Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2518
Vajon hová tűntek mostanság liberális topiktársaink, akik eddig, akármit is írtunk, még a véleményalkotás szabadságát is kétségbe vonták, az élő fába is belekötöttek (jó, lehet, hogy a többes szám nem teljesen helytálló)? Vajon most miért nem védik (megint tisztelet a kivételnek) oly vehemenciával a polgármesteri álláspontot?  
kiscowboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2517
dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „Nem adok szünetet Képviselő Úr! Szavazunk! Nincs szünet! … Nincs joga senkinek! Én vezetem az ülést! Én vezetem az ülést, és szavazást rendelek el! S kérem, hogy aki egyetért az igennel szíveskedjék szavazni! …

ennél a momentumnál tényleg hatalmas zsivaj, mindenki mindekivel egyeztetett, hogy most akkor mi van?! Egy MSZP-s is szót kért, Kádár Kenese is, T. Mészáros is, egyszerüen a hapsi magából kikelve üvöltözött, félelmetes volt. Félelmetes volt, ahogyan üvöltötte: itt nincs joga senkinek, itt én vagyok az ÚR!
Előzmény: otterlo (2513)
kiscowboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2516
egyébként én, aki ott ülltem, határozottan úgy értettem, hogy a szavazás a már elfogadott módositó inditvánnyal módositott eredeti javaslat. Ezek szerint ha sikerült volna lenyomja a frakciójával, simán figyelembe sem vette volna az előtte levő szavazást.

ez nem az első eset, amit megfigyeltem, hogy szóban egyet mond, azt állitja, ami nincs benne a javaslatban vagy azt állitja, hogy nincs benne, ami valójában benne van (pl. az Érdviz Kft társasági szerződésével kapcsolatban). Tényleg nem lehet őt valami eszközzel rákényszeriteni, hogy ne hazudozzon?
Előzmény: otterlo (2513)
otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2515

Hasonlít arra, ahogyan emlékszel? :)

Előzmény: kiscowboy (2514)
kiscowboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2514
(huhh, most vizsgázik a memóriám... :) )
otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2513

folyt.:

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): "... Hát most örülhetünk! Az élet kegyetlen, és más ilyen kis megjegyzések hangzanak el ott a képviselő úrék részéről. Ez nagyon tisztességes dolog, … örülök neki! Most mindazonáltal azt kérem, hogy aki a … eredeti indítvánnyal egyetért, az szíveskedjék igennel szavazni! … (Kádár Kenese valamit közbeszól, ami arra utalhat, hogy nem lehet az eredetiről szavazni, hiszen elfogadásra került a módosító indítvány!) … Hát a módosítottal módosított eredeti, Kenese! … Egyértelmű! Tehát aki egyetért a … az eredeti javaslattal, az igennel szíveskedjék szavazni! …

(Nagy zavar és zsivaj a teremben a körül, hogy most akkor miről is szól a szavazás? Az eredetiről, vagy a módosító indítvánnyal kiegészített eredetiről? Egyesek szünet elrendelését kérik, a helyzet tisztázására.)

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „Nem adok szünetet Képviselő Úr! Szavazunk! Nincs szünet! … Nincs joga senkinek! Én vezetem az ülést! Én vezetem az ülést, és szavazást rendelek el! S kérem, hogy aki egyetért az igennel szíveskedjék szavazni! … (valamit közbeszól a Jegyző …) … Jó, hát induljon a név szerinti.

És elindul a név szerinti szavazás. Az eredménye:

·        13 igen: Baráth Ferenc (MSZP), Csibrák Csaba (MSZP), dr. Csőzik László (SZDSZ), Dombai Tamás, (MSZP), dr. Döcsakovszky Béla (MSZP), Kovács Péter (SZDSZ), Miskolczi Katalin (MSZP), Nagy Kálmán (MSZP), Pataki János (független), Szalóki Sándor (MSZP), Tímár Istvánné (MSZP), Való Viktor (MSZP), Varga László (MSZP);

·        11 nem: Bércesi Tibor (Civil Frakció), Donkóné Simon Judit (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Falusi Ferenc (Civil Frakció), Jakab Béla (Civil Frakció), Kádár Kenese (Civil Frakció), Kéri Mihály (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Kocsis Béla (MIÉP), Mórás Zsolt (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Szabó Béla  (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), T. Mészáros András (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Ujhelyiné Antal Ibolya (Civil Frakció);

·        1 tartózkodás: Patkóné Séra Ilona (SZDSZ).

