Keresés

Részletes keresés

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.22 0 0 240

Azt kivágták, ahogy belevésik Cengíz karjába a 12-es számot? (Ha igen, akkor az úgy elég vicces :D)

Előzmény: Anakonda művésznő (239)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.22 0 0 239

Na, a maiból is vágtak rendesen, még csak most kezdik...

ferapont Creative Commons License 2011.06.22 0 0 238

Nem szorul rá a magyar szinkronipar az én védelmemre, de a fontos filmeknek mindig is jó volt a szinkronja, sokszor jobb mint az eredeti. A Vészhelyzet, a Született feleségek, A Bubik-féle Forest Gump, az első Keresztapa-szinkoronok tökéletesek voltak.

Szerintem az Ezel szinkronja sem sikerült rosszul, én minden szereplőhöz illőnek tartom a szinkronját, azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a török nyelvben a magánhangzók eloszlása, a mássalhangzók gyakoribb torlódása, a zártabb beszéd és nem utolsósorban a szavakon a hangsúlyok és a beszéd tempója is más, mint a magyarban. Emiatt hiába szép és mutatós darab az Ezel-fiú, de az eredeti  hangja egyáltalán nem illik az ÉN fülem szerint a külsejéhez. Viczián Ottó hangja bársonyosabb, búgósabb, érezhető, hogy ő egy főiskolát végzett, képzett, rutinos színész, aki tud bánni a hangjával. Elég ha megfigyeljük, hogy Ömerként egészen más a hangmagasság is ahogy beszél.

Dányi Krisztián mint Cengíz, Galbenisz Tomasz mint Ali és Németh Borbála mint Eysan is nagyon jól bánik a hangjával.

Nekem Németh Borbála meglepetés, mert az Ezel előtt a Dexter futott a Viasaton, s abban egészen más karakterű csajszit kellett játszania. Forgács Gábor is nagyon jól hozzáöregítette a hangját Serdarhoz. Ramizként pedig Versényi László is telitalálat.

Ha kijön a DVD én először magyarul fogom megnézni és néha belehallgatok a törökbe is egy kicsit.

Előzmény: Caro_Lina (237)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.22 0 0 237

A színészek játékában rejlik a sorozat drámaisága, és ez szinkronnal nem igazán jön át. (A vágásokkal még jobban szétszedik a játékot, ugyanis minden drámaibb jelenetnek van egy íve, amibe ha belevágnak tönkreteszik.)

Temmuz halk hangjában, lassú beszédében rejlik a karakterének hátborzongatósága. Eznszinkronnal nem jön át, sőt kifejezetten idegesítő, hogy még csak meg sem próbálnak hasonlítani az eredetihez.

A színészek számodra nem tetsző orgánumában rejlik a karakterük varázsa.

Egyébként meg sok részhez van angol felírat.

Ha kiadják dvd-n megveszem, de csak felirattal fogom megnézni. Annyira magával ragadó eredeti hanggal.

Előzmény: ferapont (236)
ferapont Creative Commons License 2011.06.22 0 0 236

És akkor mit tegyen a jóember?

Választhat: vagy nézi a szinkronos, szétszabdalt,  vágott verziót, de érti a párbeszédek finom rezdüléseit, próbálja követni a cselekményt vagy nézheti gyengébb minőségben, de vágatlanul egy ismeretlen nyelven, számára nem tetsző orgánumú színészeket hallgatva, amiből egy kukkot sem ért.

Fontos részleteket vágtak ki, láttuk az itt is  bemutatott epizódokat, de a drámaiság elsősorban nem  a gyilkolás képi megjelenítésének naturalizmusában rejlik, hanem a verbalitásban, a cselekmény követhetőségében.

Én inkább az előző verziónál maradok, bízva abban, hogy egyszer  lesz még alkalmam az anyanyelvemen is  a csonkítatlan filmet  végignézni.

Előzmény: Caro_Lina (235)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.21 0 0 235

Egy rész kb 95-115 perc közt mozgott (volt 1 óra 48 perces rész is...). Az utolsó rész 117 percesre sikeredett.

