A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
Koriander, szerintem félreérted a szitut. Nem arról volt szó, hogy norvég vezetésnél a norvégok húzták az időt a rosszul elvégzett szabaddobásokkal. Abban az esetben nyilvánvalóan jogos lett volna megállítani az órát.
Itt azonban a németeknél volt a labda, ők cseszték el a saját idejüket. Nyilván nem szándékosan húzták az idejüket, hogy kikapjanak (hacsak nem tippmixeltek... ;-), hanem bénák voltak. De a bénaság nem ok arra, hogy megállítsák az órát azzal, hogy ezzel a béna csapatnak szivességet tegyenek. Ezt csak heinerbrandi méretű arroganciával gondolhatta komolyan valaki.
Ha a németek nem balfékeskednek, akkor az a maradék idő elég lehetett volna egy villámgyors támadásra és egy egyenlítő gólra. Ők szúrták el, nem a bírók.
Nem ajánlom, szerintem ilyenkor az első vagy második "látványos bénázáskor" elvennék a bírók a labdát, mivel eben az esetben nem saját magadat hozod hátrányos helyzetbe...
"Mert semmi okuk nincsen rá, hogy megállítsák. Továbbmegyek: ha megállítanák, az volna erősen vitatható."
akkor ezt a videót minden ki-ki meccs előtt le kell jáccani férfi/női válogatottunknak...
fél perc van hátra nálunk a labda 1 góllal megyünk...elég 3szor feltünően rossz helyről elvégezni a bedobást/szabaddobást, majd sajnálkozni h ilyen hamar letelt az idő....
Így nagyon könnyű ezt leírni és kimondani, de azért kíváncsi lennék néhány magyar szurkoló akkor is ezt írta volna, ha velünk szemben jár el így a játékvezető?
Én úgy gondolom nem köteles megállítani az órát, azonban illett volna. Nem követett el hibát, de így kívülről úgy nézett ki szerette volna, ha nyílt marad a másik csoportban a továbbjutás kérdése az utolsó forduló előtt.
>then there is obviously no reason for a time-out.
Kiemelés tőlem.
Azaz "nyilvánvalóan" nincs ok az óra megállítására. Megjegyzem, a szabály ezen részével egyet is értek. Tetszettek volna szabályosan elvégezni a bedobást.
>Most ha döntetlen állásnál hetest kap az egyik csapat és van vissza fél perc és nem állítják meg az órát, akkor abból kb időn túli hetes lesz és az ellenfélnek nincs esélye válaszolni...
Így van. Nem véletlen, hogy ilyen esetben meg kell állítani az órát - kivéve, ha a legalább 2 gólos hátrányban lévő csapat kapott hétméterest. A saját idejüket hadd húzzák.
>Valami olyan szabály kellene, hogy az utolsó két percben kötelező legyen megállítani az órát, ha áll a játék.
Csakhogy itt nem állt a játék. A németek oldalbedobáshoz jutottak, amit kevesebb, mint 1 másodperc alatt elvégeztek - szabálytalanul.
>Mondjuk én azt kurvára nem értem, hogy ha igy visszarendelik a labdát a bedobáshoz, akkor miért nem állitják meg az órát, főleg ha már csak 9 mp van hátra? Mert semmi okuk nincsen rá, hogy megállítsák. Továbbmegyek: ha megállítanák, az volna erősen vitatható.
Én mondjuk nem érzem fair-nek, hogy egy bénázó csapat (azaz a németek) kedvéért megállítsam az órát, és ezzel a másik csapatot sújtsam.
Egyébként meg találtam egy ilyen részt a szabályzatban, ami pont a fenti elv kifejtése:
"When determining the need for a time-out in these and other situations, the referees should foremost take into consideration whether an interruption of the game without a time-out would create an unfair disadvantage for one of the teams.
...if the team that would be disadvantaged by the lack of a time-out is the team that, for some reason, is itself causing a delay or wasting time, then there is obviously no reason for a time-out."
Szóval szerintem a németeknek egy szavuk se lehet. A Heiner Brandot meg szerintem meg kéne büntetni sportszerűtlen viselkedésért. Ettől függetlenül persze elég nagy büntetés lesz neki az is, hogy évekig röhögni fognak ezen a felvételen...
Szerintem a horvát csapat abszolút verhető. A zágrábi hangulat meg minden volt, csak nem félelmetes. Tök happy volt mindenki a nézőtéren. Kapusteljesítmény kellett volna ellenük, és meglehetett volna az a meccs. Nagyon feltűnő volt, mennyire megzavarta a csapatot Nikola kiesése.
MOndjuk én azt kurvára nem értem, hogy ha igy visszarendelik a labdát a bedobáshoz, akkor miért nem állitják meg az órát, főleg ha már csak 9 mp van hátra?
Ez vmi szabály vagy mi? Sztem meg kéne áll-tani amugy, ha mi vesztettük vna el így, nekünk is ugyanígy fájna. De azért vicces h Brand mit csinált :D
Tudnál nekem mutatni olyan videókat (vagy zenéket) ahol a horvát csapat a szurkolókkal énekel/ünnepel? (mint például a svédek ellen meccs végén valamilyen dalt énekeltek ami nagyon tetszett!) Ja és annak a dalnak mi a lényege amikor Vorit éltetik? :)
Nagy meccs volt ez a mai, főleg ha azt vesszük, hogy Eklemovics nem játszott és Nagy Laci is sérült volt. (Meg is látszott, alig lőtt átlövésgólt.)
Viszont a Fazekas-Császár-Ilyés trió szuperül teljesített, illetve szuper volt Nagy Laci is, csak talán nem annyira a gólgyártásban, no meg Harsányi-Abalo-Gergely is...;-)
A többieket sem akarnám lehúzni egy ilyen meccs után, végülis mindenki hajtott, ahogy azt kell!
A végén mázlink volt (mondjuk arról lehetne morfondírozni, hogy időkérés után tíz másodperccel elveszítjük a labdát, anélkül, hogy legalább kapura lőnénk), de ezt megérdemeltük. Ennyi igazán járt a tavalyi pechjeinkért.
Most már "csak" Korea ellen kéne győzni. A tavalyi izlandi meccsre gondolva ez egyáltalán nem garantált. Remélem tanultunk belőle!
Gúnyolódunk a németeken, azonban ha ez velünk fordul elő ilyen kiélezett helyzetben, akkor feltehetőleg hadat üzenük a játékvezető országának. Számunkra kevesebb is elég és mindenki a játékvezető nyakába varrja a vereséget.