http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=254888 - Szerbia az orosz gázt Ukrajnán és Magyarországon keresztül kapja. A Srbijagas vezérigazgatója közölte: szerdán tárgyalni kíván a magyar partnerekkel arról, hogy tározóikból adjanak gázt Szerbiának, amely gázfogyasztásának mindössze a 8 százalékát képes saját forrásból fedezni - Cserében Magyarország a délvidéki magyarság igényeinek teljesítését kérje!
Ja, és olyan törvényt is el kell várni a gázért cserében, hogy vagy vegyék el a szerb menekültektől a fegyvereiket, vagy engedjék meg hogy a magyar lakosság is vásárolhasson fegyvert, mert az tűrhetetlen hogy a szerb menekültek felfegyverkezhetnek, a magyarság pedig ki van szolgáltatva nekik és fegyvertelen.
Remélem, hogy az illetékes döntéshozók (a fórumon tapasztalható viták helyett) cselekednek, ugyanis a Vajdaságban magyarok és szerbek együtt MÁR FÁZNAK!
Nagyon egyszerűen. Azért vannak a jogászok, hogy kodifikálják. Ha Szerbiának kell a gáz, akkor megoldják. A lényeg az eredmény, hogy törvény tiltsa az államhatalom által folytatott etnikai tisztogatást.
A döntéshozók remélhetőleg nem fognak politikai szempontokat figyelembe venni a döntés meghozatalakoz: amikor pár éve kicsit sűrűbben jöttek az árvizek, akkor a két ország műszakisai a legnagyobb egyetértésben gyakorlatoztak együtt, igaz ez az info nem volt olyan nagy dobra verve.
Noha a történelemben én is úgy tanultam, hogy "vad rácok", aminek valljuk be van alapja, meg ott egy csomó dolog nekem is a tarsolyomban, de azt szeretném, hogy tudjunk nekik segíteni, és ezt ne kössük semmilyen politikai feltételhez.
Hátha ez a gesztus segítene a két oldalon állókat egy kicsit közelebb hozni...
Mindjárt meghatódok a naivitásodtól. Az nem szabad költözés, amikor a szerb állam kampányszerűen támogatva nagy számban telepít kifejezetten magyar többségű településekre szerb menekülteket. Ezt tiltsák meg törvénnyel, akkor megy a gáz.
Ja, akkor meg tiltsuk meg, hogy magyarok ingatlant vehessenk az eredetileg sváb Solymáron. Abszurdum. Mint az is, hogy Szerbiában belül legyen tilos a költözés. Más autonómiákban sincs ilyen szabály, kivéve a finnországi Alandot.
Lehetne szélesebb jogkört adni a településeknek, továbbá megtiltani a nemzetiségi többségű településekre az etnikai arányok megváltoztatása céljából történő koszovói szerb menekültek telepítését. Ha látjuk a közlönyükben megjelenni az ezt megtiltó törvényt, akkor megy a gáz. Mit szólsz?
De mik ezek az igények? Minden szerb költözzön el a Vajdaságból és csatolják az egészet Magyarországhoz? Mert ami a kisebbségi jogokat illeti, ezek évek óta megvannak.
Ez a nick már nem az első, amelyik idejön és halvány fingja nincs arról, hogy mit beszél...valamiféle imamalom amit hajtanak, de csak úgy bele a vakvilágba....nem értem...