Keresés

Részletes keresés

krampács Creative Commons License 2012.10.28 0 0 829

jav : Orbán

Előzmény: krampács (828)
krampács Creative Commons License 2012.10.28 0 0 828

Ja, olyan nótát rendelnek amilyent akarnak, hiszen ők fizetik.

Vagy gondolod orbán két szép szeméért ránk öntenek egy csomó pénzt ?

Előzmény: nem harcolok (826)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.28 0 0 827

Ebből nem tűnik ki, hogy voltak feltételek, de egyébként vannak, ezt mindenki tudja, csak nem azok, amiket a kormány kommunikál. Magyarul: a kormány hazudik.

Előzmény: armadillo (825)
nem harcolok Creative Commons License 2012.10.28 0 0 826

„az IMF és az Európai Bizottság júliusi küldöttsége nem támasztott meghatározott feltételeket”.

jaja. csak ajánlásaik voltak, amit, ha nem nem tartunk be, akkor szankciók jönnek.

Előzmény: Schweinsteiger (824)
armadillo Creative Commons License 2012.10.28 0 0 825

ja, ez olyan; mint a ripacs idején, amikor 'nem volt hitelszerződés az elqrás után...:-)

Itt vannak az elszólások: 'júliusi küldöttsége nem támasztott...'  és   'a közszférát illetően a kormányon áll, hogy milyen mértékű és jellegű csökkentést hajt végre'  - vagyis voltak feltételek, csak épp a részletek kidolgozása maradt a kormányra

Előzmény: Schweinsteiger (824)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.28 0 0 824

Lyukra futott a szakértői kormány.

IMF: nem támasztottunk meghatározott feltételeket

"Nem engedünk az IMF-nek!" – ezzel az üzenettel indított IMF-ellenes médiakampányt a kormány. Napilapokban, plakátokon olvashatjuk a hirdetést, miszerint a kormány nem hajlandó csökkenteni a családi támogatásokat és nem vezet be ingatlanadót. A kormány szerint az EU és az IMF kért ilyen, és ehhez hasonló lépeseket, amit nem hajlandóak megtenni.

Az IMF magyarországi irodavezetője a Levegő Munkacsoport egy levelére válaszolva azt írta: „az IMF és az Európai Bizottság júliusi küldöttsége nem támasztott meghatározott feltételeket”.

Iryna Ivaschenko hozzátette: „a megbeszélések a politika mozgásterének széles körére összpontosultak annak érdekében, hogy megmaradjon a makrogazdasági és pénzügyi stabilitás, kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb legyen a kormány által tervezett pénzügyi kiigazítás, és megteremtődjenek a gyorsabb növekedés alapjai”.

Az IMF-nek küldött levelében a Levegő Munkacsoport elnöke aggályait fejezte ki amiatt, hogy a hírek szerint az IMF a közszférának nyújtott állami hozzájárulás csökkentését követeli. Az IMF tisztségviselője azt válaszolta: „a közszférát illetően a kormányon áll, hogy milyen mértékű és jellegű csökkentést hajt végre, ennek részleteit nem vitattuk meg a júliusi látogatás során”.

Az IMF lemondott rólunk?

Az EU/IMF-tárgyalások nem omlottak össze – mondta Varga Mihály , hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Reuters hírügynökségnek. A forint egy százalékos esett pénteken arra a lapértesülésre, hogy az IMF-ellenes kampány az utolsó csepp egyike lehetett a pohárban, és az IMF csak teljes gazdaságpolitikai fordulat esetén jön vissza tárgyalni egy hitelkeretről.

