Ez egy kisstílű hatásvadász, akit hajt a feltünési vágy. Ha nem keveri bele a Himnuszt az ő csatorna hordalékba, akkor a kutya nem figyelt volna rá. Ennél nagyobb öröme sose legyen, mint amit ezzel a gusztustalan stílusával most sikerült kivívnia magának.
A szentség vallási kategória, ráadásul még csak nem is minden vallás, sőt nem is minden keresztény vallás tiszteli a szenteket.
Egyébként meg egy irodalmi és zenei mű összevonása. Az irodalomról és a zenéről meg mindenkinek megvan a maga véleménye és izlése.
Azutóbbi időben egyébként a "nemzeti" a számomra szitokszó. Összekapcsolódik az egykulcsos adóval, a munkavállalóellenes jogszabályokkal és hasonlókkal.
Azért egy pillanatra álljunk meg, nézzük reálisan a dolgokat és lássuk be, ha Gyurcsány visszajön(ne) könnyen hozzávághat(na) egy Kossuth-díjat. Még félre se tudna ugrani.
Szeretném elöre leszögezni h Dopeman-t sose birtam ez az elsö száma amit végig hallagattam(és nem tetszett),DE
-sztem nem volt tiszteletlen a Himnusz-szal szemben(max néhány ember világnézetével)
-nem tom ki mien elöadókat hallgat de ha vki szereti az underground zenét akkor elég hamar észreveheti h minden 2. elöadó egy-egy számába belecsempészi a Himnuszt a maga értékrendje szerint.Akkor most öket is pereljük be?
-sokan irták h ez tiszteletlenség.sztem meg pont ettöl tiszteletreméltó a Himnusz h világnézetektöl függetlenül mindenki megtalálja azt a dolgot amiért neki ez a Himnusz
-Amerikába minden elöadó a saját stilusában énekli el és senki nem mondja rájuk h hazaárulók
75. § A Magyar Köztársaság himnusza Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye Erkel Ferenc zenéjével.
legfeljebb a hymnusz, kölcsey verse jöhet szóba, de ennek megítélése meg egyszerűen ízlésbeli kérdés, és mint ilyen, még ebben nenyi- vel megvert időben sem büntetőjogi kategória.
Tudod, vannak bizonyos körök, ahol bizonyos dolgok "szentnek" számítanak.
Mint pl: haza, család, gyerek, felség, szülő, templom, zászló, himnusz, stb, stb.
Szentnek számít a Szentlélek, meg néhány viszonylag normális, de már rég elhúnyt ember emléke. A többi meg cukrozott takony, ahogy alant valaki írta. Mitől szent pl. egy szülő, vazze? Sikítva rohannék világgá, ha a gyerekeim engem szentnek tartanának, és nem apának. :)
(De téged ez a tény egyáltalán ne zavarjon.)
Mitől tény ez, komám? Attól, hogy te kijelented? A tény attól tény, hogy tőled függetlenül létezik. Ez meg nem.
A ballib jelentése: nem a mi csapatunknak szurkol, de lagalábbis nem eléggé.
Ennek megfelelően megkülönböztetendő a fideszesek ballibje a jobbikosok ballibjétől, a diósgyőriek ballibje a ferencvárosiak ballibjétől, és így tovább.
Aki a családját vagy a nemzeti himnuszunkat nem tartja szentnek, az ki, ki magánügye, de hogy másokat ez ügyben megbotránkoztat, az már nem lehet csak a magánügye.
Ld. beidézték... és minimum magyarázkodni kényszerül.