köszönöm szépen a rengeteg infót, nagyon sokat segített... végül találtunk szállást is, a főpályaudartól nem messzire, a hotel Berninát-- remélem jó lesz:)
nem tudom, hallottál-e már a Jégbárról, a Tv-ben láttam, és nagyon érdekes volt, oda is foglaltunk jegyet. Te voltál ott?
Utánanéztem annak a szállásnak, ahol én aludtam, amikor még csak látogató voltam, nem bentlakó! :)) Hotel Losanna a neve...és, most már nem olyan olcsó, mint 2 éve volt, az tény. Most 50euró körül van egy éjszaka, 70-80 között két főre. De nekem nagyon bejött, mert kicsi, barátságos és jó a közlekedés is + szombaton a hoteltől egy utcányira van egy jóóóó nagy piac! :)) A Centrale környékén van nagyon sok hotel, de nem nagyon ajánlom őket, nem a legbiztonságosabb környék! :((( És van diákszálló is valahol 20euró/ej-ért, de az naggggyon gáz!!!
Én Milano mellett a barátomnál...nem nagyon tudok szállást ajánlani, én is csak azokat ismerem csak amiket a neten láttam, viszont sok oldal van, biztos, hogy találtok hamar. Vannak címeid?
Én is pont 3-7 között megyek, úh. együtt utazunk! :)
Milánó közlekedése elég jó (kb. mint Bp.) nem lehet eltévedni, én akárhol voltam, valahogy mindig a Dóm térre jutottam...onannan meg mindent be lehet határolni. :)
Engem is érdekelne az az olcsó szállás. A barátnőmék április elején mennek ki 5 napra és még nincs szállásuk. Nagyon megköszönném, ha megírnád hol található és milyen az árfekvése. :))
A szórakozóhely témának utánaérdeklődöm! Én nem voltam sehol mozin kívül. Vásárolni piacra érdemes menni, mert nagyon szép dolgokat lehet kapni, és a márkásakat is ki lehet fogni. (Gyanítom, lopottak, de kit érdekel! :DD) Viszont, ha törik, ha szakad, ki ne hagyd a Dóm téren a La Rinasciente-t!!!!!! Én csak úgy sétáltam benne mindig (pedig, gondolhatod, majdnem 5 hónapig Milanoban éltem, úgyhogy nem egyszer vagy kétszer jártam csak ott!!!), hogy az állam a mellkasomat verte a csodálkozástól! Egyszerűen nem tudok betelni vele! Ok, nem állítom, hogy nem drága, de valami csodaszép!!! 7 emelet tömény áruválaszték, minden kategóriában!!!!
köszi szépen az infokat mégegyszer, tényleg nem volvastam vissza :$:)
aztán elmerült még egy kérdés: tudsz esetleg valami jó szórakozóhelyet, ahol kifujhatjuk magunkat városlátogatás után? meg aztán mindenhol csak a méregdrága butikokról olvasok. vannak megfizethetőbb helyek is?
Szia! Kedves Pangus, olvass vissza egy picit! :DDD Kb három hozzászólással ezelőtt írtam, hogy Bergamoban a buszmegálló kb 5 méterre van a reptér kijáratától. :DD Szóval, ezen ne aggódj! :) A másik. A busz a Centrale-n az épület oldalánál áll meg, ahonnan csak meg kell kerülni az épületet a főbejárat felé (ha leszálltok a buszról, csak kövessétek a tömeget), és a metró egyből ott van a főbejáratnál. Nem lehet eltéveszteni! És!! Kellemes időtöltést!! Jaaaaaaaj, de jó nektek!!!!! :DD
Március 3-7között utazunk Milanoba a családdal. a gép Bergamóban (orio al serio)szál le, s a szállásunk Milanóban van. azt szeretném megtudni, hogy a buszmegálló messze van e a reptértől?! a szállást már megtaláltuk, neten keresztül le is foglaltuk. a busz elvileg a Central FS-ig közlekedik, onnan pedig metroval kell mennünk..a metroállomás messze van a buszmegállótól?
