Keresés

Részletes keresés

NB2 Creative Commons License 2018.04.27 0 1 733

Real-Pana: hát egy picit hamar hitte el a Real, hogy megvan... Mindig mondom, hogy ekkora kereteket mint ami itt van nagyon tudni kell menedzselni.

Moszkvai derbi: azok után amit év közben előadott a Khimki valami iszonyat mekkora formajavuláson mentek keresztül!!! Jó 2 sérült a CSZKA-ban, de amit leműveltek és ilyen hülyén kiesni??? Remélem kiderül, hogy ki volt a hunyó, az asztal vagy tényleg cserélni akartak.

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.27 0 0 732

Hú, az elmúlt szezonok alapján nem gondoltam volna, hogy valaha a FF-ben látom a Zalgirist. :D A szezon elején se gondoltam volna.

Egy álom teljesült. 

NB2 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 731

Zalgiris FF-ben! A párharcot nézve semmi meglepő, talán annyi, hogy a rutintalanságuk miatt nem lett söprés. Otthon kb esélye sem volt a görögöknek.

Sajna a másik ágon a Fener még rálépett a gázra és esélyt sem adott a Baskonianak. Továbbra is tartom embertelen ez a Fener keret.

NB2 Creative Commons License 2018.04.25 0 0 730

Ez a Real-Pana meccs nekem nagyon nem tetszett. Mármint az elején olyan színvonaltalan volt. Akkor el kellett volna dönteni, de se Doncic se a visszatérő Llull nem volt formában. Calathes élete meccsét játszotta... hiába. Szerintem ezt mégegyszer nem ismétli meg, remélem nem lesz 5. meccs.

Másik meccsből keveset láttam, de nagyon durva és bizony ott is simán kinéz egy 5! Nem gondoltam volna amúgy.

i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.25 0 0 729

Szar ügy lenne, ha busszal kéne utazniuk....

Előzmény: NB2 (728)
NB2 Creative Commons License 2018.04.24 0 0 728

Ez a Baskonia-Fener valami cefet jó meccs volt:) Valahogy az elején azt éreztem, hogy a baszkok egy picit túlpörögnek, de mikor megnyugodtak behúzták, aztán egy picit túlságosan megnyugodtak és majdnem elszúrták :)))) Innentől szerintem teher nélkül játszhatnak, nem lesz egyszerű dolga a Fenernek.

Litvánokra dühös voltam, mert már az első félidőben is röhögve megnyerhették volna a meccset... Nem tudom, hogy a görögöket hogy sikerül összeszedni, de nem sok esélyt látok ott egy 5. meccsre. Kaunas amúgy 2500km busszal :)))

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.21 0 0 727

A Kaunas egyértelműen az utolsó negyedben cseszte el, pedig komoly esélye volt a győzelemre. Kár azért az utolsó 10 percért.

Egyébként szerintem várható volt, hogy elfogynak a végére. Picit azért csodálkoztam volna, ha háromszor egymás után legyőzték volna a pireusziakat (beleszámítva az alapszakaszt záró meccset, azzal együtt jön ki a 3 - ha esetleg nem lenne egyértelmű :D). 

Előzmény: NB2 (725)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.21 0 0 726

Nem volt tegnap jó a Zalgiris. Az elején is csak a kihagyott Olympiacos büntetők (5 vagy 6 az első negyedben) és bugyuta eladott labdák tartották őket versenyben. Aztán sikerült kicsit megemberelni magukat, de amikor kellett a görögök előléptek, és jó mondani, hogy tényleg görögök, és megérdemelték.

Előzmény: NB2 (725)
NB2 Creative Commons License 2018.04.21 0 0 725

Szimpatikus vesztesek voltak ma?:)

Fener-Baskonia: sajnálom a baszkokat... a legjobb csapatot kapták, szerintem a másik 6 ellen simán továbbmehetnének, de a Fener (és Obradovics) más dimenzió. Abnormális a Fener kerete.

