Keresés

Részletes keresés

Aragorn Creative Commons License 2005.06.20 0 0 325
Még ha vicces lenne... ettől a Mirelegyekbüszke? stílustól nekem a salétrom virágzik ki a hátamon! :))
Előzmény: Törölt nick (321)
Luby Creative Commons License 2005.06.20 0 0 324
Tudod valamivel cáfolni, amit írtam, vagy kínodban írsz ilyen viccesnek szánt egészségügyi károsodásról? Ha arra céloztál (kissé bandzsán ), hogy a költségvetési pénz az adófizetők pénze, akkor valami furcsa zavar lehet a gondolkodásodban. Hiszen a költségvetében minden párt kap egy összeget, mely törvényben rögzített. Ha ezt egy párt felhasználja és a pártok gazdálkodásáról szóló törvény elírásai szerint elszámol az kicsit más, mintha pártcélokra használnak fel minisztériumi elszámolásra kötelezett összegeket. Ne tegyél úgy, mintha nem értenéd! Ne védj védhetetlen dolgokat. Nyugodj bele, hogy kedvenc pártod törvénytelen eszklözöket vesz igénybe végső rémületében, hogy elveszítheti a jövő évi választásokat. Uff! Gábor
Előzmény: Törölt nick (319)
König von der Kommunista Creative Commons License 2005.06.20 0 0 323

A vége is aranyos:

"A britteket kell meggyőznünk

Az uniós 2007-2013-as keretköltségvetés kudarca miatt hazánk tárgyalásokat kezdeményez Nagy-Britanniával."  :)

Előzmény: König von der Kommunista (322)
König von der Kommunista Creative Commons License 2005.06.20 0 0 322

Fletó, a humorista:

"Gyurcsány segítene Európán 2005. június 20. FigyelőNet-összeállítás

Gyurcsány Ferenc kezdeményezni fogja, hogy az elmúlt tizenöt év miniszterelnökei közösen tárgyaljanak arról, Magyarország milyen új javaslatokkal segíthet Európának. Megfogalmazása szerint egyébként nem pézügyi, hanem identitás válságról van szó. "

Jobb az az eset, hogy ezt egy humorizáló hülye mondja, mintha teljesen komolyan egy küldetéstudatos pszichopata puccsista. 'Történelmi javaslat lesz, Klára!'  :)

Aragorn Creative Commons License 2005.06.20 0 0 320

Ugye tudod, kivel vitatkozol??? Azzal, aki ezt a mondatot leírta:

Nem tudnak a szocik meglenni vezér és személyikultusz nélkül...

Ezek után én már semmin meg nem lepődöm... :))

Előzmény: Törölt nick (319)
Tiborc Creative Commons License 2005.06.20 0 0 318

„még 94-ben, amikor tolmácsolgattam, végigkísértük őJELsége egyik kampánynapját a választási peridusban
megdöbbentő volt számomra, hogy azok a kis mitugrászok, akik alapvetően a 70-es évek második felétől ill. a 80-as években "eszméltek", mennyivel jobban gyűlölködtek a múltra, mint azok, akik átélték
akkor se értettem, azóta sem értem.”

Valóban sok minden nehezen érthető!

Ez a megjegyzés is nehezen érthető.

Kinek, kiknek tolmácsolt?

Anno, még az egypártállamban összekerültem - megbízásaim voltak – akkori nagyságokkal.

Hivatalosan, és hivatalosságon kívül is.

Azóta is összekerültem kormányon, vagy ellenzékben lévő emberekkel, voltak MÁS megbízásaim is.

Korrekten elláttam, a tapasztalt dolgokról pedig nem mondtam véleményt, pletykát.

Ezt a viselkedésmódot tartom korrektnek: elvállaltam, akkor az elemi tisztesség szabályait betartom. Megfizettek, a munkámért, nem a pofázásért.

Egy rókáról két bőrt? Nem szeretem a kettős ügynököket.

Kibeszélni az ilyenkor szerzett élményeket?

Valahogyan magyar pletykásság, vagy csak az egykori „társutas” félműveltség jelentkezése?

