Keresés

Részletes keresés

Nexxuss Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3792
köszke a gyors válaszokat! És akkor utna nem fog recsegni/ropogni a cumó? pl.: 75% hangerőn már recseg keményen és lemegy a mély belőle....remélem azért ez nem ipod hiba. Mivel Barátnőm iRIVEre után gagyibban szól ugyanaz a zene...
Előzmény: w8800 (3786)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3791
  A valakid kint el, akkor egyszerubb, ha o elmegy egy boltba, es megveszi. Igy ugyanis a postakoltseget sem kell fizetned. De persze csak akkor, ha tenyleg sporolni akarsz...
Előzmény: aynan (3788)
cyd Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3790
Andrássy út 4. és a MOM Park-beli este 8-ig nyitva.
Sir Dan Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3789
Velemenyem szerint nagyon jo dolog a video, teljesen elvezheto a kep, de valoszinuleg ritkan fogod hasznalni. Raadasul sokat fogyaszt (bar az uj szeriaban mar erosebb az aksi). Viszont regebbi iPodot nem tudsz venni, es raadasul a 5th gen sokkal szebb es kisebb is mint a korabbiak. Esetleg a nano lehet meg opcio.
aynan Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3788

Pont azért van ennyi kérdésem mert hogy nem vagyok az USA-ban... az egyik kolléganőm ott él és jön nemsokára Mo-ra, ezért gondoltam megrendelem online az ő címére és majd elhozza nekem...

talán be kéne mennem az itteni apple boltba és megnézni milyen de azok mind 6kor zárnak és meg csak akkor végzek... használtam rövidebb ideig a 20gigás ipod-ot és tetszett mert annyi minden volt benne és jól is szólt... csak hát videósat még nem láttam, szal gondoltam megkérdezem titeket hogy mi a véleményetek...

RogerWilco Creative Commons License 2006.09.26 0 0 3787
Nekem egy Altec Lansing inMotion iM716 van, ami egyrészt csodásan szól, másrészt 35 dB-el csökkenti a külső zajt (pl. repülőgépen majdnem teljes csendet tud teremteni), ezzel eléred azt, hogy sokkal halkabban is jól hallod, azaz a dobhártyádat sem terheli annyira. Utcán, autóvezetés közben veszélyes lehet, mert nem hallasz a külvilágból semmit. Hátránya, hogy 100€ alatt nemigen kapod meg, én az apple.com-on kifogtam egy leértékelést, úgy jött ki százasból.

A másik, amit használtam/ok az egy Sennheiser PCX-200, szintén jól szól, ennek aktív zajszürése van.
Előzmény: Nexxuss (3784)
w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3786
Jó az a füles, de ha szereted a zenét, akkor fogsz venni másikat. :)
A Shure E2c kicsi, viszont nagyon szól. A nagyobb testvérei szebben szólnak, de azok már tényleg drágák. Sajnos az a baj, hogy meghallgattam azokat is és tudom, hogy miben gyengébb az E2c... :)
Szóval tényleg csak azokat hallgasd meg, amik beleférnek a keretbe!

(A Sennheiser HD465-öt anno azért választottam, mert a következő lépcső már 40kHUF magassága lett volna és úgy gondoltam, hogy utcára fülest annyiért mégsem veszek.)
Előzmény: Nexxuss (3784)
w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3785
Nem fogalmaztam egyertelmuen: az Apple Storeban nyilvan nem lehet, de akivel eddig beszelgettem meseltek mar par sztorit. Ha gondolod, adok cimeket, hogy ok hol, mennyit tudtak elalkudni. :)))

w8.
Előzmény: NYMets-fan (3783)
Nexxuss Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3784
mostmiva? ezt nemértem :D nem a füles a szar henm az ipod convertere tud jobbat:P most akkor micsináljak hgoy zsír legyen minden?:P ja és nekem füles kellene nem iylen fejre akasztható cucc:P miveél ez eléggé röhejes lenne egy öltönyhöz :D:D:D
Előzmény: w8800 (3781)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3783

" Annyiból talán jobb boltban venni, hogy ha sok kiegészítőt is veszel hozzá, akkor lehet picit alkudni, ilyesmi."

Itt (USA) az Apple Store-ban nem lehet alkudni, teljesen mindegy mennyit veszel. Sot masmilyen boltban se lehet...

