Keresés

Részletes keresés

az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2015.01.03 0 0 416

Nálunk hány munkahelyet tett tönkre a Nyugat a rablóprivatizéléssel? Mégse veszik tőlünk aranyáron a mangalicazsírt, pedig az sokkal egészségesebb az atomnál. Mi éhen halhatunk tőlük nyugodtan ugye?

Előzmény: omg2 (413)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 415

Itt meg kikristályosodott az értelem.

Előzmény: Törölt nick (414)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 414

Azért is van minden orosznak 3 Mercije.

Egyikkel megy a kútra, amásikkal sorba áll vodkáért és a harmadikba jár kulázni.

Ja te vagy az?

Omit.

Előzmény: Törölt nick (395)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 413

ugye azt elfelejted ide írni hogy közel 200000 munkahelyet a német ipar a franciáknál tönkretett az utóbbi 10 évben

nem dögölhetnek éhen a franciák

Előzmény: az isteni Higgs bozon (404)
Alex Raps Creative Commons License 2015.01.03 0 0 412

Az a helyzet hogy a Transz Atlanti szövetségnek mérgező a pénzrendszere és ez az a pont ahol előbb-utóbb bukni is fognak. Nem lehet büntetlenül pénzt nyomtatni kamionszám és nem lehet az egész világot kamatmágiával kizsigerelni. Az egész bedöntéséhez pedig bőségesen elég ha mint nemzetközi kereskedelmi elszámolópénz a dollár megszűnik létezni. Ha Brüsszelnek van esze akkor most két lépéssel elhátrál az USA-tól (ha nem akkor Németo. ki fog lépni az EU-ból). Ha nincs akkor kiszámíthatóan akkora világgazdasági válság vár ránk, amely visszarepít majd minket valahova a sötét középkorba.

Előzmény: omg2 (376)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 411

A norvegeok nem tudnak többet termelni a szaudi meg hogy kerül oda?

Előzmény: Törölt nick (407)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 410

Ja, az csak úgy jön magától, az oroszok meg kinyalhatják, ugye, :))

Addig jön, ameddig az oroszok adják.

Van ebben az összefüggésben valami nehéz?

Előzmény: omg2 (405)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 409

Nagy érv.

Előzmény: csakhallgattam (393)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 408

Több mint 30 ev tapasztalataval a hatam mögött nem bizom benne söt :)

Előzmény: omg2 (403)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 407

Norvég olaj, Szaudi olaj...Csak nem képzeled, hogy az orosz érdek az, hogy agyonvágja a vevöit. S aztán mit csinál Putyin az olajjal? A hajára keni?

Előzmény: Törölt nick (401)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 406

Azt rubelt tudja odaadni az embereknek amiért nem egy hanem már csak fél kilo kenyeret kapnak a boltokban.

Miért kapna kevesebbet a rubelért a belső piacon a fogyasztó?

Mert a dollárhoz képes gyengült a rubel?

Attól nem lesz drágább a kenyerük, mert az előállításnak nem nőnek meg a költségei.

Nem importálják az előállításához szükséges energiát, mert az is van nekik.

Mitől lenne drágább a kenyerük?

Előzmény: Mutual Friend (397)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 405

most nem jön onnan gáz?

Előzmény: Törölt nick (401)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2015.01.03 0 0 404

Az idióták bedőltek a zöldek zöldségeinek, leállították az atomerőművet, de most is atomenergiából előállított áramot használnak (franciát!), persze így sokkal drágább. A franciák árkot röhögnek köréjük, hogy ismét szívathatják az idióta fritzeket kedvükre, és hasznukra.

Előzmény: csakhallgattam (399)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 403

na figyelj amit a németek elhatároztak azt megvalósítják

Előzmény: csakhallgattam (399)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 402

Eddig panaszkodtak a renszarvastenyesztök hohy az oroszok tul sok import hust esznek es nem tudjak ekadni a renszarvas hust.Majd most azt esznek

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 401

Ne beszélj mellé, az EU-t az orosz energia tartja életben.

Ha valaki ezzel a pertnerével összerúgja a port, az elmebeteg.

Márpedig az usa erre akarja rávenni az európai államok vezetőit.

Képzeld, időnként még olyan félbolondok is járnak errefelé, akik ezt helyeslik is.

Szerinted nem kellene őket orvoshoz vinni?

Előzmény: omg2 (391)
Alex Raps Creative Commons License 2015.01.03 0 0 400

Fricska "picit" le van maradva. Még mindig azt hiszi hogy a Putyin-i Oroszország még mindig az összes eresztékében recsegő-ropogó Szovjetúnió. Pedig már kurvára nem az. :))) 

Előzmény: Törölt nick (375)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 399

Na figyelj nemeteknel csak a pofa nagy.MIndenki tiltakozik az egyik azert hogy oda ne epitsenek szelerömüvet a masik meg azert hogy tavvezeteket ne.