Ez utóbbit ragyogóan kihasználta a KGB, igaz Hitlerek is éltek vele.

Úgy tűnik, újra éled ez a réteg.

Falusi bőrharangok mindig voltak, lesznek.

Előzmény: Törölt nick (154)
ismeretlen festő Creative Commons License 2005.06.20 0 0 317
Ne aggódj emiatt, hanem menj el szavazni jövőre.
Előzmény: k.nemezis (316)
k.nemezis Creative Commons License 2005.06.20 0 0 316
Luby, Luby!

Én azt hittem, hogy Orbánt érted "bölcs vezérünk" alatt!
Ejnye, ejnye!
Pedig ha Vitya így folytatja, nem sokára ő lesz a mi édesapánk, mint Rákosi pajtás volt, anno!
:-))
alto Creative Commons License 2005.06.20 0 0 315

Nézd, a Fidesznek a Happy End, az Ezüsthajó kft., az Orbánimázs Központ, a Millenniumi Országjáró után egy fél máxemnyi erkölcsi alapja sincs mást vádolni közpénzek kampányra költésével.

Előzmény: Luby (306)
alto Creative Commons License 2005.06.20 0 0 314

Igazad van, nem mentek jól a dolgok. A dolgok csak jobban mentek. Ennyi az egész.

Magyarázat: az előző kormányfő és kormánya nemzetileg elkötelezett volt. Minden olyan lépése, melyet fogcsikorgatva kritizált az akkori ellenzék ezen az elkötelezettségen alapult. 

Igen, ha belegondolok Szabó János, Pepó Pál, Torgyán József, Deutsch Tamás, Varga Mihály és Matolcsy György tevékenységébe - a többi miniszterre már nem nagyon emlékszem - akkor végképp meg vagyok győzve arról, hogy a dolgok "csak jobban mentek". És hát minden ellenkező híreszteléssel és személyi kultusszal szemben Orbán Viktor sem volt egy nagy eresztés mint min. elnök.

Dehogyis mentek jobban a dolgok kedves Luby, csak te is beszoptad az Orbánék által felújított legszebb átkosbéli propagandát.

Azt meg végképp nem tudod indokolni, hogy ez a kormány nem a nemzeti elkötelezettség alapján állna. Netán Mongólia és Szváziföld érdekében kormányoznak? Tudom, tudom - a nemzetközi imprilista kapitalista nagytőke érdekében, fúúúúj, a disznók!

Érdekes, ebben a fenenagy nagytőkeseggnyalásban azért mégiscsak a hazaáruló (copyright by Loppert) Medgyessy Péter kormánya intézte el, hogy az a bizonyos aradi szobor visszakerüljön a helyére. És ha minden igaz, a másik hazaáruló, Gyurcsány Ferenc kormánya fogja visszaszerezni a sárospataki könyveket.

Tudom ezt is, csak azért csinálják, hogy leplezzék a nagytőke szolgálatát és port hintsenek a nép szemébe.

Legutóbb ez a nem nemzeti alapokon álló kormány beolvasott a cseheknek, hogy talán méltóztassanak már kiikatni a jogrendjükből a Benes-dekrétumokat. Persze ezt is csak porhintés gyanánt. Sőt, ez a rémséges kormány nem átallott Brüsszelben holmi eu támogatások érdekében tárgyalni és megegyezésre törekedni. Persze biztos azért, hogy utána lenyúlhassák a pénzeket és átszivattyúzhassák a karvalytőke zsebébe, hiszen ezek ab ovo bűnözők (copyright by Bayer).

Azt látom, hallom, hogy a mai jelszó a jobboldalon:

- a kormány nem kormányoz (ez úgy, ahogy van, marhaság)

- ez a kormány nem ért semmihez (ez is marhaság, bár ha nem kormányoz, akkor nem értem, miből derül ki az inkompetenciája).

Te, kedves Luby Gábor, beszoptad ezeket a marhaságokat az elvtársaiddal egyetemben. Maradjunk ennyiben. Ezért írogatsz olyan indokolhatatlan sületlenségeket, hogy ez a kormány nem nemzeti alapon áll.

