Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1459
Azért nehéz kimondani, mert eddig azt hittem, hogy a DSG-nél "nem lehet" jobb/gyorsabb váltót csinálni.
Előzmény: _Brazil_ (1457)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1458
A6 3,0 biTdi
Előzmény: _Brazil_ (1457)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1457

Már miért lenne nehéz? Ami jó, az jó. Ez most konkrétan milyen vadállat ha nem indiszkretén a kérdés? A csippelés már biztos megvan, azt nem is kérdezem ;)))))))

Előzmény: Törölt nick (1456)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1456
Ez konkrétan Audi.
Nehéz kimondani, de jobb a váltója, mint a DSG - nem kicsit..
Előzmény: _Brazil_ (1455)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1455

Ez a bajor féle megoldás? Illetve ZF a bajoroknak? Arról mindneki azt mondja, hogy über. Olyanom sosem lesz :)

Előzmény: Törölt nick (1454)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1454
Az új autómban 8 sebességes tiptronic van és meglepve tapasztalom, hogy jobb és gyorsabb, mint a DSG!
Szerintem visszatér újra a hagyományos automata.
Előzmény: _Brazil_ (1446)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1453

(illetve a 7-est nem tudom pontosan, hogy mennyi) soha

Még jobb. Igazán az olajos DSG-től az egesz dízel dolog nem is igazán éri meg, ha az ember a gazdaságosági mutatókat :) is figyelembe veszi.

Előzmény: bigjohni (1448)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1452

off

Majd meglátjuk milyen lesz az új vas, jelentős javulást változást kell felmutassanak, hogy megüsse a vásárlási ingerköszöbömet ;) A taxis maffia jelentős tagjai ;) szerint technikailag a Mondeo jó, ezt hajlandó vagyok elhinni. ;) Belül azonban jelentős átépítésre lesz szüksége, hogy pénzt adjak ki rá. Korea is le van még maradva pár évvel, de a tempó amit diktálnak döbbenetes. Egyelőre mint mondtam, tárgytalan. :)

Előzmény: stevie-w (1450)
stevie-w Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1451

Üdv a klubban :)

Ráadásul ezt a Superbes topikba szántam, mert ott koptattam a billentyűzetet márkaszerviz ügyben  :-)

Előzmény: _Brazil_ (1447)
stevie-w Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1450

Ha a Mondeo olyasmi lesz, mint amilyen autót legutóbb Detroitban bemutattak, akkor talán előfordulhat, hogy kipróbálom valamelyik a Ford szervízt.

Ebben az esetben feltétlenül értesíts, ugyanis van egy közös ismerősünk, aki tud neked segíteni a projektben :-)

A régi skodások, mint Brazil, talán emlékeznek Zsugára, aki egy időben a legaktívabb SOF klubtag volt, találkozókat szerveztünk közösen, illetve ő csinálta az akkori SOF honlapot, stb.

Zsuga ma a Ford Ivanicsnál vezeti a kereskedést, két évvel ezelőt pedig az év értékesítője lett a Fordnál.

Nem Magyarországon, hanem Európában.

Előzmény: _Brazil_ (1447)
bigjohni Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1449

:)

Nekem miután náhány óra alatt lecserélték a fékfolyadékot, a hazafelé vezető úton könyékig belilult a karom úgy szorítottam a kéziféket.

(talán nem kellett volna üvegen keresztül néznem a bénázást)

Előzmény: stevie-w (1445)
bigjohni Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1448

"Mentesék egyik Norbiját aki azért látott már pár dolgot" pont ott voltam. (mert Te ajánlottad)

(illetve a 7-est nem tudom pontosan, hogy mennyi) soha

Előzmény: _Brazil_ (1446)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1447

Üdv a klubban :)

(bár, hozzáteszem a teljes igazság kedvéért, hogy ugyan én sem vagyok maradéktalanul elégedett az általam látogatott márkaszervíz kiszolágálásval, és a munka minőségével, azért az összhatást még egyáltalán nem nevezném siralmasnak, ott)

OFF

Ha a Mondeo olyasmi lesz, mint amilyen autót legutóbb Detroitban bemutattak, akkor talán előfordulhat, hogy kipróbálom valamelyik a Ford szervízt. Már csak az kell, hogy ne csak kívülről legyen pofás, hanem belül se legyen olyan igénytelen mint most... Egyelőre nem is aktuális, remélem még sokáig szerelmes leszek az S2-be, amúgy meg az irány inkább Korea felé mutat... majd...

