Mi van gyerekek? Csak én szedek itt Béres cseppet?
Ancsa! mi az, hogy mi történt velem???
Képzeljétek, találtam a könyvtárban egy könyvet, ami székely népgyöngyöket tartalmaz. Mesék, dalok, balladák, játékok, stb. A könyv kemény 500 példányban jelent meg valamikor az ötvenes években Marosvásárhelyen. Utóljára 1988-ban vették ki a könyvtárból. Gyönyörű darab. Lehet, hogy kipróbálom, mi történik, ha véletlenül elveszítem. Találtam benne mesét, verset, amit Zabolán gyűjtöttek be. És igen vicces dalok is vannak (sajna kotta nélkül). pl.:
"Hull a levél a fáról,
most jövök a kocsmából.
Ingem, gagyám de szennyes,
így jár, aki szerelmes."
Mindez 1876-ból.
Jó reggelt mindenkinek! Komoly kérésem támadt: a következő héten előadást fogok tartani nyelv és beszédművelés szemináriumon. Találtam egy remek cikket "NYELVI ILLEM ARADON ÉS KÖRNYÉKÉN" címmel. Ha van bármilyen ötletetek a témával kapcsolatban, szívesen venném. Köszönöm! Kellemes napot!
Zoli! Meg vagyok süketülve jobb fülileg, továbbá szép színes foltok éktelenkednek az orcámon. Be sem akartak engedni az újszülött osztályra, nehogy maradandó károsodást okozzak a csecsemőkben. No de ugye én csak annyit tudtam mondani, hogy: HE? ELISMÉTELNÉ A MÁSIK FÜLEMBE? Szóval a te lakásodban sütjük meg a szalonnánkat? Egye fene. Nekem a hétvégéhez közeli napok jók. ( p,sz,v,h).
Nándi! Remélem kellemesebb heted lesz, mint az előző!
Emese buli rendben volt, ettünk amit főztek (finomat), ittunk amit Erdélyből küldtek (pálinkát). Jövő héten folytatás nálam, én főzök. Ki jön, és milyen időpont a legjobb?
Csaó!
Emesénél nagyon kellemes volt (bocsánat, nadon..:)), Zolival jól elpolitizáltunk, a két szegény erdélyi lány meg csak nézett ránk...
Pénteken osztálykirándultam, ezért nem szóltam hozzá, de mindenhez és mindenkihez csatlakozom!!!
Tavalyi táborosok: ha még emlékeztek az általam bemutatott Kovács Fanny kötetre, Péter rájött, hogy ez a csaj Faludy legújabb felesége!!! A következő táborba mindenképpen meg kellene hívni, plusz fan klubot is alapítani, fórumról nem is beszélve! Legyen KOvács Fanny nirvána tábor!!!
és nem csinálunk semmit, csak sz..r verseket írnánk és kötetbe rendeznénk:)
SZIASZTOK!!!!
Boldog szülinapot mindenkinek, akinek van, Ágitól Kossuthig!
Cibikati, jövőre nekem szólj, mert iiiiiiimádom a szilvát, Ti meg rothasztjátok! Ja, és remélem nem haragszol a "Cibikati"-ért!
Emese: dehogy vagy öreg! Te leérettségiztél, én meg befejeztem az 1. osztályt keményen! Használd egészséggel a kis "lakosztályodat"! Finom volt a disznószemtorta? (Ezt most mindenkitől kérdeztem)
Vica: Hol vannak a többiek???? Nekünk is megtartottak minden órát első nap és házit is adtak, ráadásul 2 héttel korábban, mint nektek, úgyhogy csak ne panaszkodj. Ja, és az új fizikatanárokból elegem van, nemtom, te mit szólsz hozzájuk.
Fecó: Juhász Fecó miért nem jött most a táborba? Legközelebb hamarabb kezdd a koncertedet, akkor ott lesz a Kati féle "kemény mag" és mások is!
Péter: (és minden kiscsopvezető) miért baj az, ha éjszaka kiszökünk fürödni a Balatonban? Azért van! Fürödtél Te (ti) már benne éjfélkor? ISTENI!!!
Na megyek, mert kilyukad a gyomrom.
Puszilok Mindenkit!
Ancsa
BOLDOG SZÜLINAPOT ÁGINAK, továbbá a Fecó hugának az én öcsémnek, Kossuth Lajosnak és ami a fő szenzáció: most szül a barátnőm!
Zoli! Viszem a szalonnát (azt fogjuk gondolom belecsapni a lecsóba). Bár én előtte két szülinapi vacsorán fogok résztvenni, tehát nem tudom mennyire leszek éhes, no meg, hogy mikor érkezem.
Azt tudjátok, hogy péntek este elfelejtettem, hogy milyen fesztivál van a Fácán előtt?
No én elmegyek sátorozni évfolyamilag a közeli erdőbe. Vagy belefagyok a mókába, vagy nem. Jó szórakozást estére mindenkinek!
Jónás Peti üzeni a következőket:
Boldog szülinapot az összes szülinaposoknak, Süsü aldjon meg titeket az egy fejevel, Zoli gyujtsa ratok a hazat, Mesi süssön nektek disznoszem-tortat a zsido meszarossal, öblitsétek le Kicsirigo vackorpalinkajaval es jöjjön el nektek a RÉM, mint a mennyek orszaga!!!!