Vagy netán "nemzeti alapon állás" alatt a nacionalizmust érted? Mert akkor egyet kell értsek veled: szerencsére és ellentétben Orbán Viktor kormányával ez a kormány nem nacionalista - és bármit mondjanak a külhoni magyar vezetők, ők ennek csak előnyeit élvezik.

Előzmény: Luby (300)
soltika Creative Commons License 2005.06.19 0 0 313
Te ezt komolyan el is hiszed?
500 milliós adóssága van eddig a Fidesznek, a választási kampányt nem ússza meg 3-4 milliárd alatt.
A mostani kongresszusuk olyan 50 millába kerlült, és ez csak egy napos buli volt.
Ennyit azá mán pötyikét nehéz összekalapozni.
Ja, te mennyit adtál bele a Fidesz kasszába vagy a Nemzeti Konzumációba?
Előzmény: Luby (311)
soltika Creative Commons License 2005.06.19 0 0 312
Hi, az ötletet a Vikék a Kádár atyecuktól vették.
Ők is jót elbohóckodtak a koronával akkor amikor az amik visszaadták.
Luby Creative Commons License 2005.06.19 0 0 311

Kedves, jó Pixy+

Nem, képzeld el, hogy nem költségvetési pénzből van. Hanem egyrészt tagdíjakból, másrészt adományokból, harmadrészt a pártoknak biztosított költségvetési összegekből. Tehát ezzel el kell számolni. Amiről én beszéltem az pedig a költségvetésben nem párttámogatás címszó alatt szerepel, hanem a miniszteriumok címszó alatt. Tehát erre a barangolásra 100 lépésben nem erre adott pénzt költenek, hanem a miniszteriumok egyéb feladatitól vonják el a kampány céljaira. Nem tudom honnan vetted, hogy olyan laza a pénzügyi ellenőrzés, hogy három éves koaliciós hatalom után a FIDESz bele tud nyúlni az adófizetők pénzébe.. Ez bizony elég abszurd! Gábor

Előzmény: Törölt nick (307)
enginer86 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 310
"A korona ügy pedig nagyon nagy siker volt."

Tényleg a korona ment Esztergomba, felfelé a Dunán, a gazdaság ennek megfelelöen emelkedett, Vácnál pl, még csak 70%-t, Visegrádnál 80%-t, és mire Eszetergomba értek 100%-t.

Bocs de részemről befejezve, ezen a szinten nincs miről vitázni...
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.06.19 0 0 309

Sőt, akkora siker volt, hogy minden faluban, aki kiment az útra integetni, csápolni, imádkozni, az felpróbálhatta a koronát!

Előzmény: Törölt nick (307)
enginer86 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 308
Nem nem értek vele egyet, de ez tök lényegtelen....
Volt egy állitás, szeretném látni az indoklását....
Te fogod indokolni?
Előzmény: Luby (304)
Luby Creative Commons License 2005.06.19 0 0 306

Kiragadtad az európai trendből Magyarországot és az előző kormány hátrányára jelentettél meg egy alig észlelhető csökkenést.

A korona ügy pedig nagyon nagy siker volt. Én nem a Népszavából értesültem róla, hanem láttam a Dunamenti falvak népét, ahogy integettek énekeltek, imádkoztak. Kérdezz bárkit, aki ott volt, nem érdekem, hogy valótlant állítsak. Nem az én lelkemről van szó, de ha már említetted lényegesen olcsóbb volt, mint a most adófizetői pénzen indult országjárása a kormány tagjainak. Ugye te is tudod, csak nem "célszerű" ezt is megemlíteni. Kár, hogy csőlátásod van, nagyon nagy csalódások előtt vagy. Gábor