Olimpiakosz-Zalgiris: litvánok elfáradtak a felzárkózásban vagy mi a szösz? 54-54-gyel mentek neki a 4. negyednek de onnan totál kuka. Jó én nem mondom a bírók is épp jókor épp jókat fújtak a görögöknek, de nyerhető lett volna a litvánoknak, görögöknél épp jókor volt 3 görög jó helyen:)

Egyébként én nem csodálkoznék ha 3 párharc is 5 meccses lenne, simán benne van a pakliban...

Gery1978 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 724

Persze, maximálisan egyetértek. Nem lennék belgrádi kocsmatulajdonos a csarnok környékén. Forgalom garantált, de a berendezés is veszélyben, ha a szerbek/görögök (ráadásul Pana vs. Olympiacos)/törökök összeakadnak.

Mivel sajnos személyesen nem leszek ott, a csarnok hangulata érdekel, abban a litvánok felveszik a versenyt a többivel szerintem.

Előzmény: NB2 (723)
NB2 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 723

Litván szurkolókkal nincs bajom és tuti invázió lenne Belgrádba, de azért a görög belháború és a görög/török nem baráti viszony miatt írtam, hogy rohadt pikáns lenne a szitu. Jah és akkor még a "hazaikat" meg sem említettem:)

Előzmény: Gery1978 (722)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 722

Személy szerint tegnap jobban örültem volna, ha marad a keddi megoldás, és a Pana-Reált csúsztatva a moszkvai derbi után adják le, de elfogadtam, így mégiscsak élőben ment mindkettő. Óriási bukó ez a liga vezetőitől, hogy összeér a két meccs, ma is fél óra eltéréssel kezdődnek. Elvileg a Digi ma visszatér a csúsztatott megoldáshoz, meg lehet nézni egymás után mindkettőt.

Szerintem a Reál innentől behúzza a Pana ellen, és bár mindkétszer szorongatott a Himki, egyszer legalább nyerni kellett volna, hogy kérdőjeles legyen a továbbjutás. A Fener megoldja szintjén gondolom. Ami a Zalgirist illeti... Szurkolok, reménykedek, nagyon!!!

Egyetértek a török és görög szurkolók hangulatteremtő képességével, de a litvánok bekerülése is megindítana egy népvándorlást, ebben biztos vagyok!!!

Előzmény: NB2 (721)
NB2 Creative Commons License 2018.04.20 0 0 721

Retardált fejesek miért nem csúsztatják el a 2 meccset??? Folyamatosan egymásba lógnak, emiatt (meg persze a focitúltengés miatt) nem lehet adni a meccseket. Ma szerencsére mind2-t adta a Digi. Engem baromira meglep a "kismoszkva-i" csapat. Jó oké, hogy Decolo és Hines mínusz a CSZKA-nál, de mind2 meccsen győzelmi esélyei voltak a Khimkinek!

A Real meg szépen felállt a keddi blamából, remélem otthon már nem chokerkedik el. Persze nálam még így is a görögök az esélyesek. Amúgy Doncic tavaly is nagyon gyenge volt az FF alatt és most sem brillírozik... A 18 év tehet róla, de azért idén már vártam volna, hogy a hátán vigye a csapatot a PO-ban...

Viszont nehéz helyzetben vagyok, mert Zalgiris, Baskonia, Real 3-asnak szurkolok (mármint a párosításokon belül), de ha összejönne egy Fener-Olympiakosz-Pana szurkolói tábor Belgrádban az maga lenne a tökély számomra:)

Törölt nick Creative Commons License 2018.04.19 0 0 720

Hihetetlen, mit műveltek Pireusban Jankunasék. Pedig nem volt könnyű dolguk; Spanoulis többször is borsot tört az orruk alá a hárompontosaival. 

