Nem a nyomás számít. Ez csak egyel több játékot jelent 1 labirintuson belül. De meg kell próbálni.
Most végignéztem a statisztikáimat.
Lejátszott: 17 labirintus.
Küzdelem a trónért: 16 alkalom (az első játéknál még nem tudtam mi az a bajnokok széke (vagy eroboka szavaival élve féltem a kártyahasználattól)
Megnyert : 4 alkalom
címvédés: 4 alkalom (na ezek azok amihez semmi közöm nincs.)
Ebben a játékban nekem ez az egyetlen értelmesen elérhető cél, minél többször megszerezni a Bajnokok trónját. A többi meg úgyis teljesül magától így vagy úgy, csak idő kérdése:-)
Pont az a jó, hogy ebben a játékban nem a nyerés a lényeg. Persze hatalmas siker, ha többször nyersz, mint veszítesz.
Neked most nyilván rosszabb érzés, hogy a Honfoglalóban többnyire nyertél, itt meg esetleg nincsenek olyan sikereid. Nekem azért jó, mert nem viszonyítom a Honfoglalóhoz, mivel ott már ezer éve nem játszom.
Nagyon sokszor leírtam már, hogy nekem azért tetszik, mert javíthatom az időbeli reagálásomat, amiben idáig valamivel lassabb voltam az átlaghoz képest, legalábbis úgy érzem. Már majdnem gyorsolvasok (kénytelen vagyok) hogy pár másodperc alatt ki tudjam választani a helyes megoldást, vagy az általam helyesnek vélt megoldást.
Nem mindenki zseni, aki itt játszik, mindenkinek van gyenge pontja. Persze nagyon sok jó játékos van, de van aki azért jó játékos, mert nagyon jól és jókor tudja használni a megszerzett kártyákat.
Én párharcnál ritkán használok kártyát, mert csak összezavarodom. Annál nagyobb siker, ha kártyahasználat nélkül győzök. Persze mindenki másképp gondolkodik, és ettől is izgalmas a játék.
A felfedezés kártyákkal szoktam bajba lenni. Nem akarok nagyon pénzt költeni ezekre, de sokszor rákényszerülök. Nem figyelem, és csak azt veszem észre, hogy lefogyott. Utána persze már csak pénzért tudok többet vásárolni, ha folyamatosan akarok játszani.
Szóval ne bánkódj Anikó, ha veszítesz, nem ez a lényeg. Persze csak akkor, ha különben élvezed a játékot és tetszik.
Kedves fórumozó játékostársunk, Anikó már rég nyilatkozott. Remélem, nem hagyta abba, én is csak biztatni tudom.
Ahogy Te is írod, meg Időgép is, nem a nyerés a lényeg ebben a játékban, hanem az elme pallérozása. Persze ha sikerül nyerni, az szerintem is csak hab a tortán.
Ez a töprengő profilom :) ( egyébként sokkal csinosabb) Az eredmény az lényegtelen a játék a fontos :) A tippelőst sem szeretem, meg a sportot sem...általában veszítek :( Én nem ismerem a honfoglalót, itt hallottam róla először. Sőt soha nem játszottam semmilyen kvízben, de ez jó tetszik...na meg lehet tanulni is belőle.
Jól nyomod! Már én is játszottam veled a küzdőtéren, még korábban. Most az eredményt ne firtassuk, annak nem biztos, hogy örülnék. :)
Én már legalább 15 éve nem honfoglalózom. Több kategóriában harmatgyenge vagyok. Ezek: növény, állat, sport és matematika, ami csak most eszembe jut. Persze biztos van több is. A saccolásoknál szinte majdnem mindig veszítek.
Volt már olyan is, hogy 20 kérdésig mentünk el a játékostárssal. Ez volt a maximum. Döntetlen is többször előfordul a játék során.
Nagyon kell kapkodni, pláne, ha még a reakció idődet is csökkentik.