Előzmény: Törölt nick (305)
Luby Creative Commons License 2005.06.19 0 0 304
Ha nem értesz egyet, akkor indokold! Ne kérdezz rá, mert lehet, hogy igazad van és meg tudsz győzni embereket. De ez a visszakérdezés csak provokációként értékelhető. Gábor
Előzmény: enginer86 (302)
enginer86 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 303
"Én nem idézek korabeli elemzésekből különösen nem olyanokból, amelyek íróiról pontosan lehet tudni politikai-erkölcsi hovatartozásukat. Milyen érvelés az, hogy úgy kritizálok egy kormányzati munkát, hogy a korabeli ellenzék szócsövét állítom szembe a valósággal. Ez már nem politikai, hanem morális kérdés."
Olvasva eddigi hozzászólásaidat :-))))
Előzmény: Luby (300)
enginer86 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 302
"Sok különbség volt van a két kormány között, és túl azon, hogy az Orbánék a nemzeti értékek és érdekek mentén kormányoztak, "
Mit csináltak??
Előzmény: Törölt nick (301)
Luby Creative Commons License 2005.06.19 0 0 300

Igazad van, nem mentek jól a dolgok. A dolgok csak jobban mentek. Ennyi az egész.

Magyarázat: az előző kormányfő és kormánya nemzetileg elkötelezett volt. Minden olyan lépése, melyet fogcsikorgatva kritizált az akkori ellenzék ezen az elkötelezettségen alapult.  Hibáztak? Igen, sokat. Rózsaszín volt a köd? Igen, mert meg is írták-mondták, hogy önbecsülés, öntudat, önismeret és nemzeti büszkeség nélkül csak puffernemzet leszünk az Unióban. Mi bizonyítja ebben a kérdésben az igazukat?

Azok a volt szovjet megszállás, illetve kontroll alatt tartott országok, melyek hozzánk hasonló helyzetből, de általában rosszabb helyzetből indultak 15 éve, sok tekintetben megelőztek minket. Főként nem adósították el magukat nemzedékek sorára. Miért is? Akár szociáldemokrata, akár bármilyen polgári kormányuk volt, az nemzeti  (a nemzet érdekében) kulturális, gazdasági, oktatási, honvédelmi, etc. politikát folytatott. (Csehország-Benes-ügy csak egy példa) Nálunk most már két ciklusban (minden második ciklusban) ha elemezzük a politika irányait, céljait az látható, hogy egy nemzetek felett álló pénzügyi-kereskedelmi-termelői csoport

helytartóiként politizáltak (-nak). Ezt pedig egy végtelenül ostoba kommunikációval úgy adják el, hogy az Unió elvárási. Pedig ilyen nincs.

Én nem idézek korabeli elemzésekből különösen nem olyanokból, amelyek íróiról pontosan lehet tudni politikai-erkölcsi hovatartozásukat. Milyen érvelés az, hogy úgy kritizálok egy kormányzati munkát, hogy a korabeli ellenzék szócsövét állítom szembe a valósággal. Ez már nem politikai, hanem morális kérdés.

Ismétlem: nem volt hibátlan, vagy egyértelműen sikeres az Orbán kormány (a választások nagyon rossz koalicióba kényszerítették!), viszont azt nyugodtan állíthatom, hogy ma sokkal jobb állapotban lenne az ország, ha még egy ciklust kapnak a választópolgároktól.   Gábor

Előzmény: alto (299)
alto Creative Commons License 2005.06.18 0 0 299

Oh, Istenem, azok a szép orbáni idők! Amikor minden jó volt, minden jól ment, minden működött.

Egy fenét. Semmivel sem volt kevesebb gond, semmivel nem volt kevesebb szegény és semmivel sem mentek jobban a dolgok. Csak minden bajt, problémát, gondot és sikertelenséget elfedett a mindent eluraló rózsaszín propaganda, a merjünk nagyot álmodni gyermetegsége. A jobboldali médiában a szokásos kritikátlanság dúlt, a ballibben pedig a beszarás, a kínos egyensúlyozgatás és a gyávaság.

Hogy is írta anno 2001 táján TGM?

