Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Az összes közvéleménykutató elmondja, hogy nagyon nehéz most egzakt mérési eredményeket produkálni, mert annyira képlékeny a helyzet. Kiderül a választások után. Egyrészt az sem lesz mindegy, hogy 10-11 vagy 14 mandátummal nyeri a Fidesz az EP választást (bár nyilván az előbbi is eladható sikernek, hiszen a legtöbb szavazatot ők kapták, egyébként szerintem az első a valószínűbb, emellett az önkormányzatokban is meglátjuk, hogy a fővárosi és egyes megyeszékhelyeken és egyéb nagyobb városokban megmarad-e az ellenzéki dominancia, harmadrészt 3 hónap alatt szerintem nem lehet azt elvárni, hogy a Fidesz elveszítse az abszolút többségét, majd 2026-ban meglátjuk, egyelőre folyik egy olyan átrendeződés a magyar belpolitikában, amit nem láttunk 1990 óta. Na persze, majd meglátjuk, a Tisza lendülete kitart-e 2026-ig. Annyi bizonyos, hogy a teljes ellenzéki térfelet 3 hónap alatt teljesen átrendezte, jó pár kis párt megy a levesbe. És még június 9-ig sem látunk előre.:)
Nincs összefüggésben a kognitív disszonanciára fogékonyság és az IQ szerintem. Sőt, az okos emberek önelégültségből ugyanúgy áldozatául esnek, mint a butácskàbbak. Te is, én is, mindenki. Csak érdemes a sajàt nézeteinkkel is kritikusnak lenni és tudni, mik a gyenge pontok, ahol könnyebben lecsap ránk a kog.dissz. és hasonlók. :)
Vagy csak arról van sző, hogy ami neked botrány, neki nem az, ami neked nem tetszik és fáj, az neki kell és jó. El kéne fogadni, vagy legalább felfogni a másik igazságát, jóját.
Meg belegondolni, hogy miért mindig a másik oldalon vannak a hülyék - bármelyik oldalon állsz.
Őszintén szólva erősen megdöbbentő, hogy a kormánypárti szavazóbázis a kegyelmi-botrány után is csak ilyen kis arányban zsugorodott és még mindig kb. 47% a biztos pártválasztók körében rájuk szavazna.
Valahogy a kognitív disszonancia ezeknél az embereknél fel sem merül... ami az intelligenciájukat erősen megkérdőjelezi.
Egy normális helyen simán el tudnám képzelni, hogy Karácsony legyen a fő- és Vitézy az alpolgármester, és azt hiszem, fasza dolgokat lehetne kihozni egy ilyen együttműködésből. A csajt meg hagyjuk, az a kampány szégyen, amit összehoztak neki. Szerintem Vitézy a Fidesz titkos jelöltje, nincs épeszű ember, aki Szentkirályi Alexandrára szavazna, ergo csak falból tették oda ellenfélnek.
Van rá egy szép szó: szakbarbár. :) Alapvetően a közlekedésszervezésnek tök jót tenne, ha a karmai közé kaparinthatná, nagyon sokszor vannak jó meglátásai és tervei ezzel kapcsolatban. Anyám utálja, mert valahogy a bkk-vá alakulását a bkv-nek hozzá köti és szerinte az szar volt. Nyilván nem értek vele egyet, de mindig ámulattal vegyes röhögéssel figyelem, amikor egy fideszes (aka anyám) fideszes politikusokat vagy szakembereket "utál". Pl. Ádert és Rogánt is utálja. (Rogánt mondjuk megértem, de hogy Áderrel mi baja, az rejtély, súlytalan egy figura az öreg.)
Persze a fővárosnak nem csak a közlekedés a "dolga", szóval nem tudom, hogy a többiben milyen a programja, de elolvasom, mert kíváncsi vagyok rá, valahogy jót várok tőle ezen a téren is. Hogy jobb-e Karácsony Gergőnél, azt nem tudom megítélni, elég vegyes, amiket látok a villámlátogatásaim során, bár a legutóbbi két alkalommal szép arcát mutatta a főváros. Mondjuk, nem is akartam végigautózni a körúton, mindenhova villamossal mentem, kivéve a Suzuki-szervizt.
Az örök dilemma: a szakember a jó vezető, vagy a szervezőzseni (jó személyzetis, jó koordinátor stb)?
VD már bizonyította, hogy csak egy nagyon kis körcikkhez ért annyira, hogy arról legyen világ- és jövőképe, azt is sikerrel megmutatta a közönségnek (amit a fórumlakók jó része tudott), hogy egy összeférhetetlen pöcs, akit felszereltek a más szakmák, társadalmi rétegek, sőt, élethelyzetek elleni undorral. Az őt támogató szervezet meg ugye eléggé sikertelen személyzeti politikát, leválogatási rendszert működtet alapítása óta, s ezen a számtalan arcváltozás, iránypontosítás sem segített, főleg, hogy (nekem) elég egyértelmű a színvonal megbízható, egyenletes, folyamatos csökkenése (még ha volt is olyan konstelláció, amelyben lépéssoruk már majdnem rokonszenves volt).