Mindezek ellenére élvezhető a játék, hiszen mindig van siker is, nem is kevés.
Nem muszáj folyamatosan lejátszani egy labirintust, bármikor vissza lehet lépni, mikor az embernek van ideje. Persze egy nap minimum egy labirintust érdemes végigcsinálni. Amíg valaki nem nagyon érti a játékot, akár 2 óra is lehet, aztán egyre gyorsabban megy, ha belejön az ember.
Most ott tartok hogy kb. 10 játék után jobban tetszik, mint a Honfoglaló 18 év után. A kihívások minden játékban változnak, és így állandó stratégiát nehéz rá építeni. Rögtönözni kell, és ez benne a jó.
Nem biztos, hogy a játék tekintetében mindenben igazam van, de a tapasztalataim alapján ezt szűrtem le.
Amúgy nekem tetszik ez az egész, Azt hiszem a hetedik szinten vagyok most a királyi várkastélyban, és már egy kicsit gyorsabban jutok ki a labirintusokból, mint korábban. Kezdem megtanulni a kártyák használatát is, bár még sok kártyához nem merek hozzányúlni. Bajnokokkal már én is játszottam kétszer vagy háromszor, de mindig kikaptam. Sokat gyakorlok a küzdőtéren, nekem hasznos.
Egyszóval örülök, hogy megmutattad ezt a játékot. Valóban segít szinten tartani a szellemi frissességet. Ezen túlmenően nekem jócskán javította a reakciókészségemet, de ezt már írtam.
Látom, tetszett a Tojásmúzeumon.
Húsvét hétfőn, ha hozol nekem egy locsolóversikét, cserébe adok onnan egy általad választott tojást. :)
Nincs itt semmi szépséghiba. Vélia játszhatott úgy veled, hogy te közben a kertben voltál. Amennyiben a párbaj kérdések mindig ugyanazok, az aktuális trónon ülő válaszait és reakcióidejét elmentik, és azt párosítják a kihívó féllel. Így a párbaj kérdéseket sem kell lecserélni.
Ennek alapján írtam azt is, hogy a játékk soha nem egyenesben megy, ezért tudok közben elmenni akár kávézni is, Bármennyi idő kimarad játék közben, (persze, csak akkor, mikor a részeredményt mutatja és nem kikkelsz a tovább gombra) nyugodtan folytathatod, mintha mi sem történt volna. Ha élesben játszanál, nem várna az ellenfeled 5-10 percet míg visszaérsz, a rendszer sem adná meg ezt a lehetőséget. Szerintem mindig a labirintusban előtted lévő játékosok lementett válaszaival és reakcióidejével kell megküzdeni. Én legalábbis így képzelem. Amúgy ettől még robotok is lehetnek a játékban.
Az éjszakai vereséged a következőképpen tudom elképzelni. Sokan vannak éjszakai baglyok. Én is nemegyszer játszottam már éjfél után, persze nem ebben a játékban. Ezenkívül külföldön élő magyarok is játszhatnak, ahol más az időzóna. Természetesen ezzel nem az eredményedet akarom fumigálni, mert az nagyszerű, csupán én erre a következtetésre jutottam. Ami akár lehet téves is.
Hogy megdicsérjem a Honfoglaló játékot is, úgy érzem ebben egy kicsit ő is ludas. Na meg persze Mester jóindulata is szükségeltetik hozzá:-)
Most már itt is kezdenek kialakulni az elvárásaim. magammal szemben.
Első tétel: Napi másfél óra bőven elég a labirintusból. Ez egy reggeli, dél körüli és késő délutáni időszakba osztódik fel. És ez elváraim szerint napi 1 labirintus letudása. Második tétel: a lényeges mutatókból (toplista) lehetőleg az első százba bekerülni, az már szerintem az elit osztály. Harmadik tétel: a párharcok itt is segítenek megőrizni a szellemi színvonalat, ennél meg nincs is fontosabb. Ebbe beleférnek a győzelmek és vereségek is..