Ha akarod, elkérem a receptet anyukámtól, ő is vega, és van neki valami szuperfinom vega töltöttkáposztája.
Nálunk is mindig vadszárnyas leves van, néha év közben is, mert imádom. :) És idén mi is pont gyöngyöst vettünk, mert a fácánok picurkák voltak és tavaly fanyalogtak rá a gyerekek, hátha a gyöngytyúkot megeszik. 22-én jönnek a kisfiaim, alig várom.
Vettem még libát 24.-ére (mélyfagyasztott magyar liba), másnapra mirelit szarvashúst pörköltnek és halat+tengergyümölcseit (portugál halleves, a gyöngyöst csak aztán főzzük meg, ha az már elfogyott). Szerintem ennyi bőven elég is lesz nekünk a dőzsből, de ha mégis befalnak mindent, akkor a szokásos dolgok mindig ott vannak a mélyhűtőben, a hűtőben vagy a kamrában, szóval mindenfélét össze tudok majd ütni, legyen az palacsinta, csőbensült brokkoli, padlizsánkréme vagy bableves (lefagyasztott füstölt csülökből). :)
Jó a hozzáállásod . De nekem akkor is ki kell majd valami olyat találnom , amiről tudom , hogy nem magamnak trappolok vele , hanem a többiek is szeretik .
Ez a legfrankóbb karácsonyi menü(el)várás kérlek, amit csak el lehet képzelni!
1. A menyed boldog lehet a készen vett bejglivel is, merthogy MEGKAPJA a bejglijét. Neked pedig nem kell vacakolnod vele. Mindenki nyer, ugye...
2. Praktice szabad kezet kaptál: azt főzöl, amit TE akarsz!
(Nem vetted észre, hogy ennek a folyamatnak nem az az első lépése, hogy hát megpróbálod kitalálni, hogy ŐK mit szeretnének... hanem szó szerint: amit TE szeretnél!)
Magyarul: főzz a saját örömödre - bármit! Szilvalekváros húslevest, főtt sonkát tejszínhabbal, vagy amit csak épp megkívánsz...
(Aki esetleg húzza a száját, az meg mind, mind bekaphattya!)
Nem sok ötletem van egyenlőre a karácsonyi menű tárgyában . A töltött káposzta örök kaja ugye .... de hogy mi más , azt nemtom' . Menyem bejglit szeretne , én meg inkább megvettem volna .... de így jártam .:-(((
Senki másnak külön kívánsága nincs .... " majd kitalálod mama " című segítség van .
Fogalmam nincs . Észre se vettem , csak a feldagadt pofázmányom lett túlságosan feltűnő . Doki szerint akár egy ásítás során . Azóta csukott szájjal ásítok , de már mindegy is . A műtét során túlságosan vékony lett az állkapcsom (vízszintesen elfűrészeltek belőle ... állítólag a "biztos ami biztos" jegyében ).
Ha akarom . összeszögelik. De nem akarom ... fel kéne' hozzá bontani a karomból beültetett bőrt is , megint felvágni a nyakam ... bonyolult . Doki aszonta' , ha tudok így élni , inkább ne bolygassuk . Franc se akar még egy bőrbeültetést ! Merő gyönyör , hogy ez jól sikerült . Így viszont egy kicsit ferde lett a szám, és némi pukli is kialakult a törés környékén . Nem akarok már férjhez menni , úgyhogy így maradok . Nem fáj , csak érzékeny .
Ezt én akkor csináltam , mikor a 1,5-2 éves lányom mellől jártam 3 éves szakmaira . De olyan régen volt , hogy elfelejtettem hogyan kell jól csinálni .:-) Most viszont a törött állkapcsom miatt újra tanulom .