Még annyit, a km óra nálam nem csal ezzell a mérettel. Éppenhogy így lett pontos.
A Nubira III pedig Lacetti, csak a felszereltségek jelölésében van eltérés. Nubita III addig volt, amíga G nem vette át a Daewoo gyárat. Ami különbség, a motorod EURO 3 kategóriás.
Sárga STP adalék egy tank benzinhez, malyd kikormolni a motort. Ez azt jelenti, hogy jó ideig 5000 fordulaton hajtani---> autópálya (vagy a szerelőnél felemelve...). Ezek után EGR szelepet opcionálisan le lehet zárni.
Vezetési stílust is váltani kellene, kissé magasabb fordulaton váltani, az 1,4-es motornál muszály kissé pörgösebben használni az autót.
A hibakódokat azért én megnézetném, mert hátha vanott még valami más is. Alapesetben, ha a hibájelzést kiváltó ok nem áll fent, akkor a negyedik indítás után a pechlámpa nem fog égni. Pl.: egyes szériák gyújtáskábelei elég vackok voltak, áthúztak, gyújtáshibát okozva, volt is sűrűn pechlámpa. Teljesen véletlen volt, hogy rájöttek, mert szemre semmi bajuk a kábeleknek.
Etanollal biztosan öbbet eszik, mint tiszta benzinnel. Lábtól, előző tulaj vezetési stílusától is függ a fogyasztás, a 17 liter viszont tényleg durva. Még állandóan bekapcsolt légkondival, sűrü, hideg motorral megtett rövid utakkal sem szabadna ennyit ennie. Biztosan jól számoltad?
A 195/60 R15 elfér, balra teljesen alászedett állapotban bele érhet a kerékdob műanyag burkolatába, ha le van terhelve az autó, de nem vészes. Nekem ez a téli kerekem lemezfelnin. A nyári meg 205/50 R16 egy Borbet ET35-ös Borbeten.
Egy 7 eves 4 ajtos 1.8-as Nubira III-ast vettem (95000Km-el) a kozelmultban (mivel tudtommal megegyezik a lacettivel) ezert itt kerdeznek.
195/55/15-os nyari gumi volt a gyari alufelnin amit 185/60/15-os telire csereltem, mert ez volt a valtomerete.
Az erdekelne, hogy a 195/60/15-os gumi a gyari ET44-es alufelnire szerelve elfer-e ugy, hogy nem er hozza semmihez? Hasznalt mar valaki ilyet? Tudom, hogy a sebessegmero csalni fog (100-nal 4Km/h-t) ha ilyet hasznalok, de ha elfer akkor szeretnek egy fokkal "ballonosabb" gumit.
Masik kerdes: A fogyasztast varosban 10-max12 literre vartam (gyorben nincs sok dugo), ehelyett 17 liter feletti fogyasztasok jonnek ki, pedig nem porgetem (2500-as fordulat korul tobbnyire mar feljebb valtok).
Csinaltattam egy Co merest, de azzal sincs gond es amugy minden rendesen mukodik.
Gondoltam "kikormolom", ezert kiszedtem a legszuro hazabol a szukitot (ettol kisse hangosabb lett) es mar masodik alkalommal tettem (eloszor 15L), majd 20L etanolt (1/3 arany) a benzinhez. A kipufogo azota femtiszta, a motor igy is konyen indul, jol megy, de a fogyasztas nem lett baratibb. Van egy 1.4-es golf III-asunk es az felet eszi hasonlo vezetesi stilus mellett.
Vegig markaszervizben volt szervizelve. Atnezettem szamitogepen a javitasokat, de szinte semmi meghibasodasa nem volt (csak a kotelezo szervizek es 1-2 aprosag), eziranyu javitasnak pedig nincs nyoma.
Kiprobaltam egy hasonlo Km-t futott 1.6-ost (es bar loeroben alig van kulonbseg), ahhoz kepest sokkal elenkebb. - Tehat lehet, hogy nem elfolyik az uzemanyag, de akkor is sokallom a fogyasztasat. Chiptuningrol, vagy mas modositasrol nem tudok (persze ettol meg lehetett).
Nekem egy 1.4-es 5 ajtós lacettim van,olyan problémám van hogy kb 2 naponta(minden nap használom) elkezd villogni a chek lámpa egy kb 10-15* aztán égve marad,mikor leállítom és ujra inditom akkor az elsö vagy a második esetleg a harmadik ujraindítás utánn elalszik.Malyd megint kezdi 1-2 nap mulva.
Ezt ki kel töröltetni? vagy csak esetleg koszos a benzin?
(Mert elég kétes helyen tankoltam meg most 98-assal.)
