Igazad volt, megszülettek a kicsik. Az anya nyugodt, a fészek gyönyörűen ki van bélelve szőrrel és a lélegzésnek megfelelő ütemben emelkedik-sülyed. Az éjjel már nem akartam bolygatni őket, majd ma ha hazamegyek a kicsiket is megnézem, megmérem. Ha sikerül fényképet is készítek róluk és felteszem.
Végre ugy néz ki nálam is lesz M.ó. szaporulat. A nőstényem ásott egy üreget egy hete aztán betemette. Ma tépett szört és behordta, a bak meg már próbálkozik nála. Remélem pár hét múlva kisnyulas képeim is lesznek.
Üdv mindenkinek!!Egy kérdésem lenne !!Nekem tálcás ketrecrendszerem van de sokan mondták h nem javasolják mivel a nagy suly miatt hamar talpfekélly alakul ki!!!Attól félek h meg kell válnom a ketrecrendszeremtöl!!!Akitül vettem a nyulaimat!!!Az apuka 8kg 40dkg volt
A szemem elött mértük meg mrt én sem hittem el!!!!szerintetek a talpfekélly igy a rácsos rendszeren hamarabb kialakul?Elöre is köszönöm !!!!
Veszprém megyében lakom Pápán!!!!Köszönöm tippeket!!!!!esetleg német óriást tud valaki erre fele pápa közelében?És rem nem haragszatok h nem magyar óriásom van és ide irtam!!!!Köszönetel András
Én megtaláltam a legjobb módszert a fülrüh ellen. Por alapú chemotoxot belerakom egy fülcsepp vagy lázcasillapító csepp üvegébe/dobozába. Erre öntök vizet, összerázom és már csepegtethetem is a nyúl fülébe. Eddig 2x csepegettem és nagyon szépen javul tőle.
Én most kezdem el komolyabban a tenyésztést!Sajnos magyar óriást nem tudtam szerezni itt a közelben igy német óriásokat vettem!!!!sima nyulam volt eddig is és nemrég kaptam egy bakot amit ugye ajándékba kaptam muszály volt megtartani és amikor megkaptam másnap vettem észre hogy fülrühes!!!!Halottam pár dolgot h mive kell kezelni mondták az étolajat meg van valami zöld szinü spray!!!Érdeklödnék h ti mit javasoltok h mivel lehetne kezelni ezt!!!!Nem szereném hogy amiket vettem elkapják esetleg!!!Képeket töltök nemsokára !!!Egy vadas anyám és egy vasderes bakom van már!!!!elöre is köszönöm várom válaszotokat Üdv András
Boldog Újévet Kívánok minden nyúltartó,és tenyésztő Társaimnak.Kívánom hogy a jövő év legalább ilyen,vagy egy kicsit jobb legyen.Üdvözlettel:Zsoldos Imre
Megellett újra az egyik anyám, amelyik kettőt ellett először. Mikkor benyúltam a fészekbe, éreztem, hogy most kicsit több van, de mikkor kiraktam őket, alig akartam hinni a szememnek, 15-őt számoltam meg. Gyors nézegetés, és csak 9 ment vissza a fészekbe.
Üdv. Mindenkinek! Új vagyok a fórumon és a magyar óriásnyúllal való foglalkozást is csak idén augusztus 1-el kezdtem 3 süldö nyúllal. Képeik megtalálhatóak a magyar-oriasnyul.5mp.eu oldalon. Nem rég váltak tenyészéretté az anyáim, az első vemhesítéseknél tartunk. A nyulakat faforgács almon tartom. Szénarácsuk megérkezésüktől folyamatosan fel van töltve friss szénával. Az egyik anya, aki január 16-ra van "kiírva", tegnap óta, az elbújó részében a ketrecének, lázas fészeképítésbe kezdet. amit még mindig lelkesen végez. Segítsetek, ez normális?