Előzmény: stevie-w (1445)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1446

Még jó, hogy szereted, tényleg fasza kis gép. Ha 7-es így működik, akkor így működik, nekem azért tűnt fel a csattanás, mert nekünk kb pont ugyanilyen volt mielőtt mechatronikot cseréltek.

A 7 sebességes szárazkuplungos, a 6-os olajos, D-ben ez utóbbi szerencsétlennek még az olajat is kavargatnia kell, nyilván ezért van egy kis plusz fogyasztás. Ha a 7-es nem rakja sebességbe azonnal, és vastag talppal indulsz, akkor jogos is lehet (valamennyire) a csattanó hang (a múltkor kérdeztem Mentesék egyik Norbiját aki azért látott már pár dolgot, ez szerinte sincs így teljesen rendben, de ez egy dolog). Ettől még lehet, hogy nem igazán probléma, és ha az elkövetkezendő évek alatt csak annyi lesz vele a "gond", hogy 60 ezrenként (illetve a 7-est nem tudom pontosan, hogy mennyi) kell neki egy szervíz, akkor jó, vidámság, szerelem, hejehuja, mi kell még? :)

Előzmény: bigjohni (1444)
stevie-w Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1445

Akasztják a hóhért: ma márkaszervizben voltam a Seatommal. Nem Pesten, de a lakóhelyemhez közel.

Nagy bonyolultságú ügyben jártam ott: egy hátsó ablaktörlő lapátot vettem.

Az összbenyomás siralmas. Si-ral-mas.

Ezek tényleg idióták.

Azt konkrétan tudom, hogy a Fordtól már régen kibaszták volna őket. Valószínűleg a Renault-tól is.

Gondolkoztam, hogy írok egy emailt a cég vezetésének. De félek, hogy nem is értenék meg :-(

bigjohni Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1444

Egy kört már futottam vele. Nyilván kicserélték/megjavították volna.

Állítólag a hét sebességes máshogyan működik mint a hatos.

A hetesnél, ha D-ben fékkel állok nem magasabb a fordulat, és nem eszik többet mint üresben.

Állítólag a hatosnál nem így van.

Ismét állítólag a hetes induláskor teszi első fokozatba, amit ha fék elvétellel engedsz neki akkor szép simán lassan megindul. (ezt írta Szili is, én pedig hallottam amikor volt szerencsém kipróbálni azt a fantasztikus gépet)

Viszont ha egyből/hirtelen gázzal indulok akkor nincs ideje finomkodásra. Sokminden történik egy pillanat alatt.

Egyébként a YouTube tele van csattogós videókkal.

Én így is szeretem. Fasza kis gép.

Előzmény: _Brazil_ (1442)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1443

Az S5 is "csattan" újkora óta, ha hirtelen rálépsz. Ha vársz ~1 másodpercet (se), akkor már teljesen rendben.

Mindkettő S5-ös tök ugyanolyan volt...

Előzmény: _Brazil_ (1442)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.16 0 0 1442

Az igaz, hogy a tieden kívül még benzines DSG-t nem láttam, de dízelt már néhányat igen, és egyik sem cisnálja azt, hogy elindulásnál "csattan" a váltó, és ránt egy kicsit az autó. Pontosabban egy ilyet ismerek, az pont a miénk, abban mechatronik csere lett a vége, azóta sem csinál ilyet, sem padlós, sem finom, sem bármilyen elindulásnál.

