Műszakilag: jó a szigetelése, ajtaja praktikus, van benne hely a szerelvényeknek...
Gazdasági szempontból pedig általában ADOTT, zömében ingyen.
Természetesen ha neked nem felel meg - ne használd.
Amikor bele akartam vágni a keltetésbe én is gondoltam rá hogy építek egyet, annál is inkább , mivel szeretek barkácsolni. Végül azért nem tettem mert villanyász nem vagyok, ill. akkor időm se nagyon volt. Vettem gépeket, azóta azokkal keltetek, de végérvényesen még nem vetettem el!
Ismerőseim között van aki megcsinálta, meg van vele elégedve. Én is láttam, semmi kivetni való nincs benne.
Azoknak amiket az ember maga készít van is egy külön varázsa.. tudod.. ronda -is, büdös- is, de a miénk!!!!!!
A 14 nap még neccesen, de belefér. A tárolástól is függ. Főként, hogy milyen hőmérsékletű helyen voltak a tojások tárolva,... forgatva voltak-e esetleg, stb, stb. Szerencsére a fácántojások aránylag jól viselik a mostohább körülményeket is. Jó esély van rá, hogy 3/4-ük kikel. Persze a megfelelő keltetési feltételeket biztosítva.
De írhatok bármit is, a legjobb, ha belevágtok és majd kiderül. :D Sok szerencsét!
Ha fácánkakas nem volt a közelében, felesleges a próbálkozás. Ha megtermékenyítettek a tojások, akkor sem fog mind kikelni. A 20 tojáshoz minimum 20 napnak kellett eltelni. A kezdetekkor tojt tojásokból már nem sok eséllyel kelne fácáncsibe.
Nem tudom, soha nem rendeltem. Meg szoktam nézni a helyszínt, az ad minősítést. Én szállítom, nincs soha repedés. Persze idő kell, mire az ember rutinból hobbizik. 68 évem már elég rutinos. 😀😀😀
Aki pedig, "rögtön tud", többnyire mérgelődik.
Apámtól tanultam, asztalos volt. "Ha rajzolsz káromkodsz, szabáskor fügyürélgetsz. Mert, ha rajzoláskor fügyürélgetsz, szabáskor biztos káromkodni fogsz"
...van amelyiknek egy-két pici helyen el van véknyodva a héja..
Ha a tojások héja ilyen vékony, könnyen törik, ott a tenyészállomány takarmányozása körül nincs minden rendben. Konkrétan: nem kapnak elég meszet a takarmányukba.
Csak egyet tudok javasolni, onnan többé ne rendelj tojásokat! A postán küldött tenyésztojásokkal amúgy is sok probléma adódhat. Elnyúlik a kézbesítési idő, emiatt későn kerülnek a keltetőgépbe. A rázkódás, túl hideg-, vagy meleg helyen történik a raktározás/szállítás, stb szintén nem használ a tojásoknak.
Szóval a postán küldött tojások keltetése egy lottó! A tenyésztojások gyűjtése, tárolása, szállítása is nagy odafigyelést igényel. Érdemes ennek is utánanézni a szakirodalomban.
Azt írod: ...kifolyt a sárgája. Ha egy tojás véletlenül pl, egy kis koccanás miatt elreped, abból először a fehérje szokott folyni. Durva behatás kell, hogy rögtön a sárgája jelenjen meg.
Tanácstalan vagyok, mert nem tudok segíteni, hisz aki a háza tetejét csinálja meg először, majd az emeletet, földszintet végül a pincét, annak nincs mit mondni.
Helyesebb lett volna szakkönyvet vásárolni, tanulni csak azután vág bele. Alapvető ismerethiányod van!
Vettem ebay-en egy csinos kis 7 tojásos keltetőt, és rendeltem bele tojásokat. Ma reggel feltöltöttem vízzel, beállítottam 38 fokra, beraktam a tojglikat, és elmentem melózni. Amikor hazaértem, azt tapasztaltam, hogy 2-3 tojás bele van ragadva a helyére, kifolyt a sárgája. Meglámpáztam őket, és mind a 3 repedt volt. Megnéztem a többit is, konkrétan repedt nem volt ezeken felül, de van amelyiknek egy-két pici helyen el van véknyodva a héja, 2-3 milliméterese foltokban.
Kérdésem:
- attól megrepedhetnek, hogy kiveszem őket megforgatni? a házban kb 18 fok van, szval ha leveszem a tetejét akkor kb 20 foknyi hőmérséklet különbséget kapnak.
ennek mondjuk ellentmondd az, hogy ma reggel raktam be őket, és amikor először vettem ki őket, már le voltak ragadva.. Erre azért figyelni kell?
- vagy nagyob eséllyel már akkor repedtek voltak, amikor kaptam őket?
Tekintettel rá, hogy ismerem a fizikát meg tán az elektronokkal is jóban vagyok ezért ritkán esik meg hogy ráz, de direkt kérdésre direkt válasz jár én a 10 NŐT választanám!!
De neked ajánlom a megismerkedést a 240 V-al , Azok a fotók melyeket feltettél arról adnak tanúbizonyságot, hogy alapjaiban két lehetőség van az esetedben:
1. Teljesen ismeretlen számodra az elektromosság, érintésvédelem, stb
2. Helyből áthágod a szabályokat mert te olyan okos vagy hogy a fizika törvényeit semmibe veheted.
Ami bemutatsz, leteszem a főesküt, hogy így elhelyezett ventilátorok nem biztosítják a mindenhol azonos hőt! Lehetetlen! Kipróbálhatod. Helyezz be több helyre selyemszálakat és figyelt mozgásukat. Sok helyen meg sem rezdül, máshol szélirányba lebeg. Az alsó tálcád tojásaid hidegek. Csak gondolj arra, hogy a meleg felfelé igyekszik! De, Te a legmagasabb helyen fűtesz, és a ventilátorok fújnak a fűtés felé vízszintesen! Hogy meg le a meleg levegő?
A tojást hogy forgatod? Tudom, a tálcát döntöd, de a tojást hogy forgatod? x,- vagy E -R, vagy akár 1 -2 tojás oldali jelzés a biztos fordítás érdekében. Letapad, abból nem lesz csirke!
Szóval, ismétlem, gondold át, szerintem nem jó, de Te tudod, bár a fizikát nehéz megerőszakolni. 😀😀😀
Az érintésvédelemről: a ventilátorok 12 voltosok, a fűtőbetét 110 voltos, sorba kötve. Nincs nagy hőlengés a kerámia csévetesten mivel a fűtőszál NEM izzik fel. NINCS 220 V a keltetőben !!!!