"...Az a nagy helyzet, hogy a jobboldal megújult győzelmi esélye hűvös, kijózanító fuvallatként lebbent végig a magyarországi közélet pusztaságain. A rádió, tévé és sajtómunkások szembenéztek megélhetési problémáikkal, a marketingesek, a píárosok, a hirdetésszervezők a fejüket ingatják, az aprócska folyóirat és könyvpiac szakemberei tudják, hogy állami támogatás nélkül lehúzhatják a redőnyt, tudják ezt a múzeumigazgatók, galériatulajdonosok, kiállításrendezők, tudják az impresszáriók, hangversenyteremüzemeltetők, színigazgatók, filmrendezők, püspökök, rektorok, kutatóintézeti és főiskolai főigazgatók, könyvtárosok, kutatásprogramtámogatásért folyamodók, reformszellemű köztisztviselők, főorvosok, egyesületi vezetőségek, mindenki, akinek az ötletéhez, az ambícióihoz, a szakmai fejlődéséhez, a segítőkész tenniakarásához pénzre, segítségre, asszisztenciára van szüksége. A pályázatokat, folyamodványokat, még az „európai" pénzeket is az ellenség bírálja el; a kollégák nem szeretik, ha ismertebb értelmiségiek ellenzékiek, és esetleg kiváltják a szélsőjobboldali heccsajtó, majd ennek nyomán a szélsőjobboldali főhivatal, minisztérium, államtitkárság, tárcaközi bizottság, denunciáns sovén egylet és bizottmány neheztelését. A bátrabbja elhallgat, a gyávábbja átáll, a ravaszabbja ellenzéki lapba („veletek vagyok!") ír ártalmatlan, pártsemleges elmélkedést („ne üss, deli levente, fölhagytam a mocskos politikával!"). Hirtelen számos megrögzött balközép hepciáskodó érzi úgy, hogy be kell fejeznie régóta halogatott terjedelmes könyvét (szimfóniáját, önéletrajzát, falfirkagyűjteményét). Sok emberen vesz erőt váratlanul a megkönnyebbülés: alapvetően minden rendben van, az alkotmányos intézmények működnek, a nép és/vagy nemzetgazdaság fejlődik, ráébrednek egyszer csak: mellőzni kell a hisztériát, az elfogultságot, végül is lesznek többpárti választások, ezért harcoltunk, nem? Hát akkor bizony mint igazi demokratáknak el kell viselnünk, hogy az ízlésünknek nem egészen megfelelő társaság van kormányon, vagy a vén apparatcsik Horn talán jobb volt? - kérdezik a váratlanul megkönnyebbültek, akik szerint mindegy most már, milyen, de mégiscsak lesz Nemzeti Színház, és a sok nárcisztikus okoskodó miatt tartja vissza a fiatal, vérprofi Várhegyi államtitkár a mozipénzt; vagy talán azt szeretnéd, hogy ez az istenáldotta tehetség, ez a Bereményi - kérdezik bosszúsan - ne rendezhessen? Várjuk meg a bemutatót; és bár ez így biztos problematikus, de azért valamit végre már tenni kellett a határokon túli magyarokért, a Miépet úgyse hagyja majd Európa, a szociknak meg nincsenek ötleteik, Demszky pedig valószínűleg már lejárt, szegény fiú (kik ezek az új tanácsadói?), mindkét párt (sűrűsödő szófordulat) pedig folytatni fogja a privatizációt (állami gazdaságok, vasút, BKV, villany és vízművek, temetők).

Ilyeneket lehet hallani az established szoclib értelmiség köreiből (no meg: a cigányokért úgyse lehet semmit se tenni már a választások előtt, annyira utálja mindenki a szerencsétleneket, és hát lássuk be, a közbiztonság télleg borzasztó állapotba leledzik...), a radikális baloldaliak meg azt mondják, egyik kutya, másik eb, ki a franc megy el szavazni, ezek mind egyformák, egyik bankár, másik eb.

A helyzet az, hogy be vagytok szarva.

