Mondtam nektek, hogy a Fidesz-kormányzás első dolga lesz, hogy pereket indít lehetőleg minél több jelenlegi kormánytag ellen. Az eltart majd 1-2 évig is talán, azalatt lehet megszorítani, és közben mondani, hogy a bűnösöket már elérte az igazságszolgáltatás. Aztán, mivel semmit nem fognak találni, amit ők maguk is ne követnének el, ezek a perek elhalnak. De megszorítás-PR-nak kiváló lesz.
Nem tudom... nehéz döntés lesz számukra (a valószínű 2/3 birtokában, tegyük hozzá), mit tegyenek ez ügyben. A Csiha- és Keller-tapasztalatok után (amit oldalfüggetlenül képes megemészteni egy átlagosan értelmesen politikus is) ez roppant ostoba döntés lenne, ami rájuk üt majd vissza 1-2 év után. Kiváncsi vagyok (leszek.)
Elsősorban a sajtótól várom el a korrektséget, mert ott látok esélyt rá, hogy néhány korrupt mufti kipucolásával ellássa a feladatát.
A politikában nagyon nehéz a korrektséget, pont a korrektséget, számonkérni. A legtöbb olyan tulajdonság, amely sikeressé tesz egy politikust, ütközik a korrektséggel. Szerintem a média feladata az, hogy erre rámutasson, és újra és újra visszaterelje a politikusokat azzal, hogy az inkorrekt dolgaikra rámutat. Ha a média erre nem hajlandó, akkor passz. Akkor vége a játéknak, és tényleg csak forradalmi úton lehet az elitet jobbra cserélni.
Lehet. Meg fogjuk látni (mert afelől nincs kétség, hogy meg fogjuk látni). Szerintem inkább előbb, mint utóbb, mert az elmúlt hónapok, ha még további ilyen hónapok jönnek, végképp lemerítenek minden tartalékot az országban, és végképp elveszik a kedvemet attól, hogy még egyszer a baloldalra szavazzak. Egyszerűen nem látják a kicsinyes, holnapi problémáiktól (és ha nem jutok be, akkor miből fogok élni?) a baloldal nagy kérdését (és ha ti mind bent maradtok most még egy évig, akkor nem lesz baloldal egyáltalán).
Nem is az, hogy nekem konkrétan ez a baloldal hiányozni fog. De politikában célszerű években gondolkodni, nem hónapokban vagy hetekben.
Igen, de nekem már régóta ez az álláspontom, Orbán-démonológiában nem vagyok élenjáró szerző. Néha kicikizem, mert nem mond semmit, az álszentségét meg a nagy nemzeti-antihazaáruló monológjait őszintén utálom, de azt nem vontam soha kétségbe, hogy Orbán a demokrácia szabályai szerint fog játszani (nagyjából).
Kétségbeesett ballib barátainknak egy fideszes barátunk mondta egyszer, viccből, mert már nem jutott semmi megnyugtató eszébe, hogy "szerintünk gázkamrák nem voltak, de lesznek".
Ez kb. összefoglalja, hogy az antiszemitizmustól való félelmet a Fideszben milyen irracionális, és számukra nehezen érthető és kezelhető, dolognak tartják.
Az istenkirályság bevezetésére én azért nem látok esélyt, mert ahhoz azért több kell, mint egy kétharmados győzelem.
Azt is mondják barátaim -- épp a napokban hallgattam hosszasan --, hogy itt majd nem lesz szabad sajtó, mindenkinek kuss lesz, aki Orbánt kritizálná. Ez meg azért elképzelhetetlen, mert az internet korában ilyen nincs. De még azt is nehezen hiszem, hogy a piaci tulajdonú ballib tévék és lapok száját annyira be tudná kötni. A köztévé, az más. Ott majd lesz szép nagy tisztogatás.
És: ugye-ugye? Mondtam nektek, hogy a Fidesz-kormányzás első dolga lesz, hogy pereket indít lehetőleg minél több jelenlegi kormánytag ellen. Az eltart majd 1-2 évig is talán, azalatt lehet megszorítani, és közben mondani, hogy a bűnösöket már elérte az igazságszolgáltatás. Aztán, mivel semmit nem fognak találni, amit ők maguk is ne követnének el, ezek a perek elhalnak. De megszorítás-PR-nak kiváló lesz.
