Értem én a kezdeményezésben a jó szándékot. De könnyű úgy hozni döntéseket, hogy különösebben nem vagyunk benne érintettek. Nem tudom a kezdeményezés kiagyalóinak van-e, vagy valaha volt-e pirotechnikai vállalkozása? Azért azt se felejtsük el, hogy sok cég, munkás, munkavállaló, ebből él. Nekik baromi jó lehet, hogy most megtámadnak egy munkát, amiből bevételük lenne. Kiváncsi lennék akkor mit tennének a kezdeményezés kiagyalói és a csatlakozók, ha az ő zsebüket érintené valami hasonló akciózás? Még mielőtt megvádolna valaki, nekem nincs és soha nem is volt pirós vállalkozásom, sőt, a gusztus 20-i tűzijátékot se láttam soha.
Szíves figyelmetekbe ajánlom, hogy ismételten levélben tájékoztattam Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a kezdeményezés létszáma ma reggel 7.33 perckor elérte a 152.271 főt és egyre növekszik, a tempót látva a hétvégén elérheti a 200.000 főt.
Emlékeztettem Navracsics miniszter urat a csoport céljaira, tájékoztattam a vidéki városok bejelentéséről, hogy az idei tűzijáték elhalasztják, illetve arról a bejelentésről, hogy volna jelentkező, aki ingyen vállalná a budapesti tűzijáték lebonyolítását.
Ismételten leszögeztem, hogy a kezdeményezés pártpolitikától független, nem irányul a kormány, az önkormányzatok vagy a politikusok ellen, csupán arra kéri a döntéshozókat, hogy idén a tűzijátékok lebonyolítására szánt összeget (amely számításaink szerint országosan mintegy 250 millió forint lehet) ebben az évben inkább fordítsák az árvízkárosultak megsegítésére.
Egyben innen is kérjük a pártokat, politikusokat, hogy tartsák magukat távol a kezdeményezéstől, a szimpátiájuk kifejezésén túl ne próbáljanak semmilyen politikai tőkét kovácsolni a támogatók hihetetlen magas számából és a kezdeményezés töretlen népszerűségéből.
Természetesen megértjük a pirotechnikai cégek problémáit is, de hangsúlyozzuk, hogy ez a kezdeményezés elsősorban az árvízkárosultak megsegítésére jött létre.
Végül Navracsics miniszter úr személyében kérjük a kormányt, hogy álljon a Flood Live Aid 2010 Segélykoncert az árvízkárosultakért projekt mellé és támogassa azt. Ugyaninnen kérjük a jelentős forrásokkal rendelkező potenciális szponzorokat, hogy lehetőségeik szerint szintén támogassák és segítsék a Flood Live Aid 2010 Segélykoncert az árvízkárosultakért projekt sikeres elindítását és megvalósítását.
Részletek a projektről: http://www.facebook.com/group.php?gid=129863960368701
(a sajtóbejelentés tartalma szabadon átvehető, idézhető a forrás megjelölésével)
Nálunk a faluban évek óta nem tartunk majálisokat, falunapokat, evés-ivást mert azokat a százezreket, amibe belekerül el tudjuk költeni értelmesebb dologra. Mindenről megemlékezünk, elénelkeljük a himnuszt oszt kész. Mostanában a választás közeledtével elkezdték a népek feszgetni a dolgot, hogy másnál mér van nálunk mér nincs, de nekem ez elvi kérdés, ha nincs péz nincs ünnep és ez így lesz mindaddig, amíg én vagyok a polgármester.
...hmmm... ...egyetlen sejtből fejlődik ki minden ember... ...(talán) minden folyamatnak van egy eleje... ...minden gondolat egyszer megfogalmazódik....
Szerintem inkább a felső réteg nyúljon a zsebébe és segitsen!Ha tömeges halálos katasztrófa történt volna szerintem akkor indokolt egy állami rendezvényt elhagyni az adott évben.
"Ez a csoport már biztosan sokáig megdönthetetlen civil kezdeményezésű rekord lesz a magyar internetes ...szegmensben, amit egy ideig biztosan emlegetni fognak úgy a médiában, mint az üzleti világban."
Na ennyit az árvízkárosultakról.:(
Néhány exhibicionista alapító - aki be akart végre kerülni a médiába meg az üzleti világba - és egy csomó hülyét magával vitt a "piramisjátékába".
"nem ettől lesz jobb, vagy rosszabb a kárt szenvedett embereknek."
Sokat, nagyon sokat számítana ez az összeg. Idegenforgalmi szempontból annyira fontos a tüzijáték? Ezt én kétlem.
"jelentéktelen kisebbség"
Ilyet írni...jelentéktelen!? :(
Nekem nagyobb öröm lenne ünnepnapon, hogy tudom, a helyett, hogy villogó vackokat bámulok az égen, sok család segítségére siettem (persze átvitt értelemben).
2008. árbevétel 98.412 ( már nincs kedvem a tavalyi kieg.mellékletet megnézni, így nem tudom, abból mennyi a tűzijáték) üzemi eredmény: 4.758 Adózás előtti eredmény: 2.823 Adózott eredmény: 2.259
Medgyesy-kormány A 2002. augusztusi tűzijáték költségei
Szállító neve: Multimedia Concerts Kft Szállító címe: 1054 Budapest Steindl Imre utca 12.
Mentok és elsosegély biztosítása Kertészeti munkák és cserjék pótlása, kártérítés Felelosségbiztosítási díjak Citadella 4U és Rudas Romkert kártalanítás Szállodaköltségek Hangtechnikai költségek Tuzijáték anyagok vámolási és vámköltsége Vidéki Önkormányzati pályázatok kifizetései postázási és elbírálási költségek Erosáramú berendezések és aggregátor költségek, energiaellátás Biztonságtechnikai és orzési költségek Takarítási, locsolási és vízszállítási költségek Tömegközlekedési viszonylatok szervezési ktg.-e, árammentesítés Rendezoi és fogatókönyvírói díj Pirotechnikai költségek Kreatív és tervezési költségek Reklámkampány költségek Közvilágítás ki és bekapcsolás szakfelügyeletének biztosítása Gépkocsielszállítások és rendori egységek biztosítása Tuzoltó ügyelet biztosítása Lasertechnika és komputerrendszerek tervezési és bérleti költsége Tuzszerészeti átvizsgálás Reklámfilm-gyártás (6 féle verzió, dokumentum film készítés, referencia anyag készítés külföldi együttmuködok részére) Elokészítési költség Rendezvény szolgálat, takarítás (Parlament) Koncertek és muvészeti rendezvények, események költségei Közönségterületeken 125 WC elhelyezése Tuzijáték zene szerzoi jogdíj és felhasználási díj Útlezárások, forgalomtechnikai munkák Catering költségek Tuzijáték élo szereplok és eszközeik költsége Bérleti és területhasználati díjak Közbeszerzési szakértoi díjak és szerzodéskötési jogi költségek Utazási, szállítási és közlekedési költségek Egyéb költségek Lebonyolítási költségek és díj
A kormány nettó 495 000 000 (bruttó 618 800 000) forintot különített el a 2002 augusztus 20-i országos állami ünnepségekre. A tényleges költség nettó 478 152 981 ( bruttó 597 691 226 ) forint lett. A megtakarítás tehát nettó 16 847 019 (bruttó 21 058 774) forint, melyet a kormány az árvízi kárenyhítés költségeire fordítja http://www.kancellaria.gov.hu/szolgaltatas/dokumentum/tuzijatek.htm