A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Amennyire tudom, az nem, de a hardver konfig igen és azt csak pár dedikált szoftverrel lehet átírni, otthon nem. Firmware frissítés vagy nem megy fel így, vagy tégla lesz.
Rá kell kérdezni mennyiért csinálják meg, és hogy ez olcsóbb, vagy egy előkészített alaplap. Szvsz a tempomatos srácoknak van Setconfigjuk, pár éve tele volt az irodájuk ilyen navikkal.
Még azt sem mondanám, hogy a mostani egység meghibásodott......
Sajnos az említett egységből egy jó pár típus készült és egyszerűen csak minél újabb telefont próbálsz csatlakoztatni vele, annál kisebb eséllyel lesz sikeres.
Sógorom B6 2011 Passatban tönkrement az egység, amit egy ipahonnal használt és a bontókból a 3. típus lett csak a nyerő, ami nem csak külsőmeghajtóként ismerte fel.
Passat B8 2015 Discover Pro navival kapcsolatban kérnék segítséget.
iOS13-ra frissítettem a napokban és azóta a kocsinak csak úgy tudom megosztani a netet a telefonomról, hogy minden egyes alkalommal megadom a jelszavát a wifinek. (Eddig csak megosztottam és kb. fél perc után a kocsi rácsatlakozott a telómra...)
Segítséget szeretnék kérni. Ma vettem az skoda octávia2-be egy amundsen+ gyári fejegységet. szeretném a navit megcsináltatni mert még nem működik. a készülék szlovákiából származik. Előre is köszönöm a segítséget.
Sajnos a BT egységed cserés lesz. Nekem 2009-es CC-m van de már három évvel ezelőtt cseréltetnem kellett bele a Bluetooth modult. Azóta minden telefonnal tökéletesen műxik. Sajnos nem volt olcsó, Szőlősi Zsolt cserélte a (tempomatszereles.hu) 60eHUF volt.
Vagy keresel a bay-en, hátha találsz megfelelőt, cserélni nem nagy cucc, az anyósülés alatt van, egy csati és kész.
Én a navi miatt szerettem volna leginkább lecserélni a nagy kijelzősre, meg a térkép könnyebb frissítése miatt. Hát elgondolkodom az RNS315 visszaszerelésén, amig találok egy kiforrott stabilan működő Androidos kínait helyette.
Kérnék egy kis segítséget, hátha valaki már belefutott ebbe a hibába. Főnököm 2015-ös VW jettáján kellene térképet frissíteni.
Leírás alapján letöltöttem a vw oldaláról a discover mediat. El is indul a frissítés de 95% környékén következő hibaüzenetet kapom: error during extraction of archive file.
Könyvtárak lefrissültek, de nem indul el a kocsiban. amit nem írtam sd kártyás Volkswagen Navigation AS Europa V3
Nekem xxx 035 680 K van 5274-el, a boot ennél is lassú, ez nekem inkább csak a radar és a kamera miatt idegesítő, a többi - beolvasás, keresés - elviselhető. Ha nem azonnal indulok ajtónyitás után, akkor tolerálható a tetűsége, nav/mappal nincs gond. Mármint azon kívül, hogy ezek sem érhetőek el, amíg magához nem tér a lelke.
Az ssd a szoftveren semmit nem gyorsít, és mivel az mp3 listázás/beolvasás is erősen szoftver és cache függő és nem a lemez maga a szűk keresztmetszet, itt sincs értékelhető változás.
Van néhány hardver és szoftver verzió, inkább a led-tft verziókat érdemes venni. A kijelző jobban látható, picit gyorsabbak is - de a gyorsaság ezeknél viszonylagos.
Litvánok pl. friss térképpel adják, ill. konfig is kívánság szerint van. Egy armibark nevű tagtól vettem két éve E-bayen, teljesen korrekt manusz, új, gyári állapotú darabot kaptam.
Kell még egy GPS vevő hozzá, ez Kínából úgy max kétezer forint, a BT modul kiviteltől/szinttől függően úgy 10-20e használtan, Angliából, plusz a tartó és a kábel, utóbbi szintén megvehető Kínából. Kamerajelet csak RGB-t fogad, így vagy egy gyári kamera kell, ami drága, vagy egy kompozit-rgb átalakító egy komp. kamera után, itt a kamera 1-2e forint, az átalakító tizenpár, ha jól emlékszem. Utóbbinál a tápokat kell jól kiválasztani, a képminőség hangyányit gyengébb, de jó kamerával bőven megfelelő.
Sziasztok!B6 Kombi Passat-ba szeretnék normális, gyári navigációt szereltetni. (Rendeltem nem gyárit, de botrányosan rossz.)Szöllősi Zsolt-ot ismerem, tudom, hogy ő RNS 510-et tesz bele, illetve plusz telefon modult, illetve talán tolatókamerát is, de ebben nem vagyok biztos. Viszont rohadt drága szerintem. Ismertek valakit, aki ezeket olcsóbban is megoldja?Láttam bontott vagy használt VW RNS 510-es egységet, ami töredék árban van. Gondolom, ezekben nincs verzió szerinti vagy kevesebb tudású, hanem egy típus van és kész. Jól sejtem? Van valaki más, aki tudja esetleg magyarítani az egészet? Fedélzeti Computer-t lehet magyarítani? Ismertek mást, aki ezeket normál árakon be tudja szerelni esetleg szerezni?