Szerintem egy "megcsonkított" szériára nem érdemes várni... A sorozat drámaiságának a fele sem jön át a szinronos, szétszabdalt, vágott verzióból...

Előzmény: ferapont (233)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.21 0 0 234

Nyári szünet lesz?? Jaj, nemár!

Előzmény: ferapont (233)
ferapont Creative Commons License 2011.06.21 0 0 233

Valamelyik bulvárban (talán Hot!) azt olvastam, hogy eleve 2 évadra tervezték a sorozatot. Mondjuk ez se semmi, ha figyelembe vesszük, hogy egy -egy epizód a normál helyeken (nem a Magyar Köztársaságban!!!) kb. 91-93 perc. És már amit eddig láttunk, abból az is látszik, hogy nem spóroltak a pénzzel, a legtöbb jelenet külső,  igazi helyszínen lett forgatva, talán csak a kaszinó belseje volt stúdió. Szóval a törökök beleadtak apait-anyait. Ezért is le a kalappal előttük. S bár még mi itthon az első szériának sem értünk a végére, de talán nem túlzás azt mondani, hogy megmutatták, hogy milyennek kellene lennie egy izgalmas, fordulatos sorozatnak.

Amit én egy kicsit elnagyoltnak éreztem, talán a sok halottkémes sorozat miatt is, hogy Ömert és Cengizt is nagyon gyorsan elítélték, elég volt 1 vagy 2 közvetlen bizonyíték és mindkétszer Eysan. Nem vizsgáltak DNS-t, nem vizsgálták, hogy a kés a lovis pasas kezében az nem volt-e természetellenesen a kezébe rakva, továbbá nehezen hihető, hogy egy olyan házban mint a lovasé, nem volt házi kamerarendszer stb . Nálunk egy ilyen súlyú bűntett nyomozása, tárgyalása egy évnél is tovább tart. De ezen volt a legkönnyebb túltenni magam.

Azt sajnálom csak, hogy a maival együtt már csak 13 napon át lehet az Ezelt nézni és várni kell az őszre, vagy akár a tavaszra, az új szériára :-(((

Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 232

Nem lesz harmadik évad?

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.21 0 0 231

Vége lett :(

Érdekes, elgondolkodtató...

ferapont Creative Commons License 2011.06.20 0 0 230

Bár tavaly voltam Isztambulban, és akkor úgy éreztem ennyi elég is volt, de most úgy érzem, újra el kell utazni, ezúttal nyáron is, mert bár sok helyen voltam, ahol forgattak, de a Taksim téren túli Isztambult nem fedeztem fel. Kedvet csinált a sorozat. A filmen más Isztambult látni, mint amit az átlag turista megismer.

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.20 0 0 229

Kollégámtól a napokban volt Istanbulban, mutatta a képeket volt néhány ismerős, ez pl HALİÇ KÖPRÜSÜ-ről:

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.19 0 0 228

Én már magyarul nem is nagyon nézem, mert idegesít hogy minden izgalmas jelenetet megvágnak vagy teljesen ki is hagynak.

Előzmény: efan (225)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.19 0 0 227

:))) Kezdesz felzárkózni :)))

Megnéztem törökül Baris Falay új filmjét, egy gazdag, sármos, kissé nyápic építészt alakít, aki nem éppen pozitív karakter. :) Ráadásul van a filmben egy magyar betétdal is az Amorf Ördögöktél.

A másik, ami nagyon tetszett az a hepsiburada reklám :))))

Előzmény: Anakonda művésznő (226)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.19 0 0 226

Lassan jobban bírom Alit, mint Ezelt.:-))

Előzmény: Caro_Lina (224)
efan Creative Commons License 2011.06.19 0 0 225

Igen, szerintem is így van. Ahol túl sok könny folyik az brazil soap, ahol túl kevés,abban Chuck Norris a főszereplő, tehát dramaturgiai szempontból a sírás csak jobbá tesz egy drámai akciósorozatot. A probléma, hogy belezavartak a sorozat bekategorizálásába azzal,hogy ebbe a sávba tették, és sokan keresik benne Jose-Fernandot, és társait...pedig hál'Istennek őket kihagyták a szereposztásból!!! :):)

Bárcsak átpakolnák normális sávba vágatlanul!! Szerintem akkor több pasi is nézné, mert hitelesebbé válna belekontárkodás nélkül.