Azokban maradt némi kurázsi, akik némi euroatlanti zsozsóra számíthatnak, a sikeres ösztöndíj és konferenciahiénák (meg persze néhány - egyre kevesebb - kitartó fanatikus). Nem tudom, észrevettétek-e, hogy a sztereotipikus szigligeti („alkotóházi") novellák helyett ma már Németország fölolvasókör­útkarcolatokat, bécsiíróalvasó-találkozótárcákat, eurotámo-gatotterdélyifiatalírótáborelégiákat, szlovéniaiköltőtalálkozó-bordalokat olvasunk nyugati-kultintfölolvasások mellett? „Megvolt már neked, kis húsom, a Vesztfál­csevely?" Az ideérkező ekszpörtökkel viszont csak a törn befejezésével netvörkölhetünk. De azért a nemzetközi endzsíók hazai brancsai (hunglish kiejtéssel persze: brencsei) is vigyáznak, nehogy belekeveredjenek a helyi vitákba, ezt brüsszeli és New York-i főnökeik se szeretik, a mi dolgunk a polisziméking, nem a politiksz, ha tudod, mire gondolok. Ezekre a, már megbocsáss, provinciális bulikra nekem nincs időm, csodálom, hogy te ráérsz olvasni ezt a sok balkáni trágyát, mikor mész ki legközelebb? Ugyan felejtsd már el ezeket a..., mi, Bárdossy? Hóman? Ne is haragudj, de a dolgok nem itt dőlnek el. (Svédjapán angolsággal író nemzetközi Magyarországszakértő, néha belenéz a Budapest Sunba [szerk.: a magyar szélsőjobboldal], szül. Békéscsaba, állampolgársága: magyar, nemzetisége: magyar, anyanyelve: magyar. Be van szarva.) Van abban, amit mond, valami.

Mármost a Magyar Köztársaság alkotmányos intézményei egyáltalán nem működnek rendeltetésszerűen. A parlamentet gyakorlatilag fölszámolták. A Legfölső és az AIkotmánybíróság be van szarva. A legfőbb ügyész is. Az állam azonos lett a kormánnyal. (Úgy is emlegetik a kormányt: az állam, a többi „hatalmi ágak" + az önkormányzatok = 0.) A médiademokráciában a tömegkommunikációs eszközök pluralizmusa majdnem olyan fontos előföltétele a szabad választásoknak, mint a többpártrendszer. Márpedig a médiákat vagy megvették, vagy lenyúlták, vagy megszüntették, vagy némára ijesztették, a többi meg be van szarva. Ha így megy tovább, nem lesz ombudsman. Eggyé olvadt a titkosszolgálat és a propagandacentrum, amely patinás provokációkkal és dezinformációkkal irányítja azt, ami a szabad közéletből megmaradt. (Vö. T. G. M.: „A demokratikus ávó", Népszabadság, 2001. május 2.) A kormányzat nem hajtja végre a neki nem tetsző törvényeket, nem adja ki a neki nem tetsző helyi önkormányzatok jussát, elvonja, tetszése szerint osztogatja a költségvetési pénzeket. Szimbolikusan is szünetelteti a plurális politikát „történeti" retorikával szüntelenül gyalázza a köztársaságot.

Veszélyben a haza.

De ezt nem írjátok meg, mert be vagytok szarva.

Az a mindenki számára nyilvánvaló tény, hogy kormányválság van, nem képezi sajtó és rádióelemzés tárgyát. Mikola minisztert leszavazta saját pártja és kormánya, beleértve a kormánypárt elnökét és a pénzügyminisztert. Ahelyett, hogy lemondott volna, lemondatták a kormánytöbbség hivatalos (és a mostani pártprogramban is változatlanul szereplő) álláspontját képviselő államtitkárokat, nyilván az Orbánimázs Központ Rt, szempontjai szerint. Három döntő fontosságú minisztérium - köztük a FideszMPP 1998-i győzelme szempontjából kulcsjelentőségű környezetvédelmi tárca (hogy a tüdőnkről ne is beszéljünk) évek óta egyszerűen nem működik gazdasági okokból. Az egészségügy és a társadalombiztosítás a jelenlegi kormány elképzeléseinek a középpontjában állt. A csőd 100 %­os. A másik középponti elem a környezetvédelem volt. A kudarc abszolút. Senkinek már föl se tűnt a sajtóban, hogy Illés Zoltán, a zöld téma kormánypárti felelőse, az egyetlen mondanivalóval rendelkező politikus a jobboldalon már nem Fidesz alelnök. Egyedül őt ejtették, mintha nem neki lett volna igaza Torgyán Pepóval szemben. A kormány vereséget vereségre halmoz, de mivel nem írjátok meg, győztesnek látszik. És nem írjátok meg, mert be vagytok szarva. A bányagróf külpolitikája egyetlen nagy, összefüggő krach, de erröl máskor, másutt. Ezt se írjátok meg, evvel még a hallhatatlan ellenzéki pártok is csínján bánnak.