Ugyanakkor Iryna Ivaschenko, az IMF irodavezetője szintén a Reutersnek azt nyilatkozta: nincs időpont arra vonatkozóan, hogy a tárgyalódelegáció mikor tér vissza Budapestre. Hozzátette: "ahogyan azt korábban már kifejtettük, a költségvetési kiigazító intézkedéseknek megítélésünk szerint a kiegyensúlyozott konszolidációra kell összpontosítaniuk ad hoc adóintézkedések helyett" - áll az írásos válaszban.

http://atv.hu/cikk/20121028_imf_nem_tamasztottunk_meghatarozott_felteteleket?source=hirkereso

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 823

Amit már tapasztaltam hogy a biztositom az éves elszámoláskor a lap aljára odabiggyeszti hogy a jelenlegi összeg a varható nyugdijbavonulásomkor negyeévente mennyi összegre lennék jogosult.

Igaz én 3 évente erre arra ( hőszigetelés, felujítás) ki szoktam venni a hozamod adómentesen. De olyan is volt hogy 10%-al ( fizetésem 10%-a) fizettem éveken át hogy visszamenjen a kivett pénz.

Előzmény: Piet 52 (814)
Piet 52 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 822

Pont egy nyugdijpénztáros mondta, hogy olyant nem tud ajánlani. Ingatlanalapu pedig nem érdekel.

Előzmény: Törölt nick (821)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 821
Előzmény: Piet 52 (820)
Piet 52 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 820

És azt hol kapni?:-))))

Előzmény: Törölt nick (819)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 819

Ehhez életjáradékot kellene vásárolnod.

Előzmény: Piet 52 (814)
192246-591k21 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 818

Beneveztél egy ostobaságírási versenyre és nyerni akarsz?

Nem! Soha nem neveznék be olyan versenyre, ahol semmi esélyem nem lenne veled szemben.

Előzmény: Nero Bianco (817)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.10.28 0 0 817

Beneveztél egy ostobaságírási versenyre és nyerni akarsz?

De ne engem baxogass a hülyeségeiddel.

Előzmény: 192246-591k21 (795)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.10.28 0 0 816
Előzmény: kúnfalyta natyszemű (-)
192246-591k21 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 815

Persze, persze. évente tájékoztatni fogom az államot, hogy mennyi pénzed van, de ne akadékoskodj már annyit. Kezdd el fizetni, mert az offshore cégem tárt karokkal vár (Melynek egyik vezetője a Lehmann Brothers nagy bank menedzsere volt). Ha hozol még öt embert, akkor 5%-kal megemelem a te juttatásod.

Előzmény: Törölt nick (813)
Piet 52 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 814

Egyszer felhivott egy biztositó. Mondtam olyant akarok, hogy akarok + nyugdijat mondjuk havi 30 eFt-ot, mennyit kell most, vagy ha nyugdijba megyek fizetni? Aszongya olyant nem lehet. Persze élősködni és rosszul forgatni akarja az én pénzem.

Előzmény: Törölt nick (812)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 812

Mint korábban irtam ha magad veszed a papirt és megkapod a hozamját akkor abból tudsz szerintem gazdálkodni, ellenben ha nyugdijra teszed és életjáradékot kérsz akkor 132 éves korodig is fizetik neked.

Értem és a logikádat ha nyernék a loton 500 millát és sem baszakodnék munkával meg nyugdijjal hisz annak csak a kamatából vigal el lehetne lenni.

A aparátus szerintem az OTP-nél (is) egy gomb a banki szoftverben. Nagy humán erőforrast nem igényel szerintem a fejlesztés. Inkább az a gond ott hogy tőzsdei cég az OTP és évről évre fejlődést kell felmutatniuk mert a piac csak ezt ertékeli. Ezért olyan rohadt drága ott minden. 

Előzmény: Piet 52 (807)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 811

Persze nem de az állami nyigdijintézetet is el kell tartani.

Előzmény: őszkaján (804)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 810

Nem tudom.

Soha nem vettem állampapirt, részvényt tőzsdén igen. itt nem az állapapiron van a lényeg hanen azon hogy egy közös nyugdijalapba beleteszel és ott gazdálkodnak vele a hatájos törvények szerint. Szigorú feltételek mellett vasarolnak részvényeket és biztonságosnak gondolt állampapirt is. A futamidőd a betett pénzed és a varható korod alapján kikalkulálnak egy nyugdijat neked. De ez lehet akár több is mint a betett összeged hisz ha jó karban vagy akkor tul is futhatsz. De lehet hogy a nyuggeréved első félévében feldobod a pacskert.

