Szia!
Lépj fel a www.met.hu oldalra és ott értelemszerűen el lehet jutni Poprádig. Ez az oldal jó közelítéssel 5 napos előrejelzést tud nyújtani. Jó túrázást...
1 hét múlva megyek (utazási irodával) a Szlovák Paradicsomba és azt szeretném megtudni, hogy milyen idő van ott ilyenkor?
Konkrétan: vigyem a síelős kabátomat vagy elég lesz egy bélelt esőkabát alapos aláöltözéssel?
Jaj félre ne érts : volt egy 2km-es szakasz ami igen durva volt (északi oldal) de azonkívül minden ok. A Hernád áttörés is hómentes. Szóval akár most is lehet menni. Nyugodtan.
Hát tegnap gyönyörű volt, kifogtuk. A magasabb részeken friss hó volt ...
"A legvadabb autóút"-nak titulált rész (Káposztafalva felől Sztracena felé, Kopanec után) alsó szakaszán majdnem felült a kocsi a hóra ... "Izgi" volt.
"A szerényebb turisták számára kellemes sétalehetőséget nyújt a Csingó (Čingov) és Tamásfalvi-kilátó (Tomáovský výhžad) közötti útszakasz a tavaszi és őszi napokon."
Itt büntet meg éppen a parkőr egy lengyel atyafit tilosban parkolásért, miután minket is 500 koronára bírságolt. Asszem ez a Velky Sokolnál van. Büntetés
Sziasztok. Valahol olvastam, hogy a Hernád áttörés befagyott jegén sífutó versenyeket is rendeznek, én is szeretnék hamarosan futóléccel ott gyalogolni, de semmi más infót nem találok. Tudtok erről valamit?
Szia Zoli!
Sajnálom, hogy nem jött össza, jövőre biztosan újra kezdjük, bár én május elején beiktatok egy szlovén vadvizi kajakozást és túrát, de utána május végén irány a Pari:)))
HA addig nem beszélnénk, kívánok Boldog Új Évet Neked és a családodnak, valamint az összes SP-t kedvelő és a fórumban megszólaló emberkének!
Sziasztok 2004-ben...
KL
Szia Zoli!
Látom a Te lelkiismereted is megszólalt:)) Irigyellek a Sucha Bela-ért, de sajna melóm van 1000-el. Majd csak tavasszal jutok ki. A képeket azért kiváncsian várom!
Kellemes utat és élményeket kívánok: KL
Kellemes karácsonyt kívánok én is minden fórumozónak és családjának!
Ha nem jön közbe semmi váratlan szombaton megnézzük a téli Sucha Bela-t. Természetesen az élményeket és a képeket veletek is megosztom.
baluzoli
Sziasztok!
Egy kicsit off leszek, de most belefér!:)
Minden fórumos ismerősnek és ismeretlennek békés boldog karácsonyt kívánok!
Jövőre újra kezdjük:))
A4-es papíron fekete szlovák nyelvű felirat figyelmeztet, hogy zárva és ezt ráragasztják a podlesoki nagytáblán a SB útra és a bejáratáig is pár helyre ki van téve. Továbbá a parkolóőr-díjbeszedő bácsi is szól (már ha ott van, mert ilyenkor max. csak hétvégén).
Okt. 24-én is le volt zárva, de ennek ellenére többen végigmentek, tehát se sorompó, se fegyveres őr, se bünti. Legalábbis akkor nem volt. De a tapasztaltabb topiktársak kijavítanak, ha nem ez az általános.
Mivel jelzik hogy le van zárva? Tavaly Szilveszterkor elég kemény volt a Sucha Bela szöges cipő nélkül, de a bejáratnál nem láttunk semmi utalást arra hogy zárva lenne.