Az OrbánTorgyán kurzus tökéletes összefoglalása a következő hírecske:

„A kormányfőt, illetve az őt kísérő politikusokból, a MÁV vezetőiből álló delegációt a Szlovéniába vezető vasútvonal megnyitására szállító különvonat fél nyolc körül indult a Déli pályaudvrról. A vonat áthaladásáig a főváros és a délnyugati országhatár között szakaszosan lezárták a pályát. A szerelvény indulása előtt mintegy 10 perccel egy mindössze egy villanymozdonyból és egy személykocsiból álló

előfutó vonat haladt el a vonalon. Ezután egy katonai helikopter repülte végig a pályát (nyilván Andrejtól, a moszkvai cipőbolti eladótól rettegnek!), majd néhány perc múlva érkezett a tíz kocsiból, nyolc légkondicionált intercity egységből és két, a kormányfőt és közvetlen környezetét szállító, csak a különvonati szerelvényeken használt luxuskocsiból álló miniszterelnöki vonat, amelyet egy V63-as gyorsvonati mozdony vontatott.

Már az előfutó vonat érkezése előtt tíz perccel leállították a forgalmat az érintett szakaszokon, az állomásokon várakozó utasokat pedig felszóllították hogy hagyják el a peronokat. A félreállított vonatok csak a menetrenden kívüli szerelvény elhaladása után mintegy 20 perccel indultak el, emiatt az összes menetrend szerinti, reggel fél 8 és fél 10 között érkező vonat 20-50 perces késéssel jutott be a végállomásra. Az utasok „... meglehetősen ingerülten viselték a kényelmetlenségeket, elsősorban a tájékoztatás hiánya miatt, illetve azért, mert sokan csak késve jutottak el érettségi vizsgájuk [!] helyszínére." (Népszabadság, 2001. május 17.,csütörtök.).

Comecon-szigetek! Ez olyan jó, mint a New York-i Malév járat eltérítése Washingtonba vagy a Néprajzi Múzeum kizavarásának a terve (az lett volna a miniszterelnöki dolgozószoba), de ezeket is hagytátok feledésbe merülni, mert be vagytok...

Mindebben a szokványos históriában - más demokráciák is így szoktak volt megbukni - az a legnyomasztóbb, hogy a szervilis nyilvánosságnak ez mazochisztikusan imponál. „Ügyes", „vérprofi", „techno", „sikkmodern", „tiszta Amerika": ezt éreztetik a néppel, ezt érzi a nép. És csakugyan, a sok száz megalázó bukta után azt írja a sajtó: ez az ördögien talpraesett Orbán ezt is megúszta. Holott persze azért ússza meg, mert a sajtó azt írja, hogy megúszta. Azt mondják: Orbán nagyszerű a televízióban. Holott mindenki nagyszerű a tévében, aki fikciós tévéműsor főszereplője, akinek mindenki aládolgozik, aki maga írja vagy íratja meg a kérdéseket, amelyekre fiús álszerénységgel maga akar válaszolni..."

Előzmény: Törölt nick (295)
Luby Creative Commons License 2005.06.18 0 0 298
Bocs! szakmai ártalom az, hogy így írtam. Majd jobban figyelek. Köszönöm a kissé gúnyosra sikeredet kritikát.  (azért a psychológia ilyettén írása nem azonos az aztat formával, dehát aki figyelmetlen, az megérdemli, hogy kicsúfolják.) Igazad van.   Gábor
Előzmény: Törölt nick (297)
Luby Creative Commons License 2005.06.18 0 0 294

alto!

Attól tartod, hogy kis írásodban is túl sok volt, amit nem értesz.