Azt gondolja, hogy Orbán az ördög, és diktatúrát akar kiépíteni. Hogy ezt mire alapozza, nem tudom.
Talán Orbán eddigi pályafutására.
Orbán nem fanatikus semmiben, ő csak szeret miniszterelnök lenni, és ezért választotta a komcsizás és hazaárulózás királyi útját.
Hát éppen ez az.
Az előbb Lánczi Andráson kérted számon, joggal a korrektséget, de ugyanezt egy politikustól már nem várod el, ez sajátos.
Orbántól a demokrácia olyan messze áll, mint Makótól Jeruzsálem.
Már eleve a pártja is egy nemlétező valami, a párt fogalmát semmiben nem meríti ki, egy hatalmi konglomerátum, ami kizárólag azok érdekeit képviseli, akik benne vannak.
Az egy dolog, hogy amit a baloldal művel, annál lassan már bármi jobb lesz, de azért egy országot Orbánra építeni lidérces álom, te meg kezdesz átesni a ló túlsó oldalára, ami nem baj, csak szólok...
Minden hídon akkor kell átmenni, ha odaérsz. Egyszerre kettőn nem lehet.
Majd ha akárki a Demokratától neked ugrik és tiltakozol, fogod-e hánytorgatni a farkasházis sérelmet? Nyújt-e mindez fikarcnyi hozzáadottat az érvelésedhez? A történetben nem az a csattanó, hogy Téged mindenhonnan bántanak, és mindez mégcsak nem is jele a kiegyensúlyozottságnak.
Itt és most Farkasházy genyasága a hír, bár a HH-t nem láttam (:-).
Az is baj egyébként, hogy politikai kegyként osztogatnak ilyeneket, Mert ettől mások nagyon is megérdemelt kitűntetése -- művészeké, pedagógusoké, kutatóké -- leértékelődik. Ezért sem szabad véleményformálónak adni állami díjat. Azt adják azoknak, akik csöndben, a saját szakmájukban és környezetükben, jól csinálják a dolgukat, és az államnak ezt igenis el kell ismernie.
...Azt gondolja, hogy Orbán az ördög, és diktatúrát akar kiépíteni. Hogy ezt mire alapozza, nem tudom. Ezért óvatosan ugyan, de nem értek ebben egyet vele...
A helyzet teljes azonossága. Egy olyan választ kapok egy véleményformálótól, aki rólam is formál egyébként véleményt, amit a józan eszem nem tud bevenni, és tátogok, mint egy hal.
Én is kifejezetten ilyen tévéműsorokra vágyom. Régóta, és hiába. Az egy jobb - egy bal, plusz műsorvezető, kutyakomédia általában. Nincsenek kemény viták. Nincs kemény sajtó. Az Index se kemény, ők csak viccesek néha.
Debreczeni egy nagyon becsületes ember, jó és becsületes könyveket írt a miniszterelnökökről; azok korrekt, forrásértékű könyvek.
A lovagkereszt visszautasítása is korrekt dolog volt.
Most gondol valamit, amit én nem gondolok. Azt gondolja, hogy Orbán az ördög, és diktatúrát akar kiépíteni. Hogy ezt mire alapozza, nem tudom. Ezért óvatosan ugyan, de nem értek ebben egyet vele.
Ez a kérdés jelenleg így fordítható le: meg kell-e akadályozni minden áron az előrehozott választást. Szerintem minél hamarabb lesz, annál jobb mindenkinek. Debreczeni viszont retteg egy Orbán vezetette országtól, úgy gondolja, annál bármi jobb lenne.
Szerintem viszont attól még, hogy mi itt a baloldalon weimari állapotokat hoztunk létre, nem vonathatjuk le az a következtetést, hogy Orbán viszont egy Hitler.
Hitler fanatikus volt, az elmebetegségig, és a fanatizmusa volt a sikere kulcsa. Orbán nem fanatikus semmiben, ő csak szeret miniszterelnök lenni, és ezért választotta a komcsizás és hazaárulózás királyi útját. A kettő nem ugyanaz.