Pont egy ilyen volt elvileg a Simmetrian, de aztan valamiert nem indult be. Pedig be kellett szavaztatni a simeket es az en simjeim is bejutottak a hazba. Azota kicsit szkeptikus vagyok....!
Ha az alapjátékra feltelepíted a kiegészítőket, akkor - ahogy az előző hozzászólásban már megfogalmazták - az utoljára feltelepített kiegészítővel kell indítani a játékot. Ha így indítod a játékot, akkor pl.: Szépkellemes látképénél, a képernyő bal felső sarkában láthatod a kerek ikonokat, amelyekkel átmehetsz az egyetemi, éjszakai élet, stb. helyszíneire.
Hát először felraktam a petset, és az működik is. De én úgy tudom, hogy ha felrakok egy következőt, akkor az a petsen belül meg fog jelenni, pl. az universitynek ott lesz a jele, és így lehet váltogatni a különböző kiegészítők között. Vagy nem??
hogy hogy külön teszi fel? külön mappába tesz minden kiegészítőt és külön parancsikont készít de ez nem lényeges...mindig a legutolsó kiegészítőt kell elindítani és megy....
Valaki meg tudná mondani, hogy hogy tudnám úgy feltelepíteni a Sims kiegészítőket, hogy azok egy játékon belül szerepeljenek? Mert nekem mindegyiket csak külön teszi fel...
Hozzátenném a narancs,-eper,- citromléhez és a paradicsomlöttyhöz, hogy a fittségük is megy fel tőle, - erősödnek a friss gyümölcslétől- ;-)) Nagyon állati.
Nekem is ugyanaz a gondom, mint Lucianának: csak nálam akkor jelenik ez meg, amikor veszek ruháhat, aztán át akarom öltöztetni a simeket- egyszerűen valami ruhagond van, de fogalmam sincs mi! Nem töltöttem, nem töröltem semmit, engedélyeztem az extra cuccokat az elején, mert amúgy az objectek mind látszanak... ezt leszámítva szuper az évszakok!!!! Én nagyon élvezem, csak jó lenne, ha tudnánk, mi a probléma... :-S
hát lehhet hogy tölöttél le dolgokat amiket engedélyeztél mikor a boltot csináltad és mikor elmentél oda már letiltottad ezeket a letöltéseket......
ez akkor jelenik megmikor elindul a játék és betölött megjelenik ez: egydi tartalom: két lehetrőség van: 1letiltás 2enegdélyezés
az engedélyezésre kattints és OK...(ez akkor kell ha töltöttél le dolgokat)
lehet hogyfelraktál kiegészítőket amiket később letöröltél....az islehhet hogy rossz a crack vagy hiba volt a telepítés közben...
http://www.gyikoverseny.fw.hu jelentkezz a sims2 házversenyre csak építs egy házat és fényképezd le! nyerj értékes letöltéseket hogy izgalmasabbá tehesd a játékot...
Csináltam a közösségi épületet, de az nem mûködött. Emiatt átmentem abba, amit maga a játék adott a városhoz, oda egyedül egy ruha boltot rendeztem be, de amikor a sim vásárolni akart, ezt az üzit kaptam:
Object error
An error occurred in object "N004_User 00028-Luciana"#479
Error:Missing Action String in table
The stack trace is saved in:"C:/Documents and Settings/Murat/Dokumentum/EAGames/The Sims2/Logs/Object Error_N004_t15979.txt"
Aztán ma megpróbáltam az eredeti, nem egyedi simszel ugyanezt, de vmiért nem működik nálam a ruha vásárlás.
bigeee:nem tudom, hogy kaptál-e választ a kérdésedre.Virágsimet "csinálni" nagyon egyszerű.Az a lényege, hogy a simed rengeteget kertészkedjen és átfog változni.Nekem az egyik simem egy időben mindig átváltozott...
Jelentkezőket várok egy simses "valóságshowhoz"! Jelentkezni lehet: http://simstories.cit.hu Itt minden le van írva!
igen a downloads nagyon belassít nekem 1200file van benne és 5percig tölt egy régiót és 10perc kilépni de akkorra mondjuk már elfogy a virtuális memória
ez a füves amit mondtál ez tényleg jó küld be az ea gamesnak hogy a 2010-es sims3ba rakják bele
de a sims2höz még nem csináltak vacation kiegészítőt...
huuu... A kerteszet az, amire mindig is vagytam. Akkor is, amikor meg nem lehetett tudni, hogy jon egy ilyen. Mert pl. volt a regi simben is, es el lehetett adni a termest, es a Sim2-ben ugy hianyzott ez. Illetve letoltottem epret a TSR-rol, es azt le is szedi a sim, kosarba rakja, berakja a hutobe, de semmi egyeb. Es mindig csodalkoztam, hogy miert nem fejlesztettek ezt a reszt tovabb. Meg ha lehet locsolni, akkor miert nem lehet fuvet nyirni stb. stb.