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „13 igen, 11 nem és 1 tartózkodás esett. Minősített többség szükséges, nincs meg a szavazás. Tisztelt Képviselőtársaim, ezért kinek-kinek viselni kell a politikai felelősséget! Én is azt teszem. Köszönöm szépen!" (ezzel véget is vetett a rendkívüli ülésnek és távozott)

Előzmény: otterlo (2512)
otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2512

Valóban, így nem marad más, mint a hangfelvétel. Illetve a hangfelvételek, hiszen nyilvános ülés volt, bárki készíthetett felvételt. Hozzám is eljutott egy ilyen. Szívesen közreadom, annak a leírt szövegét, hogy hogyan történtek a szavazások. Íme:

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „… Tisztelt Képviselőtársaim, azt kérem, hogy aki egyetért a módosító indítvánnyal, az igennel szíveskedjék szavazni! … Kádár Kenese által, a Civil Frakció által beterjesztett módosító indtványról van szó. Aki a módosító indítvánnyal ért egyet, az szíveskedjék igennel szavazni!

Szavazás:

·        13 igen: Bércesi Tibor (Civil Frakció), dr. Csőzik László (SZDSZ), Donkóné Simon Judit (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Falusi Ferenc (Civil Frakció), Jakab Béla (Civil Frakció), Kádár Kenese (Civil Frakció), Kéri Mihály (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Kocsis Béla (MIÉP), Mórás Zsolt (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Patkóné Séra Ilona (SZDSZ), Szabó Béla  (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), T. Mészáros András (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció), Ujhelyiné Antal Ibolya (Civil Frakció);

·        11 nem: Baráth Ferenc (MSZP), Csibrák Csaba (MSZP), dr. Döcsakovszky Béla (MSZP), Kovács Péter (SZDSZ), Miskolczi Katalin (MSZP), Nagy Kálmán (MSZP), Pataki János (független), Szalóki Sándor (MSZP), Tímár Istvánné (MSZP), Való Viktor (MSZP), Varga László (MSZP);

·        1 tartózkodás: Dombai Tamás (MSZP);

·        2 fő távol: dr. Berzéki Ferenc (MSZP), Segesdi János (FIDESZ-MDF-FIDELITAS Frakció).

dr. Döcsakovszky Béla (MSZP Frakció): „13 igen, 11 nem és 1 tartózkodással a képviselő-testület elutasította a módosító indítványt. … (valaki közbeszól: elfogadta!) … Ja igen, elfo-elfogadta! … Hát ez egy új helyzetet teremt, mert ezek a módosító indítványok nincsenek benne a konstrukcióban! (zavar a teremben, hogy most mi is a helyzet, mi lesz?) … Mindenki tudja mit szavazott egyébként? Ezt úgy tény-tényleg szeretném … (többen is bekiabálnak: nincs új szavazás!)

Előzmény: T. Mészáros (2511)
T. Mészáros Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2511
Valószínű igazad lesz, annál is inkább mert csak az első félórában, órában volt a teremben kamera. De ha valaki a szószerintire kíváncsi, akkor a hangfelvételt megszereznie. Mivel nem volt zárt ülés ennek gondolom semmi akadálya.
Előzmény: otterlo (2508)
T. Mészáros Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2510
Nincs itt a helye és az ideje a kampánynak. Gyere el szerdán, s megmondom.
Előzmény: Törölt nick (2503)
kiscowboy Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2509
most, hogy vége a latinóráknk, megkérdezhetném, hogy tud-e valaki valamit arról, hogy milyen stádiumban van ennek a határozatnak a végrehajtása:
253/2005. (X.20.) ÖK. számú
az "ÉRDVÍZ" Viziközmű Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság alapításáról

Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete "ÉRDVÍZ" Víziközmű Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven, 3 millió forint törzstőkével, gazdasági társaságot hoz létre.

A gazdasági társaság 90 %-os önkormányzati és 10 %-ban a Veolia Water Rt. tulajdonában áll.

A Képviselő-testület a határozat mellékletét képező társasági szerződést elfogadja és felhatalmazza a polgármestert arra, az alakuló taggyűlésen azt aláírja.

továbbá emlékeim szerint a polgármester azt mondta, a kft társasági szerződését később "behozza" testületi ülésre jóváhagyásra, most mégis úgy tünik, melléklete volt a határozatnak, de a város honlapján nincs meg az előterjesztés. Paranoiás vagyok, félek tőle, hogy meglepetéseket tartogathat a társasági szerződés.
otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2508
Szerintem "fontos" emberek lesznek hálásak, ha erről az ülésről soha nem kerül TV felvétel nyilvánosságra (mármint olyan, ami minden hozzászólást vágatlanul közöl)! Közben pedig ugyanazok hangoztatják, hogy ennek a témának minél szélesebb nyilvánosságot kell biztosítani!

