Ótómatára van állítva, de azért lefuttattam, csak az Airportot akarja update-elni, az meg nekem nem van...
Ezexerint eccer régebben már megesett a CD updtae, de még mindig nem műx a sleep. Sebaj, decemberben beszerzek egy másikat. Ezt meg eladom, jól beszámítják. Tavaly a G3/300-at valami 300k körül vették be...
Az asztali G4-eken 30% haszna van az apple-nek, ezert igencsak furcsa a hozzaallasuk.
Nekem ugy tunik, hogy amig nincs G5, kicsit hanyagoltak a DTP szegmenst, inkabb mashol probalnak durrantani. De az meg elegge nyogvenyelosen megy.
Aham, Control Panels Software Update. Zavard el, hátha... :(
De mégegy info a DP 867-röl.
9-es alatt néha felpörög a venti max. fordulatszámra, és szép lassan leáll. Apple szerint opredszerben van a bibi, készül a foltozás, majd a SU lehúzza.
Pár hónap és megszünik a Classic támogatás az új gépeken. :(
Érdekes, az Apple elég erôszakosan tud váltani, az is nagy hörgést váltott ki, amikor kihagyták a gépbôl a floppy-t. Lehet hogy jobb is a felhasználók ilyetén ösztönzése a fejlettebb technológia beszerzésére. Csak ne kerülne egy kisebb vagyonba a beszerzendô szoftware...
Egy DTP-zô szabadúszónak ha minden szoftot megvesz, ez könnyen 2-3M-s kiadás is lehet :-(
ööö... ez az a Software Update, ami miatt a gép restartnál prüntyög, ha talál valamit az Apple serveren, és ha aarod akkor magától installálja? Ezeket mind megcsináltam, de ugyanúgy nem műx a sleep :-(
Ha esetleg valami Apple-tôl külön letölthetô cucc, akkor hálás lennék egy linkért vagy valami konkrétumért...
Hat igen, en is ezt csinaltam, de ez szerintem nem tul jo megoldas, mert ha az osx-et hasznalod, akkor nincs kulon rendszer meg egyeb particiod, a masik particion csak egy classic lakik, aminek nem sok haszna van.
Nekem nagyon ugy tunik, hogy nincs ertelme a particioknak osx-nel, dehat meg nincs sok tapasztalatom benne, par honap hasznalat utan ugy dontottem, egyszerubb az eletem, ha leszedem es marad csak a classic, dehat ez nem a jovo utja ugye...
Nekem először volt 9-es, azzal particionaltam, majd másikra toltam fel az X-et, igy nem jött elő ily porbléma. Szűzre felnyomni X-et még nem prószáltam.
Nekem a hasznaltan beszerzett 350-es iMac csinalta ugyanezt 9.0-as oprendszerrel, de amikor ujraraktam a rendszert, elmult orokre. Bar nem hiszem, hogy neked ugyanez lenne a baj.
Az elozo hozzaszolashoz: nekem G3-as PB-m van, az is vilagosabb alul, foleg a szelen, ez szerintem attol van, hogy ott a hangszoro, es annak a magneses tere zavar be. Vagy ez hulyeseg tft eseten?
Ezenkivul lenne egy kerdesem hozzatok: normal esetben az ember min. 2 reszre particionalja a HD-jet, egyiken rendszer, alkalmazasok, masikon minden egyeb. Nos, ahogy eszrevettem, a macosx-nel ez nem megy, mert mindent egy particiora rak, es nem is hagyja, hogy mashova rakd a home-foldert. Szoval akkor el lehet felejteni a particionalast? Mindent egybe es kesz? Nem veszelyes ez? Nekem mar szallt el a rendszerparticiom, es nagyon orultem, hogy a masikon megmaradtak a munkaim, a rendszer meg az alkalmazasok meg ugyis megvannak cd-n.
Nekem csak egyprocis G4/867 van, de az sem bír magához térni, ha sleepet nyomok neki, csak a gombos restart segít. Lehet hogy ennek is táp baja van? Mert akkor csere de izibe, amíg még garanciális...
2) Járatni kéne éjjel-nappal, több napon át, minél húzósabb számitgatásokkal terhelni, garanciaidő ugyebár.
-Egészen pici betükkel- van egy icinyke bug a tap korul, apple probalja elsikalni, ciki lenne sok sok gepen visszahivni, meg ugye image. kinai barataink kicsinyt trehanyak voltak a tapgyarban.
Szereztem egy Apple OneScanner 600/27-et, de egy darab semmim sincs hozzá, amivel meg tudnám hajtani. Töltögettem le drivereket, de csak olyanokat találtam, amik az egyel elöbbi verziót (sima OneScanner) kezelik.