Na, mint mondtam mar, alig varom. Csak kezd a downloads konyvtaram iszonyat nagy lenni. Ezt is megcsinalhatnak, hogy lehessen alkonyvtarat letrehozni. Tobb ezer file van benne, nagyon meglassitja a dolgokat.
Ha nem, igazán szívesen fogadnánk ilyen gépelési türelemmel és körülírási tehettséggel rendelkező emberkéket a GYIKO club--->játékajánló lapjához http://www.gyikoclub.fw.hu
(amúgy szerintem nekik egy 5soros leírás is elegendő émn is annyit írtam valamelyik topikba)
Hosszabban leírva: Végre beköszöntöttek az évszakok, ami valljuk be már nagyon régóta hiányzott a játékból. Tél, Tavasz, Nyár, Ősz, ráadásul olyan sorrendben ahogy szeretnéd. A játék fölrakása után egy szomszédságot behivva első dolga lesz, hozzárendelni az időjárást. Ezután ha bejött a választott szomszédság a bal felső sarkába ahol a Belvárossal, Üzleti negyeddel és Egyetemvárossal kapcsolatos ikonok vannak, fölkerült egy évszak választó is. Itt te állíthatod be, hogy mi legyen az a bizonyos négy évszak. Ha egy antarktiszi kis közösséget akarsz kialakítani akár mind a négy évszakot beállíthatod télre. Azonban kialakíthatsz egyenlítői időjárást például 2 nyár, 2 tavasz. Egyszóval ez rád van bízva és ezen bármikor változtathatsz.
Amikor a házak fölé viszed az egérkurzort mostantól nem csak az ott élő család nevét írja ki, hanem mellette megjelenik az évszakot adott jel, hogy tudd milyen évszak van az adott telken. Ugyanis nem globálisan változik az évszak az egész szomszédságban, hanem csak azon a telken amelyikkel épp játszol.
Az időjárási elemek igencsak valósághűek lettek. Télen hallod a sűvítő fagyos szelet, és egyebár esik a hó. Ha elég ideig havazik a simek már bokáig járnak a hóban és szép vastagon beteríti a tetődet a hó. Ilyenkor nem érdemes túl sok időt kinn tartózkodni, mert könnyen átfagyhat a Sim. Bár ilyenkor segíthet a forrócsoki amit egy új masinával lehet készíteni, illetve mostmár értelme is van a kandallónál melegedésnek, aminek eddig számomra csak díszítő funkcíója volt. Téli időtöltés gyanánt lehet építeni hóembert. Tapasztalataim szerint többfélét, de hogy ez mitől függ azt nem tudom. Talán személyiség vagy hangulat? Illetve hóangyalkát is készíthetünk, de akár egy frankó kis hógolyócsatát is vívhatunk. Időröl időre felbukkan egy aranyos pingvin. Ha van hóembered odamegy hozzá és órákis beszélni neki. :) Megsimogathatod, elzavahatod, akár meg is etehed, ha van nálad hal. Igen ugyanis mostantól horgászni is is lehet, minnél tapasztaltabb vagy - ezt a horgász pedálmedálod jelzi - annál ügyesebben, gyorsabban és annál többféle csalival. Azonban eme elfogalaltságot érdemes a másik három évszakban űzni, mert télen a tavak általában befagynak.
Az aznapi időjárást egyébként az újságból és/vagy a tv-ből lehet megtudni. Ha az időjosnak nincs kedve elmondani különféle jopofa szövegekkel ráz le, mint: "Csak párlépésnyire van Ömtő a valós világ, ott megtudhatja". De vigyázni kell az időjósok nem mindig mondanak igazat. (Ahogy azt már megszokhattuk.)
Egy évszak egyébként 5 napig tart. Azonban szinte mindig van egy kis átmenet a kettő között szóval nem kell csodálkozni, ha a tavasz második napján elkezd havazni. Az évszakokat köztük kiemelve az aktuálisat a bal alsó control panel-en látod. A három gomb (élő mód, vásárlás, építkezés) fölött helyezték el. Az aspirációs jutalmak között feltünt egyidőjárás generátor gép is. Itt kiválaszthatod mit szeretnél: eső, jégeső, napsütés. Esetelg azt hogy unva a már két napja tartó telet átváltasz tavaszra. Vagy ha tetszik az adott évszak meghosszabbíthatod pár nappal, de tarthat akár örökké is, ez csak rajtad áll. Vigyázat csak arany vagy platina aspirációban használd különben számolj a következményekkel. Láttam pl tűzesőt nem megfelelő használat esetén.