Előzmény: Árpi (2507)
Árpi Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2507
Úgy tűnik, a városi tévének is jobban jövedelmez a meg nem jelentetett anyag...
Előzmény: otterlo (2506)
otterlo Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2506
Talán nem nem 3 percet kellett volna kérni, hanem a teljes felvételt! :)

Előzmény: erdelyi_m_i (2505)
erdelyi_m_i Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2505

Árpi,

bizony nem az árakon és a technológián múlik. Legalábbis az Érd Online bármennyi (sajtóképes) anyagot publikál, ha hozzájuthat. A testületi ülésről kapunk is anyagot. Három percet. Hétfőn.

Előzmény: Árpi (2498)
krakéler Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2504
Galli victi silere solent, canare victores
Előzmény: T. Mészáros (2499)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2503
Inkább azt mondd meg, hogy kit igen !
Előzmény: T. Mészáros (2484)
mariachi Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2502
Árpi Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2501
Azt hiszem, korábban kellett volna Tacitusra gondolni.
egy simabőrű Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2500

Periculum in mora

T. Mészáros Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2499

"Sapere aude" (Horatius) "Sine ira et studio" (Tacitus)

Előzmény: Árpi (2496)
Árpi Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2498
A mai árak és technológia mellett nem értem, hogy azt a havi pár órányi anyagot miért nem teszik fel a netre, hogy utólag bárki elérhesse.
Előzmény: otterlo (2497)
otterlo Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2497

"Az Érdi TV hírműsorában bemondták, hogy részletes tudósítást adnak majd a holnap 18 órai híradóban a képviselő-testület mai rendkívüli üléséről."

Azt hiszem hibáztam a fenti hír közreadásával. Néztem, csak néztem a mai híradót, de sehogysem jött szó az érdi testületi ülésről. Nemhogy részletes tudósítás, de egy szó sem! Talán az lehet a megoldás, hogy péntek délelőtt hangzott el ez a hír, de a csütörtöki adás ismétlése lehetett és így nem szombat estére, hanem péntek estére szólt az ígéret?

Van esetleg valaki, aki látta a péntek esti híradót és benne a "részletes tudósítást" a testületi ülésről? Mi hangzott el benne? Hány percet vágtak össze az ülésen elhangzottakból?

otterlo

Előzmény: otterlo (2404)
Árpi Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2496
Tempora mutantur...
Előzmény: krakéler (2495)
krakéler Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2495

Szerintem elég a tény:

1. melyik pártnak a támogatásával indult II. Béla, hogy folytathassa áldásos tevékenységét?

2. ennek a pártnak ki volt a helyi elnöke?

3. Ez az ember miért nem vállalja fel az akkori döntését?

Előzmény: T. Mészáros (2492)
n0ri Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2494
Én emlékszem a cikkeidre, bár arra nem, mi volt annak az újságnak a neve, amibe írtál. Igencsak meglepett, hogy II. Bélát indítottátok, bár, mint politikai ellenfélnek, ez nem volt annyira rossz ;)).
Előzmény: T. Mészáros (2492)
Hilfer Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2493
Sziasztok! Van egy érdekes kis téma, mely azt hiszem nem off teljesen, így ide szúrom be. Remélem nem baj, hogy link és nem szöveg. http://www.erdilap.hu/forum.html A Jutalmazás topic ami érdekes.
T. Mészáros Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2492
Megszépítő messzeség! Vedd elő az akkori kampányanyagokat, s rá fogsz jönni akkor sem mondtam mást.
Előzmény: krakéler (2491)
krakéler Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2491

"Sajnos azt kell mondanunk, hogy III. Béla ebben a pozíciójában II. Béla konfliktusos személyiségéről vesz példát, s hasonlóan személyeskedő, megosztó viselkedést folytat. Szomorú tanulság: Csak Bélát ne!"

Sajnos, nekem meg az rémlik, mintha 2002 őszéig nem ezt mondtad volna II. Béláról, sőt akkoriban éppen azt sulykoltad, hogy ide nekünk II. Bélát...

Előzmény: T. Mészáros (2484)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2490
Mit is énekel erről a Belga?

" Mi választottuk, minket képvisel ! " :-((((
Előzmény: T9 (2486)
kígyószisz Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2489

Nagyon durva, igen.

De gondolj bele: most először nem működött olyan olajozottan a dolog, ahogy számított rá. Mégiscsak vannak - vagy adott esetben lehetnek - ennek is korlátai.   

Előzmény: T9 (2486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!