Nem szeretnék olyan nüansznyi részletekbe belemenni, hogy ő mennyiben a homofób-antiszemita szárnynak dobott gumicsont, vagy a leszalámizás része-e vagy sem, pusztán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a 3 potenciális jelölt közül ő legalább ért is ahhoz, amiről beszél, a másik kettő sokkal kevésbé.
Szerintem mi mást értünk bunkón, mint kifejezésen. Ez az a fajta kommunikációs veszteség lehet, amit írásban elszenvedünk. Én benned azt a tulajdonságodat nem kedvelem, hogy írok valamiről, a magam részéről őszintén, és egyből rákontrázol, hogy az amúgy nem is úgy van, mert pl. a dilin a kétszínű emberek sokkal rosszabbak, mint mondjuk egy olyan bunkó, akiről én beszélek ( és nyilvánvalóan teljesen mást értek ez alatt, mint te, a bunkó engem minden megnyilatkozásával irritál). Majd jön Csalit és rádhelyesel, hogy igen, ez igaz, mert a bunkók legalább őszinték. Én meg szarok erre, ettől még nekem alanyi jogom utálni Tarlóst, aki lényegében mindig és mindenkor egy bunkó volt, aki engem, mint ebből a szempontból létesztétát, alapvetően irritált is emiatt folyamatosan. Szóval ezt nem fogom veled megbeszélni, mert kurvára bele vagyok ezekbe fáradva, és igen, nekem egy bunkó állandó bunkósága pont annyira irritatív, mint neked egy polos napraforgóé. És ezt meg sem tudjuk beszélni, ezt egyértelmű innentől, kár lenne erőltetni.*erőteljesen legyint*
Volt amúgy egy barátnőm, aki irtó hamar megsértődött mindenen. Párszor rákérdeztem, hogy de most megbántottalak valamivel? És mindig azzal jött, hogy azt hitte, hogy ő bántott meg engem, és én haragszom. Kedveltem a csajt, de a sokadik ilyennél egyszerűen inkább meg se kérdeztem, hogy mi baja van, mert még arra se volt képes, hogy felvállalja, hogy ő volt megsértődve. Fura lány volt. Az igazi jó barátnőkkel ilyen sose volt, se megsértődés, se őszintétlenség.
Ezért szoktam sokáig távolságtartó lenni minden új közegben, amíg ki nem figyelem az embereket, és valamelyiknek bizalmat nem szavazok, és csak utána tudok feloldódni a társaságban. Tegnap is rémes volt egy rakás vadidegen között ülni és kényszeredett smalltalkot tolni, mikor a semmiről beszélgetés még magyarul se megy nekem jól. :) Pont ezért nekem a kis társaságokban vagy szolóban barátokkal való beszélgetések mennek jól, ismeretlenek közt félszeg vagyok. Pl. a fórumon barátkozni azért jó, mert már kialakul bennem egyfajta bizalom a másikkal szemben, eleve azért találkozom is vele IRL.
Így van. Élőben ez sokkal könnyebb, mert a gesztusok segítik megérteni a másik felet, hogy nem ártó szándékkal mondja a kritikát az illető. Írásban meg nem jön át, mert a kommunikáció nonverbális része nagyon hiányzik. És amikor mi olvassuk fel a másik dumáját, óhatatlanul a saját hangunkon a saját hangsúlyainkon olvassuk "fel" magunknak. Én pl. szerintem azért vagyok nyugodtabb, ha kritikát olvasok a fórumon, mert alapvetően mosolygós ember vagyok, és szinte mindent egyfajta mosolygással olvasok fel. Amúgy az idő java részében tök higgadtan olvasok itt mindent vagy röhögök és felolvasom a férjemnek is. :) Forintocska nagy kedvence volt. (Vajon vele mi lehet? Ír még valahova?)
Jaja. Élőben ez azért sokkal jobb, mert látszik az illetőn, hogy pusztán arról van szó, hogy tök egyszerűen elmondja a (-z akár negatív) véleményét - mindenféle külön sértő szándék nélkül. A bunkó meg azért kritizál, mert sértegetni akar.
Nagy különbség, mégis sokan összekeverik a kettőt.
Ugyanígy gondolom. A legjobbak azok az emberek, akiknél eszedbe se jut, hogy mégis mit gondolt, amikor ezt vagy azt mondta. Mert pont azt mondta, amit gondolt és ezt mondja a hátad mögött és szemtől-szemben is. Legalább lehet tudni, hogy hányadán állunk. Persze a megmondóknak ez némileg teher is, mert vannak, akik nem tűrik a kritikát. Na, de az is a kritizáltról mond el többet, mint a kritizálóról. Én pl. szeretem, ha kapok egy kritikát, mert visszajelzés, hogy mit mutattam meg magamból annak az embernek vagy ő mit szűrt le a viselkedésemből. Néha tényleg agyament marhaságokat tudnak tolni, betekintést nyújtva a "legmélyebb tudattalanjukba". :D