Előzmény: Gery1978 (719)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.19 0 1 719

Meddig írják még a Zalgiris-mesét??

Gery1978 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 718

Hogy aztán a nagy siker után kikapjanak annak a Buyukcekmece-nek az otthonában, ahol pl idén az Alba is nyert, és a Körmend is szoros meccset játszott, és kieső helyen állnak.

Milyen szép sportág a kosárlabda. :)

Előzmény: i perseguitati_ (713)
NB2 Creative Commons License 2018.04.16 0 0 717

Reménykedik, hogy NY-ban nem lesz játékosuralom?:) Én a helyében Amerika környékére nem mennék...

Előzmény: i perseguitati_ (713)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 716

Nagyon örülnék, ha beengednék őket!!

Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.15 0 0 715

Bajnok lett a Buducnost az ABA League-ben. Kíváncsian várom, hogy dönt az Euroliga velük kapcsolatban. 

Előzmény: i perseguitati_ (714)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 714

Igen, elvileg igen. 

Persze várjuk ki a végét, negyed óra múlva kezdődik a 4. meccs Podgoricán, szerintem itt eldől, és ha 5. meccsre menti a Zvezda, Belgrádban már nem hibáznak még egyszer.

Ha pedig a Podgorica behúzza és azzal az Aba liga idei bajnoka lesz, akkor meglátjuk miként dönt az Euroliga. Annak ellenére hogy nagyon nem lepne meg, ha találnának indokot arra hogy kigolyózzák őket, akár el is fogadhatják a nevezésüket, meglátjuk.

Előzmény: Törölt nick (712)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 713

Ez így van. Viszont őt is a Darussafaka fedezte fel. Kíváncsi leszek, Euroliga ide vagy oda, mennyire marad egyben ez a gárda. Blattnél már nagyon erősen  rebesgetik, hogy a következő szezontól ő lesz a New York Knicks vezetőedzője, és az is nagyon meglepne, ha Wilbekin maradna.

Előzmény: Gery1978 (711)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.14 0 0 712

Tegyük fel, hogy a Buducnost bajnok lesz az Adria Ligában, tehát indulhat jövőre a EuroLeague-ben. De ha valamilyen oknál fogva (pl. a csarnok miatt) nem engedi őket az Euroliga, hogy induljanak, esetleg visszalépnek, akkor mi a helyzet? Automatikusan a 2. helyezettet, vagyis a Zvezdát hívják be helyettük? 

Előzmény: i perseguitati_ (700)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 711

És azért van egy Scottie Wilbekin-jük, aki azért végig stabil teljesítménnyel tudta húzni a csapatot.

Előzmény: i perseguitati_ (710)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.14 0 0 710

Itt érdemes megjegyezni, hogy ez a Darussafaka, már nagyon nem az, ami az Euroligában volt tavaly. A Dogus átnyergelt a Fenerhez,  és ezzel kapásból a felére zsugorodott a Darussafaka költségvetése. Engem az is meglepett, hogy David Blatt maradt, de maradt, és  becsületére legyen mondva, vállalta ezt az összekukázott gárdát is. A 2017/2018-as Darussafaka, nem sztárcsapat, nincsenek dicső NBA vagy Euroliga múlttal bíró légiósai, az idei csapatuk még a EuroCup szintjén is maximum jó-átlagos, de messze nem kiemelkedő. Viszont a kispadon a David Blatt-Kestutis Kemzura páros, ma talán Európa legjobb szakvezető brigádja.

Előzmény: Gery1978 (709)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.14 0 0 709

Tegnap újabb meccsek voltak a két "Euroliga-selejtezőben". A Darussafaka behúzta otthon is a EuroCup döntőjét, ezzel David Blatt csapata jövőre visszatér az elitsorozatba. Óriásit hibázott a Loko a hazai meccs végjátékában.

