköteleződni, elvégre szexhez úgy is hozzá lehet jutni, ha nincs megkötve a frigy, sőt, manapság már nem divat hosszas együttjárásokra sem energiát pazarolni. És a mostani mozgalmak (metoo, mgtow) sem tesznek jót igazán azzal, hogy inkább csak elmérgesítik a férfiak és nők egymáshoz viszonyulását, mindkét nem harcolni akar a másikkal, uralni, na ebből nehezen lesz párkapcsolat.

Előzmény: Törölt nick (12217)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.23 -1 1 12232

Látom, ma nem vagy jó hangulatban:-) Te hogyan alkalmazkodsz a férjedhez? Otthol kussolsz, azt itt meg kieregeted a fáradtgőzt?:-))

Előzmény: Törölt nick (12229)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 1 12231

Vesz a nyavaja  ! Annyi szentszar van már a lakásban , hogy lassan én nem férek el a 3 szobában . Évente 2-3x kibirom , unokáknak süt az anyjuk , én meg sütök nekik kelt kalácsot .

Amúgy .... a  jószág(ok)  kint vacsitolnak az ajtó előtt éppen . (!)

Előzmény: alaptalan (12227)
MrJones512 Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12230

Ennyi.

Ne is ragozzuk, szerintem.

Előzmény: Anyóca99 (12225)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -1 3 12229

Nekem mindegy, ha valaki az egyedüllétet választja, mert rühelli a gyerekeket, vagy annyira antiszociális, esetleg introvertált, hogy púp lenne a hátán a férjéhez vagy feleséghez és a saját gyerekeihez alkalmazkodnia. Van ilyen, elismerem, nem is kevés. De aki szíve mélyén szeretne családot, de közben minden partnerét lefikázza, ott tényleg az ő készülékében van a hiba. 

Aki akar, azt tényleg maradjon szingli, de nem ér közben ríni, mint egy fürdőskurva, akkor élvezze az egyedüllétet. És nem ér nekik ajvékolni sem azért, mert az állam támogatja a családokat.  

És ne tulajdoníts nekem olyasmit, ami nem tartozik hozzám, már a teli van a hócipőm az aljas kis sunyi csúsztatásaiddal. 

Előzmény: robopassmeet (12224)
alaptalan Creative Commons License 2018.12.23 -1 1 12228

és ahhoz NEKED mi a sárló kancák öröme közöd van?

alaptalan Creative Commons License 2018.12.23 -1 0 12227

te csacska jószág, már ezt is  gépesítették!

Veszel egy palcsisütő (palifogó) masinát oszt süti  mint a gép!

Előzmény: Anyóca99 (12208)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 3 12226

Hidd el , nem csak elköteleződés kérdése ! Egy-egy korosztálynak többszázezres' kínálat meg nincs . 

Előzmény: Törölt nick (12222)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 4 12225

Bizony ... ez szerintem is így van . 

Az embernek van némi elképzelése/elvárása , aztán lehet , hogy pillanatnyilag  (esetleg évekig) mintha ....de aztán mégse .

Aki meg már megégette a száját , az bizalmatlan is , meg menet közben rájött , hogy lehet élni egyedül is .

Nem jó , de nyugis . A választék meg nem túl nagy . Normális egyedek általában foglaltak , vagy éppen most heverik ki a válásukat , vagy mittomén' ... Nem egyszerű .

Előzmény: MrJones512 (12223)
robopassmeet Creative Commons License 2018.12.23 -2 1 12224

Ööö. A feminizmusnak nem az volt az egyik legfontosabb 'vívmánya', hogy a nőknek ne kelljen férjhez menniük, hanem maradhassanak szinglik? Aztán mostmeg mégis bekötnéd a fejüket:-))

MrJones512 Creative Commons License 2018.12.23 0 4 12223

"Az a nő vagy férfi, aki a mai több százezres kínálatból nem talál magának társat, az szerintem nem is akar elköteleződni."

Több százezres kínálat? Eriggyél már...

Nincs itt semmiféle "kínálat". Egy-kettő "lehetneőis", ha akadt - tíz évente. Oszt' az se az volt: vagy ezért, vagy azért.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -1 2 12222

Természetesen ez nem igaz ebben a formában, de maradjunk abban, hogy aki tényleg akar családot, annak lesz családja. Az a nő vagy férfi, aki a mai több százezres kínálatból nem talál magának társat, az szerintem nem is akar elköteleződni.

Előzmény: Anyóca99 (12219)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12221

Ezért egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert nagy valószínűséggel nem lesz már unokám. 