Előzmény: w8800 (3782)
w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3782
Ha jól következtetek (mivel az store.apple.com-ról akarsz rendelni) Te most USAban vagy. Ha ennyi sok kérdésed van iPoddal kapcsolatban, szerintem mindenképpen érdemes lenne bemenned egy Apple Store-ba, vagy viszonteladóhoz, ahol élőben kipróbálhatod és persze meg is veheted. Az adó szempontjából tök mindegy, hogy boltban veszed-e vagy online, mert az online bolt szállítási cím alapján terheli rád az ÁFÁt. Annyiból talán jobb boltban venni, hogy ha sok kiegészítőt is veszel hozzá, akkor lehet picit alkudni, ilyesmi.

w8.

ps. félre ne értsd, nem azt akarom mondani, hogy nincs helye a kérdéseidnek itt, sőt! Csak azt gondolom, hogy mondhatok én bármit pl. az iPod videólejátszási képességeiről, sokkal meggyőzőbb / elriasztóbb lehet élőben látni.
Előzmény: aynan (3775)
w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3781
Nem a füles a szar (bár az újat még nem próbáltam), hanem az iPod D/A convertere és erősítője tud sokkal jobbat! :)
Magyarán tiszta szerencse, hogy sokkal jobb füleseket is ki tud szolgálni.
Én Sennheiser HD 465-öt és Shure E2c-t hajtok vele.
w8.
Előzmény: Nexxuss (3780)
Nexxuss Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3780
így van. apple füles nem rossz. simán csak szar :D:D:D
Előzmény: RogerWilco (3777)
NYMets-fan Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3779
  Az Amerikaban vasarolando dolgok araira ra kell szamolni az adot (tax) is. Itt az sosincs feltuntetve az arral. Theat igy egy kicsit dragabb lesz, de meg mindig olcsobb, mint otthon...
aynan Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3778

Ha az apple.com-nál online vásárolok, az ugyanaz mintha egy apple boltban venném az ipod-ot, ugye? Úgy értem ugyanannyi a garancia meg szervíz meg stb... Bocsánat ha bénák a kérdéseim de nem sok tapasztalatom van ezne a téren.....

RogerWilco Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3777
ipod füles nem rossz, de van sokkal jobb is :-))
RogerWilco Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3776
Szerintem kicsit erosebbek ott a fogyasztovedelmi torvenyek

szerintem nem, viszont

1/ marha nagy verseny van, ha szívózol, forgalmad bánja
2/ ha perelnek (ami ott olyan könnyedén megy, mintha rágyújtanál) akkor viszont inged-gatyád rámehet először az ügyvédre, másodszor a büntető jellegü kártérítésre
Előzmény: Sir Dan (3771)
aynan Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3775

Sziasztok!

Már egy ideje gondolkozom azon hogy vegyek ipod-ot és asszem most eljött az ideje. Volt vkinek tapasztalata az online vásárlással az apple.com oldalról? Igaz ők csak Amerikába szállítanak. Az ottani ár szerint egy 30Gb-os 250 USD vagyis 54000 Ft körül van, itt meg a legolcsóbbik is 84000 Ft-ba kerül...

Eddig csak jókat hallottam az ipod-ról, talán a fülhallgatót kivéve... Úgy tudom filmet is lehet nézni rajta. Milyen minőségben játssza le? Vagy azzal inkább ne próbálkozzak?

w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3774
Igen, igen. Mióta változtattak a világgari ügyintézésének a meneten sokkal egyszerübb lett sok szempontból. Már csak abban kell reménykedni, hogy az alkatrészek-csereiPodok is hamar meg fognak jönni.

w8.
Előzmény: fekvőrendőr (3773)
fekvőrendőr Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3773

Azért a világgarancia intézése sem olyan nyűgös dolog ithon! Hagy dícsérjem az Andrássy úti Apple Centert. A lányom Minijének kontrasztja nem volt elég, és csak lefelé lehetett szabályozni.

Bevittem a New Yorki bolt blokkjával, átvették, közölték, hogy cserélik, és másfél hét múlva megkaptam az újat. Fel sem merült, hogy miért nem itthon vettem, stb...

w8800 Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3772
Meg gondolom a gyarto is ra van kenyszeritve, hogy ilyen esetbe ne hajthassa el a kiskereskedot a francba.
Merthogy itthon ez van. A nagyker nem nagyon vesz vissza semmit. Onvedelembol itthon alaposan kifaggatunk mindenkit, amikor kiegeszitot vesz, ennek elenere horror sztorik vannak.
A multheten robbant be a boltba egy apuanyu paros, hogy ket napja a kolleganom a fiuk iPod nanojahoz eladott nekik egy Lanyard Headphonest es hogy kepzeli ezt, miert verte oket at??? Ez nem jo hozza!!!
Majd elovettek a fiuk iPodjat: egy mini-t.

