Egész jól ment az esti lavórozás Ankával. Igaz az elején volt egy kis rettegés, meg szájlegörbítés, de a végén elértem, hogy hagyta magát beleállítani a vízbe féllábbal, és így le tudtam mosni. Ő is mosta magát, meg vígan csicseregve pancsolt a játékokkal.:))
Lehet, hogy már most bele tudtam volna ültetni, de inkább nem akartam erőltetni. Így is jól haladunk az előző napokhoz képest.
Tulpen!
Én benne vagyok a taliban, ha ilyen szép idő lesz, akkor legjobb lenne valami szabadtéri dolog.
Csl! Én is attól tartok,hogy a törcsitől fél. Illetve,hogy megint ráesik. Beugrott most,hogy a napokban bedobtam Barna mellé egy harisnyáját kimosni. Baromira tetszett neki,ahogy mosta a kádban ülve a harisnyát. Mi lenne ha kipróbálnátok valami ilyesmit?
Köszi a kajás tanácsokat. A virsli nálun is tuti,ma paprikáskrumplit evett végre sok virslivel,és virslit reggelizett.:)) Éljen a változatosság. A tésztát kipróbálom,látom sok dednek bejött.
Csajok! nem futunk össze jövő héten az állatkertben,vagy szigeten,vagy ligetben? Persze csak ha ilyen idő lesz mint ami ma is volt. 18.30ig játszóztunk:)))
szerintem nem a víztol fél, hanem a kádba állástól, hisz nem a víz "bántotta", hanem a ráeso törölközotol ijedt meg. :(
Már próbáltuk a lavórban fürdetni, ott is félt. Ha meg víz nélkül berakom a kádba, semmi baja. Törülközők is teljesen hidegen hagyják.
Valahogy a buksijában az jött le az egész incidensből, hogy vízben lenni félelmetes dolog. És erre most teljesen rágörcsöl, nem bírjuk - egyelőre - feloldani nála a dolgot. Azért aggasztó ez nekünk, mert eddig semmilyen más téren nem láttunk Annánál ilyen félelmet. Ha bármitől megijedt, vagy valamiért tartott valamitől (pl porszívó), akkor is elég volt többször nyugodtan megmutatni neki és minden rendben volt. Most viszont, ha vízbe tesszük, akkor se hall, se lát, csak reszket, ordít, bőg, mondhatunk, vagy mutathatunk neki bármit, észre se vesz minket.:((
a lyány csinált nálunk hasonlókat, neki olyankor főtt tésztát kellett adni mindenféle szósz és hasonló nélkül, csak úgy magában. Továbbá a jó öreg sültkrumpli szinte mindenkinek bejön ;-)
Tejberizs, tejbegríz: édességnek láccik és mégis, majdnem étel :-)
Sziasztok, mennyi régi ismerős...
Tulpen, nekünk hetekig csak a tészta működött. Meg a csirkés szendvics, mint átmenet a főtt és a nemfőtt között, pizza, pita tunkolása ilyenolyan cuccokba, az buli.
Csajok, nincs valakinek fölös börzebelépője véletlenül? Ha lehet, rögtön kettő? :-)
Tulpen, a Marci most meg van kattanva a levesekért, tegnap is muszáj volt főznöm neki este, mert "veves, veves, jépa, pipi..." (azért a sajtleves is lecsúszott...) Meg akkor hajlandó darabosat enni, ha kézzel ehet, vagy villával - ebben még segíteni kell neki -, lényeg, hogy egyedül...
Hát nem nagyon van ötletem, ez biztos csak valami átmeneti kajasztrájk. Ha ti esztek sem nézi ki a szátokból a falatot?
Túrókrém gyümölccsel, vagy sósan, apróra vágott zöldségekkel? Nem tudom.
Anna pl. nem hajlandó túl darabosat enni ebédre. Szereti, meg meg is tudja rágni, de mivel azt tovább tart enni, mint a pépesebb dolgotkat, ezért nincs türelme hozzá, hogy annyit üljön az etetőszékben.:(
Tegnap kihagytuk az esti fürdést, viszont napközben engedtem neki a mosdókagylóba vizet, és a vécé tetején állva boldogan pancsolt benne mintegy húsz percen keresztül?!! Semmiféle vízfóbiás tünetet nem mutatott, simán beledugta az egész karját, hogy kihalássza az aljáról a játékokat. Sőt a karját és a hasát is jó alaposan megmosta, ahogy a kádban állva is szokta. Kis szépséghiba, hogy pulóver és body volt rajta, de kicsire nem adunk.:DD (A végén teljes ruhacserét csináltunk.)
Szóval most már végképp nem tudom, hogy mi van? Ezek szerint nem a víztől fél, csak attól, hogy bele kelljen állni vagy ülnie.
Ma délután majd a lavórban fogunk pancsolni, és kipróbálom hajlandó-e esetleg bemászni a játékok mellé.
Halrudacskák? Virsli? Fokhagymás bundáskenyér? Ezek főtt kaják, de Sim szereti őket. Őlordsága is baromi válogatós, ha nem tetszik neki a menü, inkább nem eszik.
A külön téma.;o) Tegnap oly menekülhetnékem volt,hogy a szakadó esőben képes voltam elindulni gyerekkel a nyakamban a vásárcsarnokba házi joghurtot venni.:)))
Jucusról nem tudok semmit azóta,lassan hazaengedik őket remélem.
Kéretik tanácsot adni,hogy miamanót adjak a fiamnak ebédre,illetve mit csináljak. Nemes egyszerűséggel nem hajlandó főtt kaját enni. Nem jó neki a házikoszt,nem kell a Hipp se,nem jó neki ha a Ráday-ban kajálunk játszózás után. Nem értem én eztet. Mindig próbálom kiéheztetni:)), de rázza a fejét,és önként dalolva elmegy inkább aludni.
Anyósomat megkérdeztem. Most még nincs influenza járvány, szte nem is lesz. Most vmi gyors lefolyású vírus van, ami magas lázzal, meg izomfájdalommal jár.