A topic címében föltett kérdést válaszold meg, ha kérhetem! A Teremtö? Azt meséd má eee eccerüen! Ki a bánat? Eltudod esetleg anékü, hogy nem a kiirtásukná köcc ki? Mi legyen a Teremtöd teremtette idiótákkal? Ki felelössége a sorsuk, azt mondd, idióta!
Az okok keresése a lélek keresése, a Teremtő céljainak keresése.
A te hetven évig tartó sörivásoddal ( ami valóban nagyszerű eredménye pl. a penicillinnek ) meg foglalkozz nyugodtan te.
Azt sose fogod felfogni, hogy Te magad is okozat vagy. Mondjuk a penicillinnek az okozata. Ami nem rossz, ki demonstrálná itt és most, hogy milyen nehéz a butaságból embereket kihozni :)
A hetvenes évekig addig jutottak "civilizált" európai társadalmak, hogy elintézték az egész felelösség-baromi-kérdést úgy, hoigy csak sterilizálták öket. Oszt jézus.
(Jellemzö, hogy 1 állítólagos buddhista nyitotta a topicot?)
Az okok keresése más néven az elméleti tudományok.
Azoknak köszönhetöen viriböszitt (velem együtt) nem a Teremtönek köszönhetöen. Bizonyítsd a "Teremtöt", nagy "T", oszt jézus! Ha állítod, hogy az, vagy inkább Ö, az ok!
Maj ha én állítom, hogy nincs, akkó számonkérheted rajtam a bizonyításdt. Eccerü.
Te nem hallottá még a....monngyuk penicillinrö. Az elsö világháborúban még könnyebb sebekbe is belehaltak számtalanul. 1 cáfolhatatlan tény. Az bvó a fasza, szerinted.
Itt mingyá valami inhumánus baromságba fullacc, asszem...
Okok keresése az okozatok között eleve butaság. Az anyagi uiverzumban előzények vannak, okok nincsenek. Az okozó a szellem, a lélek, aki kitűzi a célt és okozóként eléri azt.
Az evolúciónak is volt oka, pontosabban Teremtője, és Teremtőnek célja.
A megháromszorozódott testi élettartam még mindig lepkefing a szellem idejének végtelenségéhez képest. Különösen akkor, ha pusztán a butaság háromszoros bővített újratermelésével jár együtt :).
kb. 49 év kell az ember minden részének teljes kifejlődéséhez.
Most az IQ fejlődése - csak egyetlen konkrét példa a totális kudarcra - megáll kb. 14 év után.
na. dögöljön-e éhen az, akinek már a szülei is annyira buták voltak, hogy nem tartották fontosnak, hogy a gyereküket iskolába írassák-járassák, ahol munkához jutáshoz szükséges tudást szerezhetett volna? ő maga is buta maradt, várhatóan a gyerekei is azok lesznek.
dögöljön-e éhen, mert az ő felelőssége, vagy húzzon le mindenkit a mocsárba maga körül, mert az ő felelősségük is?
A tudatos gondoskodás az okok keresésén nyugvó okozatkezelés, az anyagi körülmények megváltoztatása. (Társadalom)
Az ösztönös gondoskodás evolúciós feltétel.
( az emberi butaság miatt lényegében ott tartuk, hogy az ember szinte minden gondolatának a megfordítása az igaz. Ép testben ép lélek helyett az az igazság, hogy ép lélek ép testet hoz létre )
Az emberi butaság miatt lényegében ott tartuk, hogy a lassan 7 milliárd ember fele-harmada nem a falu javasasszonyáhó satöbbi jár ráolvasásra, hanem többé-kevésbé hatékonyan gyógyíttatik, legalább az egyszerü nyavalákbó.
Az átlagéletkor úgy megháromszorozódott a legutóbbi jégkorszak óta.
A hit teremtő erő. Azt teremted, amiben hiszel. Ja persze, akiannyira korlátozta magát, hogy semmit nem tud teremteni, az meg akármiben "hisz" az sodródó levél.
Valami (valaki) miatt nem rendelkezem a szükséges jogosítványokkal ahhoz, hogy a hozzám intézett kérdésre válaszoljak. Emiatt ez egy új hozzászólás.
#67 Nemelias kérdése "És?"
Válaszom: Ha valaki embertársai lemészárlását bármilyen indokkal elfogadhatónak tartja, az az én szememben nem civilizált ember. Ha félreértettem a kérdést, elné- zést kérek.
(Embim után koslatva buktam ide be. Elóvastam emese "topicnyitóját" - koncepciózus, mint várható volt...., mert elöbb magyaráznia illene, hogy kinek a felelössége az hogy ö ilyen buta - szvsz. Inkább önámító? Megvilágosodott valahányszor a víz jó vót temperáva a kádba,meg hasonlók..., na ez nem igényel se vallási, se filozófiai vitát.)
Ez az egész tákolmány, amit itt hozol 1et feltételez: valami istent. Annak a létén vitázni...most azt várod, hogy ezt a zagyvaságot igazolja valaki, vagy cáfolja? Egyáltalán a topicot akarod saját példáddal "felhozni"?
Ilyeneken vitázzon valaki is, hogy "tudatos ösztönösség"? Eszeveszett!