Ehh... Volt nagy meglepodes. Bocsanatot kert mindenki mindenkitol, visszavettuk, bar bontva volt.

w8.
Előzmény: Sir Dan (3771)
Sir Dan Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3771
Vettem Dallasban egy dokkolot, ra volt irva, hogy az osszes Podon mukodik. Annyi volt a hiba, hogy amikor kiadtak, meg nem volt videos, es persze nem ment bele. Visszavittem masnap a blokkal, meg se neztek, hogy van-e valami a dobozban, azonnal visszavettek, visszautaltak a szamlamra a penzt (az egeszet), a dobozt kibontas nelkul behajitottak a sarokba es kesz. Szerintem kicsit erosebbek ott a fogyasztovedelmi torvenyek, eszukbe nem jut szivozni.
Előzmény: w8800 (3760)
Simulacrum Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3770
Sennheiser px100
Előzmény: Nexxuss (3769)
Nexxuss Creative Commons License 2006.09.25 0 0 3769
srácok ajánljatok egy jó fülest. Rosszul vagyok már ettől az apple fülestől. Kééész, hogy 60%nál már torzít meg elmegy a mély belőle. Szal olyan kell ami nem recseg és ne legyen drága:D
norek_ Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3768

igen, valami hasonlóra gyanakodtam én is. :) akkor várakozó álláspontra helyezkedek...

köszi még1x!

Előzmény: w8800 (3767)
w8800 Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3767
Ha a filerendszere lenne serult, akkor jo esellyel lehetne formazni is. :(
Ez a 1418-as hiba ugy tunik az uj iTunes sajatja, bar eredetileg I/O errort jelol, ha jol emlekszem.
Valoban hemzseg a net ezektol a hibaktol, nagyon remelem, hogy hamarosan produkalnak valamit, vagy botrany lesz. Nem fogjak tudni elhitetni az emberekkel, hogy pont akkor szallt el a memoriamodul az iPodjukban, amikor a 7-es iTunest telepitettek...
Az Apple discussions-on sokan vesezik a problemat, pl:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=640556&tstart=0 -

w8.
Előzmény: norek_ (3766)
norek_ Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3766

a probléma:

zöld/narancs villanás 4x... xp felismeri, hogy ez ipod, ki is írja, ikonját kirakja, de megnyitni, tulajdonságot kérni róla nem lehet -> ezért formázni se tudom...

iTunes felismeri kiírja, hogy probléma van vele a nevét seriálját fw verziót kiírja egyedül a kapacitását nem tudja megállapítani azt írja n/a.... clickeljek restoréra (update nincs mert a legújabb sw-van rajta), oké szüttyög vele kicsit majd "uknown error 1418"

szóval felismeri minden csak valszeg megsérült a file rendszer vagy valami...

köszi a segítséget!

Előzmény: w8800 (3763)
vzstrial Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3765

én csak azt tudom mondani, amit w8800, részletezd.

Ha nem ismeri fel, akkor talán meg lehetne próbálni egy iPOD software letöltéssel, és a firmware frissítéssel. Ha ezután se látja az iTunes akkor egy reinstall, és talán menni fog. Nekem se látja az iPOD mini-met, nem igazán izgatott, felraktam helyette az EphPod nevű kis programot. Ezzel rakom át a számokat. Jó, lehet hogy az iTunes jobb volna, nem ment, többet nem akartam szarakodni vele:) Biztos van 1-2 többlet funkciója...

Előzmény: norek_ (3761)
w8800 Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3764
Azt hiszem ez már itt kicsit off. Ha valakit zavar, kérlek jelezzétek!

Itthon szerintem azért nincs még kialakult gyakorlata ennek a csere-berének, mert amíg a piaci verseny nem kényszeríti ki, egyik kereskedő cég sem akar beleszállni ebbe a nagyon kellemetlen vitás helyzeteket erdeményező játékba.

Egyrész meg kell szabni a feltételeket, amik mellett hajlandó visszavenni egy terméket. Utána a vásárlóval kell vitatkozni arról, hogy vajon az a koktélruha már elötte is foltos volt, vagy sem. Vagy mondjuk a MacBook-on rajta volt ez a karc, vagy sem.
Ki viselje az újracsomagolás költségét?
Milyen árengedményyel tegye ki a már egyszer használt terméket?
Valószínüleg az Apple viszonteladók lesznek az utolsók, akik ezt bevezetnék. Ebből az árrésből egyszerűen ez nem finanszírozható.

w8.
Előzmény: NYMets-fan (3762)
w8800 Creative Commons License 2006.09.24 0 0 3763
Részletezd kérlek, hogy mit értesz megdöglés alatt!

Rádugod a gépre, akkor csinál-e valamit, látja-e az iTunes, jelzi-e a töltöttséget, stb.
Szóval írj többet lécci!

w8.
Előzmény: norek_ (3761)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!