Az is nyomásra történt vajon, hogy átszoktatták a jobbkezes borítékátvételre? (az tényleg érzékelhető, hogy nem Kitanoumi haverja, vitatott mono-iiknél általában ő veszt)
ugyan azért nem lesz yokozuna mint chyo vagy kaio.
gazdasági megfontolásbol. ozekiként még eljáccogat vagy tiz évet mint az öregek.
na nem meg szerintem ugy járhat mint asa mert szerintem neki is a multkori foci ügy meg a mostani sérülései után még kb 1 esélye van és ugy visszaléptetik mint a huzat. alapbol nem szerették soha.. 25 évesen mehet kung-fu pandának mint akebono.
Asashoryu és Kotooshu nálam külön kategória (a mongol dúvad senkihez sem hasonlítható), de mivel európai versenyzőről van szó, régóta vártam már a bolgártól legalább 1 tornagyőzelmet...nagy nehezen megszületett....
most várhato(un)k újabb 3 évet, h. ráhajtson a yokozunaságra.. ?!
jut eszembe: rengeteg spenót van a kertemben - küldhetek neki !! :D)))
"2005. november 30-án a Sumó Kyókai Banzuke Tanácsa egyhangú szavazással meghozta döntését. Kotoóshúsekiwakét érdemei elismeréséül ózekivé, a legfelső szumóosztály második legmagasabb rangjába léptette elő.
A bolgár származású rikishi az ötödik (2006. május: hatodik :)) nem japán születésű ózeki, egyben az első, aki Európából érkezett. A szumóba való belépéstől számítva 19 torna telt csak el, amíg elérte ezt a rangot, ezzel megdöntötte Asashóryú rekordját (22 torna)."
egyébként pedig most egy kicsit rápihen a tornagyőzelemre - szerintem...
Már ott tartunk, hogy Kotoóshú yokozuna szeretne lenni? Elég gyorsan fejlődik, 1-2 éve még komosubi se volt.... Viszont ha jól tudom van neki birkozó múltja, mit tudtok erről?
Ama-nak a szazalekos merlege (ami fuggetlen attol, hany ellenfellel kell megkuzdenie) is jobb az alacsonyabb vagy azonos ranguak ellen, iden 69%, mig magasabb ranguak ellen 50% (mindketto nagyon jo eredmeny).
1 kinboshija van, ez szerinted sok? (kinboshit csak maegashira szerezhet, Ama mar regota nem az)
számszakilag igazad lehet Zombie , mivel Amának - rangsorolásából adódóan - természetesen több alacsonyabb rangúval kell megküzdenie, de tudsz valakit mondani a jelenlegi mezőnyből, akinek több aranycsillag győzelme lenne ???
Asa ma nyerő helyzetből vesztett Tochinonanda ellen, úszott a tornagyőzelem ??
Szerintem hajthat. (Bar nem emlekszem, hogy Kitanoumi vagy barki mas nyilatkozott volna ez ugyben.) De nagyon meg kell kuzdenie erte, Tochiazuma 8-9-12-es sorozatra maradt sekiwake, de Sadanoyama (1961) 8-9-13 (yusho) sorozatra megkapta az ozeki rangot.
Nagyon azert ne szaladjunk elore, meg csak alacsonyabb rangu ellenfelekkel kuzdott.