Emese drága, azt mondta Nándi, hogy ő is jön hozzád, csak késni fog, majd ránkcsörög... Egy disznószemmel több. Bort viszek. Süsünek szóljak?
Windsorosok! Szombat este belecsapunk a lecsóba, remélem nem jön közbe semmi. Kata! Szalonnát hozzál, bepótoljuk az múltkor elmaradtakat...
Vica! Ma este Emesével majd jó kitárgyaljuk, milyen diák is vagy te...
Végre egyszer nem én kezdem a napot:))
ráadásul nem is én fogom befejezni!:))
Áginak boldog szülinapot!!!
ma van a húgomé is...(ő már 29)
sziasztok héftőn, jó windsorozást!
Amindenit ez hosszú volt, de jelentem becsülettel végigolvastam. Kata: köszi hogy reklámozod a szülinapomat, de azt nem írtad oda hogy most leszek 22!!
Örülök hogy a Süsü téma nem veszett el nem olyan rossz dolog fél délutánt a székbe kapaszkodva tölteni, hogy a röhögéstől ne essek le!
Kedves Kicsirigó aztán tényleg gyere a Win-be ne úgy mint a múltkor!!
Peti: a kemény mag az utolsó percig mindent megtett hogy elmehessen a Fecokoncertre, még egy 2×2 m-es transzparenst is készítettem, de nem tudtam végül meglengetni, amit igen sajnálok! Azért az aláírásokat be fogom gyűjteni de ahhoz mindkettőtöknek ott kell leni!
Apu! Remélem már valaki adott vidámsáot, de ha nem akkor szombaton a win-be gyere el és megbeszéljük azt a múltkori sms-t..!
A tábor helyéhez szólnék még. Pista bácsinak én igértem hogy kérdezősködöm a Dunántúli helyszínnel kapcsolatban. Itt az egyetemen van van egy pár ismerösöm aki idevalósi, szólok ha van eredmény.
Van még itt valaki?
Sziasztok...na jo reg nem voltam megint nalatok..latom egyre jobban gyarapodik a hozzaszolasok szama..ennek orulok!!!
Szoval nalunk fele is megkezdodot az iskola..na jo most nem irom hogy sajnos mert az az igassag hogy en mar vartam csak eppen nadon faraszto!6-kor kelnem es kesore erek haza persze mindig hulla faradtan...a suli meg eggyelore nem veszes..de meg ilyen nem igen volt hogy elso nap lecket vegyunk minden tantargybol es megtartsanak minden orat..(*hallod Emese)Megvolt az elso Bokor Tibis fizika ora..azt mondta hogy jovo oratol roppantsuk..ugy hogy nem is tudok sirjak vagy kacagjak...na de lessz valahogy
Peter:Meg mindig nem jott meg a leveled
Nandi:a tied viszont igen.oszt valaszolok!
Egyebkent kurtolom mindenfele az olvasotaboros forumot ugy hogy lehet gyarapodni fogunk...
Most mogyok
Szervusztok...Vicuska!
Disznószemmel díszített torta? Milyen képet fog ehhez vágni az én szülinapos öcsém....
képzeljétek: vasárnap délelőtt gyanútlanul bekapcsoltam a TVt, ahol Maci Laci XXI. századi változata ment. Tudjátok hol játszódott? A Jelliston Plázában. Az agyam eldobom.
Itt vagyok, ragyogni epp nem ragyogok, mert hosszu volt a mai nap es rendorkepem van, olyan bambulos, de talaltam zsido meszarost, van piros pontom.
Feco, Zoli, varlak holnap fel hetkor a metrokijaratnal. Ki jon meg?? Jelentkezeseket holnap delig fogadok el, mert tudnom kene, hany dosznoszemet vigyek tortat disziteni....
Nandi szomszed, te is reg igergeted, hogy meglatogatsz!
Jó reggelt mindenkinek!
Nándi bácsi, mi lelt? Megvertek biliárdban? Egyem a szívedet! Itt akkora bulik vannak, hogy csak úgy vidámítják az embert. Pattanj vonatra!
Jó reggelt, Balogh Ádám,
az a bársonysüveges!!!
Mester Bélának már többen szóltunka fórumról...
Emese: pontosan hol találkozzunk?
pl Déli metrókijárat megfelel?
és akkor fél hét
Mesi, egy szeket a negyböl lefoglalok ismetelt lelki jelenlet cimen:) Enekeljetek el nekem a "Piros kancso, piros bor"-t!!! Erröl jut eszembe! Hol marad mindenki Belaja, a Mester?!?!?! Neki még nem szolt senki a forumrol?!?!?!
Nandi, ugye nem hallottad még azt a viccet, hogy:
Kismacska(fél oraja az ereszen logva): - No jol van fater, en reszemröl még 2 percig ba...ok, aztan mentem haza.
Bocs, vidamsag cimen most csak ez jutott eszembe... De ugye te nem a kötelen gondolkodsz, mint Levay a mult heten?... Szerintem menj le a Windsorba, ott megvigasztalnak. Vagy felreertettem a hozzaszolasodat?