Te is tudod, hogy nem arról beszélek, hogy lehet hallani, ahogy vált (én mondjuk nem hallom, a tiedben sem hallotam), vagy kapcsolgat, de nem látod, vagy egyáltalán mit csinál, és miért. Csak, és kizárólag arra mondtam, hogy nem normális, szerintem, amit az elején írtam. Az egy dolog, hogy szériában nem hiba, egyedileg attól még lehet, én legalábbis rászánnám az időt, hogy megnézzék, sw frissítsenek, vagy bármi, nem kerül az némi időn kívül semmibe sem.

Előzmény: bigjohni (1440)
Varshi Creative Commons License 2012.05.15 0 0 1441

+1

Előzmény: bigjohni (1440)
bigjohni Creative Commons License 2012.05.15 0 0 1440

Alvázszám szerint az elsőt kell megcsinálni ami hozza a másodikat is.

Harmadik és a negyedik nem kell az enyémhez.

"Mivel neked nulladik perces korában is volt a DSG-nek padlós indulásnál egy elég csúnya hangja aminek szerintem nem kellene lennie"

Mind ilyen.

A benzineseknél jobban hallható (mert a motor nem hallható :)  )

Egyébként a kapcsolásokat lehet hallani. (állítólag)

Kis sebességnél, lépésben haladva kapcsolgat, 1-2-1-2-1-2, amit a kijelzőn nem lehet látni, mert kicsit "késik".

Nem gáz. Fel kell fogni a működését.

Előzmény: _Brazil_ (1439)
_Brazil_ Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1439

Szervíz felhív, megkérdez :) Mivel neked nulladik perces korában is volt a DSG-nek padlós indulásnál egy elég csúnya hangja aminek szerintem nem kellene lennie, lehet, hogy jót tenne neki az a kis sw update.

Előzmény: bigjohni (1438)
bigjohni Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1438

Hol találtad?

Az én autómat vajon érinti?

Előzmény: roomi (1437)
roomi Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1437

1.2 tsi dsg visszahívás?!

service action 24W6 Turbo shim                        =  turbó hézagoló alátét
service action 24V9 Turbo Software                  =  turbó szoftver friss.
service action 15D9 Timing chain change          = vezérműlánc csere
service action 37G8 Gearbox software update = aut.váltó szoft.frissítés

Nekem a 24w6 csinálták.

ckerti Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1436
Csajozni?
Arra buknak a nők?
Bazzzz, hogy ezt miért nem mondtad korábban, így már mindent értek :-))
Előzmény: blakjak (1435)
blakjak Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1435

Sz.rok a szociális érzékenységre, nekem villogni kell, meg csajozni :-D

Na jó persze ez vicc volt.

Vegyél inkább bézs belsős suzukit :-))

Előzmény: ckerti (1434)
ckerti Creative Commons License 2012.04.11 0 0 1434
Biztos kényes, de valami áldozatot én is hoznék és az autókozmetikusoknak is élni kell valamiből, hol van Belőled a szociális érzékenység? :-)))
Előzmény: blakjak (1433)
blakjak Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1433

Hááát nem is tudom. A bézs belső kényes lehet, csak azért nem kellene :-)

Előzmény: ckerti (1431)
roomi Creative Commons License 2012.04.10 0 0 1432

tudtam ,én is.

Előzmény: ckerti (1431)
ckerti Creative Commons License 2012.04.09 0 0 1431
Ha lenne pénzem, ezt venném meg, vagy valami hasonlót napfénytetővel és bézs belsővel...
http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/yeti/skoda_yeti_2.0_cr_tdi_elegance_4x4_4_ev__200000_km_gyari_garanci-5314853
Előzmény: ckerti (1430)
ckerti Creative Commons License 2012.04.09 0 0 1430
Pedig egy pénzes dunyhába én is belefeküdnék :-))
Előzmény: Törölt nick (1429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!