Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Nagyon szépek, ezeket most vetted. Örülök, hogy eljutott hozzád a hajtás dugványnak való. Szeretnék nálad is ilyeneket látni minél hamarabb. Még egy-két hét és nálam is beindulnak.
Szia, nekem 7 éves a két legidősebb, és a többiek is megvannak pár éve, de nem volt velük gondom, olyan előfordult, hogy a téli teleletést egyik másik nem élte túl, de más nem volt. Sajnálom, hogy nem tudok tanáccsal szolgálni.
Nem tudom mit csináljak,a jó nem jó,a rossz még rosszabb.Nagyon szépek a rózsáid kicsit irigykedem:-)Arra gondoltam kidobom őket és veszek másikat.Kicsit drasztikus tudom de levél sincs rajtuk mire várjak?!Olvastam sokat erről a növényről,ki szerettem volna deríteni a problémát és azt írják könnyen tartható a kezdők számára is.Nem érzem magam kezdőnek ennél bonyolultabb gondozást igénylő növényeim vannak.Megőrülök,hogy nem tudok rajta segítani.:-(
Sajnálom, ezeket a különböző bajokat, érdekes az enyémekfolyamatosan kint vannak március közepe óta, és utána volt még fagy többször is, de szerencsére nincs semmi bajuk, sőt azt modhatom az idén hamarabb lombosodtak, tavaly ilyenkor a két legnagyobb még csak épp, hogy csak fakadt.
Előzményekben már írtam,hogy a sétányrózsám teljesen kopasz lett hozzáértők szerint megfázott.Azóta új élet indult be nála,napról napra látványosan szépen bujtak ki a levelei.Kezdtem reménykedni,hogy lesz belőle még gyönyörűség, mert az volt.Most megint probléma van és nem tudom mekkora a baj.folyamatos feketedés látható a leveleken,már alig van zöld szinü.Mi lehet ez?
ó, ha eljönnél a teraszomra, és megnéznéd, mi lett az összes növényemmel, beleértve a fikuszt, a minirózsát, meg mindent, elhinnéd, nekem az:)
Most talán a sivatagi rózsám maradt meg egyedül épségben a tavalyiak közül, de a sétányrózsákat sajnálom a legjobban (leértékelve vettem ősszel, mint egynyári növény, szépen visszametszettem, eltettem telelni, meg minden, ahogy kell, aztán kuka :( )
Na és arról nem is beszélve, hogy egy ilyen fácska tizenezer a közeli kertészetben, jó volna sajátot nevelni, és nem feltétlen az ára miatt:)