Mind a VALAKI, mind a VALAMI . lehet bármely ember (egykori, élő vagy virtuális)... lehet bármiféle élőlény, tárgy, fogalom..stb.... a lényeg hogy ELVÁLASZTHATATLANUL és/vagy közismerten együvé tartozzanak,,!!
Ezek után csak Seherezádé, vagy másképpen kifejezve az 1001 éjszaka meséire tudok gondolni. Ám engem az a három fiú zavar - már ha egyáltalán erről van szó. (Őróluk én nem tudok.)
Történet/ esetleg ebből több is .... amely vagy amelyek békét,,megnyugvást hoztak valakinek, és ezenközben (csak úgy mellékesen) három fiú világrajöttét is eredményezték
Seattle, a duvamis törzs főnök bestéde .... az elnöki ajánlat után...
Franklin Pierce amerikai elnök 1855-ben felszólította az USA északkeleti részén, Washington államban élő duvamis indiánokat, hogy vadászterületüket adják el a fehér telepeseknek, és a számukra kijelölt rezervátumban telepedjenek le. Az eladdig példátlan felhívásra Seattle, a duvamis törzs főnöke ezzel a beszéddel válaszolt.
Franklin Pierce amerikai elnök 1855-ben felszólította az USA északkeleti részén, Washington államban élő duvamis indiánokat, hogy vadászterületüket adják el a fehér telepeseknek, és a számukra kijelölt rezervátumban telepedjenek le. Az eladdig példátlan felhívásra Seattle, a duvamis törzs főnöke ezzel a beszéddel válaszolt.
Egy őslakos népcsoport vezetőjének retorikai megnyilvánulása, melyet az váltott ki, hogy egy államelnök felszólította e népcsoportot arra, hogy adják el ősi területüket az akkor már az országban hatalmat gyakorló másik népnek, cserében egy meghatározott területen élhetik tovább a saját életüket.
Én a New York-i Szabadság-szobor fáklyájára gondolok.
Ha Te is erre gondoltál, akkor viszont annyi kiigazítást kell tennem, hogy nem kőből, hanem rézből van, valamint bizony világít, bár nem az eredeti módon lánggal, hanem elektromos berendezés segítségével. :)