Ideje hogy kitavaszodjon. A játék egyik legnagyobb ötlete a kertészkedés. Az építészeti szekcióban találod a locsolókannát amelyet átneveztek kertközponttá. Itt találod a kertészkedés gombot (egy kézi áso és egy cserepes növény). Itt sokmindent találsz. Alapvetően kertparcellát annyi kockát rakhatsz le amennyit csak gondozni bírsz, kezdésnek 12-őt ajánlok. Ha parcelláztál neki is kezdhetsz trágyázni. Érdemes mindig a "Több trágyázása" funkcíót használni, hiszen akár egyesével is lehet, de szerintem fárasztó és fölösleges. Aztán jöhet az ültetés. Itt is érdemes a "több ültetése" funkciót használni. Ahogy egyébként végzed a trágyázást és az ületést fokozatosan gyüjtöd a tapasztalatot a kertészeti pedálmedálhoz. De könnyen meg lesz mindenki az aranyfokozatú kertészeti pm. :)
Ültetés után ugye jöhet a következő fázis, öntözés, ha még valaki nem sejtené itt is van a "több megöntözése" funkció. Ezután már csak várni kell nyárig és beérik a termés, persze azért gondozni kell ám növényeidet, sőt meglehetősen sűrűn. Rendszeresn öntöznöd kell a növényeidet és időről időre ki kell tépni a növényeket ellepő gazt, a "Gondozás" funkcióval. Sőt néha permetezni is kell! Egy jótanács! Csak akkor locsold meg növényeidet, ha rákattintva látsz "több megöntözése" funkciót, különben ha egyesével öntözöd felléphet a túlöntözés effektus, és az nem éppen hasznos a növényednek. Innentől már tényleg csak a nyári betakarítást kell megvárnod. Ekkor a termény bekerül az eszköztáradba. De akár közvetlenül a kertedből is eladhatod, ha épp pénzre lenne szükséged. Alapból csak paradicsomot tudsz ültetni, a bronz/ezüst pm megszerzésével azonban már: uborkát, paprikát, zöldbabot, padlizsánt és epret is termeszthetsz. Az arany pm megszerzése után már beszlhetsz is a növények nyelvén, ezzel mintegy serkentve őket a fejlődésben. Egy beteges növényt így tudsz például újra egészségessé varázsolni. Adva van a kérdés honnan látod, hogy érzi magát a növény. Nos ha fölé viszed a kurzort kiírja a növény nevét, státuszát (burjánzó, egészséges, beteges) egy arcocskával egyetemben, mely a sötétzöld vigyorgótól a mélyvörös kétségbeesettig sokmindent mutathat, attól függően mennyire voltál gondos.
Ha eltároltad és leszüretelted a termést és úgy döntöttél nem adod el, mehet az új masinériába, amelyből zamatos gyümölcs és zöldség levet nyerhetsz. Ha tényleg jó termést takaríttál be akkor egy pohár paradicsomlé igen megdobja szükségletedet. Például a több mint feléig leccsökkent éhséget egyből fölvitte a maximumra (Egyébként a kifogott halat, ha megsütöd, az is ilyen hatású. Sokkal jobb mint a leglaktatóbb étel, vagyis a pulyka.). Szóval ezután már kajáznom sem kellett. De akár a hűtőbe is bepakolhatod az uborkát és társait, ugyanis a hűtő tárolási szempontjábóból meg lett felezve. 300-as kapacitás fele a friss termékeknek lett kialakítva. Ja, ha már a kajánál tartunk, mostantól érdems több személyre csinálni a kaját, még akkor is ha egyedül vagy, mert mostantól a maradékra kattintva azt visszateheted a hűtöbe és megeheted bármikor később. :)
Hogy mi minden van még a kertészeti szekcióban?
katicaház - ők többnyire megóvják a növényeidet a károkozóktól.
öntöző berendezés 90, 180 és 360 fokos fordulatú
üvegház - így télen is termszthetsz bármit
Termést hozó fák - méghozzá alma, narancs és citrom. Megmetszeni és néha permetezni kell ezeket.
Nos egyelőre ennyit. Remélem, hogy kielégítő voltam.
Legközelebb kivesézem nektek a nyarat és az őszt. Mesélek a kertész klubról, az évszakok alapján bekövetkező simológiai változásokról, és a 6 új karreirről.