“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
"Még a vendégek is a karácsonyi asztalhoz ültek a kávéházi karácsonyon a tulajdonossal és a dolgozókkal együtt. Az ünnep megkívánta a nyugalmat, a pihenést. Ma is példát vehetünk az egykori kávéházi karácsonyokról."
"A videóban a színésztől többek között elhangzik, hogy
-Megígérhetem, ha eddig nem kellett fizetnem azokért a dolgokért, amelyeket mindannyian tudjuk, hogy elkövettem, akkor biztosan nem fogok olyanokért fizetni, amelyeket el sem követtem. -
illetve
- Persze, azt fogják mondani, hogy tiszteletlen vagyok, amiért nem tartom be a szabályokat, de mihtha eddig a szabályok szerint játszottam volna. Sosem tettem, és imádtátok.-
A videó azért különösen bizarr, mert Spacey gyakorlatilag összemossa a saját élete történéseit a törtető, manipulatív, fiktív amerikai politikus, Frank Underwood személyiségével, és mintha azt próbálná meg elmagyarázni, hogy Underwoodot pont azért imádták, mert nem érdeklik a szabályok, és akkor tessék magát Spaceyt is pont ugyanúgy imádni. De igazából tényleg nehéz dekódolni, hogy a színész mégis mit akar üzenni ezzel a felvétellel."
(Zsenialis :) . Jobb volt, mint az egesz hatodik evad. )
Minden evben ugyan aznap eljön a Karacsony, ajandekot, szeretetet, melegseget hozva szerte a vilagon. Adnek éen is mindenkinek, de sajnos nem tehetem, ezert itt kivanok NEKTEK
„Együtt van a család; a jó háziasszony, a gondos szerető édesanya a karácsonyfát rendezi a nappali szobában. Ráaggatja az aranyos ezüstös diókat, a cukor-jegeces déli gyümölcsöket, sárga narancsot, fekete vagy barna aszalványokat, piros almákat, csillámló csecsebecséket; a fenyőágacskákra apró gyertyák vannak tűzdelve; a karácsonyfa alatt emlékek a családtól, a rokonoknak vagy jóbarátoknak. Gyújtani kezdik a gyertyákat. A gyermekek a szomszéd szobában égő kíváncsisággal, lélekzetöket visszatartva, az ajtó felé figyelnek.”