Köszönöm az ötletet! Megnéztem a csövet, tényleg el van törve, de én nem találtam vizesnek a vezetékeket. Arra a csatlakozóra gondoltok, ami a bal hátsó lámpánál van?? Ha ezt a csatlakozót széthúzom, azonnal jön a hiba újra. Próbáltam szárítani, de semmi eredmény.
"Van egy tippem! Nyisd fel a csomagtérajtót és szagolj oda a gumiharmonikához, amelyikben átmegy a a tetőnél a kasztniból az ötödik ajtóba a vezetékköteg. Ha ablakmosószagot érzel, akkor máris megvan a hiba:eltörött a hátsó ablakmosócsöved. Az ablakmosó folyadékod pedig ráfolyt alatta a C oszlopnál lévő csatlakozóra, amelyről mennek a hátsó lámpák és egyéb dolgok. Itt ez a víz zárlatot csinált. Típushiba. Vidd be, ha garis a gép automat cserélik a csövet. Próba cseresznye."
Remélem nem haragszik meg az ötletgazda hogy bemásoltam.
Nekem egy 1.4-es 5 ajtós lacettim van, elektomos problémával küszködök. Néha nem áll le az autó motorja, csak ha kinyitom az ajtót, ha pedig kiveszem az indítókulcsot és bezárom az ajtókat, olyan mintha ráadnám a gyújtást. Ha valakinek volt már ilyen problémája, vagy tud tanácsot adni kérem segítsen!
Hátvazze. Nem nickeket megfejteni lépek fel ide. :D Apu Lacettije sem eszi az izzókat, Stoczé sem. A fiatalabbak viszont igen. Sőt, láttad a foncsoron keletkezett foltot is. :D
Milyen lehet automata váltóval, az még inkább visszafogja. Láthatóan Amerikába készült, ott nem nagyon szaladnak a népek. (Olvastam valahol, hogy odaát a Baby on board tábla azt jelenti, hogy a kocsiban a sofőrön kivül más is alszik. És tapasztalatom szerint tényleg :)
Az 1,8-nak jobb a karakterisztikája. Szerintem az Euro V normák eléréséhez kissé elcseszték a motort, meg kissé nehéz is az autó. Én azt tapasztaltam, hogy légkondival, világítással, 3 fővel nem akar elindulni. A jelleggörbe szerint meg ahol megjön a nyomaték, pont ott a legrosszabb a fajlagos fogyasztás.
De mivel csak két napig volt nálam, nincsenek hosszútávú tapasztalataim.
Ja. Én is hallottam, meg próbakörön éreztem is, a Lacettihez képest is, de egyrészt nem akartam meghajtani, másrészt még félmeleg volt a motor. Amúgy meg max. nyomatékot 4200-as fordulaton leadó motort elég kétélű dolog 2500-as fordulaton húzatni kezdeni :)
(A Lacettim 5. fokozatban 150-nél kezdett igazán húzni. Csak onnan meg má' hova? )
Hm. Nekem épp van egy eladó, fájó szívvel kell megválnom tőle, de mit tegyek, hűtlen lettem, beleszerettem egy Chevy Cruze-ba..... :) 1598 ccm Elite sedan, beige metal, céges (már ha egy egyszemélyes háziorvosi vállalkozás cégnek nevezhető.... szóval családi az, na :) 2005 májusi, de 65 000 km van benne mindösszesen. Vonóhorog, plussz 4 szerelt téli gumi fellnivel (most az van rajta) . Vezetett szervizkönyv.
Hiba? Garanciában vizpumpa csere. Klima tavaly nyáron minimálisan csepegett (2-3 óra után 3-4 csepp jelent meg az utastérben a gumiszőnyegen az utasoldalon) de ez az idén megszünt. Szervizben nézték, azt mondták, nem kondenzvíz. Mivel idén nem volt, nem forsziroztam. Jobb első toronycsapágy csere. Jelenleg ereszt az ablakmosótartály, lassan elszivárog belőle az ablakmosófolyadék. (Lehet, hogy a tavasszal megfagyott benne a nem téli lé) Más hibája nem volt. Ja, a vezetőoldali kilincsnél a belső oldalon szokás szerint megkopott a lakk meg a festék :)
Én nagyon meg vagyok vele elégedve, a Cruze pl. messze nem gyorsul igy, mint a Lacetti.
(Egyébként az első "igazi" autóm - mármint Dacia után - egy Nexia volt - üzemanyagszivattyú csere - egy Lanos - hátsó lengéscsillapitók csere - utána a Lacetti, ld fent. mind a kettőt 6-6 évig gyűrtem, saját véleményem, hogy a koreai autók baromi jól bírják. ) Érdekes módon nálam a fényszóróizzók egész jól birták, 6 év alatt változó oldalon 3x kellett cserélni.