Azért sokkal több dolog egy biztositó felé fizetni mintha csak igy papirokat veszel belőle. 

Előzmény: Piet 52 (809)
Piet 52 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 809

Mennyivel jársz jobban mintha direkt, te veszed azt az állampapirt?

Előzmény: Törölt nick (802)
Piet 52 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 807

"Ami szerintem mas hogy egyfajta gazdasági tevékenységet is folytat az alap. Pénzt termel és tudja tudhatja finanszirozni a kiadásokat. Ennek feltétele hogy a pénz meglegyen. Az államiban sajnos alapból nincs meg a pénz mert az aktuális kormány elkölti."

Ezen én is gondolkodtam:  több gond is van vele, az aparátust fenn kell tartani ami, rengetegbe kerül (ráadásul + meg is adóztatrják) Ha az alap, biztositótársaság bármit vesz a számomra rájön a költsége . Igy jó ha pénzemnél maradok.

OTP-és ismerösöm 10 év után a befektetett pénze 97%-át számitották be a nyugdijba!!!

Ugy látom sima hosszabb lekötéssel se járok rosszabbul, mintha bármi másba fektetem a nyugdijra szánt összeget.

Lássuk be ez se jó befektetés, hiszen max. a hivatalos inflációt ellensulyozza, a valóságossat, amit én érzékelek, nem.

Előzmény: Törölt nick (797)
Ulrika2 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 806
Válság van most is. Ez látszik a Chf-Eur keresztárfolyamon, aminek a szintentartására elég sokat költ a svájci jegybank.
Előzmény: Törölt nick (656)
őszkaján Creative Commons License 2012.10.28 0 0 804

Persze a magánbiztosító sem szívgyülekezet ö is elkölti de Mo-n helyette fizetett volna az állambácsi. :)

kúnfalyta natyszemű Creative Commons License 2012.10.28 0 0 803

Milyen szerencsém van, hogy én már egy vén szaros nyugger vagyok...

Előzmény: 192246-591k21 (801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.28 0 0 802

Van önkéntes pénztáram.

Most adókedvezményt ad rá. Nem adóztatja elég neki az hogy megveszi a pénztár az állampapirokat is.

Előzmény: 192246-591k21 (801)
192246-591k21 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 801

Az államiban sajnos alapból nincs meg a pénz mert az aktuális kormány elkölti.

Késő este van, a többire nem reagálok, de ez a legfontosabb: Bármilyen kormány is legyen hatalmon akkor, amikor te már felvennéd a manyup pénzed (ha lenne olyan), az a kormány úgy adóztatja a manyup "jövedelmed", ahogy neki arra szüksége van,  hogy az állami nyugdíjakat ki tudja fizetni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 800

Na meg ott tényleg rohadtul öregszik a tarsadalom.

Előzmény: anticonstitutionelle (799)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2012.10.27 0 0 799

Igen, mert az 1989-es krach után, átálltak az állam finanszírozására. Azóta nincs növekedés.

Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 798

... és ott 200% az eladósodottsága az államnak a polgárok felé.

Előzmény: Nero Bianco (790)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.27 0 0 797

Na most ugye a kivenni itt szerintem nem ugyanaz mint egy valodi piramisban.

Itt vannak lesznek kötelező belépők.

Lesznek akik sokáig élnek és többet vesznek ki.

Lesznek akik nyugdij előtt elhunynak.

Lesznek akik nyugdij után hamar elhunynak.

Ami szerintem mas hogy egyfajta gazdasági tevékenységet is folytat az alap. Pénzt termel és tudja tudhatja finanszirozni a kiadásokat. Ennek feltétele hogy a pénz meglegyen. Az államiban sajnos alapból nincs meg a pénz mert az aktuális kormány elkölti.

Előzmény: 192246-591k21 (787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!