Köszi szépen az infót, az időbeosztásunkat tekintve nem túl biztató... Ahány milánói olcsó szállást néztem, mind foglalt volt, legalábbis 5 embernek 3 éjszakára sehogy sem jött volna ki. De azért írd meg a nevét, hátha jól jöhet még vkinek!
Azt nem tudom, hogy hányTÓL, de az biztos, hogy 5, fél 6 UTÁN már biztosan nem! Naplementekor zárnak :), de nyárra ez nem vonatkozik, mert akkor is simán 5 körül vége a mókának! :)) Sajnálom, hogy nem "találkoztunk" itt előbb, olcsó és nagyon jó (saját tapasztalat!:D) hotelt tudtam volna ajánlani!!
Ha a szobrokat akarok szemügyre venni, akkor javaslom, költözz oda!!! :DD 135 tornyocska és 3400 (!) KÜLÖNBÖZŐ (!!!) szobor díszíti!!!!!! Szerintem, nincs ember, aki ezeket mind végignézte már! :DDD
ÉS! Ne lepődj meg, de a Dóm elülső frontja fel van állványozva!! Gyakorlatilag semmi nem látszik az elejéből! :(( És ez már iyen hosszú évek óta! :(((
Nekem nem igazán kell kedvcsináló :-) Keresgéltem, de nem találtam, hogy naponta hánytól hányig lehet felmenni a dóm tetejére, ezt tudja valaki? Fontos lenne, mert reggeltől estig a kiállításon leszünk, és csak későn fogunk tudni bemenni a városba, viszont ezt a programot nem szeretném kihagyni!
Nagyon régen lerajzoltam a dóm homlokzatát, most szeretném közelről is szemügyre venni a szobrokat...
Köszönöm, ez így egyelőre elegendő infó. A parkolás miatt valóban parázunk kissé, mert kb. 100.000 látogató lesz a kiállításon - szállást pl. már novemberben elkezdtem keresni, és már akkor is csak aranyáron lett volna az egész városban, ezért inkább ingázunk a comói YH-ból.
:DD Szerintem azért nem írunk a márciusi időjárásról, mert nem tudunk róla semmit! :)) Én pl egyszer decemberben voltam - akkor jött a végzetes szerelem -, és május 1-jén költöztem oda. Szóval, azt tudom, milyen a nyári időjárás. De az eső, már amennyire én megfigyeltem, semmivel nem esik többet ott, mint Magyarországon. Van ugyan egy olyan tulajdonsága, hogy ha rákezdi, elég nehezen hagyja abba, de ettől függetlenül semmi extra! EZ ne tartson vissza! :))
Sziasztok! Bár már többen felvetették, még nem olvastam infót a helyi időjárásról, úgyhogy újra feldobom a témát. Azt hallottam, Milánóban "állandóan" esik az eső. Ez igaz? Március közepén milyen időjárásra lehet számítani? Eltér egyáltalán az ittenitől?
Ez az iparváros dolog egy épületes baromság!!! Bocs attól, aki írta, mert nem az ő személyének szól a megjegyzés, hanem a megfogalmazásnak!! Ezzel a gőzzel Győrre is azt lehetne mondani, hogy iparváros! Pedig, aki azt mondja, simán lecsapom! :)))))))) Tény, hogy a buszút Bergamoból Milanoba nem egy malibui sétakocsikázás (megjegyzem, a Pacific Highway sem egy nagy szám, leszámítva, hogy egy karnyújtásnyira ott az óceán), de aztán Milano belvárosa mindenért kárpótol!! Aki meg fanyalogni akar, az a Dóm tetején is csak a száját húzza! :(( Pedig, én eddig nem sok lenyűgözőbb (ember alkotta) dolgot láttam, mint azok a falak, szobrok, kőcsipkék...
Amúgy Milano nekem még mindig a nagy álom-város...ha nem jön közbe ez a tengerentúli kitérő, tuti, hogy még mindig ott vagyok! Sőt!! Borzasztóan hiányzik a város, az ország, szóval, augusztus környékén ismét beköltözöm, asszem! :)))
még csak kétszer jártam Milánóban, de mennék vissza bármikor (és még abban a fagyizóban nem jártam, amit említettél). Lehet cikizni, hogy iparváros, de én nagyon szeretem.