Előzmény: Caro_Lina (224)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.19 0 0 224

Ez nem így van. Főleg, hogy ez egy akciófilmsorozat, amit olyan időpontban lenne célszerű sugározni, mint a Dextert, vagy az NCIS klónokat. Azok sem csak nőknek készültek.

Ennek a sorozatnak pont az az egyik különlegessége, hogy minden karakter egyszerre kemény és mégis sebezhető. Nagyon sok érzelem és erő van ebben a sorozatban, és ettől annyira magával ragadó.

Amikor ebben a sorozatban a férfihősök könnyeznek az nem felszínes picsogás. Ez a film mély érzésekről szól, minden karakter maximálisan kidolgozott, mindegyikükről komoly jellemrajzot lehetne készíteni. (Ez a felszínes szappanoperák és telenovellák hőseiről nem mondható el) Minden könnycseppet maximálisan indokoltá tesz az egyes szereplők múltja, illetve a másokhoz való ragaszkodása. Senkinek sem az egója miatt van szüksége a másikra, annál sokkal mélyebben kötődnek egymáshoz. Sok feszültség van a sorozatban, amit egy-egy könnycsepp próbál oldani.

Illetve nem tudom észrevetted-e, de a férfihősök vagy egyedül, vagy csak olyanok előtt sírnak, akik igazán közel állnak hozzájuk. Máskülönben mindíg kemények és rendíthetetlenek.

Előzmény: Pandus (223)
Pandus Creative Commons License 2011.06.19 0 0 223

minden sorozatot nőknek készítenek, és a nők ezt szeretik látni.

Előzmény: ferapont (220)
ferapont Creative Commons License 2011.06.19 0 0 222

MIért ne nézném? Attól, hogy valami szemetszúr  és ezt a gondolatomat megosztom másokkal az miért baj? 

"Ne nézd" - tipikus magyar reagálás.

Előzmény: Anakonda művésznő (221)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.19 0 0 221

Ne nézd!

Előzmény: ferapont (220)
ferapont Creative Commons License 2011.06.18 0 0 220

Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a TV-sorozatok történetében még soha egyetlen sorozatban sem folyt annyi könny FÉRFIAK szeméből, mint éppen az EZEL-ben. Ennyi picsogós férfi, a masculin Törökországban, nem tiltakoztak véletlenül a janicsárok utódai?

utas77 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 219

Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi hogy Ramiz mit tervez mi a célja Ezellel? Ha tudjátok írjátok meg. Köszi

.Nagyon jó a film imádom!!!

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.16 0 0 218

Milyen igazság? :)

Előzmény: anyika55 (207)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.16 0 0 217

Jövő hétfőn lesz az utolsó rész a török atv-n...

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.16 0 0 216

Én is szeretlek! Nyalom a bimbód ;)

Előzmény: Pandus (213)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.16 0 0 215

1:10.00-től van az a rész (a 202-es hszben a videó), mikor Cengizt megkéri a srác olvassa fel a levelet és közben megszúrja. Azért így jobban át lehet érezni min megy keresztül, mint az RTL műsorán.

Előzmény: Törölt nick (202)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.16 0 0 214

:-)))

Más.

Ez a Serdar egy undorító fazon, de a színész remek, hozzá Forgács Gábor hangja: telitalálat!

Előzmény: ahududu (212)
Pandus Creative Commons License 2011.06.16 0 0 213

az ilyeneket kéne végleg kitiltani a tv-rádió fórumról, mint te!

Előzmény: Törölt nick (201)
ahududu Creative Commons License 2011.06.15 0 0 212

Hát az tényleg nagyon nyálas és életszerűtlen lenne. Esetleg egy mexikói szappanopera végén. Vagy egy bollywood-i film esetében. De nem itt :)

Előzmény: Anakonda művésznő (211)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.15 0 0 211

Én olyan happy end-et nem várok, hogy Ezel elsétál a naplementébe azzal a mocskos ribanccal.

Előzmény: anyika55 (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!