Ha valakinek van müködö ilyenje, vagy szoftvere, pls írjon!
Köszi.
Az jó! Elfogadható az ára. Ugye a "kezelés" azt jelenti, hogy ugyanúgy DOC-ba menti el a cuccost, és nem konvertálja pl. rtf.re ami után tud vele dolgozni?
Köszi!
Ja ja azt tudom hogy van, de nincs igazán 160e-em rá, és keresek valami egyszerűbb megoldást.
Az NTFS arra kellene, hogy van egy 30GB-os HDD-m tele adattal (NTFS filerendszerrel), és azt akarnám majd rádugni a gépre valahogy. A gép amit kidobnék egy Win2000-et használó masina.
Köszi!
AppleWorks nálam rendesen kezeli a pc-s doksikat. Van egy MacLinkPlus nevű kis progi is, az oda-vissza tud konvertálni mindenből mindenbe, most nem emlékszem, de mintha az AW-höz is adnák.
Sziasztok!
Szeretnénk otthon átnyergelni Mac-re, ezzel kapcsolatban lenne néhány áttéréssel kapcsolatos (amatőr/tudatlan) kérdésem:
Melyik Mac-es program kezeli az Office 2000-ben megírt doksikat? Az AppleWorks-re mondták valahol hogy igen, van valakinek tapasztalata róla, hogy korrekt-e? (nem igazán akarok 160e-et kiadni MSOffice for Mac-ra :( ).
Ja még egy kérdés: a MacOS X tud kezelni egy NTFS-es HDD-t?
No, kiprobáltam egy 333-ason is. Jelentösen jobb, mint a 266-oson, potom 45 perc alatt fent is volt. A jelenlegi konfig csak 1,2 GB, de megnéztem, a miniálisntall 935 MB.
A video szintén csak 6 mega, de a gyorsabb proci miatt barátságosabb az egész.
Szóval nem csak erömüre telepíthetö fel.
British kollegák egyetértettek a Dzsegvár kiejtéssel. Meg vagyok nyugodva. :-)))
Viccesnek érzem, hogy éppencsak feltelepítettem a Dzsegvárt, ránéztem a SW Update-re, és máris letölthetö a 10.2.1, potom 16.9 Mb.
Próba cseresznye alapon felraktam a nagymacskát egy 266-os iMac-re is :-)))
Hát, tetü lassan mászott fel, ráment három óra, pedig 160 Mb a RAM. De a végeredmény egészen türhetö lett; attól eltekintve, hogy az ablakkezelés köhög a 6 megás videón, egész használható. Az AppleWorks így is másodpercek alatt elindul. Elfut úgy két-három progi egyszerre úgy, hogy nem akad meg az Internetes rádióadás sem.
Koszonom a velemenyeket. Akkor jojjon egy igazan lama kerdes. Barmilyen monitort ra lehet dugni az eromure? Gondolom valami atalakito kell azert hozza, mivel a monitorok 99%-nak VGA csatoloja van, se nem ADC, se nem DVI. Tehat ha megvan az atalakito, akkor barmelyik fenyforrast rakothetem?
Az az igazság, hogy egy mai G4-esen azért hosszú évekig el lehet dolgozgatni gond nélkül, krafttal is bírja a próbát, meg a minôséggel sem lesz baj.
Én 3 évig komolyan DTP-ztem egy G3/300-zal, egy éve adtam el, szerintem még ma is megállná a helyét. A G4 persze sokkal gyorsabb, de a G3 is tök jó volt.
A G4-en mostanában meg elég izmos munkákat csorgatok le, A2-B1 méretű, 300 dpis nagy Photoshop file-okkal dolgozok, 400-800 megás állományok, olyan könnyedén megbirkózik velük hogy ihaj. Tkp. a mentésre kell a legtöbbet várni. ondjuk a másfél giga RAM biztos megkönnyíti a dolgát, de ez még csak nem is a legizmosabb gép, hanem egy tavalyi G4/867...
(A haver ugyanezeket a file-okat kezelné egy 1.6 Gb-os PIV-en, hát állandóan xop vele...)
Ami most a legjobb ár/teljesítmény mutatót adja, az a G4/800MHz szimpla processzorral - ha van még a végkiárúsításból. Az ára 390 ezer körül van. Szerintem jobb gép, mint az I-Mac. Azért a +400 MHz-ért szerintem nem érdemes két és félszer annyit kiadni, hacsak nem profi videóstúdiót üzemeltet az ember.