Előzmény: Törölt nick (12220)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 3 12220

Én is naon elfáradtam. Egész nap szecskáztam a holnapi kajákhoz. Na jó, egy picikét szundítottam délután...

Az a baj, h ma már a XXI. sz-i Európában nem pusztán az éhezésről van szó. Van egy csomó infrastruktúra, ami nélkülöz7tetlen a trsdlomba való bekapcsolódáshoz. Az, h a has tele legyen már nem elég, és ahol már ez is gondot okoz, oda nem elég egy zsák krumpli támogatás. De ettől függetlenül vallom, h jobb lenne az embereket magukra hagyni, és nem korlátozni abban, h a saját képességeik szerint megéljenek. Máshol lenne szükség korlátozásokra. 

Előbb-utóbb el kell jutni odáig, fel kell fogni, hha nincs korlátozva a magántulajdon, rövid időn belül néhány 10 ember fogja birtokolni az összes erőforrást a világon. Akik önmaguktól nem fognak lemondani ezek birtoklásáról. És nagyívben tojnak arra, hogy kinek jut mellettük lehetőség élni. 

Előzmény: Anyóca99 (12216)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12219

"Egy szingli nem akar családot..."

Ez egyáltalán nem biztos . 

Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 1 12218

De hogyan ?

Előzmény: Törölt nick (12214)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -1 2 12217

Nem csak Kolompárék többgyerekesek. Bizonyára te is ismersz olyan három vagy többgyerekes családokat akiket nem Kolompáréknak hívnak. 

Egy szingli nem akar családot, szerinted mire költené a pénzét, ha az állam 'meghagyná' neki? 

Előzmény: Törölt nick (12213)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 1 12216

Persze hogy felmerült ! Csak mi a megoldás , hogy a gyerekeik ne éhezzenek , ha egy mód van rá ?

Igen .... nem egyszerű annak , akinek a fel- és lemenőit is gondoznia kell . Későn szülnek a nők , és nem halnak elég korán a szülők .... hogy morbid legyek  (bocs' !) . 

(marhaságokat írok , mer' nagyon elfáradtam... leginkább csak nézni van energiám  )

Előzmény: Törölt nick (12212)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12215

Nekem meg nem létezik, h eggyel süssek! :P Na most akkor jól hajba kapunk! :)

Előzmény: Anyóca99 (12208)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -2 0 12214

Arra gondolok, hogy felmenő rendszerben változtassunk a támogatások mibenlétén. 

Előzmény: Anyóca99 (12211)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 -3 2 12213

A szingli nő vagy férfi a fizetésével hozzájárul az állam terheihez. Kolompárék mivel? Miből lesz nyugdíj meg sok fejlesztés, ha csak ők maradnak?

Előzmény: Törölt nick (12207)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12212

Nem merült fel még benned a kérdés, h épkézláb, egészséges embereket miért kell támogatni? 

Én nagyon ellene vagyok mindenféle támogatásnak. Lehet, államellenes anarchista vok, de sztem minden embernek, családnak képes kellene, h legyen fenntartani saját magát. Hallottál már a szendvics generációról? Ők azok, akiknek már idősek a szüleik, de a gyerekeik még nem repültek ki. Nekik a szüleiket is támogatniuk kell, a gyerekeiket is nevelniük kell, nem mellékesen pedig a saját nyugdíjukról is gondoskodniuk kellene amellett, h fenntartják magukat, és eltartják az államot... Nem úgy tűnik, mintha megvalósítható lenne... 

Előzmény: Anyóca99 (12206)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 1 12211

Tudom mire gondolsz . De arra még nem találtak jó megoldást . A gyerek akkor se hibás . Nem ő kérte az életét .

Előzmény: Törölt nick (12209)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 0 2 12210

Mongyuk' az egyedül élő öregeket . Pláne ha nincs család !

Előzmény: Törölt nick (12207)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.23 0 3 12209

DE ha pusztán azért támogatod őket, mert sok az éhes száj, nem érdeke, hogy ennek legyártásán kívül bármi mást is hozzátegyen a társadalomhoz.

Az sem igaz, hogy a jövő zálogát nevelgetik, inkább a jövő sok ingyenélőjét.

Előzmény: Anyóca99 (12206)
Anyóca99 Creative Commons License 2018.12.23 -1 2 12208

Nem létezik , hogy én két sütővel süssek ! Eggyel is max évente 2-3x , ha nagyon rám jön .

Van helyette egy jobb megoldás . A tejes pite . Az majdnem palacsinta , csak sokkal finomabb , meg haladósabb . Sutty a tepsibe , oszt' sül magától .

Előzmény: Törölt nick (12203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!