Az utolsó bekezdés pedig pontos, mély politikai és psychológiai elemzésnek felel meg. Gratulálok. Idézet: "Észre sem vesz téged. Következés kép ne tőle félj!" Értem. Én vagyok egy  a sok magyar állampolgár, adófizető közül, akit Ő észre sem vesz, más szóval figyelemre sem méltat. Végül a lebegtetett fenyegetés: ne tőle félj! Nem azt írod, hogy ne félj; dehogy, azt, hogy ne tőle félj!  Érdemes elemezni, amit írsz; gondolom ösztönösen vagy pontos, szakszerű és sokat mondó! Gratulálok.  Gábor

Előzmény: alto (293)
alto Creative Commons License 2005.06.17 0 0 293

Nem igazán értem, mitől vagy bexarva. Gyurcsány "fenyegetése" nem a társadalomnak szólt, hanem az MSZP azon vezetőinek, akik szétdumálják és szétintrikálják a pártot, de képtelenek egy irányba melózni. Ezeket igenis csak fenyegesse meg, legalább úgy, ahogy OV tette a KE választás előtt a Fidesz-frakcióban a tagokat, ha Szilire mernek szavazni.

Gyurcsány "fenyegetése" a munkahelyi főnök fenyegetése a trehány alkalmazottak számára. Nem emlegetett kötelet, nem fenyegette politikai ellenfeleit börtönnel, nem negligálja a parlamentet, nem készül kétpártrendszernek álcázott egypártrendszerre, nem akarja, hogy mezőőrtől az iskolaigazgatóig mindenki az ő embere legyen, nem akar a politikával belemászni az emberek életébe, nem hazaárulózza a jobboldalt és nem tartja ab ovo ellenségeinek azokat, akik nem vele vannak.

És legfőképpen nem fenyeget téged Luby Gábor. Észre sem vesz téged. Következésképp ne tőle félj!

Előzmény: Luby (289)
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2005.06.17 0 0 292
Nem baj, majd Orbáni mindent +old.
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.17 0 0 291
"csak" túltengésben szenvedtem. Bocs.
Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.17 0 0 290

Na ez már valami. Haloványan kezdesz emlékeztetni régi önmagadra.

Semmi baj, ha jobbos vagy. Én balos. Oszt akkó mi van?? Elférünk ezen a kis területen , igaz? Nem szeretném én sem, ha visszatérne a régi rendszer, bár voltak jó mozzanatai is. De semmiképpen sem megfelelő a mai világban és az akkori uraival sem értettem egyet.

De a diktatúra fenyegetése , még ha csak egyenlőre csak a balosok fóbiájaként jelentkezik, semmiképpen sem lebecsülendő. Ezt még kitárgyalhatjuk.

Csak vissza középre Luby. Jó a jobb-közép is.

Laci

Luby Creative Commons License 2005.06.17 0 0 289
Kedves fekete kutya! Igazad van, bocsánatot kell kérnem- hibásan írtam le Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr nevét. Ez a pimaszkodó média hatása a tudatalattira. Meg kell mondanom kicsit szégyenkezem. Viszont a határozott fenyegetés tényét ugye nem lehet vitatni? Üdv.: Gábor
Előzmény: fekete kutya (286)
Luby Creative Commons License 2005.06.17 0 0 287

Ha ez humor, akkor a HH szinvonala. Ha politika, akkor Torgyán. Ha csak egyszerűen el akarod venni a kedvem attól, hogy néhányatok- szegény megvezetettek- számára kellemetlen dolgokat írjak, sajnos nem tehetem. Ez szinte küldetés.

Többször leírtam már, hogy ha valaki nem szereti a koaliciót, károsnak tartja működését, az nem jelenti azt, hogy feltétlenül Orbán-fan! Orbán Viktorhoz annyi közöm van, hogy benne látom egyedül a lehetőséget arra, hogy legyőzze ezt a katyvaszt, ami a hazánkban büdösödik. És lehet, hogy három év múlva Ő sem lesz

reménység, csak egy újabb csalódás. Ne izgasd fel magad és ne próbálj engem sértegetni, mert ahhoz, hogy komolyan vegyelek sokkal több kell. Üdv.: Gábor  

Előzmény: sashimi (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!