Bosszú a lefagyott kártyás fizetés miatt vagy egyszerű vandalizmus? Már harmincnál többet zúztak be, néhányat most javítanak. A BKK állítja: nem a hibás működés váltotta ki a dühöt. Szavazzon: önnek működnek-e, vagy lezúzná az összes ócskavasat? Tovább »
A 10-es képed nagyon megragadó (sajnálom hogy nem éles). Annak az állatnak a neve Gyakori fadongó (magyarul Xylocopa valga).
.
Fűződik hozzá egy egész fiatalkori élményem, épp vettem ki az állatot a hálóból, természetesen csupasz kézzel, amikor fullánkját alaposan beledöfte a hüvelykujjam izületébe.
.
Különös érzés volt: a faj fullánkja, mérge egyáltalán nem volt fájdalmas, viszont az ujjamat lebénította egy teljes fél órára és addig úgy maradt begörbülve.
,
Azóta néha megtapogattam különböző vadméhfajokat, mert mindegyik fullánkjának más a hatása. A háziméhé messze a legfájdalmasabb a méhek közül.
.
A legszarabb csípése a nagyobb termetű pókölő darazsaknak van.
Icika, szépek a virágaid, jó néhány napja pedig már Szentgyörgy virágot is hoztál az erdőből, ami igencsak meglepett, mivel általában áprilisban szoktak nyílni!
Fantasztikus színek, és ragyogás, valóban! Kár, hogy a flamingós képem nincs scannelve, talán elő tudom egyszer keresni, elképesztő. Couracaon láttam valódi élő iguanát, szép békésen mászott előttem a fán, nem is fenn, szinte fejmagasságban.
Azt is megtudtam pkd. hogy Couracaon a papiamentok élnek, az ottani népet papiamentonak nevezik. Ők is így nevezik magukat. Van saját kreol nyelvük is, annak a neve is papiamento. (Arubán is használják, oda is átmentünk). Még Két képem van Couracaoról, szkenneltek persze papírképről.
Szia Hungarosiculo, és sziasztok Icika, Daisy, Tom, Naschrect.
Hungarosiculo, '69-től '95-ig egyik nagy pénzintézet IT vezetője voltam, amelyiket '91-ben egy holland nagy cég vett meg. A holland cégnek volt leánycége Couracao-n - ugye Holland Antillák - és minden évben volt IT meeting, ahol a leányvállalatok - belga, spanyol, angol, stb. - IT vezetői szakmai értekezletet tartottak. (Volt Londonba, Madridban, Budapesten, Hágában, stb.). Az egyik évben én rábeszéltem a holland Igazgató Tanács egy tagját, hogy a következő meeting legyen már Couracao-n, mert rettentő érdekesek lennének a szakmai tapasztalataik. No, miután jól kiröhögte magát, és mondta nekem, hogy "fucked mate.." a következő héten jött egy e-,mail, hogy a jövő évi összejövetel Couracao-n lesz. És ott volt. Tényleg kitűnő szakmai eszmecsere volt, kitűnő hangulatban. -:DDD