“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Hát ja. Összehangolt munka. De, nehogy azt hidd hogyha nem szólok hozzájuk, nem vágnak rootra. Ezek képesek egyetlen rövid szó miatt hisztériázni a társasági modisba! Rengeteg nickem van például amivel egyetlen hsz-t sem írtam és rooton van. Ezeknek nem kell ok. Képmutató hazug bagázs. Egyetlen vágyuk van, hogy bárkit bántalmazzanak a neten. Ha én vagyok engem. Ha az Üveg, őt. Ha a Chili, akkor őt. A Haját is így üldözték el.
Azért az nem igaz hogy jogok nélkül vannak a férfiak. Például az élethez szükséges tevék az övék. Az, hogy a nők osztják be a döntésükkel a sivatagban a szűkös anyagiakat, az természetes. Hiszen az utódokról ő nekik kell gondoskodni.
Azt gondolom a szexben sincsenek korlátozva a férfiak. Ebben egyenrangúság van.
Ehhez a renomé dologhoz még annyit példának, hogy sokan meg azért feszengenek saját bevallásuk szerint, mert magyarok. Például feszengenek a külföldi barátaik előtt a magyarságuk miatt. Vagy feszengenek külföldön, ha kiderül, hogy magyarok. Mert hogy például az Orbán.:) Mert hogy a politikája meg a fideszesek minden. Én nem szeretem a fazont és a gyülevész seregét sem, de ezért még nem fogom kínosnak érezni, hogy magyar vagyok és ki is kérném magamnak, ha valaki ez alapján ítélne meg engem vagy valami összmagyar renoméról beszélne.
Az egyetemes erkölcs egy gumifogalom, de ezt nem Soros védelmében írom, mert én sem értek egyet sok nézetével, és nem is hiszem, hogy csak azért, mert befolyásos pénzember és mindenféle elképzelése van arról, hogy milyen lenne az ideális világ...hogy csak ezért jobban kéne adni a véleményére, mint bárki máséra a világon.
"A családi vérvonal női ágon vezetődik le, a sátrakat és az állatokat is a nők birtokolják. Ebben a társadalomban a férfiaknak igencsak kevés hatalmuk van. Hagyományos vallásuk az iszlám, de ez egyáltalán nem befolyásolja őket abban, hogy a női dominancia legyen hatalmon."
A nép, amit a nők vezetnek, a férfiak minden joguktól meg vannak fosztva!
A származását nyilván nem változtatja meg az ateizmusa, de nem igazán elhanyagolható tényező, mivel például Izraelben sem szeretik, hiszen a nemzetállamokhoz és a valláshoz való hozzáállása az ő esetükben is ugyanaz. Ja, Soros 20 év alatt lerombolta a zsidók renoméját, hagyjál már...:DDD
Nem azt írtam, hogy a személyiséged egyedül forr ki, hanem hogy 40 éves korodra már kiforr, nem ezután fogsz alapjaiban megváltozni (hacsak nem ér valami szörnyű tragédia, aminek hatására döntően megváltozol, de most ne egyedi esetkben gondolkodjunk, hanem általánosságban). Nyilván a környezeti hatások IS formálják, senki nem él egy zacskóban. Felnőtt korodra lehet a szokásaidon, hozzáállásodon kicsit (árnyalatokat) még csiszolni, de a gondolkodásod, világképed, jellemed már nem fog utána megváltozni.
Azt sem írtam sehol, hogy öncélúan mozogna az ember. AZt írtam, ehhez ne mindig mások segítségére, a sült galambra, lottóötösre szoruljon, mert az egyedüli biztos pont az életében önmaga. Nem lehet mindig arra építeni, hogy majd mások megoldják helyetted. És ha kiköt egy társ melletted, akivel együtt vehetitek fel a harcot (nem egymással! az élettel), akkor az csak bónusz. Így írtam. Nem azt, hogy együtt nem lehet, hanem azt, hogy a ember szakadjon el a kóros társfüggőségtől meg attól, hogy mindig más oldja meg a gondjait.
Egyébként látom, merre próbál elmenni veletek ez a beszélgetés, de anélkül, hogy IRL-dolgokat kelljen most leírnom, megjegyezném, hogy amiről most így elméleti síkon beszélgetünk, az hmmm, nem érintett (és nem is fog) személyesen, egyetlen eddigi élethelyzetben sem engem. Csak úgy mondom. :)
Engem nem döbbent meg, ugyanis évek óta üvöltik a nők és férfiak tömegei, hogy S. György nem kóser.
Én amióta olvastam tőle, hogy miért akarja lebontani a nemzetállamokat, azóta hidegrázást kapok tőle. És a hideg rázna tőle akkor is, ha muzulmán, keresztény, buddhista vagy ateista lenne. :(
Érted már, hogy Béla nem antiszemita, hanem túllát a vallásokon? :)