Az ABA Liga döntője harmadjára is fantasztikus csatát hozott, és a Moracsa közönsége ünnepelhetett a végén. Hátradőlős egypontos győzelmet aratott a Buducnost, és egy lépésre került a bajnoki címtől. Az utolsó másodpercben Lessort egy lepattanót különösebben nagy bravúr nélkül vissza tudott volna tenni és ezzel hőssé válni, de kiszédült a gyűrűből a labda.

i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.13 0 0 708

Azon elgondolkodtam, hogy a Pana kilépne e, illetve ki tudna e olyan egyszerűen lépni?

A kérdés első felére, Jannakopulosz habitusát ismerve, akár igen is lehet a válasz. Egyébként az Euroligán belül ő  a túlzott  spanyol-orosz-török dominancia, és ezáltal Bertomeu ellenzőinek, és ellenzékének vezére. A fiatal görög mágnás nemcsak a pénzek elosztásán változtatna, hanem régóta sürgeti az intezívebb piacnyitást Németország, Olaszország és Franciaország felé is+ a London-projektnek (londoni Euroliga klub az O2 Arénában) is az egyik nagy támogatója.

Jannakopolusz,  közösségi médiafelületein, az elmúlt órákban közzétett fotói, mindenesetre egyértelműek, és sokatmondóak:

A kérdés másik felére már érdekesebb a válasz, egyfelől az Euroliga és a FIBA BL indulás között, elképesztő pénzügyi differencia tátong, úgy 1.5-2 millió euró, ez pedg a Panathinaikosz költségvetésének úgy 10%-a.

( persze azon sem lepődnék meg, segg az új száj jeligére, ha FIBA pont azzal az elvével menne szemben, amit a leginkább támadott az Euroligánál, és a Pana a BL-ben, a többiektől eltérő, "extra bónuszt" kapna a BL indulásért)

De még így sem lenne egyszerű csapot papot otthagyva kilépni az Euroligából, ugyanis az A licence-s klubok hosszútávú szerződésben állnak az Euroligával, így ezen klubok indulása nemcsak jog, hanem kötelesség is az Euroligában, és ennek megszegése, a jogi következményekkel együtt, súlyos anyagi áldozatokkal is járhat a klub számára.

Előzmény: NB2 (706)
i perseguitati_ Creative Commons License 2018.04.12 0 0 707

Ez azért  nem jó érv, mert a legutóbbi tabella-utolsó 5-ös 3 klubja ( Barca, Milano, Efes ), anyagi, költésgvetési értelemben most is simán top 8-as.

Anyagilag pont az a Zalgiris aki ( a Zvezda mellett) nagyon kilóg lelefé, akik simán beértek a rájátszásra.

Amúgy egyelőre marad a 16 klub, idén még nem lesz bővítés, ez pár hete már eldőlt.

Előzmény: NB2 (706)
NB2 Creative Commons License 2018.04.12 0 1 706

Digikosár FB oldala is lehozta...

Pana kilépne? Hát nem tudom. Per pillanat kb 5 csapat van akik anyagilag jól bírják/bírták, a többieknek néha kicsúszik egy eredmény, de per pillanat hosszú távon nem tényezők. Ha most innen kiesik egy (de lehet 2-3) csapat, akkor kb megölték az egészet, mert mindig ugyanaz a 2-3 nyer.

Magam egyébként a 18-as létszám ellen vagyok, főleg, hogy egyik-másik résztvevő nem biztos, hogy bírja anyagilag, most simán úgy néz ki, hogy az utolsó 4-5 csapat kilóg majd az EL-ből.

Előzmény: Törölt nick (705)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.12 0 0 705

A Pana meg vissza akar lépni, vagy valami ilyesmit olvastam a Eurohoopson. :D 

Előzmény: Gery1978 (699)
Gery1978 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 704

Mindenesetre a 2. meccsre szépen megtelt a Pionír, a szurkolók átérezték a dolgot, a hangulat a legszebb időszakot idézi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!