Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ha másik csomópont is eltörik,csinálj egy számitást.
Mondjuk 15x15x2-es zártszelvénybe gondolkodj.Szerintem elég kell,hogy legyen. Az az átlós hókuszpók lehet párhuzamos is,két összekötővel.Ha bonthatót akarsz,nyilván költségeseb. De szerintem,ha csak a lábait csinálod oldhatóra,a felső rész fix keret,szerintem igy is kis helyen tárolható.A lábai lehetnének 30x30x1.5mm . ezeket nem törvényszerű andrásolni,hisz úgyis kötelekkel kell lekötözni.......
Sajnos ez borítékolható volt. Ha eredeti anyag nem bírta a terhelést, akkor a hegesztettnek töredéke lesz a teherbírása.
A megoldás, az ilyen gyenge "csőszerű" anyagokat belső merevítéssel kell javítani.
Kalapálj 1mm-es lemezből legalább 100mm hosszban egy olyan profilt ami pontosan illeszkedik az anyagod üregébe. Illeszd bele úgy, hogy a merevítés közepre essen, majd hegeszd össze egyszerre a három anyagot, majd csiszold, fúrd, fesd le és erősebb lesz mint újkorában.
Most voltam kint, furán áll ez a szar persze hogy eltört a hegesztés mellett... Gondolom mikor visszacsiszoltam a varratot még vékonyabb lett az anyag..
Hát itt nincs minek elrohadni. Belül semmi védelem nincs.
Idén vettük :D
Majd kap egy kiváltó darabot mert ez szar anyag nagyon.
Talán van is még valami ami jó lesz hozzá ha a gyerek nem hajlitotta el.
És megnéztem a hilti szalagom vastagabb....
Kínai csoda.. Ha ez nem környezetszenyezés akkor mi? Másiknál is a váz tört el, másoknak meg a ponyva szart be...
Ne hidd,hogy kókány ember vagyok,de ezt javallom......
Ott ahol csiszoltad a varrat közelségét,ott már kb 2tized,de ez nem is necces,a gáz az,hogy megint elfog törni,mert vasnélküli anyagnak nincs tartása. Jó......igazad van,végülis vas,mert hegesztetted. Azért irtam vas nélkülit,mert ez a profil olyan gyenge mint egy bocifing..... Most jön a kókánysági javallatom. Ha tartósra akarnád javitani,egy asztalossal gyalultass akác lécből profilt,ezzel toldjad össze,üsd bele,fúrd ahol kell,plussz egy- egy pozdorja csavarral rögzitsd,hogy ne csússzon szétt.......
Ez már hihetetlen,hogy ilyen gyenge anyagból gyártanak ilyet.
De az a legrosszab,hogy keritéseket is gyártanak. Ezeket szószerint csak összeheftelik,vagy négy pöttyel fogassák,aztán jó van az úgy,majd a festék eltajarjaaaaaaaaa.........
Köszi! Az egyik oldalon láttam ötezer párszázért egy 5 kilóst. Nekem egész jó árnak tűnik boltból. Se a kínai se az Ine huzalra nem sikerült rákadjak emberi áron.
A hobbimnak azért vannak anyagi határai. Hülyeségemnek* nem :D.
Az hogy acélt hegesszek egy ilyen kis gép is megteszi. Másik a piac. Itt eladáskor mivel elég kevés az érdeklődő ezért nyomott az ár is.
Én a gépet 80eft ért vettem. 90 re tartották, és semmi baja nincs. Ha megvenném a dp st és el akarnám adni az se menne el 100eft felett. Egy kramert adtak el két hónapja ebayen 140eft ért tokkal vonóval.
Hajt a kíváncsiság, de nem ennyire akkor tuningolom ezt..
Mondjuk ez rohadt drága mert itt a boltba volt 14eft... b+.. faszé ilyen drága mon..
62 e ft ment el most ilyenre :D és tele a kert ezekkel a géllabdákkal.../12e dbot lőttünk el/ hét hét kb a villágitó labdacsok megérkezése akkor star wars lesz.
Itt az összehasonlító táblázatom a Zeus 200 DP-vel, már betettem egyszer.
Ez kb. 1 (2) dologban nyert nálam: a szép/egyszerű és jól kezelhető képernyő és menürendszer.
Nem tetszett többek között:
- nincs manuál fogyós program,
- (porbeles se),
- rövid és vékony MMA / test kábel,
- venti folyton megy,
- nincs ANYAGVASTAGSÁG KIJELZÉS - ezzel úgy voltam, hogy ha már veszek egy okos SYN gépet, akkor legyen már rajta,
- a PVF (PolaritásVáltó Fütyi) kábele úgy jön ki a gépből, hogy kapásból 90 fokban meg van törve - me’ a kínai így csomagolja… láttam fotót használt, 2 éves gépről, még mindig olyan volt, a Cento-s ember is ilyen képet küldött,
- egyébként TIG programja sincs - tudom, MMA-ban is lehet elvileg,
- DP csak 170 A-ig,
- alura és rozsdamentesre csak impulzus programja van.
Aztán végül az iWELD 235 DP lett a választás (váratlanul leárazták), ami kb. mindenben veri a két táblázatban szereplő masinát, kivéve a modern LCD-t és grafikus menüt. Viszont jó erős ledekből van a karakteres kijelzője, és bazi nagyok a karakterek. Ebből nincs ott elérhető ikertesó, pl. Sherman Digimig 200 Pulse?
A kinézett gépednek tényleg baba a menüje egyébként.
Nem volt felrakva sehová 200-ért, talán 230 körül találtam legolcsóbban.
Volt pár kérdésem a géppel kapcsolatban, úgyhogy írtam a Centrotool-nak. Ők adták az egyedi árat, ha közvetlenül tőlük veszem. Ez év végén volt, és január elejéig volt érvényes. Egyébként tök jó fej volt a területi képviselő, akivel kontaktoltam. Telefonon is beszéltem vele. Kérésre kibontott a raktárban egy gépet, és fotókat is küldött. A kábelekre meg a pisztolyra voltam kíváncsi elsősorban. Csillagos ötös volt a fickó hozzáállása, sajnos ez ritkaság.
Helyen kell kezelni az alut és akkor nincs vele gond. Ennek a tagnak épp nem volt szerencséje, de szerintem nem az alu miatt, hanem egyszerűen gyári hibás volt. Ez megtörténhet rézzel is. Mondjuk ezt eléggé le kellett gyalázni, hogy így elpukkanjon. Vagy az alu minősége volt nagyon gatya. Van egy 3x1,5es H05 RN-F hosszabbítóm. Töredékét volt használva, mint a kis gorilla alu kábele mégis eltört az aljzatnál a réz. Na szerintem az sem lehet túl híres anyag.