Előzmény: omg2 (394)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2015.01.03 0 0 398

Szükségleti cikkekből önellátók, és bizonyos luxuscikkekből is. Aranyuk, gyémántjuk, kaviárjuk van dögivel.

Mutual Friend Creative Commons License 2015.01.03 0 0 397

Azt rubelt tudja odaadni az embereknek amiért nem egy hanem már csak fél kilo kenyeret kapnak a boltokban.

(Elindultak a fekete pénzváltók és az utcán váltják az emberek a rubeljeiket dollárra.)

A gáz ára pár hónap késéssel követi az olaj árat. Ez a kettő termék szigorúan együtt mozog.

Minden bizonnyal nem rubelben hanem dollárban van van az elszámolás. Mi sem forintért kapjuk az uzemanyagot. Nem véletlen hogy mindenki arról beszél hogy a költségvetéssel borzasztó bajok vannak hisz tölük is 50 dolcsiert veszik a ugyanazt az olajat ami eddig 100 és reményük szerint 120 is lehetet volna. Valahol olvastam hogy a kitermelési költségek is nyomaszthatják őket hisz nem mindegy hogy 2000 vagy 4000 méterről kell felhozni a cuccot.  

Előzmény: Törölt nick (382)
Alex Raps Creative Commons License 2015.01.03 0 0 396

Tudod amikor nem adóssággazdaságról van szó akkor nem fordulhat elő olyan hogy fizetésképtelen egy kormány csak az ahogy átmenetileg leértékelődött pénzben fizet. Putyin ahhoz már elég szépen felhozta az országot, hogy egyrészt nem lesz képes bedőlni, másrészt az utóbbi 15 év eredményei okán Putyin népszerűsége töretlen marad. Az oroszok 1919-óta egészen 15 évvel ezelőttig szó szerint nélkülöztek és ez az állapot Putyin óta pozitívra váltott. Ha ott élnék ezt én sem felejteném el Neki. Sőt! Őt látnám az egyetlen hiteles személynek arra, aki képes lehet felszámolni a jelenlegi áldatlan állapotot. Ezért a nemzeti köztudatban máris átmenetinek van nyilvántartva a rubel leértékelődése és valóban. Ha tovább szorongatják akkor azt igazolhatóan a Dollár fogja megnyögni (Brics) és az USA-nak nagyságrendekkel több a veszítenivalója, hiszen a dollár mögött nincs semmi más mint a belevetett hit. Ezzel szemben az állami (vagy félállami) vállalatok kereskedelmi többletének egy jókora részét Putyin az aranyfedezet növelésére fordította és fordítja ma is. Mindezek mellett ne feledjük hogy Oroszország mindegy mekkora veszteséget szenved el, a világ energiaipara is pontosan ugyanabban a cipőben van így tehát a helyét a GDP-k sorrendje alapján történő besorolásban jó eséllyel tartani tudja (2013-ban a 8. legnagyobb GDP-t tudhatta be magának) és vagy lecsúszhat a 10. helyig. Így tehát az orosz gazdaság válság álló.   

Előzmény: Törölt nick (372)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 395

Az oroszok maguk termelik meg maguknak a káposztát.

Az olajért kapott dollárért mercit vettek maguknak.

Ha kevesdebb dollárt kapnak, akkor majd kevesebb mercit vesznek,  az pedig a merci gyártójának is hiányozni fog.

De az orosz muzsiknak nem lesz kevesebb a káposztája.

Előzmény: Törölt nick (389)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 394

neked nem te haljál meg bután

Előzmény: csakhallgattam (393)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 393

Ezeket a hülyesegeket kinek probalod elöadnI?

Előzmény: omg2 (381)
Anne Duffield Creative Commons License 2015.01.03 0 0 392

Azért adóemeléstől félnek odakint! Most beszéltem egy uráli ismerősömmel.

:-(

omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 391

ha kelet felé társul, látni kell mennyire olcsón dolgozik kína vagy india

annyiért valószínűleg  london-ban nem akarnak dolgozni

vagy létrejön europában egy fejlesztő központ aki csak fejleszt?

mindenkit idehoznak aki okos és őt megfizetik

szükség lesz -e ennyi jól fizetett emberre?

Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 390

Azt jiszem le veszem rólad a kezem. Közgáz lesö évfolyam elsö negyedév.

Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 389

Pofon egyszerü a képlet. Eddig (pl.) egy hordó olajért egy hordó savanyúkáposzta járt. Most majd egy hordó olajért negyed hordó káposzta jön be.

Meg lehet enni a nyersolajat?

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 388

Milyen áru nem lesz oroszországban?

Majd a muzsikok rubelt esznek.

Most dollárt kapnak ebédre?

Előzmény: Törölt nick (385)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 387

Fordítva.

Az a válaszút, hogy vagy leamortizálja az USA, vagy pedig megerősödik a keleti kapcsolatainak normalizálása útján.

Előzmény: omg2 (384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!